| Dana,Viktorek,9.1 2005 | 28529 |
|
|
14.9.2012 9:27:26
Ahoj holky,
zdravím Vás po nějaké době. Viki nastoupil v září do 1. třídy a je úplně nadšenej. Hrozně mu ten odklad pomohl. Úkoly zatím dělá svědomitě a sám, příjdu a akorát mu to podepíšu. Chci, aby se naučil samostatnosti. Nebaví ho družina, prý by raději zůstal ve škole a učil se, tak jsem zvědavá, jak dlouho mu ten elán vydrží. :-D. Co vy? Jak válčíte? Přeji dětem samé úspěchy.... |
| Míša a kluci 05/02,7.1.05 | 29279 |
|
|
7.9.2012 16:10:46
Tak nám dnes ráno odjel Matýsek do Španělska.Hrozně se těšil dokonce ho ráno táháme z postele a dnes vyskočil z postele raz dva.Chtěla bych mít kouzelný prsten,otočit jim a posunout je rovnou na místo.Dorazit na místo by měli kolem 6.hod.prý tam vždy vidí východ slunce.Počasí je dle předpověďi super 30-35 st.převážně jasno.Úplně mu to závidíme.
Emil odejl s Honzíkem na víkend otců,tak mám volno, trochu musím poklidit,pak mám sraz s kamarádkou, chci jít běhat. Zítra udělám jablečný dort za studena a v ne.koprovku.Já ji sice nejím,ale máme v ne.13 let od svatby a Emil koprovku miluje tak ji uvařim.No jsem na to zvědavá já ji ještě nevařila.Knedlík jsem nekoupila a udělám je.To jsem na to zvědavá,převážně je kupuju hotové.Ale když už slavnostně,tak se vším všudy ![]() |
| Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK | 27691 |
|
|
5.9.2012 20:17:10
Ještě jsem chtěla reagovat na Blanky Adámka kroužky. Verunka by taky chtěla furt chodit na flétnu, ale já ani nevím co to nota je tak by se to s ní doma neměl kdo učit, takže to se vyloučilo. Bude chodit na angličtinu Helen Doron ( na to chodí už 2 roky ), na výtvarku a ještě na keramiku. No a uvidíme od kolika budou ve škole břišní tance. Vloni byly od 7hod. ráno tak letos jestli budou taky tak tak to teda chodit nebude. To vstávání nám dělalo hlavně v zimě obrovský problém.
|
|
|
5.9.2012 20:12:57
Řeknete mi jestli vaše děti taky v hodině furt breptají, otáčejí se, opisují od souseda a pořádně neposlouchají. Toť popis naší Verunky. Nemluvě o courání na záchod, atd. Dnes prý šla p. učitelovi o hodině říct, že je unavená, poslal jí s křikem na místo. Vůbec se mu nedivím. Fakt už mě štve a to je ve škole třetí den :-( Dnes jsem jí hodně dlouho promlouvala do duše a opět jí vysvětlovala všechna pravidla co ve škole platí. Už teď vím, že to bude k ničemu. Je to boj.
Míšo, teď už to zvládnete, když už to máte pod kontrolou. Všude je něco. Verunka, když byla malá tak jí nikdo nerozumněl a nakonec se všechno včetně r a ř naučila úplně sama. U vás to taky bude brzy dobré. Blanko, ať se Adámkovi první den líbí. No a já jdu zase něco udělat, Jirka je opět v Íránu tak jsem tu na vše sama. Papa |
| Begonie | 17189 |
|
|
5.9.2012 12:22:57
Tak Adamek uz pujde zitra do skoly. Sice jeste kasle, ale tak nejak primerene, hlavne rano a vecer, tak uz ho tam dam. Doma se nudi, zlobi, babicky uz jsem vycerpala a sedet tam 4 hodiny, to bude moct bez problemu.
