| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 11122  [Dalších 10932 >>]
lela, rosa, niki 88737
18.5.2012 11:58:38
Omlouvam se ! napsala jsem delsi prispevek, ale objevuji se mi jen prvni vety. Asi mi chce dat rodina najevo, ze uz mam drzet hu...Tak jo ~;)
lela, rosa, niki 88737
18.5.2012 11:57:44
lanko, Adamka skola nebavi ? Tak to diky bohu Nellu jo, to si nedovedu predstavit, ze bych ji rano jeste musela nejak nutit ci co, zazila jsem snad jen jednou , ze se ji nechtelo. Z te skoly jsem ted spis otravena ja, chtelo by to proste nejaky pocit uspechu, ale treba to vidim tak nejak cerne.
lela, rosa, niki 88737
18.5.2012 11:57:15
Blanko, Adamka skola nebavi ? Tak to diky bohu Nellu jo, to si nedovedu predstavit, ze bych ji rano jeste musela nejak nutit ci co, zazila jsem snad jen jednou , ze se ji nechtelo. Z te skoly jsem ted spis otravena ja, chtelo by to proste nejaky pocit uspechu, ale treba to vidim tak nejak cerne.
lela, rosa, niki 88737
18.5.2012 11:56:55
Blanko, Adamka skola nebavi ? Tak to diky bohu Nellu jo, to si nedovedu predstavit, ze bych ji rano jeste musela nejak nutit ci co, zazila jsem snad jen jednou , ze se ji nechtelo. Z te skoly jsem ted spis otravena ja, chtelo by to proste nejaky pocit uspechu, ale treba to vidim tak nejak cerne.
Begonie 17189
18.5.2012 11:17:27
Tak Adamkovi jde vsechno ve skole moc dobre - cte krasne, uz si cte i sam (teda hlavne nejake poucne knihy o Gormitech a Star Wars ~t~, ale to je asi jedno, hlavne, ze cte), pise moc pekne - to nevim, kde se to v nem bere, ja pisu jak prase. Ale pise desne pomalu, fakt jak snek. Kdyz pisou opis, tak ostatni deti to maji cely hotovy a on ma 4 slova a pak to musi dopisovat doma, u cehoz ma silene kecu. Ja nevim, jestli je to proto, ze je tak pomaly, nebo ze cuci z okna a nepise, nebo, ze si to schvalne nechava na doma, ale je to s nim konec. Pocita taky docela dobre, tak najak prumerne, myslim. To by bylo, aby nezvladal 1. tridu, to bych si snad myslela, kde udelali soudruzi chybu.

U nas jsem strasna matka spis ja. Me desne nebavi se s nim ucit nebo nejak pripravovat a navic, kdyz jsem u toho, tak ho furt jenom okrikuju, at pise (cte, pocita) a nekouka kolem (nehraje si, nedloube se v nose, nekresli, nestoura se v uchu...), takze to probiha tak, ze ho poslu do pokojicka, at si ukoly udela sama prinese mi je az podepsat. S nama se taky nikdo neucil a kam jsme to dotahly ~2~.

Jinak skola ho tada nebavi krute, Zacne to uz rannim vstavanim, to je vzdycky horor, pak tam teda nejak dojde a pretrpi to tam, jeste, ze jsou prestavky. A pritom mu vsechno jde. A to jsem si myslela, jakyho nemam doma sprta. Navic oni furt jedou a dohaneji to, ajk byla ucitelka 2 mesice nemocna, takze naky vyletovani nehrozi. Ale snad se na 1 den chystaji do Plzne do ZOO a Dinoparku. Navic jim mozna zkrati skolu o tyden, protoze maji vymenovat okna a to uz teda fakt nevim, co s nim udelam.

Co chystate na vikend? Ma byt zas konecne jednou hezky, tak ja jdu do Prcic ~y~. Teda jenom "detskou trasu", 26 km. ale to je na me dost, to se zas budu lecit nekolik let. Adamek pojede s Jirkou na chatu a ja jdu s kamaradama a vecer posedime u kytary - uz se tesim, uz sjem to dlouho nezazila.

