| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1080] Názory 10811090 z 11122  [Dalších 10032 >>]
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
7.11.2010 14:43:57
Já taky o dokladu pro Matyho neuvažuju. Jediné co je u nás šptaný je mluva, na logopedii jsme jako doma.
Podespat se umí,ale jen MATI,jsem mu vysvětlovala,že na konci musí napsat Y,ale je mu to jedno. Počíat umí příklady tipu 1+1,2+2 atd. Teď je u tchýně( já lehla a EMil je s Honzíkem na akci pro starší děti)a ta mi volala,že mu udělala palačinky.On jí poprosil,aby ještě přidělala a mohl si vít domů. Jedl je pak Matýsek,tchýně a tchán.KDYŽ DOJEDLI,ptal se kolik mu jich zůstalo,babička řekla,že 7.Dnes jí řekl,aby mu tu jednu dala,protože by to stejně neměli s Honzíkem na 1/2. Tak jsem byla překvapená,obávám se,že Honzíkovi by nedošlo,že ta jedna je lichá.
Honzík má teď stíčtání,odčítání do 100 a to je akce.Ale postupně se zlepšuje.
Jinak jak jel EMil s Honzíkem pryč,tak chtěl vzít i Matyho,abych mohla ležet,ale nakonec jsme poprosili babičku.Nevím jak to vnímáte u vás,ale s Emil jsem cítili,že Honzík potřebuje na chvilku mít tátu jen pro sebe.I to tak bylo domluvené a H.věděl,že pojedou sami.Tak jsem mu nechtěla kazit radost.Maty je fajn,je to smíšek,ale Honzíka provokuje,skáče do řeči.Když jde Honzík k tátovi,tak ho Maty doslova vystrčí.Tak jsem mu chtěla dopřát tu radost,mít tátu jen pro sebe.
Begonie 17189
7.11.2010 13:06:42
Adamek teda pujde do skoly urcite. Vzdyt je ve skolce 3. nejstarsi a ucitelky taky rikali, ze rozhodne ma jit, doslova: co by tady delal ~t~. Ja myslim, ze umi vsechno tak nejak v norme, dopodrobna jsem to nejak nezkoumala, pocita jakztakz, tiskace pise taky jakztakz. Sice jako obrazky, proste ty pismena a cisla nejak namasti, ale treba dvojku pise odzadu, zacne tam, kde normalni lidi konci, jednicku taky, pri osmicce si malem vykloubi ruku, ale to ho snad nauci. Jo a taky casto pise zrcadlove, ale toje pry normalni.

Alco, prave ze budu koncit skolu az v zari, kdyz to dobre pujde. ted v lednu/unoru dodelam posledni semestr, pak mi chybi obhajit diplomku (zrovna jsem se do ni pustila, vidite, jak pilne pise, ne ~t~) a statnice. Ale ty jsou dvoje, kazda ze 2 predmetu a to se proste nestihnu naucit na jeden termin, takze 1. cast pred prazdninama a 2. az po nich, jinak to nezvladnu. Takze u nas to bude v zari narocny.

Navic se mi ted zacina mozna rysovat jina prace a to by bylo na cely uvazek. Ale jeto jeste ve hvezdach, tak vam to kdyztak napisu az to bude jistejsi.

Alco, a jak to ma Honzik s tim pocuravanim? Uz lepsi? A to by se mu tema lekama zvetsila kapacita natrvalo, nebo, az by se vysadily, tak by se to zas zhorsilo? Ach jo, je to vopruz, Adamek jeste taky neni uplne stoprocentni, ale my jsme se zatim vydali cestou toho enuretickyho alarmu, rikala jsem si, ze na leky je jeste cas, kdyztak po novym roce. Je mi to lito, hlavne kvuli nemu, Adamka to uz samotnyho trapi, ale zas si rikam, ze kdybysme museli resit jako nejhorsi vec jenom toto, tak by to jeste nebylo tak nejhorsi.

No nic, jdu psat, kdyz uz jsem rodinu vypakovala k babicce.

