| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 7994  [Dalších 7284 >>]
Netka Niky05/04+Dany11/09) 12047
3.2.2008 21:55:21
Ahojky květňulky,
jsem se dneska tak nádherně flákala. Kluci mne dopoledne nechali válet se v posteli a byla jsem přizvána až k účasti na obědě, hihi Tak jsem jim odpoledne uděla čokoládový pudink s piškotkama. Teď tu sedím s kafíčkem, už mám složené prádlo, uloženýho Nikýse a M jsem poslala vedle modelovat. Klídek, pohoda, tabáček...
Já už se vlastně ulejvám z práce od pátku, kdy jsme s Nikem prožili super den s Adél a Danou, kteréžto jsme se nakvartýrovali do domečku.
V sobotu jsem pak měli sraz s kamarádkou. Prošli jsme pár obchodů, které zvládli naši kluci akceptovat a zakotvili v herničce na oběd v Kice. No a to bych nebyla já, abych neulovila něco ve výprodejích. Takže Nikola má super tmavě olivovou kombinézu. Doufám, že ji užije, až vyrazí s M na 14 dní do Jeseníků.
Oddny 15528
3.2.2008 20:22:02
Čau baby,
tak jsem po 14 dnech opět na síti, jupí. Můj poslední modem nevydržel sváťovkovo zebrubné zkoumání a vypověděl službu a konečně mám nový.
Něco jsem dočetla, koukám že většina bojuje či bojovala s nemocí - nám se krom klasické rýmy všechno zatím vyhýbá, když nepočítám svou "kámošku" migrénu ;-)
Tak doufám, že to vydrží, příští týden máme jet na hory.

Učení - no, Sváťovka je proti Pájovkovi teda silně retardovanej, bo Pája v tomhle věku plynně četl malá i velká písmena i psací, a na svém strýci vyžadoval vysvětlení dělení. Tento jakožto matematicky nadprůměrně inteligentní, ale jinak naprosto v životě nepoužitelný jedinec, mu to vysvětlil na příkladu zlomků ;-) Tedy něco co nechápu doposud a v životě už nepochopím ;-) A naučil se to opravdu tím, že se sám ptal"co je tohle za písmenko - slovo" a prostě si to sám intuitivně spojil. Ale psát neuměl, dokonce s tím měl lehčí problém, doteď píše jako prase, když jsme to řešili tak nám bylo řečeno, že motorika ruky potřebná pro psaní se rozvíjí až kolem 6-7.roku věku. Tak Míšo, co ty na to?
Sváťovka naproti tomu pozná pouze F a A (má talířek s maxipsem Fíkem ;-)) a nějaká písmena ho nechávají chladným. Tužku drží jako šroubovák a má problém namalovat kolečko. Zato pozná rozdíl mezi sapíkem a těžkým kulometem, tak nevím které dítě je pro život více vybavené ;-) Snad se budou doplňovat.

Pájovka jede do Devonu do městečka Barnstaple.

Vendy, plast se dá přestříkat ;-)

Adel, a co televize - přežila? Mě jednou spadla z náruče na chodník a taky nebouchla a dokonce fungovala, ono to jen tak nebouchne. Hlavně že to Matyho nesplacatilo ;-)

Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
1.2.2008 16:01:07
Tak včera Maty byla poprvé na brusličce musím říct že jsme překvapená co vydrží já padat jako ona tak tam hodinu nevydržím:) ale ona vždy spadla a začala chodit znova jsme zvědavá co jí těch 10 lekcí dá.) ale bylo to fajn vidět že trpělivost musí mít někdo jiný:):):)
Jinak se mi včera podařilo trošku štrejchnout nárazník u auta v garáži ´bohužel tím jak jeto plast tak to nešlo rozleštit takže si dovadete představit tu romantiku večer doma nemluvil se mnou a pohledem zabíjel .
Dneska mi to nedalo a koupila pro Jonatánka golfky ( ale udržela jsme se dlouho oproti MAtyldě ta už v tuto dobu měla asi čtvrtej:):) ( koupila jsme golfky TFK buggestr )
No tak všem přeji krásný víkend
31.1.2008 12:45:34
Jajdi,
tak už ten bříškový máte za sebou? Kristýnka je už velká holka, blahopřejeme! Já doufám, že to vyjde a konečně uvidím Toníka od Dany a Bětku od Adél.

