Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Čekatel na smazání | 19487 |
|
|
20.11.2009 15:14:38
Ahoj pracante kuřátko. Zrovna sem ráno přemýšlel nad tím samím, že v listopadu byl zrovna nějaky "poruchový" měsíc a každý vyfasoval něco.
|
| Kuřátko 04 | 16426 |
|
|
20.11.2009 12:15:43
Ahoj,
jdu Vás pozdravit, a popřát všem listopaďátkům k narozeninám!!! Občas nakouknu, ale nestíhám, nestačím, .... ![]() Pořád se něco děje. Gratuluji všem k pokrokům a úspěchům, které děláte, ať už děti, nebo Vy maminky, společně s tatínky na poli stavebním. Verčo máte domeček moc hezký a dá se říct nadčasový Tak trochu závidím , protože můj byt, který jśem koupila vypadal po rekonstrukci a velmi dobře. Bohužel staré rozvody elektriky vypovídají sem tam službu, takže místo zásuvek mám po bytě prodlužky, z těch zásuvek, které ještě fungují. Vše tam bylo děláno na koleni neprofesionálně, takže i to Zrekonstruované pomalu začíná padat... no jen co doplatím úvěr, budu se muset zadlužit na rekonstrukci. Jo ještě jsem se chtěla zeptat, na kolik asi vychází ten golf? ale to je asi jen pro děti rodičů golfistů, že? jako sport by se mi to pro Martina líbilo, musím ho učit být soustředěný a trpělivý, taky víc ambiciózní. Jak mu něco nejde, utíká od toho, pro mě je to výzva, on ne. Maťa je v pohodě, taky chodíme na logo. Jedeme poklidným tempem asi od 4 let. Před nástupem do školky mluvil ja číňan, rozumněla jsem mu jen já a taky ne všechno. Teď už pilujeme ř a c, místo c říká č a tím šišle. Jinak je to klaun, který je rád středem pozornosti. Někdy je nečekaně galantní, z toho na odstřel.. prostě dítě. Občas mě dostane něčím, co bych od něj neočekávala. Např. se podepsal sám od sebe, bez předlohy, z toho mi řekne, že mi to sluší, atd... Jsou to prostě pusiny a užívejme si to Jinak je zajímavé a dpst nad tím občas přemýšlím, (nechci se tím nikoho dotknout) že bohužel každé listopádě něco má a nemají to lehké, musí bojovat. Často si vzpomenu na Gothic, škoda že se neukáže, jak se mají, co dělají. Jani, máte můj obdiv na pěstounskou péčí, nebo adopcí. Moje mamka dělala určitou dobu v domě na 1/2 cesty a tak mám trochu obraz o těchto dětech. Držím Vám palce, aby jste to měli co nejlehčí a aby se Vám to vracelo úsměvem na tvářích ! určitě jsem toho měla na jazyku víc, śnad se ozvu příště dřív. |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
20.11.2009 7:58:42
Lenny, napsala jsi to nádherně a také smekám. Samozřejmě si uvědomuji, že náš logopedický problém žádný problém není, a i tak mi trvalo tak dva dny si zvyknout, že není úplně bez problémů. Proto obdivuji Gothic, Macčí, Tebe, Michala....Lenny, naše klinická logopedka je na Senovážném náměstí a mám na ni kontakt už od mnoha lidí, sama ji taky opravdu doporučuji. Ráda předám kontakt, kdybys chtěla.
My pomalu končíme fázi rozhodovací v náhradní rodinné péči, v nejbližších týdnech bychom měli mít rozhodnutí, zda jsme schváleni. Přípravný kurz byl výborný, pochopila jsem mnohé i o svých dětech. A sešla se nás tam milá tlupa žadatelů, poprvé to bylo rozpačité, podruhé už jeden z nás upekl buchtu a potřetí už jsme měli i domácí kozí sýr od jednoho páru ![]() |
| macčí,Matyáš04,Richard08 | 25822 |
|
|
19.11.2009 23:55:49
Ahoj,
Verísku krásné fotky,domeček se vám moc povedl .... holčičky samozřejmě ještě víc ![]() Jani díky za optání,jde to.Nééé kecám Richard je dítě jak má být,je s ním sranda,i když to bude vzteklounek Matyáš se pomalu,ale jistě zlepšuje.Konečně vidím ten rozdíl mezi zdravým dítětem a dítětem s problémem,jako má Mates. Je to doslova jako černá a bílá. Leny kam jdete v prosinci na vyšetření,jestli se tedy mohu zeptat?Jinak jsem moc ráda,že jsi/jste v pohodě ... vážně mám radost,když píšeš o pejskovi a domečku a vidím,že máš zase tu energii jako dřív. A věřím,že Sabrinka bude v pohodě .... a píšeš moc krásně,stejně jsou to naše milé prdelky,i když jsou trochu jiné něž ostatní děti. Jednu věcí jsem si,ale jistá všechny děti se mění v čase a prostoru různými směry,většinou těmi nejméně očekávanými .Mates má poměrně dost závažnou dgn. v podstatě na úrovni autismu,alespoň v úrovni porozumění .... přesto se za poslední 3měsíce změnil tak,že bych tomu nevěřila,kdyby mi to někdo před rokem předpověděl.Stačí,když řeknu,že začal sestavovat věty a naučil se první básničku ...... mimochodem,ačkliv nemluvil vůbec klinický logoped si dokáže poradit - důležitý je ten klinický ne normální - postupně ho rozmluvila,používá i alternativní metody komunikace a všechno se násobí k lepšímu. Takže cesty jsou ,jen je důležité najít ty správné lidi,kteří Ti pomohou ..... těch co opravdu vědí je bohužel hodně málo. |
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
|
19.11.2009 23:51:19
LENY, napsala jsi to krásně, uvidíš, že se té "mámy" dočkáš
Moc držím palečky a fakt smekám... |
| Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 | 14675 |
|
|
19.11.2009 20:40:47
Verísku, to je super, jak jste si to vydřeli a ještě asi vydřete, těch 30 let to je taky dost, ale bez toho to dnes nejde. My máme dvě hypotéky, jednu na 12 a jednu na 25let, takže vím, co to je. Když jsme se s manželem poznali, bydleli jsme v podnájmu, spali na matracích a kupovali si první nábytek na splátky. Takže taky celkem dřina. Ale o to víc si toho člověk váží a má z toho radost.