Jo a holky z Prahy a okoli, co kdybysme fakt udelaly nakyj minisrazik, jak navrhla Ivca? Ja bych byla pro, zkusila byhc vymyslet neco, kdy bysme se mohly sejit.
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
7.11.2010 10:59:13
DANI, taky mi přijde, že toho Vikinek umí docela dost. Tomášek se taky podepíše zatím jen jako Tomášek a vůbec netuším, jestli ve školce dělají nějaké pracovní listy. Zatím mi nikdo nic neříkal. O odkladu bych uvažovala pouze pokud by mi to někdo naznačil, že by to bylo v jeho případě vhodné. I když by mi to svým způsobem vyhovovalo, kdyby byl ještě rok ve školce s Davídkem. Na druhou stranu se už do školy těší, takže pokud nebude nějaký důvod k odkladu, tak mu ho dávat nebudu.

Měli jsme krušnou noc. Davídek měl večer teplotu a stěžoval si na ouško. Takže jsem většinu noci probděla při jeho převalování a hekání. Ve čtvrt na dvě jsem dala znovu ibalgin a potom už jsme konečně pořádně usnuli. Ale stejně jsem byla už ve čtvrt na šest vzhůru a v šest vstávala s Tomáškem na trénink. No ale dneska Davídek je zatím bez teploty a ouško nebolí, tak doufám, že to bude dobrý.

Před chvilkou jsem Tomáškovi totálně zpizdila účes. Vyjela jsem ho strojkem a vzadu jsem mu vyjela výbrus se schodem do půl hlavy. Chudáček, ještě že si tam nevidí a je mu to tím pádem jedno. Doufám, že to brzo doroste. Ale ve školce si asi budou klepat na čelo, co jsem mu to chudáčkovi provedla.
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
7.11.2010 10:42:46
Dani, pááni Viki je obr šikovný, vůbec netuším proč přemýšlíš o odkladu.
Psát,, číst a počítat se budou v první třídě. A když už tohle umí, tak se bude asi nudit a nebude ho to ani ve škole bavit, co?
Já tedy nevím, Honzík neumí ani polovinu z toho co Viki, navíc běháme po logopedii a odklad mě ,ani paní učitelku ve školce ani nenapadl ~d~
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
7.11.2010 10:39:41
Ahojky v neděli,
tééda Ivčo krásné fotečky. A Verunka má pěkný sestřih. Je úplně jinačí.
Jinak co se tvé volby chůvy a práce týče, tak tě chápu, ale.... ale já měla něco podobného když byli Pája a Pe´tulka malí a Petr začínal s palírnou. Uf uf, bylo to náročné a k tomu moje trafika. Měla jsem paní na výpomoc a i tak jsem ted při Honzíkovi volila raději jinou práci a možnost být s dětma. Přeci jen mi došlo jak ten čas strašně letí a nikdy co bylo už se nevrátí.
Ale každý to má postavené jinak.
Ale myslím si, že když je paní tak šikovná a zodpovědná co se Verunky týče, tak určitě by byla i supr do obchůdku.
Ale jestli ti ti to vyhovuje spíše tak, tak je fajn, že to zvládáš a jsi spokojená.

Blani, páááni ty jsi s tou školou už tak daleko? To je bezva, že to budeš mít hotové ještě před školou Adámka~g~

Tak včera jsme byli poběhat s drakem. Bylo větrno, ale teplíčko. A dnes už je hnus, zima a prší:-(

No jo podzim je tu.
Tak se opatrujte ~3~~3~
Dana,Viktorek,9.1 2005 28529
7.11.2010 10:33:37
AHOJ HOLKY,
TÝÝJO TAK TO VŠECHNY DĚTI TADY SE CHYSTAJÍ DO ŠKOLY? jÁ PRÁVĚ VŮBEC NETUŠÍM, JESTLI HO DÁT A NEBO MU DÁT ODKLAD. UČITELKA MI ŘÍKALA, ŽE JE DOCELA ŠIKOVNEJ NA POČTY.. SČÍTÁ A ODČÍTÁ DO 20CETI A POČÍTÁ BRAVŮRNĚ DO STOVKY, I KOLIKRÁT, KDYŽ MU ŘEKNU 2X6 TAK MI ODPOVÍ, MAMI TO JE 12? TAKŽE MU TO DOCELA JDE, ALE V PSANÍ JE TO KATASTROFA, UMÍ SE PODEPSAT AKORÁT SVÝM JMÉNEM, CELOU ABECEDU NEZNÁ ANI OMYLEM A ANI HO TO NĚJAK NEZAJÍMÁ, KDYŽ VE ŠKOLCE DĚLAJÍ PRACOVNÍ LISTY, TAK JE ODEVZDÁVÁ NEJPOZDĚJI. TAKŽE JÁ UVAŽUJU O ODKLADU..
TÍM NEŘEŠÍM ANI AKTOVKU :-)

