Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Nikita+Tom1/05+Davča4/08 | 19209 |
|
|
19.11.2010 14:56:38
RÁJO, já ani nevím, že budete stavět
.DITO, teda to je hrůza s tou šikanou, z toho mám taky hrůzu. Já teď chodím s Tomáškem dívat se na jejich školkové plavání a zjišťuju, že on je tam největší kostřička. On je prostě hubeňour, navíc taky hrozně neprůbojný. Takže mám strach. Zatím nemám ze školky žádné zprávy, jich je ve školce tento rok hodně předškoláků, asi 19. Ale chystám se učitelky zeptat jak na tom je a dám na jejich rady. Někdy mám pocit, že je taky ještě nezralý. Je nesoustřěděný, zajímá ho všechno okolo, místo aby poslouchal a vnímal co má vlastně dělat. Tak uvidíme. |
| Dita+4 | 18741 |
|
|
19.11.2010 12:29:40
Ahoj,
Rájo, my jsme měli dokonce s 2 půlkama hlavy , a ta jedna se i dala ostříhat , zní to děsně co, zkátka ty vlasové části byly 2 a nasazovaly se, ale bylo to teda Nikči, Míša vůbec na panenky není, ani s kočárkama si nehraje. No a měla plno příslušenství, i naušnice se daly měnit.Jo a ta šikana byla přímo drsná , odehrávala se na záchodě a víc tady fakt psát ani nemůžu, ale asi si to domyslíte.... |
| Rája a Terezka 25.1.05 | 22255 |
|
|
19.11.2010 11:44:56
Ahoj, ahoj,
moc vás tu všechny zdravím po dlouhé době! Normálně jsem musela chvíli přemýšlet, jaké mám uživatelské jméno a heslo, abych se sem mohla přihlásit , tak dlouho jsem tu nebyla!Koukala jsem, že se tu řešily odklady, batohy apod. Tak Terka jde určitě do školy Mluví dobře, na logopedii nemusíme, chytrá je kolikrát jak rádio a taky je vysoká. Spousta lidí si myslí, že už do školy chodí. My už normálně kupujeme vel. 122.Batoh už máme schovaný u babičky, ještě nevím, jestli ho donese Ježíšek nebo až k narozkám. Je to ten s Kitynou. Ona po ní úplně blázní, i když já jsem Kitynku nikdy moc nemusela, tak přece jen je to její batoh a bude z něj nadšená. Terezka se teda do školy těší hodně moc . Pořád mluví o tom, že po Vánocích bude konečně už ten leden, kdy má narozeniny a bude zápis do školy. Na ten se těší asi víc, jak na narozky![]() Náš David odklad měl, on je teda srpnové dítě, takže by byl nejmladší ve třídě. Já jsem původně chtěla, aby šel, protože jinak byl na školu zcela připravený, až na to, že byl malý, tichý, hodný a neprůbojný. A kvůli těmto vlastnostem byl Honza zásadně proti, aby šel do školy. Že prý já nevím, jak to mezi klukama chodí, ale on jo. Takže měl nakonec odklad pro fyzickou nevyspělost. Museli jsme se domluvit s doktorkou, aby nám tam něco takového napsala , jinak by mu ho nedali. Mě to nejdřív přišlo jako ztracený rok, ale zase se nikdy nesetkal ve škole se šikanou. Jestli jsme tomu pomohli my odkladem nebo ne, to už se nedozvíme.Jinak stavba domu by mohla snad začít na jaře. Teď se na pozemek dotáhly voda a kanalizace, elektřina by tam do jara měla být taky. To je rychlost, že? Po necelých dvou letech vyřizování tam budeme mít konečně sítě ![]() Danko, já teda nevím, jak je Viki hodně přizpůsobivý, ale já myslím, že by ta školka jinde neměl být problém. Vem to tak, že se zase seznámí s dětma a pak už je bude znát hned na začátku 1. třídy. To taky není špatný, mít tam hned kamarády. Já bych se u Vikinka taky spíš přikláněla k odkladu, podle toho co píšeš. Makaz, prosím Tě, kolik takový králíček stojí? Já jsem po tom zatím nepátrala, ale kluci se mě tento týden přišli zeptat, jestli by Terce mohli koupit na Vánoce křečka nebo morče. Já jim na to říkám, že to už by byl lepší ten malý králíček A teď vidím, že o tom tady píšeš![]() Holky ještě jsem se chtěla zeptat, kdo má doma česací hlavu. Je velký rozdíl mezi značkovýma a těma levnějšíma? Zacuchávají se ty dražší taky? Poraďte, sím . |
| Begonie | 17189 |
|
|
19.11.2010 0:05:54
Jezis Dito, to mi ani nerikej - sikana uz ve druhy tride??? Z toho ja mam desnou hruzu, Adamek mi pripada jako idealni adept - maly zrzavy sprt, co zboznuje pani ucitelku. Samo, ze trochu prehanim, ale hloda to ve me, vim, co mam doma. Adamek by se pretrhnul jen aby ho pani ucitelka pochvalila, vsechno chce mit vzorny, kdyz mi vypravi, co delaji nektery deti ve skolce podle nej nespravnyho, tak je uplne zhrozeny
