| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 9561  [Dalších 9321 >>]
Jana + 4 16678
15.12.2009 13:54:22
Lenny~x~. Vím, že je to teď těžké, ale rozumím Ti. Je líp víc vědět a moc na tom pracovat, než jen tušit. Jsi moc statečná a věřím, že to budete zvládat, i když to bude těžké.

Verísku, fakt mohly mít tak krásné holky takové problémy? ~l~
Kuřátko 04 16426
15.12.2009 13:43:44
Verčo, nemám nikde uložené ty stránky, ale vím to zprostředkovaně. Ona hodně píše na BabyCafé a asi i do rodiny... povídala mi o ní sestřenice a i díky ní mám určitý pohled na situaci kolem... ale nebudu to tu psát, protože bych ve svém psaném projevu vypadala jako bezcitná svině (pardon).

Jinak jak popisuješ Laurinku, tak Tě můžu klidnit, Leny snad taky... ty děti se pořád vyvíjí a mění. Martin jako miminko nebyl chovací, nikdy jsem ho neudundala v náručí. Prostě se vzpouzel, jen jsem ho dala do postýlky, usnul. Mazílek začíná být až teď, kdy se snažíme každý večer zachytit večerníček a koukáme - prožíváme ho spolu, u toho se tulíme. Jinak mi na Martinovi vadí, že když mu něco nejde, tak to hned vzdává a nebojuje. Ale snažíme se na tom pracovat.... uvidíme, za dva roky bude zase jiný. Jinak co je hlavní a nepřemožitelný - jsou geny. Opravdu jsou situace, kdy je to celý tatínek.
Takže všem pevné nervy a užívat si každý okamžiček, protože je to nevratné a co do dětí navkládáme teď za mala, tak už nikdy :-)
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
15.12.2009 13:40:37
Verísku, děkuju. Já jsem hrozně překvapená, že to beru takhle, nevím, jestli to ještě nedolehne, ale zatím dobrý.
I jsem si dělala legraci, že alespoň budeme bohatí, až bude s nami Sabrinka v kasinu počítat karty :-)
Ale jo, to víš, že to neberu až tak na lehkou váhu, ale přestože celá rodina kolem mě stále přesvedčovala, že ne a ne a ne, já jsem prostě věděla, že jo a už jsem se s tím smířila dříve, kdežto oni musí až teď. Manžela to sebralo moc.
Verísek+VELAMATO 23592
15.12.2009 13:31:21
LENY, než jsem napsala, tak koukám, že už píšeš i Ty...
No, co na to napsat:-( Bude to opravdu náročný, ale to Ty víš, každopádně s Tvým přístupem to zvládnete a S. bude šikulka každým dnem větší a větší... Moc Tě obdivuju, jak všechno neseš a zvládáš a vůbec... Moc držím palečky, hlavně, že se to někam hýbe, že na tom můžete pracovat a našli jste pomoc kolem sebe:-)
Verísek+VELAMATO 23592
15.12.2009 13:25:10
KUŘÁTKO a kde to je ty stránky Klárky? Vůbec o tom nic nevím...

