| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 11122  [Dalších 10922 >>]
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
16.5.2012 18:28:39
Hezký den všem,

náš Matýsek má brýle už od školky.Teď jsme byli na ko.a zatím je nosit nemá,aby viděla co ten 1/2 udělá. No a náš MATES JE NAŠTVANEJ, PROTOŽE JE NOsit chce.
Taky jsme dostali doporučení na rovnátka.Dr.kam chci jít, bere nové pacinety jen 9.7. On mu je asi nedá, ale zubařka chce,aby už byl někde v evidenci.Jednou ho čeká protrhání druhých zubů, protože se mu nevejdou do pusi. Ty co mu rostou vypadají šíleně.
Matýsek se těší v létě na tábor a v září jede se školou do Španělska.Poslali jsme je s kamarádkou, protože jsou oba ( ona posílá dceru)alerg.Jako dozor jede mimo jiné Matyho družinářka a kamarádka co na škole učí.Takže důvěra v hlídací osoby je 100%. Matěj je hrozně do světa,takže s cestováním nemá problémy.
Oba kluci chodí už sami ven, tak mám ty odpoledne volnější. Teď momentálně čekám až dorazí domů.
Škola je u obou kluků v pohodě, Honzík bude mít asi jednu 2.Jinak samé jedničky.
Matýsek za celý školní rok nemarodil,což mě překvapilo. Musím to zaťukat.Nemá jedinou zameškanou hodinu.~;)

Kluci už zvoní, tak jdeme na úkoly, koupání a večeři.
lela, rosa, niki 88737
16.5.2012 12:29:13
Ahoj,

taky se pridam, at se to tu ozivi. Taky me nejak mrzi, ze ten skolni rok tak ubehl, no druha trida - to uz se to pak rozjede a za chvili uz budou fakt velci...
My jsme vcera byli u ocarky a byla nam zjistena dalekozrakost - tak uz se nam delaji brejlicky. Ach jo, dcera to ma po mne, ja mela taky v tomto veku bryle, ale pred pubertou se to zlepsilo. Tak v to take doufam. A co vy ostatni ? Blonko , halo !~3~
Mirka, dvě mláďata+// 2258
16.5.2012 8:56:06
Ahoj ahoooj! No máš pravdu Alčo, že jsou tady ty odmlky čím dál delší... škodaaaa~l~. Jaká jsme byli vždycky dobrá parta že? ~s~

Tak mě to jaksi bere, že nám ta první třída už spěje ke konci... uteklo to. A u nás už jsou hodně takové ty "předprázdninové akce", jako dopravní den - kdy si děti měly přivézt kolo, kdo může, - a učili se na školním dvoře jezdit podle značek, pak další den měli Oranžový pětiboj, pak zas den v lese, - no už je poznat, že je to takové volnější. A brzo pojedou na školní výlet.
Zdá se mi, že už i z těch nemocí jsme se trošku vykřesali - že už mají ty děti lepší imunitu a nejsou tolik nemocné, jako ve školce. ~R^

Taky už přemýšlím, co podniknout o prázdninách...
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
9.5.2012 20:39:21
Zdravím všechny ledńáčky,... tedy jestli tu ještě někdo je :-(
Tak jak vaši prvńáčci, už se jim blíží první prázdniny, že?
No a ted už to poletí a než se nadáme bude tu devítka :-(

Honzík je ve škole stále spokojený, je šikovný a i když mu něco nejde, tak se snaží.
Ted tedy spíš jen přiletíme ze školy, v rychlosti napíšeme úkoly a už jsme venku.
Konečně je teplíčko a aluníčko.

Jinak u nás vše při starém, mladík jde po prázdninách na strojní průmyslovku, naše mladá slečna brzy oslaví 18, příští rok maturuje, dodělává právě autoškolu a jinak je stále se svým drahým,... skoro už u nás bydlí,... ale tak co naplat, holka je spokojená a který rodič by si nepřál štěstí svého dítka, že?
No letí to letí,....

Jak plánujete holky prázdniny? Vy co pracujete, tak to máte horší s hlídáním, že? A nebo u vás funguje nějaká prázdninová družina, či něco takového?
U nás na vesnici nic není, ale oni snad ti velcí Honzíka nějak pohlídají,... i když Pája má v plánu nějaké brigády, tak uvidíme....

Tak písněte jak žijete a co je u vás nového.
Snad nahlídnou a něco písnou i holky co tu mooooc dlouho nebyly,... nebudu jmenovat, at na někoho nezapomenu :-)
Tak papa a zkusme to tu aspon malinko rozhýbat, co?~3~
Begonie 17189
28.3.2012 12:40:55
Miso, tos mi pripomnela nasi vcerejsi scenku. Malem me ranila mrtvice.

Prisla jsem pro Adamka do skoly, ze jdeme na tenis. Meli jsme to akorat a jeste jsem potrebovala neco koupit k veceri, tak mu rikam: Prevlikni se do tenisovyho, vylez ze skoly a pockej na me na rohu a nechod pres krizovatku.

Vylezu z obchodu a Adamek nikde, tak jdu do skoly, tam neni, jdu uz lehce zneklidnena na tenis, taky nic. To uz jsem byla dost nervozni, ze teda asi budu muset zavolat na policii, ze se mi na 30 metrech ulice ztratilo dite a najednou vidim Adu, jak si to volny krokem vykracuje na smluvene misto. Pry zapomnel ve skole aktovku ~d~~q~~t~ a nesly mu zavazat tkanicky. Chtela jsem usetri 5 minut, na tenis jsme dorazli po 35 minutach samozrejme pozde. A to jsem jeste musela bezet zpatky do skoly, protoze tam zapomnel boty. Tak nevim, kde se stala chyba.
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
28.3.2012 11:19:39
Lelo, Honzík ( starší syn) dostal 20 k 7 narozeninám a k 9 dostal 24. Tzn. Že Maty na té jeho 20 začal jezdit loni v květnu. Kluci jsou dorbnější a menší, takže jsem s vel. kola nijak nespěchali.

