| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 11122  [Dalších 10942 >>]
Erika a Peťko 20613
23.5.2012 23:07:03
Ahojte,

tak u nás je škola OK, malý sa do školy teší, domáce úlohy si robí sám, okamžite po tom, ako príde z družiny, vie, že potom má voľno. Šlabikár sme neotvorili celý rok, ale prihlásili sme sa do knižnice. Obaja, pretože ja sama začínam mať problém s gramatikou tým, že nečítam skoro nič, okrem FB samozrejme... No vybral si knihu "Ako funguje vesmír" a ja klasika - romány od Virginie Andrewsovej (napísala pentalogie Kvety v podkroví a pod.)
Na vysvedčení bude mať samé jednotky, za celý rok neschytal horšiu známku ako dvojku.
Ja som síce rada, že mu to učenie ide, pretože mi to strašne šetrí doma čas, na druhej strane z vlastnej skúsenosti ako bývalá jednotkárka na ZŠ môžem povedať, že na strednej škole sa už učiť treba a kto na to nie je zvyknutý, môže na strednej veľmi zle dopadnúť (ako ja, domov som doniesla päť trojek a dve štyrky na vysvedčku, aj keď piaty ročník som už končila s piatimi dvojkami), ale zapísala som sa zle a vlieklo sa to so mnou celých päť rokov, kým som profákov presvedčila, že to bola iba moja lenivosť. A ak on teraz nenaberie tie návyky učenia sa v prvých rokoch na ZŠ, budeme to mať už na druhom stupni oveľa ťažšie.

Čo sa týka prázdnin, ja mám ešte nejakých 18 dní (v zime sme boli na lyžovačke, takže tam som si vyčerpala týždeň). Na leto plánujem dva týždne dovolenky - jeden v červenci a jeden v srpnu a Peťko ide od 1.8-9.8. do tábora, veľmi sa teší. Moja mama sa chystá od 1.6. zase do roboty ako dôchodkyňa a tým, že Laco tu už s nami nie je, budeme veľmi ťažko zariaďovať prázdniny, ale nejaké plány mám a deti si prestriedame so švagrinou.

Trvalé zuby mu zatiaľ nerastú, máme iba štyri spodné, takže neviem, ako sa mu bude chrup vyvíjať, ale ak bude musieť mať strojček, tak to môžem pomaly predať byt, páč to nie je zrovna lacná záležitosť :(

Čo sa týka mňa, som v permanentnej depke, v poslednom čas umiera okolo mňa kopec mladých ľudí a neviem sa nejako naladiť na tú jar a leto... Aj keď na FB to vyzerá, že som v pohode, je to skôr len taký obranný mechanizmus proti všetkému, čo sa deje a čo riešim. Ale tak dúfam, že bude lepšie.

Tak vás všetkých pozdravujeme a samozrejme ešte gratulujeme k získaniu medajle na MS 2012 v ľadovom hokeji :-)

DANI (Viktorek), v lete určite pôjdem do Dražovíc k Vyškovu, tak sa určite ozvem a niečo spáchame :-)
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
22.5.2012 9:50:26
LELO, s ním je to prostě složité. On je hrozně citlivý a dost zvláštní. Někdy mu ani já sama nerozumím. Třeba dneska ráno fňukal, že nechce do školky. Tak jsem se mu snažila vysvětlit, že je na čase, aby si zvykl, že prostě celý život bude někam muset. Ať je to školka, škola nebo práce. A do školy chvíli už chodil, takže ví o čem to je, takže vykládat mu něco už jaksi nemá smysl.
lela, rosa, niki 88737
21.5.2012 20:43:56
Ahoj,