Adél,
toho jsem se vždycky bála, že Nik na sebe něco shodí! Naštěstí je potvora malej na sebe opatrný a při své divokosti si prakticky pořádně neublížil, za což jsem mu samozřejmě vděčná, hihi
Jo a můj M se mě vždycky po návětěvě u Lidky ptal, jestli už TOnda skládá ze strouhanky rohlík :-) Taky ví, jak je Toník trpělivý a klidný. Viděl jak skládá to Lego, v dobách kdy pro Nika kostičky fungovaly jako dobrý házecí materiál.

Vendy,
tak to jste na tom jako my. Počítáme do 10ti a když má říct datum narození, tak řekne druhého dvacátého května dvacetnulačtyři. Rok se mu někdy povede a řekne dvatisícečtyři, ale málokdy. Spíš, když mu napovím.
Když Jonas nechce ovoce, tak zkus zeleninu, hihi Náš Nik taky ovoce nemusí, ale salátovou okurku nebo mrkev může po kilech.

31.1.2008 12:33:43
Včera dorazil Nik ze školky a pyšně mi ukazoval zase nějaký výtvor z dílniček. Tentokrát byl ale více pyšný na svůj podpis než na ten výtvor, hihi Jak už jsem psala, písmenka úspěšně sabotoval, ale ten podpis se mu fakt povedl.
Ale nebyl by to náš Nik, aby se nezařídil i v tom psaní po svém. Takže když mi ukazoval, jak se podepsal, vzal tužku samozřejmě do levé (ale to jsem nikdy neřešila), N napsal obráceně, vedle krásné I (na tom není co zkazit) a pak úžasné K , kdy otočil zobáček, takže je z toho trojúhelník, hihi Jo a píše z prava do leva. Prostě NIK :-D

Večer si pak rozšiřoval na netu své znalosti o sluneční soustavě, planetách a zalíbily se mu mlhoviny. Hrozně se divil, jak je Země malinká oproti Jupiterovi a záviděl Saturnu prstenec, že prý proč ho nemá Země. Už dlouho ví, že Zemi se říká modrá planeta, že je tu spousty vody atd Tak včera prohlásil, že na těch ostatních planetách není vodička a že by tam zvířátka neměla, co bumbat, takže živou všechny s námi na Zemi, hihi
To mi připomnělo, že se Nikovi líbí ta pětiminutovka o přírodě před večerníčkem.
V postýlce jsem pak konstatovala, ještěže máme tolik plyšáků , jinak bychom si nemohli hrát na Slunce a planety rotující kolem.
Pěkné stránky jsou třeba tady
http://planety.astro.cz/soustava/5/
Jinak kdo máte možnost, tak v Brněnské hvězdárně dělají krásná představení pro děti školního věku formnou pohádek.

Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
31.1.2008 11:39:49
Ty krabe tak jsme koukala na ty obrázky tedy Tonda je machr :):) ještě víc když se zajímá sám můj bratranec byl taky takový ve 3 letech se začal ptát mami co to je za písmenko jen mu odpověděla do ničeho ho nenutila nečetla mu a on se fakt naučil ve 4 sám číst je z něj už doicent a to mu je 35 :) takže v některých dětech je to fakt daný :):) ale jinak si taky myslím, že neí dobré to děti učit předem ale když jsou sami zvídavé tak s tím nic neuděláme u nás tedy ani ťuk jen čísla do 10 pozná a když jsou dvojmístné tak říká třeby dva a nula:):):)
Adel ty krabe spadla televize to je hukot tedy.
Jinak snad už mám zpátky mého zlatíčkového Joníka dneska v noci už zase spal do 4 a pak buzení rán o do školky a vše s úsměvem ale bylo to dost hustý to vstávání po hodině a pak fungování přes dne no asi mi jen chtěl ukázat abych si vážla toho co mám:):) je pravda že jsme stále na prsu a jen tak se ho nezbavíme :):)žádné jiné mlíko nechce a ovoce fuj fuj to vůbec nebude jíst
Mammita 25947
30.1.2008 20:44:06
Lidko, Tonda byl vždycky na svůj věk extrémně soustředěný, cílevědomý a řekla bych perfekcionalistický... už ty jeho legostvby, kolíčky atd. Oči mu asi nevypíchneš, tužku a papír si najde vždycky, tak bych být Tebou jen s napětím očekávala kterým směrem se bude Toník dál ubírat. Je krásný je pozorovat :-).

