| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1050] Názory 10511060 z 11122  [Dalších 10062 >>]
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
18.11.2010 6:29:30
Hezké ráno,

u nás mají děti ředitelské volno,vzala si je k sobě mamka.Tedy týka se to školy,ale mamka si vzala i Matýska.

Včera jsme byli nakupovat Matymu kombinézu,oběma boty a rukavice.Matýsek jede 2.12.na ŠVP,tedy snad,on se hrozně těší,ale přihlásilo se jen 10 dětí, takže pokud do pátku všech 10 zaplatí tak jedou.
Při tom nakupování jsem navlíkla na Matyho v Alpine kombinézu a Emil s Honzíkem nikde, tak jsem ho nechala stát na takové kostce,že vykouknu kde je Emil,aby viděl Matýska. A to trdlo udělalo krok do zádu a spadnul po zádech do stajnu s věcma,takže se majznul do hlavy. Tam příjdu,prodavač ho zvedá on brečí,jsem si připadala trapně,že tam nechám dítě samotné,tak jsem pak sprdla Emila s Honzíkem,že za to můžou oni~:-D

Já když nastoupila po rodičovské do práce,tak jsem chodila září-prosinec na 6 hod.Od ledna jsem šla na 8 hod.stejně se mi těch 6 nevyplatilo,když jsem přijela pro děti(to byli ve školce ještě oba)tak domů nechtěli,takže jsem třeba hodinu seděla na zahradě čekala až se rozhodnou jít domů.Od ledna jsem nastoupila na 8 hod. od 6-14.30. Školka je od 7-16 hod. a od 16 hod do 17 hod je převádí do druhého odd. Já to v pohodě i se školou stíhám tak že do 16 hod. mám oba kluky a už jsme skoro doma.
Ráno je to sice brzo,ale já s tím problém nemám. Vždycky jsem vstávala i když jsem jezdila do školy,měli jsme od 7.30 takže jsem vstávala po 5 hod. a v 6 jezdila na druhý konec Prahy.Uznávám,že se mi někdy vstávat nechce,hlavně když je ráno tma,ale ráno dojedu autem do práce v pohodě,bez provozu,stačí jet o hodinu později a už bych popojížděla. Odpoledne to taky ujde,záleží jest-li se někde na okruhu stane bouračka nebo ne.Nebo když opravují silnici.Ale většinou odpoledne jsme za 30 min.u školy.
Honzík má teď 2x týdně kroužek mimo školu,tam ho vodí EMil,jinak ho v 15.30 vyzvedávám.Nedovedu si představit,že bych měla delší prac.dobu a byl v družině třeba do 18 hod. a že tam takové děti jsou,je mi jich líto,družina ráno i odpoledne,ale rodiče jinou možnost třeba nemají,tak se nedá nic dělat.Jsem vděčná,že to tak nemáme.Někdy vídám jak ještě za hluboké tmy maminky táhnou děti do školky,tak si říkám jaký kluci mají štěstí.Když byli ve školce oba,tak je EMil nebudil,čekal až se vyspí,tedy hlavně Maty a pak šli do školky třeba na 8.30. se školou už to nejde,ale teď už Honzík chodí sám a když má Maty spavou,tak ho nechá spát a Honzík jde sám.
Někdo to má asi hodně těžké s prací,dětmi,školou dohromady.

Hergot to jsem se rozepsala,jdu něco dělat,jsem chtěla jen nakouknout~;)
Dita+4 18741
17.11.2010 13:18:49
Tak já jdu do práce už teď, ale jen tak trochu~;), 2x týdně na dopoledne, docela se těším. V pondělí jsem byla na celodenním školení v Praze na jeden PC program, tak snad se budu aspoň trochu chytat~5~
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
17.11.2010 12:46:17
jo a já taky chci jít do práce na 6,5 hodiny. Jinak bych to ani nestíhala, protože u nás má školka jenom do čtyř a myslím, že družina bude stejně.
17.11.2010 12:45:21
tak na to ticho v práci se taky moc těším ~t~~t~~t~. No s tím ušním fakt nevím. Dneska jsem na to jenom hodila řeč a začal brečet, protože se bál, že tam jdeme. Tak tam asi fakt nepůjdu, nebudu ho furt trápit.
Králíček+Naty01/05+Deny02/07 21338
17.11.2010 9:36:12
Denis spadl pozadu ze sedačky mezi sedačku a stolek v obýváku a vzal to o hranu toho stolku (je skleněný). Včera mu vyndali stehy a večer, když si šel umýt ruce, tak blbě šlápnul na stoličku, kterou má před umyvadlem, aby dosáhl a slítnul a rozkousnul si pusu. Je to trdlo.
A v práci super. Jsem u svého předchozího zaměstnavatele, dělala jsem z domova i během mateřské, takže skoro všechny znám a oni mě taky. A naštěstí i ti noví mají respekt, protože služebně jsem tam prostě dýl :-) Dělám zatím na 6 hodin a je to pohodička. Teď se musím rozmyslet, jestli od ledna dělat na 8 hodin. Takhle mě ráno vozí manžel cestou do svojí práce a vysadí mě přímo před firmou a odpoledne jedu MHD kolem třetí pro děti, příp. na nějaké kroužky. Při 8 hodinách bych musela ráno dřív busem a odpoledne být v práci do čtyř (školka má do 5 a hodinu mi v koloně trvá cesta). Takže mám dilema a zvažuju, jestli mi za to stojí cca 6 000,- Kč hrubého navíc. Stravenky a dovolenou to neovlivní, jen se mi krátí příspěvky na životko a na penzijko a příspěvek na dovolenou (ten je u nás 10 000,- Kč za rok, takhle mám 8 000,- Kč).
Ale hlavně, v práci je ticho!!! A když jsem s dětma 2 dny doma, tak se tam fakt těšim ~j~
17.11.2010 8:30:59
Králíčku, tak díky, snad to bude ta tympano cosi. Tak tam teda půjdu a uvidím. No a jaké to je po 6 letech v práci ? Taky mě to v dubnu čeká a neumím si to moc představit. Tak ať se děti brzo uzdraví, je to na prd, když už si v práci a oni takhle marodí. A co dělal Denis, že si rozbil hlavu ?
16.11.2010 18:58:57
Jinak, když už jsem nakoukla, tak Kisli, děkuji za tip na výlet v Krkonoších, bohužel nevyšlo počasí, měli jsme málo času a lanovky z důvodu údržby nejezdí. Tak jsme se jen prošli směrem k prameni Labe.