Niki, drzim vam palce, proc se ten vas Tomasek tak netesi ? Neda se ho nejak motivovat ? Vzdyt skola neni nic hrozneho - jak o skole pred nim mluvite?
Nella chodi do skoly rada, nastesti. Makaz, ja jsem proti znamkovani v prvni tride, prijde mi to drsny. U nas je to taky prisnejsi, no... Vzdyt jsou to jeste deti , udelaly vsichni obrovsky pokrok - ctou, pisou , pocitaji, jsou samostatnejsi..kde byly pred rokem ? A ve skole maji dostavat spatne znamky~:( To se mi nelibi...
U nas prazdniny nejsou tak narocne . ja budu mit asi jen intenzivni kurz a deti budou u babicky na chalupe - jinak budeme spolu. Jeste hrozi, ze budu muset na skoleni do Nemecka, ale babicka a manzel to zvladnou. Uz se celkem tesim na volnejsi rezim a myslim, ze Nella uz potrebuje celkem odpocinek. Tak se mejte !
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
21.5.2012 20:15:49
Hezký večer,

Niki,každé dítě je jiné.A někomu trvá déle než si zvykne na nové situace.Uvidíš,že i Tomášek na tom bude v září lépe.Jinak už to nejde,ikdyž bude třeba chvilku frfŇat,že do školy nechce,jiná varianta už prostě není.Myslím,že si zvykne,jen to bohužel asi nebude úplně hladký proces.Ale vy to určitě zvládnete.~R^ Jinak mamice přeji hodně zdraví a co nejméně zdravotních problémů~;((

Letní prázdniny jsou náročné.Naštěstí už oba jedou na tábor a ještě k tomu na soustředění s pozemákem.Naši je budou mít 14 dní a o zbytek se podělíme s Emilem.
První týden jedeme do Chorvatska, pak mám dovolenou s kamarádkou a jejíma synama.A pak jedou jen sami chlapi stanovat a na kola.

Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
21.5.2012 19:03:37
Niki, ono Tomáškovi vážně nic neuteklo a určitě to bude v září lepší jak letos.
Jejda máte takové trápeníčko s Davídkem, jo? Tak moc moc moc držím palečky at je vše v pořádku.

Blani,.... ehm, pro nás a něco daleko?? ~t~~t~~t~ Ty nevíš, že jsme blázni?? ~j~
A navíc to zase taková dálka není,...

S Gabčou se uvidíme snad po 3/4 roce. Bohužel nám to nějak nevycházelo.
Jinak snad nahlédne a napíše co a jak.

Makaz,... tak to je tedy dost přísné známkování ~l~
U nás to paní učitelka bere s nadhledem a snaží se děti motivovat jinak než známkami.

Dnes jsem byla s Honzíkem na rehabilitaci a čeká nás 6 lekcí cvičení. Honzík má křivá zada a vůbec šílené držení těla!! Dost rychle vyrostl a páteř nemá svalovou oporu, tak budeme cvičit až se z nás bude kouřit.

makaz 31812
21.5.2012 11:19:56
Ahooj,teda tady to valí :-)

Koukám, že už jsou s těma našima školákama i starosti ~7~ Já teda hodně řeším prázdniny.Dovolenou jsem vyčerpala hodbě v zimě na hory, tak ji moc nezbývá~a~.

Jinak se mi zdá, že máme docela přísnou paní učitelku, jako chápu to, že na ně musí být tvrdá..ale někdy až moc. Emča teď dostala trojku z matiky, vypočítala příklad dobře, ale nepsala to blbě v odpovědi a hned za tři...~8~
Jinak u nich ve třídě lítají pětky jedna za druhou. My máme teda pár trojek z blbosti....
Rozčiluju se s ní kvůli nepozornosti, že si to nepřečte, nezkontroluje a pak bulí..~n~