A co zbytek osazenstva - Gabce, Kislice, Ifca, Raja, Lola, Pavlik, Misty, holky z Brna... nektery obcas pisnou na facebook, ale je to teda bida. My se akorat obcas vidime s Lucovejma a s Petrou a Madlenkou, ale jinak nikdo. Kdo za nami prijede na Sec?
Marky+Tomík a Klárka 21856
18.5.2012 9:39:03
Lelo , pro prvnáka je 20minut domácí přípravy akorát...opis je prý těžší než diktát...nesmutni.
Tomíkovi jde sice škola super, ale z fotbalu bych ho raději odhlásila-na trénování super, ale na zápasech tragéd všechno pokazí a pak ho to hoooodně mrzí....~n~ a to nám ještě před rokem trenéři říkali, jakej z něj bude fotbalista ...
Prostě každému jde něco víc a něco míň...
Marky+Tomík a Klárka 21856
18.5.2012 9:33:00
ahoj!jsem ráda, že to tady začíná žít!~g~

S dovolenou to mám trochu lehčí-prostě si služby přesunu do jedné části měsíce a druhou mám volnou...jinak máme 16dní dovolené jsou to tedy 12tky a odečíají se jen v ty dny,kdy byla plánovaná služba...
Školní rok u nás končí o týden dříve-škola se stěhuje do nové budovy-už jsme tam byli na prohlídce a je krásná-všude interaktivní tabule atd.
5.června děti odjíždí na školu v přírodě,takže už jdou s učivem do finále. Já z toho mám děs, co všechno se tam může stát~l~
Paní učitelka je s Tomčou moc spokojená a on chodí do školy strašně moc rád...doufám,že mu to ještě chvilku vydrží~t~
Doprala pračka , tak letím ....
lela, rosa, niki 88737
18.5.2012 8:04:37
Super, rozjizdi se to~;)
Jak vam jde vasim prvnackum uceni ? Ja mam ted trochu depku, protoze mam pocit, ze mam proste natvrdlou dceru. Dalo nam strasnou praci naucit se hodiny, mesice, ma trochu problem s pocitanim. Mam pocit, ze je jeste strasne detska a jaksi nevyzrala - znamky ji vubec neberou, alespon na nas dela takovy dojem, kdyz s ni o tom mluvim, tak se mi najednou zepta uplne na neco jinyho...no, tak uz se za ni tesim na to, az budou mit ty prazdniny, at si odpocne, asi je uz toho na ni hodne. Cte celkem slusne, i kdyz jeste pomalu, pise podle mne krasne, ale jen kdyz chce a ja u ni sedim, ale - podle mne ucitelka hodinoti prisne, minuly tydne prinesla ctyrku z prepisu, myslela jsem, ze me omyjou - a to z minuleho prepisu mela jedna bez jedine chyby... proste zkrat, nesoustredenost - treba nam pomuzou ty bryle, ty prepisy z tabule jsou pro ni tezsi nez diktaty, tak tam treba blbe vidi, i kdyz sedi v prvni lavici. Ucim se s ni kazdy den tak 20 minut prumerne, vic nedame, nechce a myslim, ze to staci na prvni tridu - ale jsem z ni ted rozladena. Nechci byt ambiciozni matka, ale vsude kolem slysim, jak uz deti vsechno umi, jak se vse zazracne naucily samy a tak a my to teda mame vydrene. No asi je po mne, ja jsem taky byla - byla ? natvrdla a nakonec jsem zvladla VS - tak snad se to zlepsi. Ale potrebovaly bychom - asi obe dve - nejake povzbuzeni~n~ Je to pro nas proste prekvapeni, protoze jsme si driv niceho nevsiml a ve skolce patrili k tem nadejnym..i kdyz to ho pravda ve skolce moc nedelali...Tak jsem se musela vypsat, no
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
17.5.2012 19:26:57
Jupííí, trošku se to tu rozběhlo,... ale chápu, že už je to jiné.
Přeci jen děti odrůstají, někdo má menší dětičky a jsou jiné zájmy a povinnosti,...
Už je to nějaký čas, co jsme tu psaly a stěžovali si třeba i v noci, když naše miminka nespinkala,a někdy zase s radostí se chlubily první prospanou nocí, prvními úsměvy, zoubky, krůčky,...
Chjo letí to letí. Dětičky už nám čtou a počítají, už jsou z nich malé osobnosti a někdy se nestačíme divit jak jsou rozumné a chytré,..
Někdy si říkám, že by bylo fajn zažít zase to miminkovské poprvé,.. poprvé uvidět své dítko, poprvé si ho pochovat, ukázat rodině, poprvé ho vidět se usmát,... ale zase si myslím, že už by jsme to moc nezvládala, že přeci jen mám už nějaké roky a raději si počkám na vnoučátka:-)
No Pája bude mít 18, tak si myslím, že se ten čas blíží, ... i když dnešní holky už moc nespěchjí,... já se v 18 vdávala!!!