Tenhle tyden maji porad jen 4 hodiny a od pristiho taky 2x v tydnu 5. Ale jeste nevim rozvrh, vlastne nevim vubec nic, jak tam nebyl. Koupila jsem naky sesity, zatim pry dostali akorat nasi "oblibenou" matematiku, no snad se nejak rozjede. A dneska fakt pofrci spat brzy. Ted pekne vstaval sam od sebe, to jsem zvedava zitra, jak ho zase potahnu heverem. Ale myslim, ze uz se zacal tesit. Ted jeste musim vybrat naky krouzky, chce hrat sachy (no proc ne) a na kytaru (to se mi moc nezda), maji toho ve skole spoustu. Vloni mel jeste nepovinne povinnou anglictinu a taky pocitace a mimo skolu jeste skauta a tenis, tak to zas nejak rozjedeme. Takova nemoc hned na zacatku skoly, to je teda pekne blby. Ja uz jsem zdrava, stejne me nikdo nepolitoval, tak v patek vyrazime na Sec. v nedeli k nam prijedou Lucovic, tak si uzijeme. |
|
|
5.9.2012 5:47:10
Ivčo, ano Matýsek chodí na logopedii a ještě dlouho bude. V pondělí tam byl po 2 měsících ( jinak chodíme cca. 1x 3-4 týdny)moc ho chválila Š Č Ž prohlásila za skoro hotové. Pokud Maty zrovna nemele moc rychle tak dotyčná písmenka používá. Když se rozjede tak ne, takže krotíme jeho rychlost.Takže nám zbývá ještě R a Ř. budu doufát, že do konce 2 třídy je mít bude, nebo alespoň jedno z nich. Je to náročné,ale co se dá dělat.Nemyslím,si že by jsme něco zanedbali, na logo chodí od necelých 5-ti let. Je fakt,že jsem logopedku měnila,protože jsem nebyla spokojená a výsledky byli téměř nulové.Možná kdybych to udělala dřív bylo by to jiné,ale to už jsou kdyby, kdyby.
Se čtením mu to problémy nedělá, nosí jedničky.Samozřejmě asi nehodnotila dokonalou výslovnost,ale plynulost textu.Při psaní mu občas ujede R,to pak napíše co slyší ve svém mozečku.Pokud opisuje, tak napíše to co má. Měla jsem z toho před 1.třídou obavy,naštěstí zbytečné a teď to již neřeším. Byl pochválen,že udělal velký pokrok, tak jsem ráda. Niki, přeji Tomáškovi, aby teď již probíhalo vše v klidu a ve škole byl spokojený. ![]() |
|
|
4.9.2012 21:36:05
Ahoj,
tak nástup do školy u nás snad dobrý. Ze začátku to zase budou samé organizační věci, ale snad se to zase brzy zaběhne. Nejvíc zmatků je ráno ve škole kolem prvňáčků, ale to je pochopitelné. Družinu máme stejnou jako vloni tak je Verunka spokojená. Do školy jsme dnes šly pěkně ověšený. To bylo kufřík s výtvarnými potřebami, desky na výkresy, pytlík s bačkorami, pytlík s tělocvikem, pytlík s převlečením do družiny, když jdou ven a poslední věc polštářek a na zádech aktovka. No obě jsme měly co dělat, ale snad je to vše zase na rok odstěhované. Ještě řešíme obaly na učebnice a na sešity, ale to si beru vždy ssebou do papírnictví, obzvláště učebnice, je to lepší, když mi to obalejí přímo tam, nemusím nic měřit a tak. Letos má Verunka poprvé žákovskou knížku, vloni se jim psaly známky do notýsku a do elektronické žákovské knížky. Jinak ještě novinka oproti minulém roku je, že mají 2x v týdnu do 12:45h, tedy 5 vyučovacích hodin. Vloni měli každý den pouze 4 hodiny. Já si pamatuju, že když jsem byla já ve škole tak se u nás na vesnici začínalo v 7:10 a když byly 4 hodiny tak se šlo už v 11 hodin domů. To pak bylo hodně volného času odpoledne Tady nám začíná škola v 8:10.Blanko, tak co Adámek? Už se z toho dostal? Chuděra takhle propásnout první školní den. Míšo, Matýsek chodí ještě na logopedii? Copak mu nejde? Nemá tedy v tom případě problémy ve škole se čtením? A stejný šok jsem zažila s Verunkou taky, klepala jsem se potom ještě pořádně dlouhou dobu. Když byla miminko tak se nám tohle stalo také, ale to byla poblinkaná, to jsem myslela, že mě odvezou při pomyšlení, že se mohla udusit. Bylo to večer, když usnula a my se koukali v obýváku na tv a ona byla v ložnici. Děsný. Alčo, to je báječné, že se vám dovolená vydařila. Kde jste byli? Niki, držím palce ať je Tomášek i nadále spokojený. A ať Davídkovi dopadnou dobře mandličky. Verunka na tom byla taky ani o tom nevěděla. Vše tenkrát proběhlo hladce. Tak jdu chrnět a budu se těšit, že to tu trochu tím novým školním rokem ožije. Papa |
| Nikita+Tom1/05+Davča4/08 | 19209 |
|
|
4.9.2012 14:00:37
BLANI, tak to je pech, takhle na začátku školního roku. Tak ať jste brzo fit.
