| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 910] Názory 911920 z 7994  [Dalších 7074 >>]
Beruška9 19102
8.12.2007 14:42:21
Pořád jsme zavření doma, ale co taky s nemocnými dětmi a imunologicky narušenou matkou :-D!

Bruno si hodně oblíbil puzzle a stále vedou vláčky a lego. Ježíšek donese nějaké soupravy Tomáše, tak doufám, že bude o zábavu postaráno.
Netka Niky05/04+Dany11/09) 12047
8.12.2007 0:17:15
Ahojky,
tak já už marodím 14 dní. Nejhorší na tom tuberáckém kašli je, že se normálně pozvracím tak 1-2x denně. Nik občas zakašle, ale dle výsledků krve a UTZ mu prý absolutně nic není. Tak nevím. Začneme chodit do solné jeskyně, třeba nám to pomůže.

Míšo,
tak ať máte to marodění taky brzy za sebou. Už je to otrava...
Na domeček čekáte pěkně dlouho. Budu ráda za info. My se dohadujeme se stavebním dozorem a stavební firmou co a jak chceme. Kopneme až na jaře, ale doufám, že příští vánoce už budou "na vesnici" respektive "ve městečku", hihi Jediné, v čem jsem zatím ustoupila je moje vysněná zelená koupelna. Já si prostě nejsem schopná vybrat zelené dlaždičky, takže bude modro-šedo-bílá nebo oranžovo-bílá.

Vendy,
jste šilkulky, ale to je přece jasná věc, no ne? :-)
Co se týče toho vysklení, tak Nik má úžasnou vlastnost bonzovat průšvihy nejen na sebe, ale i na ty ostatní. Takže dneska jsem uklízela do ledničky mlíko a vylila jsem ho. Sotva mi stihnul podat utěrku na utření a hned za tepla letěl hned zabušit na M, kterýžto trůnil na WC, že "maminka vylila mlíčko tatínku".
Stránky jsou super. My jsme Nikovi pořídili takové sešity pro předškoláky nebo prvňáčky. Různé cvičení na uvolnění ruky jak si pamatuji z první třídy. Vlnky, obloučky, křížkování, vzorkování a domalovávání obrázků... Nika to hrozně baví třeba v Pusíkovi nebo ve SLuníčku.
Dárky mám taky všechny, jenom pro mého tatínka nějak tápu.

Ifčo,
krásné fotky, ostatně jako vždy :-)
Máme stejný problém, Nik absolutně všechno "nutně potřebuje". Naštěstí Ježíškovi namaloval jenom hasičcký vůz s hasičema a tank s vojákama. Takže dostane, to co si přál.
Ze společenských her hrajeme právě to Člověče nezlob se, Pexeso nebo Domino. Miluje klasické Kloboučku hop. Máme klasiku, ale na trhu je spousta podobných se skákajícími opičkami nebo třeba rybičkami. Kloboučky vydrží hrát v kuse i hodinu. Sám rád skládá puzzle. K svátku jsme mu pořídili super hru Haf haf od Piatniku. Je to obdobné človče nezlob se. Naposto tomu Nik propadl.
Máš 4 barevné boudičky pro 4 baravené pejsky. Kulatou dráhu a uprostřed psí maminku. U každého políčka malinkou kost ze spodu barevně odlišenou dle pejsků (každý má 3 kostičky). Zmáčkneš psí maminku a ona zaštěká od 1 do 3. Kolikrát štěkne, tolikrát postoupíš na poličkách. Kde zůstaneš, ochutnáš kostičku (na kosti je magnet, takže drží v tlamičce malého pejska). Pokud je kost stejné barvy jako tvůj pejsek, doneseš si ji do boudy. Cílem hry je najít všechny svoje kostičky. Je to fakt super. Pravidla jsou trošku složitější (třeba, že můžeš chodit oběma směry, a když víš kde je tvoje kostička, cíleně na ni jít...) ale my to hrajem takhle jednoduše. Zvládme i 3x za sebou a je u toho sranda.