S tou logopedií vám to nevidím tak růžově. Zjevně se jedná o nějakou psychickou poruchu, blok atd. V případě bloku se dá na tom pracovat, sice bude dril, ale třeba se rozmluví, v případě toho autismu, to je horší. Ale to už tady víte od Gothic. Pomalu jsem se už smířila s tím, že je jiná než ostatní děti, už se ani netrápím tím, když na ní lidi divně koukají jak se projevuje. Ona je prostě naše malá prdelka a máme ji rádi i když je jiná! V prosinci jdeme na jedno vyšetření, které bude hodně důležité, mohlo by odhalit případně o co se jedná, ale je dost možné, že je to ještě brzy a vůbec nic se nedozvíme. Ono je to takové zvláštní, ona je pro nás díky tomu pořád takové miminko, je to hrozně dobrá dušička. S nikým se nehádá, nepere, nikomu nic nebere z ruky, bohužel si nechá i všechno líbit, všechno si nechá sebrat, dokonce i když si vytáhne v hračkárně hračku, chvíli si hraje a za 10min ji to seberu a jdeme a ona jde, bobinka moje malá. Snad někdy uslyším máma. |
|
19.11.2009 18:26:31
MÍŠo, v poho
Je to vopruz to furt slyšet, ale je to na denním pořádku, takže jsem zvyklá už![]() JInak ty 4mil. jsou barák, pozemek ne- jsem z Vysočiny, ten už máme dýl, ten byl tenkrát za 1200/m2- máme 750m2... Ale dost podstatná věc- já jsem si kdysi naškudila a posplácela sama za svobodna s využitím všech možností( spoření od našich, prodej zděděného lesa, půjčka, škudlení z platu atd.) svůj byt, takže tím dost hypotéku moříme- podnájmem, ten byt nemít, tak do toho jít nemůžeme- mám ten byt vymazlený, je to atypák, podkrovní, vestavěné věci- vše ve dřevu- to už jsme teda hodně dodělávali s MM během prvních let spolu( bydleli jsme tam doteď) s vidinou právě toho, že nám pak pomůže splácet hypo na náš vysněný dům- fakt jsme ráda, že jsem tenkrát do toho bytu šla, nebylo to lehký, já vůbec nevěděla, jak vše bude- byla jsem tenkrát sama, přistěhovalec v cizím městě a já fakt jen škudlila a splácela na byt, žádná dovča, požitky, jen tohle, ale bez něj bychom barák mít nezvládli:-( |
| Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
|
|
19.11.2009 14:59:06
Verisku tak to promin,nechtela jsem slapnout vedle:)).
Jo a ten dum je teda pozemek a stavba 4mil jo? A kdeze to bydlite? |
|
19.11.2009 13:54:20
Jo a Míšo, jak jsi se ptala na cenu baráku, tak klidně prozradím, jen se to blbě počítá, co v tom chceš mít vše započteno- takže máme na 30 let hypotéku jako kráva na 3,5mil.a barák jako takový k nastěhování cca 4 mil.- spíš něco nad- zahradu a to okolo a vybavení nepočítám:-( No, budeme mít, co dělat:-(
Ale je fakt, že zase díky tomu, že se nám líbí ty starodávný věci a styl, tak to nejsou zas až takový dardy, jen se to blbě shání- když to porovnám se super moderními věcmi, tak to je zase třetińový- když vidím modení baráky tady kolem nás, tak tam jsou to dardy úplně někde jinde- baráky za 20 i víc mil. a nám se to prostě ani nelíbí- pro mě to jsou kanceláře a ne "domov"- ale každému se líbí něco jiného, v něčem jiném se líp cítí, takže nepaušalizuji. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.