ALČO, tak to je super, že se Vám dovolená tak vydařila. A kde jste to přesně byli ? To jste měli přes nějakou cestovku ? U nás to taky zatím vypadá na dobré cestě. Tomášek říkal, že se mu ve škole líbí, že je to tam mnohem lepší než v té minulé a i paní učitelka je mnohem lepší. Tak doufám, že mu to vydrží. Zítra už půjde normálně na celý den i s družinou, tak jsem zvědavá. Teď jsem měla dovolenou, tak jsem ho vzala po těch dvou hoďkách co měli domů. No a s Davídkem nás čeká 20.9. trhání nosní mandle. Jsem si myslela, že jeho to mine, ale bohužel. Tak doufám, že to aspoň pomůže. |
| Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 | 28878 |
|
|
3.9.2012 19:20:36
Ahojky, zdravím všechny v novém školním roce. Rodičům přeji hodně trpělivosti a pevné nervíky a dětem at to zvládnou bez stresu a nervíků.
U nás krom druháčka máme letos maturantku, takže maturita a hlavně co dál za vysokou a pak prváka, který se dnes ze školy vrátil docela zklamaný z kolektivu né příliš "chytrých" spolužáků. Bohužel jsme měli problémy se zápisem na střední školu a nakonec dělá školu, která byla až poslední ve výběru a hlavně, jak je vidno, je málo dětí, škola dostáva peníze dle počtu žáků a pak berou do maturitních tříd i čtverkaře, né-li pětkaře!!! Tak uvidíme co čas ukáže. Blani marodi? No tak snad budete brzy OK a vydáte se do školy. Co se týče opakování učení, tak u nás jen sem tam čtení pohádek a nějaké počítání, které má rád. Já věřím, že vše co zapoměli zase lehce oživý na začátku září. No a Miry, díky za optání,..... měli jsme se nááááádherně, ani nevím jak slovy popsat mé nadšení z letošní dovolené. Celých 20 let co jsme s manželem spolu, jen vrážíme do baráku ( a není to nikde vidět), když byla dovolené, tak jen pár dní a co nejlevnější. Letos jsme se rozhodli, že bude moříčko a jeli jsme komplet rodina. Byla jsem moc ráda, že i Pája jela a přítele nechala doma. Byla to asi naše poslední společná rodinná dovča. Já byla u moře jen jednou a bylo to hrozné, nejhorší dovolená a tak jsem se ani moc netěšila.Ale bylo to super, cesta, počasí od soboty do soboty bez mráčku, ubytování super, strava luxusní, moříčko, čisté, teplé a bez návalu lidí, bazén u penzionku naprostá bomba. Zrelaxovala jsme jak ještě na žádné dovolené. Hi hi, tak z délky příspěvku je asi poznat, že to bylo super ![]() ![]() ![]() Vrátili jsme se včera nad ránem a dnes už šup, krutá realita všedních školních a pracovních dní,... ale ještě čerpám tu dovolenkovou energii ![]() |
|
|
3.9.2012 11:47:48
Blani, tak to fakt smůlu. Přeji Adámkovi,aby se z toho rychle dostal.
Maty mě loni překvali, neměl jedinou zameškanou hodinu za celý školní rok. Honzík měl 1x angínu a 1x byl přistydlej. Ovšem v so. ráno mi Maty nechtěně zpusobil šok.Protože vyspával,šla jsem H.pro oblečení do pokojíčku,aby si mohl dojít do AlBERTA pro koblihu. Maty ležel na zádech a hlavu měl otočenou na stranu, ruce podél těla.Jak jsem kolem něj šla, tak jsem si všimla, že má na polštáři dost krve. Ta jeho poloha a krev mě pěkně vylekali, nechtěla jsem s ním třást,aby se nelekl, tak jsem hned šahala na krční tepnu a ruku před nos,zda dýchá. Dýchal pravidelně, tak jsem ho nehcala.Sám se vznudil asi kolem 9.45 hod. Původně jsem si myslela,že se šťoural v nose,škrábl se a proto ta krev. Ale zase tomu neodpovídalo množství. Takže si myslím,že se mu v noci spustila.Stalo se to prvně, proto jsem se asi tolik lekla.Ono ho to asi i vzbudilo, protože v posteli byl pap.kapesník od krve,jak se utíral. Dnes s Matym musí EMil na logo.já musím být v práci,kvůli přechodu na Sap, měli jsme i prac.so.+ne. a kancelářský pomáhali polepovat etiketama sklad, je to nekonečný,dnes to mělo být na ostro,ale zatím to tak nevypadá. Dětem hezký začátek školního roku a ať uteče tak rychle jako ty prázdniny. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.