My měli večer drama. Maty omylem shodil TV ze stolku, ta spadla obrazem na zem. Já zrovna poklízela po večeři. Vylítla jsem k elektrice abych vše vypojila. Matěj odlezl kus dál na gauč, byl v naprostěm šoku, ani nemohl mluvit, ječel, pak se omlouval. Nejdřív jsem ho prohlídla a pak mu dala čočku, protože jsme mu milionkrát říkali, že s ní nemá otáčet, a to nás ani tahle vyrianta nenapadla. Představa, že to bouchne, oba byli přímo u ní, fuj.
*Lidka* + 3 11796
30.1.2008 13:03:05
Míšo, do ničeho ho nenutím, ale těžko mu můžu bránit když si sám píše příklady, opisuje titulky z novin a hlavně ho to strašně baví. Tvoje reakce mě překvapila, u Matějčka jsem četla opak. Podle mého laického názoru to bude méně škodlivé než hry na PC. Možná se bude nudit, ale to záleží hlavně na učitelce. Budu ráda když mi svoje odborné připomínky napíšeš do mailu.
jajda 12358
30.1.2008 11:35:56
Tak u nás taky řádil bříškový vir. Zatím to chytila jen Kristýnka, ještě čekám koho dalšího to postihne. Milánek je ve školce, ale minulý týden byl celý doma, protože si o víkendu u dědy stačil rozbít hlavičku a to tak šikovně, že jsme jeli rovnou na chirurgii. Ale zase je šikulka, při jeho živosti vydržel docela dlouho bez úrazů :o) Včera jsme taky byli na kontrole s ouškama. Já si myslela, že už slyší líp a že máme vyhráno, ale paní doktorka mi vyvedla z omylu. Prý už jsme si na to, že hůř slyší oba zvykli a už nám to ani nepřijde. Změřila ho nějakým přístrojem a je to stejné, ne-li horší než před 14 dny, co jsme tam byli poprvé. Chce mu dát ještě měsíc na to, aby se to zlepšilo a pak to budeme muset nějak řešit. Prý dlouhodobě zalehlá ouška by mohla mít vliv na trvalé zhoršení sluchu. Přitom nemá ani rýmu, ani kašel, tak já už fakt nevím. Jsem zvědavá, jak to dopadne :o(

Minulý týden jsme oslavili Kristýnky první narozeninky. Milánek měl velkou radost, že tak brzy po Ježíškovi zase dostali nějaké dárky. To, že je dostala Kristýnka ho nebere, všechny jí je sebral a občas nějakou hračku jí půjčí :o) Největší úspěch mají panenky - pořád je uspává, krmí a koupe :o) Ségru by chtěl taky krmit, ale ještě mu to moc nejde. Ona toho taky sní dvakrát víc než Milánek :o)
29.1.2008 22:38:00
Rondi,
nevím, zda to zde už někdo nedával, ale pěkné věci najdeš tady
http://www.detskestranky.cz/

Vendy,
tak kdy vyrazíme na to mochito případně rovnou do Brasileiro?
Jo a už jsem se tu chlubila, že jdeme konečně na Krysaře? Na Tajemství jsme se taky ještě podruhé nedostali.
Maty se určitě do školky taky těšila, že? Nik tam teda chodí hrozně rád, má tam skvělé tety a kamarádi se tam hlavně s Emičkou a Karličkou. Alespoň o nich stále vypráví... jo ještě oSebíkovi, ale ten prý je ošklivý na děti...

Míšo,
ať jsou bacily brzy pryč. U nás to bylo naštěstí za den u každého v pohodě. Ještě že je Gary v pohodě. A co manža? Odolává nebo to skolilo i medvěda?

Ifčo,
u nás frčí CD "Hradišťan s Notičkou". Je to moc hezké, částečně vánoční. Nik si to pouští převážně večer v postýlce. On si spíš písničky vymýšlí a prozpěvuje. Když jsem vezla Kaničku s malou Aničkou a Kačenkou, které seděly vzadu vedle Nika, tak se vzájemně překřikovali, aby mohli zpívat. Samozřejmě, že každý něco jiného.

:-D:-D:-D:-D~j~
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 7994  [Dalších 7284 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.