Děti jsou už 14 dní doma, měli oba ATB a Denis rozbitou zašitou hlavu, naštěstí jen trochu a vzadu pod vlasama.

Já jsem od září po 6 letech v práci a za tu dobu byly děti už 4 týdny doma nemocné. Jednou (hned první měsíc) jsem byla na OČR, teď hlídal děda, příště bude asi muset manžel, jinak mě v práci asi moc rádi mít nebudou :-(

Batoh do školy asi taky vyřešíme Topgalem, i když Natálce by se nejvíc líbil ten "růžový s Kitty", který teď mají ve všech obchodech. Minulý týden jsem si už přečetla termín zápisu do školy a lehce jsem při tom uronila slzu. Moje malá holčička... :-)
16.11.2010 18:48:33
Nikito, myslím, že mu budou dělat jenom tympanometrii, dají do ucha na pár vteřin, možná půl minuty, něco jako sluchátko do ucha třeba od mobilu a vyjede jim jakási křivka, podle které např. poznají, jestli nemá ucho ještě ucpané a jsou potřeba ještě třeba ušní kapky. Je to chvilka a určitě bych to absolvovala.
Pak se dělá ještě audiogram, kterým se rozpozná vada sluchu, ale tam už je potřeba spolupráce a Natálce ho dělali jeden rok na zkoušku a letos teprve poprvé s vypovídajícími hodnotami (pouští se zvuky do sluchátek a dítě reaguje v okamžiku, kdy ten zvuk uslyší).
16.11.2010 10:24:33
holky, co máte zkušenosti s picháním uší u dětí, zkoušela dětem doktorka potom jestli slyší ? Jde mi o to, že před týdnem Davídkovi píchali ouško (poprvé). Dneska jsme byli na kontrole, myslela jsem, že už nám dá pokoj, protože jsme tam byli minulý týden 3x a ona chce, abysme došli za týden na kontrolu jestli slyší. Že mu jako bude pípat přístrojem do ucha. Mě to přijde prostě nereálné, protože Davídek ječí sotva vejdeme do čekárny. Navíc i kdyby náhodou neřval, tak pochybuju, že je schopen jí objektivně odpovědět, že něco slyšel. Páč když se ho zeptá jestli slyší, tak jí řekne, že jo. A do třetice, kdyby zjistila, že na to hůř slyší, tak co ? Prostě se mi tam chodit nechce. Navíc nemám pocit, že by hůř slyšel. Asi se na to vykašlu.
Mirka, dvě mláďata+// 2258
13.11.2010 10:51:54
Taky všechny zdravím. I u nás ve Vašíkovi probíhá jakási "vzpoura", ono to asi bude kolem pátého roku normální, kdysi jsem to četla, prodělával to i Vojtík a v tom článku psali, že si dítě v tomto věku začíná uvědomovat svoje vlastní "já" a zkouší, jakou má moc, co všechno může a tak. No ve výsledku radost pro všechny zúčastněné, žejo. Ale tak snad to brzo přejde.

Ještě přidávám odkaz, že je fakt potřeba být ostražití:

http://krimi.cas.sk/clanok/184877/deti-na-zapade-slovenska-sa-boja-neznami-muzi-nas-lakaju-do-auta.html

a mám kamarádku v Německu, ta psala, že u nich se taky ztratil chlapeček, 11letý a okolnosti jsou podobné jako u Aničky, chlapec se nenašel, jen jeho mobil a nějaké věci.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-zahranici/145006/ztratil-se-mirco-11-jako-anicka.html

No ale nechci tady budit hrůzu, jen že v dnešní době je důvod být opatrný.
[<<Předchozích 1050] Názory 10511060 z 11122  [Dalších 10062 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.