Blani, já jsem se tuhle rozčílila nad Honzíkem, přinesl 4 z ČJ i z M. ( známky jim zapisuje jednou za týden) Známky jsem nijak neřešila, jen jsem mu dopopručila,aby si to opravil a dával větší pozor, protože je to hlavně kvůli jeho zbrklosti.
On za chvilku začal kvůli něčemu prudit a otvíral si pusu na EMila a držkoval na Matyho, že nic neumí, že neumí ani mluvit.A jak tam remcal, tak už mě fakt vytočil a řekla jsem mu, že na to co přinesl za známky se chová jako by nosil jen jedničky a že rozhodně není dokonalej.A že si vůbec neuvědomuje, že jsou rodiče, kteří děti za špatné známky trestají a ať si ani nepřeje vědět jak. Horzně mě to vytočilo.Fyzicky ho ani trestat nehodlám, ale jest-li se takhle bude chovat dál, tak asi nějaký trest budu muset vymyslet.

Jinak Honzík od včerejšího úterý chodí ze školy út.+čt. sám domů po obědě. Má klíče,mobil.Kdžy dorazí domů má za úkol zavolat, že je doma. On nejde celou cestu sám, jde s kamarádem a pak se rozdělí. Tak aniž bych ho chtěla strašit jsem mu vysvětlila, co bohužel existuje za lidi, že nemá nikde vytahovat klíče, jedině až doma a kdyby se mu ěnco nestalo, mí jít k tetě ( kamarádce) do cukrárny,která je na sídlišti. U nás je výhoda, že sídliště je menší a každá druhá kamarádka je teta, takže je 90% šance, že vždy potká někoho známého.
V naší škole od 4 třídy nebude družina( přetlak menších dětí)tak to trénujeme takto.On už by stejně nechodil, čtvrťáků tam je jen pár, jinak už to vnímají jako potupu. Mates se hned přidal,že taky už chodit nebude,tak to jsem mu ještě vymluvila~;)
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
28.3.2012 10:44:57
LELO, my jsme kupovali k 6.narozkám 20, s tím, že to bude mít tak do devíti let. Potom ho zdědí brácha a k 9.narozkám koupíme Tomáškovi větší.
Begonie 17189
28.3.2012 9:43:23
Tak jsem vcera zjistila, ze jsem s tou matikou byla nejak pred nima napred. Oni sice pocitaji do 20, ale bud v 1. desitce, nebo v ty 2. Jako, ze ne 7+8, ale 10+5 nebo 15+3, "prechod pres destiku", jak mi vcera odborne vysvetlil Adamkuv procvicovaci sesit ~f~ budou mit az pozdeji. Adamkovi to jde, ale nema matiku moc rad, nevim proc. A cestinu taky nema rad ~t~, aspon se tak tvari pri psani ukolu. Pise fakt moc krasne, ja bych to tak nenapsala.

Vcera se pocvicil, opet dostal trest "Nemam se pri vyucovani otacet" a tentokrat pisemne (minule to by bylo tiskace) a 15x! Ja myslela, ze me klepne, navic mi to rekl az v 9 vecer, kdyz uz byl v posteli a docetli jsme pohadku a uz jsem ho fakt ukladala, tak furt vzdychal a kdyz jsem se ptala, jestli je vsechno v poradku, tak z nej vypadlo, ze ma ten trest a ze se mi to bal rict. Jako bych mu nekdy neco udelala ~d~ ~q~. Tak to napsal 9x a to mu trvalo snad hodinu, tak jsem ho zahnala do postele a rano ho Jirka vzbudil o pul hodiny drvi, aby to dopsal. Tak ho to snad nauci se neotacet ~t~. A navic celou dobu vyl, ze priste to uz bude muset psat 20x - asi uz s tim pocita, ze se neudrzi, ze vzdycky musi psat o 5 vic nez minule. A ze to je nefer, ze on zacal rovnou na 10x a holky zacinaji na 5x, uplne se z toho rozplakal, jak ho ta nespravedlnost rozhorcila. A ze to vlastne neni jeho chybla, ze Honza mu furt zezadu neco rikal a ta jeho hlava se sama otocila. Asi 6x ~4~, nejdriv sice tvrdil, ze ho pani ucitelka napomenula jenom jednou, ale pak priznal barvu. Ach jo, nes vzornej chlapecek ~t~.

Jdou mi sem pozustali, musim pracovat.
Marky+Tomík a Klárka 21856
27.3.2012 19:32:03
Tomča má druhou sezonu 20tku, ale k narozkám dostane 24, páč bude Klárka dědit.~z~
lela, rosa, niki 88737
27.3.2012 18:03:08
Diky Blanko..., tusila jsem, ze nejaka kyla u vas byla...ja jsem se rozhodla to resit az v zime, ted v lete bychom to nezvladli...casu dost

holky, nezlobte se, mam praktickou otazku - jakou velikost kola maji vase deti ? 20 nebo 24 ? Ma smysl kupovat jeste 20 ? Nella ma asi jeste 16, to dostane ted mladsi bracha..diky

[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 11122  [Dalších 10922 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.