Jinak u nás nedávno byla Kislice s dětma. Klárka je ve škole šikovná a hraje i na piano, Pavlík je hodňoučkej a roztomilej....takový pravý opak našeho Vilíka ~t~
Begonie 17189
21.5.2012 11:01:37
Jasne Alco, na Seci vas kdykoliv radi uvidime. Ale mate to tam trochu daleko, ne?
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
21.5.2012 8:45:17
tak se taky přidám se svou troškou do mlýna. Já jsem nakonec ráda, že máme ten odklad a můžu ještě tyto prázdniny využít školku, protože co budu dělat příští prázdniny, to fakt netuším. Hol bude muset být nějaký ten příměstský tábor. Teď si kolikrát říkám, že jsem ty děti měla mít tak o 5 let dřív a nemusela bych teď řešit hlídání. Moje mamka má totiž epilepsii, takže to člověk nikdy neví. Teď skoro rok po tom co začala brát léky, tak měla zas záchvat. Druhá babička na tom se zdravím taky není zrovna nejlíp, prostě je to z bláta do louže.
Davídkovi se furt dělají, když se někde bouchne šílené grče, takže momentálně čekáme už 3 týdny na výsledky krve, jestli se potvrdí nějaká porucha srážlivosti či co. Jemu se to totiž dělá jen na levé straně a on má od narození levou ruku větší. Takže jsme s ním běhali všude možně po vyšetřeních a te´d čekáme co z toho vyleze.
Tomík názor na školu nezměnil, furt se netěší, ale doufám, že to bude dobré. Bude tam mít spoustu kamarádů ze školky a navíc jich ve třídě bude do 20-ceti, takže to snad nějak vstřebá. On je prostě furt takový mamánek, nechce zatím ani nikam chodit. Tak ho nenutím. Já jsem na prvním stupni taky nikam nechodila, max. do Jiskřiček.
Alčo, tak vy jedete k moříčku ? Tak si to užijte, moc Vám to přeju. A kam jedete ? Do Chorvatska ? A co Gabča, jak žije ? O ní už jsem strašně dlouho nic neslyšela.
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
19.5.2012 14:52:49
~;(( jupííí konečně sluníčko a teplíčko.
Jdeme se podívat na koňácký den a večer pak na zábavu,...~z~

Co se týká chtění Honzíka chodit do školy, tak netuším zda se těší a nebo ne, protože to bere jako samozřejmost a prostě jde. Těšívá se ale po škole na družinu.
Na školu si nestěžuje, úkoly dělá hned co příjde ze školy, jen občas mrčí, že ho to nebaví.
Škola mu jde tak nějak normálně, nijak neperlí, ani nezaostává,...
Domácí učení nám trvá cca 15-20 minut, víc ne ~f~

Blani nahodila jsi Seč. Už nedávno mě napadlo udělat nějaký srazík a nebo se jen prostě někde sejít. A na Seč klidně rádi dojedeme a někde v hospůdce s vámi posedíme.
Ted se některý víkend chystáme na Vysočinu ke Gabče.
Ale co jsme obě v práci a dětičky ve škole, už je to s časem i návštěvami horší ~n~

Begonie 17189
18.5.2012 18:21:50
Adu zejmena nebavi vstavani. On je od narozeni hrozny spac, o vikendu spi treba do 10 (po kom to asi ma ~b~, ja jsem mistr sveta ve spani ~h~), takze vstavat v 7 je pro nej uplny horor. Jak to probiha ve skole, to uz samozrejme nevim, ale dovedu si predstavit, ze to zadna velka zabava neni - takovy hrani na PSPcku by se urcite snaselo lip ~d~. Ale to neresim, ja taky musim chodit do prace a bude to tak cely zivot, a ze bavi me to tak nejak prumerne (tedy dovedu si predstavit i horsi), tak on proste chodi do skoly, je to jeho prace a basta. A bude tam chodit jeste tak 20 let, tak je nacase se s tim smirit ~y~.

Segra rikala, ze neteri to trvalo tak 3 roky, nez se se skolou nejak smirila, do ty doby ji proste bojkotovala a ukoly psala s silenym revem. To u nas nastesti funguje prirozeny strach z autorit, tak ty ulohy nejak udela a kecy neposloucham. No vzdyt to pisu - desna matka.

Ostatne, kdybyrazime na tu kavu? Bydlis nekde na Flore nebo pobliz na Vioradech, ne?
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 11122  [Dalších 10942 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.