Kačabko,
jak jezdí drakouš? Já mám jenom jedno dítko a co si nenapíšu, to nevím. :-)

Jinak v encyklopediích jsme pokročili a prozkoumali, kam jezdí popeláři s odpadem, kde se bere teplo v ústředním topení, nebo jak se vrábí talíř. Dneska, když jsem uklízela koupeného "mamuta" v Makru, tak tady tloukl kostičkami a vykládal cosi o dolování a zpracování železa, hihi Ale jinak je fakt normální a většinou si hraje na vojáky, střílení, letecké bitvy a nepřátelké nájezdy. Jediné, co celkem akceptuje, že maminky nestřílí a na maminky se nestřílí a hlavně, že maminky nemají válku rády. Takže, když přijdu z práce a kluci se místo pohádky dívají na nějakou "statistiku" na Spektrumu, syn mi s ledovým klidem přinese časopis a oznámí, že to není pro mne, hihi

Jo a holky, pokud jenom trošku fandíte PC hrám, pořiďte dětem Ratatouille! Je to doporučování od 3 let, ale dělá to problémy i nám dospělým a zcela jsem tomu propadli. Nik se posadí vedle M a napovídá mu, kam a jak má utéct, kde co šlohnout a podobně.... Sbíráte tam body a ty pak můžete "utratit" a koupit si další minihry. Ty mají ovládání třeba přes šipky, takže ty hraje i Nik. Jelikož se zamiloval do krysy už ve Spláchnutym, tak kuchaříček ho v tom jen utvrdit a tuhle hru zbožňuje.
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
7.12.2007 23:28:40
jo a ještě k plastelíně podařilo se mi dneska večer vysklít sklo v kuchyňské lince takže bacha je to dost akční dárek:):):)Sranda byla když vylezla Mqatylda a povídá Mami co se stalo?? Já že jsme si házela plastelínou o zeď a ono se to sešouplo a rozbilo sklo a ona na to a řekneš to tatínkovi normálně mi dostala neb jí teď vtloukám do hlavy že musí se vždy přiznat ale že bych to takhle na sebe hned práskla M to mi nenapadlo:) ale prásknu až se někdy tady potkáme do telefonu mu to říkat nebudu:):)
7.12.2007 23:25:16
ne od Grady ale od Granny od nich máme asi 3 hry a skvělá zábava
7.12.2007 22:58:26
Ifčo u nás vede černý petr a od Grady figuráčci a pexeso:) a od ravensburgu zajíci jsme teď docela za ty skoro 3 měsíce expert ne společenské hry pro děti:):)parádní je taky záchod a člověče nezlob se hrajeme jen kdo se první dostane do svého domečku:)
Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
7.12.2007 22:12:47
ahojky

Vendy- já mám problém s dárky opačný, vy už máte vše my skoro nic, dostane dřevěný domeček s nábytečkem pro panenky a pak už jen drobnost.Klárka si toho tolik přeje, brusle dospělácké, helmu na lyže, lyže,
ty brusle ji asi koupíme když už ji to hezky jde a baví .
Máta je borka a ty taky!!

Holky- prosím poradte nějaou hezkou společenkou hru pro Kláru, člověče nezob se sice hrajem ale jen počítá ale pravidle nechápe
Díky díky díky
7.12.2007 14:50:35
nazdárek ženský koukejte se dát do kupy než přijde ježíšek ať si užijete parádní vánoce:):).)všem držím pěsti ať se brzo vyléčí.
U nás celkem pohoda Maty je ukázková a kdo to neví tak ani nepozná že je po tak náročné operaci jen ty léky a cvičení to je fakt vždy přemlouvání že zachvilku zachvilku za chvilku až na to zapomenu a ona z toho má samozřejmě radost.Bere železo Kalium , NUrofen a ještě něco blé je to fakt hnusný ale už to zvládá je viudět jak si ty děti zvykají před měsícem byl problém do ní narvat nurofen ten teď pije ze stříikačky sama a tvrdí jak je dobrej:):):)
Holky já nemůžu z Matyldy vydolovat nic co by si přála k ježíšku asi má toho tolik že prostě nic nepotřebuje nutně:):)
JInak se musím pochlubit už mám všechny dárky což je trochu problém neb dneska už jsme vytáhla inteligentní plastelínu takže to už nebude dárek a hráli jsme si s ní obě celý dopoledne:):):)Jo jen mi chybí dárek pro mého 19 letého bratra tam fakjt netuším a prachy se mi nechce dávat tak poraďte:)
JO a tip pro docela dobrý nápady a omalovánky www.detskestranky.cz

Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
6.12.2007 16:25:23
Míšo- to je mi líto, u nás je to taky všelijaké, mám pocit že bychom potřebovali všichni projít nějakou ozdravovací očistnou kurou, Jonáš má hleny asi chytl ode men tak tu chrochtá, ještě že mám odsávačku na vysvač to je vynález století!!
Už aby to z nás vytáhlo sluníčko!!!
Jo a uvidíme někdy malého Garynka? prosím pošli nějaké foto

Dialog před svatbou:
>> ONA: ahoooj!
>> ON: nooo konečně!
>> ONA: chceš, abych odešla?
>> ON: ne, ne, ti hrabe? už jen ta představa je hrozná!
>> ONA: miluješ mě?
>> ON: samozřejmě, celé dny a noci!
>> ONA: a podvedl jsi mě už někdy?
>> ON: ne, nikdy, proč se tak hloupě ptáš?
>> ONA: a budeš mě líbat?
>> ON: jasně, při každý příležitosti!
>> ONA: a byl bys schopný mě někdy praštit?
>> ON: si se zbláznila, vždyť víš, jaký jsem!
>> ONA: můžu ti důvěřovat?
>> ON: ano
>> ONA: miláčku
>> Dialog pár let po svatbě:
>> přečti si to zespoda nahoru ...
>

Beruška9 19102
6.12.2007 15:32:35
Dopytle, tak už má atb i Gary :-(!
Kačabáci (L&N&H) 15801
5.12.2007 18:28:30
Ahoj holky,
advent??? Nemám ani adventni venec, vyzdoba veskera zadna, jen hvezda nad dvermi od Dany a vanocni hvezda v kvetinaci od tchyne. Mikuláškou nadílku jsem kupovala dnes než jsem vyzvedávala děti ze školky. Mám atb, zánět dutin a neschopenku, prací trávím jednou tolik času než kdybych byla v práci. Vcera vecer jsem si na parkovisti zamkla drakouse a nechala pres celou noc klice ve dverich, klice od bytu jsem postradala pres tyden nez se ve skolce objevila cedulka: v satne Medvidek se nasly klice... "dekuji, ty jsou moje". Miso, neni tohle nejaka diagnoza? Neustale neco hledam, mam pocit, ze nic nestiham. Totalni plasan!

Míšo, kdysi ses zmínila o Fengšuej, máš celý dům navržený v souladu? Dostala jsem k svátku knizku, dost me to zajima... Jak pokrcuji bratri v akci? Sireny v akci, porad stejny :), mam pocit, ze stale resim (vlastně většinou již neřeším) spory o cokoliv.

Lidko, pupinky nezavidim, uz jste lepsi? Maze se stale tekutym pudrem?

Holky, co Mikuláš? Linda ho prospala, Nikýs se nebál, byl šťasten za nadílku. Honzík s holkama z baráku chodí za dětmi. Je Mikuláš, maska se nám docela povedla. Je to sranda, místo berly má omotanou hokejdu alobalem, holky jsem načernila řasenkou... :D, jestli ještě přijdou v kompletní sestavě, vyfotím je i pro Vás.

Vendulko, se ti nedivím, že vyšiluješ, hlavně, že máš vnitřní pocit, že vše bude v pohodě. Dost mě dojaly historky z nemocnice. Gratuluji Jonískovi k pokrokům:)

Jonáškovi taktéž gratulace, Ifčo, já zapomněla vzít dopis Honzíka z parapetu několik dní až se jednoho dne Honzík zaradoval, že jako konečně...., ale bohužel ho odnesl vítr a já si jen matně vzpomínám co si vlastně přeje. Opět jsem to trochu nezvládla :)

Rondo
kolik let na MD ještě plánuješ??? Já mám celkem taky odkrouceno 6. Obdivuju tvou oraganizaci narozeninové party, já si na tyhle akce netroufám, ale děcka si to evidentně užila.

Studentky, smekam!!!

Tak já zas letím :)
[<<Předchozích 910] Názory 911920 z 7994  [Dalších 7074 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.