Jinak, holky jsou paradoxně opravdu stejné znamení- obě štíři- takže nechápu a přestávám věřit na znamení!!!
Je fakt, že L. je víc štír( je 15.) a V. už je 3 dny ke střelci( je 20.), ale fakt každá naprosto jiná. V. je mazílek- od miminka- doteď k ní chodím sem tam spát na noc a přitulit se, je strašně hodná- nemyslím navenek taky zlobí, ale uvnitř- rozdala by se a je lítostivá, strašně dobrý srdíčko má... Je ale šílená salámistka- to teda já nějak neunáším a MM hl. u sportu ne. Nikdy nebyla vztekací typ, spíš sye urazí a zaleze a přijde ok...
Zato L. je prostě tvrdohlavec, vzteklina, vychcánek už teď:-( A přitulená nevydrží být ani minutu- spát se mnou v posteli nehrozí a to mě teda moc chybí až je líto- s V. jsme spolu spinkaly přitulený, bylo to nádherný, s L. to nejde- hned po nás leze, piští, odtahuje se... I ve 3 ráno- prostě chce mít svůj klid a prostor ve své postýlce... Jo, pusinkuje, objímá taky, ale nevydrží to dlouho a ve spánku vůbec ne:-( Je teda ale šíleně šikovná a mazaná na technický věci a určitě to bude ten typ ctižádostivky- aspoň se mi to teď tak jeví...
Ale ani jednu bych nedala:-) A jsem zvědavá každý den, co nového nám "ukážou" a čím nás ještě překvapí:-)
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
15.12.2009 13:22:16
Holky, tak je to tak, jak jsem čekala, akorát jsem doufala, že tu diagnozu dostaneme, ale ono to asi fakt nejde takhle brzy.
Každopádně je jasný, že buď je autista nebo má vývojovou dysfazii. Právě, že v tomhle věku jsou si tyhle věci strašně podobné a je těžké to rozlišit. Takže dostaneme papír, protože už teď je jasné, že bude muset chodit do speciální školky, musíme začít nějakou shánět raději už teď.
Říkala, že těch autistických rysů má strašně moc, ale některé tomu zase nenasvědčují. Že z mého povídání by ji spíš viděla jako autistku, ale při vyšetření Sabrinky tam vidí i rysy disfázie. Takže se máme objednat do Aply (to už jsem udělala před měsícem a půl) a jít tak tak v roce a půl, co odpovídá, protože je čekačka 8-9 měsíců a jdeme tam v červnu.
V únoru jdeme ještě k Dr. Krejčířové, ta je taky výborná, ale tam nám to asi ještě také neřekne přesně.
Jinak ve svách 26ti měsících odpovídá 15 měsícům, tak jsem to i já odhadovala, že je o rok pozadu, sociálně a intelektem.
Stoprocentní je, že nám vůbec prý nerozumí, jen základní rituální výrazy. Jinak nerozumí nic, proto ani nemluví. Přirovnávala to k tomu, jako by mě někdo přivezl do Číny a všichni na mě mluvili pomalu, ale čínsky. Tak se prý cítí ona. Takže jí musíme vlastně učit náš jazyk od začátku, ukazovat, že tohle je auto, aby věděla, že se to tak jmenuje apod. Prý to bude hodně práce. Takže jasné je, že do práce jen tak nenastoupím, ale to jsem ani nechtěla. Takže tak to je u nás.
Kuřátko 04 16426
15.12.2009 9:41:33
Veru, Veča je na fotkách hodně na manžela, Laurinka je celá Tvá máma (dle fotek ze svatby).
Chtěla jsem se zeptat, holky jsou každá jiné znamení? Laurince koukaj čertíci z očí, Verča je kliďas na pohled. Občas má až smutné oči na fotkách.

Ad stránky Klárky - před nějakou dobou přišli o tátu. Je to tragédie.
Ale díky sbírce mají finanční stránku života trochu ulehčenou.
Verísek+VELAMATO 23592
15.12.2009 8:37:27
LENY, držím palečky:-) Dej pak vědět!
Taky nevím o jaké stránky jde???
CACO, no my to máme nějak v rodině s těma očima a "černotou"... Bohužel- když jsme byly se ségrou malý, tak jsme dost trpěly- děti se nám smály a nadávaly nám do cikánek a my to fakt těžce nesly:-( Dokonce nám z legrace jednou jeden pán u nás na vesnici řekl, že si určitě nemyjeme oči, že je máme tak černý a my se se ségrou zavřely v koupelně a mydlily si je mýdlem a řvaly, jak to štípalo a babi se k nám nemohla dostat, nevěděla, co se děje a musela rozbít okýnko v koupelně tudy se k nám dostat- pak teda jako správná žena činu dala tomu sousedovi, co proto! No a zrovna nedávno přišla V. ze školky, že jí jeden chlapeček říkal, že je "černoška!( ta lepší varianta) a posmíval se jí- přitom oproti nám se ségrou je světlá( díky genům manžela) a stejně je všude nejtmavší:-( Tak jsem ji uklidňovala a vyprávěla, jak se smály nám a tak snad to bude ok...
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700
15.12.2009 8:29:45
Jaky Klarky?
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599
15.12.2009 0:08:08
Lenny drzim palce. S tou spoluzacnou je to hrozny.
Sledujete nekdo Klarky stranky?
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 9561  [Dalších 9321 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.