. Ja jsem byla taky takova, s tim se nic nenadela. Segre to bylo odmalicka fuk, skolu mela na haku, naky poznamky neresila a ja jeste pomalu na stredni padala do mdlob. A to jsme byly vychovavany vicemene stejne.Navic jich pujde do skoly strasne malo, vetsina deti bude mit odklad, nebo pujdou do jiny skoly, tak se bojim, aby tam mel kamarady. Ale treba to bude v pohode. Ja jsem byla taky malej sprt, s brylema, rackovala jsem a nikdy jsem se s zadnou sikanou nesetkala. To jsem zvedava, co sem budeme psat za rok. |
| Dita+4 | 18741 |
|
|
18.11.2010 20:31:58
Dani, tak poslechni učitelky
, když to navrhují, no a pak PPP, sama si užiješ ještě rok v klídku a navíc, pokud nemluví správně, byla by to pro něho při psaní a čtení velká zátěž. Jo a u Míši kluka (Davči), je už ve 2. třídě drsná šikana, samo, že si vybrali nejdrobnějšího chlapečka![]() Viktorkovi, jak ho popisuješ, určitě odklad neuškodí ![]() |
| Dana,Viktorek,9.1 2005 | 28529 |
|
|
18.11.2010 19:19:42
Blani no K říká jako T..takže ŤAŤAO, TOČIČTA, no a to F umí, ale říká ho jako zezadu z krku, takže to zní jak u ufounů, má líný svaly, tak procvičujeme no :-(
Jo Míšo, máš pravdu, uvidím co řeknou odborníci ![]() |
| Míša a kluci 05/02,7.1.05 | 29279 |
|
|
18.11.2010 14:41:02
Danuš, poslechni si názor učitelek pak v poradně a hlavně dej i na svoje pocity.To že je Vikyn drobný nevadí.Já jsem šla s tímto argumentem k zápisu u Honzíka. Tam mi řekli,že drobnost nevadí,že jsou děti šikovné.Hlavní je sociální začlenění,soustředěnost,nebo motorika. A už u zápisu nám učitelka,řekla,že je na odklad zralej.
Matýsek je taky hrozně drobný,ale po dalších stránkách je někde jinde než Honzík v jeho věku.Kdyby měl dostat odklad kvůli tomu jeho mluvení tak by mě to mrzelo,pro něj by byl rok ve školce ztráta.Maty je z předškoláku nejmenší, spíš se vizuelně řadí k 5-ti letým dětem. Včera jsem mu vyřazovala tepláky 98 ale ty už mu byli fest krátký. Normálně už má tu 104. Kalhoty, bundu cca.110 záleží na výrobci. |
| Begonie | 17189 |
|
|
18.11.2010 11:12:11
Ja jsem tak unavena, uplne silene. A pritom jsem se vcera pekne vyspala, nevim, co to se mnou je. Asi to blby pocasi. Nechce se mi vubec nic. A to si musim dneska domluvit jednu schuzku a jeste jsem se ani nedokopala k tomu, abych vytahla z tasky telefon a pustila se do toho.
Dano, Adamek je tak z cely skolky prcek nejprckovatejsi, ja nevim, cim to je. A pritom pres prazdniny fakt vyrostl, aspon nohy se mu rozhodne prodlouzili, telicko ma furt stejny. A je teda fakt desnej hubenour, ale to neresim. Jirka byl zamlada taky v ozdravovne pro hubeny ajak se z toho pekne dostal .Hele a Viktorek neumi K a F? Fakt, to jsem nikdy neslysela a to jsem na logopedii travila cely mladi. A jak to rika? Muj nevlastni synovec zase neumel T, misto neho rikal K, misto tatinku kakinku a jaky je to ted uspesny vysokoskolak. Adamek klasika, rackuje, asi po mne, i kdyz ja to neslysim. Ale nevim, jak bych to s tou logopedii delala, leda, ze bych nas prihlasila oba.Ale do skoly Adamek urcite pujde, on je hroznej sprt, po kom asi , dalsi rok by se ve skolce nudil. Dokonce mi tuhle rikal, ze se tesi, az mu bude 6 a pujde do skoly. |
|
|
18.11.2010 10:25:55
Jo a hlavně je fakt drobnej, nevím jak ve srovnání tady, ale s vrstevníkama ve školce je nejmenší.
![]() |
|
|
18.11.2010 10:23:54
Ahoj holky,
tak díky za rady. No k logopedce chodíme taky..nejde mu ř,k,f. No právě po poradě s paní učitelkou ze školky jsem začala o odkladu vážně uvažovat. Maj udělat 2 pracovní listy za týden a jemu a ještě dvoum klukům to ponížila na 1 prac. list týdně. Řekla mi, že sice šikovnej je, ale že to není všechno, že si vůbec neuvědomuje, že je předškolák a že by mu určitě odklad dala, že v dnešní době je to úplně běžné. Už jsem ho objednala do poradny a uvidíme, co mi řeknou tam. Je tu problém, že pokud by šel ještě do školky, tak už v jiné části Brna, protože se právě stěhujeme. Takže si zase říkám, že lepší by bylo, kdyby šel rovnou do školy, že by tu změnu líp nesl. Ale pokud dostane odklad, tak snad si na ten poslední rok zvykne i v té nové školce, kam by chodil. Je to prostě na pytel no :-(. Takže já fakt nevím no. Asi to nechám koňovi, ten má větší hlavu. ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.