U nás ve škole už děti taky jezdí na výlety a vůbec už se vše chystá na prázdniny.
Honzíka čeká besídka s flétničkou a taky slavnost Slabikáře a spoustu dalších akcí.
Začal trď chosit ještě do kroužku hasičů. Strašně moc nás prosil už loni a nakonec jsme jeho nátlaku podlehli. Moc se mu tam líbí a je to pro něj i fajn, že se "otrká". Je takový neprůbojný stydlín,... po mamince:-))
S hasičema má 2x týdně tréning a pak ještě bude spoustu víkendových soutěží,.. takže to zabere i hodně času,... ale dopřáli jsme to těm starší, tak musíme i nejmladšímu,...

No co by jsme ještě písla,.... v práci máme 25 dní dovolené,.. 5 si jich musíme nechat na vánoční svátky a 20 si jich vyberu o prázdninách.
Máme už letos zaplacené moříčko. Bude to pro mě po druhé v životě a jsem z toho už ted nervozní!!!
Zatím jsme s finančních důvodů cestovali hlavně u nás, ale letos je asi poslední šance, že s námi pojede i Pája, tak si to chceme spolu užít u moře.
Jinak vymyslíme spoustu výletů a máme na dvoře bazén, tak snad bude pěkné počasí a užijeme si to i tak.

Tak jo, jsem se vykecala a doufám, že se nám to tu trošku rozjelo,...~3~~3~~3~
Begonie 17189
17.5.2012 15:56:46
No konecne, ja uz myslela, ze to tu uplne umrelo. Me se fakt styska po tech nasich kecech tady, ale uz jsem si tu v posledni dobe povidala sama se sebou, tak me to moc nebavilo. A bohuzel facebook mi k srdci nejak neprirost, tak tu smutnim sama.

Ja mam prazdninovy hlidani zpestreny tiom, ze mam jen 4 tydny dovoleny a tyden jsem uz vycerpala v zime a 2 dny na ty pondelni volna v kvetnu, takze uz toho mam fakt malo. Jedeme 2x k mori (jednou nastesti vyuzijeme tech volnych dni v cervenci) a pak mi na vanoce zbydou s bidou 2 dny ~n~. Na to teda nejsem zvykla. V byvaly praci jsem mela 5 tydnu, pak materska a dlouhy studium a to mi teda bude fakt chybet.

Navic jsem blba blba blba!!! Adamek mel moznost tabora na skautu (je se tam jen pres den a spi se doma (i kdyz taky tam muzou spat), ale prihlasila jsem ho pozde, takze uz je obsazeno. Snad ho tam procpu aspon na srpen, ted asi budu muset poprosit mamu, aby si ho vzala na chatu.

Zitra jeste neco napisu, ted musim jeste rychle neco popracovat.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 11122  [Dalších 10932 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.