IVČO..JSI PROSTĚ ZAMĚSTNANÁ ŽENA A MUSÍŠ VLASTNĚ ZASTAT PRÁCI I ZA CHLAPA, JE DOBŘE, ŽE MÁŠ CHŮVU A VLASTNĚ ČLOVĚKA NA KTERÝHO SE MŮŽEŠ SPOLEHNOUT KDYKOLIV. JE TO PROSTĚ DAŇ ZA PODNIKÁNÍ...
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
6.11.2010 15:48:17
Míšo, nezlobím se.

Výpomoc do obchodu je právě to co nechci. Mám pro to hodně logických důvodů, ale kdo není zasvěcený do podnikání tak to nepochopí, proto to tu ani nechci rozepisovat. A taky hlavně kdo nežažil a nemá doma chlapa s Jirky prácí tak ani netuší jak je to psychicky náročné. Do vánoc než se vrátí tak se to nějak překlepe a pak zase bude chvíli klid :-)

A co se tedy týče Verunčiných kroužků tak jsem zapomněla dodat, že úterý, středu a čtvrtek má aktivity tady u mě v budově. Je to v Mammacentru hned vedle mojich dveří do obchodu. Takže holky přijdou, pozdravím se s nimi, s Verunkou se pomuchluju, sdělíme si žážitky ze školky a jdou vedle. Minimálně dvakrát se tam za ní za tu hodinu jdu podívat. :-) Verunka se určitě necítí nijak ublíženě či ochuzeně. Kdo jí zná tak ví jaký je to samorost a nejraději furt někde je :-)
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
6.11.2010 15:30:27
Hezký víkend,

já jsem od středy ležela, vlezla na mě viroza, dnes už se konečne cítim trochu lépe.

Ivčo,Niki,každému vyhovuje něco jiného.Já osobně se spíš přikláním k názoru Niki.Určitě je bezva si užívat a dopřávat si,bylo by neupřímné říct,že by se mi to nelíbilo.
Na druhou stranu ne na úkor dětí.Strašně rychle vyrostou a nebudou nás potřebovat( už teď mám občas ten pocit).Co z toho,že jim budu platit X kroužků,když s nima budu moc prožívat společné chvíle jen když vyjde občas volno.
Ivča píše,že Verunka má bezva chůvu to je moc dobře,ale já bych nepřenesla přez srdce,že chůva je s dítětem častěji než já.To bych raději vzala vípomoc do krámku,abych s nima mohla být.
Uznávám,že jsem večer unavená,kolikrát naštvaná a těším se až půjdou spát,ale neměnila bych.

Ivčo,doufám že se nezlobíš,je to jen můj názor a není to nic proti tobě.Důležité je že tobě to vyhovuje,protože je to tvůj život.~;)
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
6.11.2010 14:40:12
Niki, když je Jirka pryč tak to prostě nejde. Jsem na obchod sama, jinak mi Jirka pomáhá a tím pádem je víc volného času. Nevyčítám si co se týče Verunky nic. Je s Alenkou spokojenější než s unavenou matkou :-) Né, vážně. Alenka se jí věnuje perfektně a tím pádem jsem klidná. V mojim okolí kamarádek to tak funguje všude. Mám minimálně tři, které mají pro děti chůvu. Jedna má dokonce chůvu na tři děti. Je hold jiná doba. Kdybychom nedělali s Jirkou to co děláme tak si nemůžeme dopřát co si dopřáváme - luxusní dovolené, wellnes víkendy, hodně výletů, Verunčiny drahé aktivity, atd. atd. Takže je to zase vykoupený tím, že když je volno tak se užíváme maximálně. Je to věc názoru.
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
6.11.2010 11:56:24
IVČO a nepřeháníš to trochu s tou prací ? Přece jen bys měla Verunce věnovat asi víc času. Teda to je můj názor. Není jí po tobě smutno ? Nebo je prostě smířená s osudem a spokojená ?
[<<Předchozích 1080] Názory 10811090 z 11122  [Dalších 10032 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.