| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 11122  [Dalších 10842 >>]
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
13.1.2012 16:13:19
Alčo, 130cm?? Ti jsi se upsala ne? To má jen o 5 cm.méně než náš 10-ti letý Honzík.
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
13.1.2012 15:03:52
Ahoooj,
tak jsme se vrátili ze sedmileté prohlídky.
Jupíí, jupííí Honzík překonal dvacetikilovou hranici a váží 20,8 kg a tedy docela se nám chlapeček vytáhl, měří 130cm,.... a já pořád že mu jsou neustále krátké všechny nohavice:-) Dle paní dr. je taková hubená žížalka. A z toho jak se vytáhl bohužel vyplinulo, že se mu dost zakřivila záda a tak nás čeká ježdění na rehabilitace. Známe to už od Páji i Péti, tak snad to nějak časově zvládneme.

Králíček+Naty01/05+Deny02/07 21338
12.1.2012 20:53:25
Ahoj v novém roce :-)

My na sedmiletou teprve půjdeme začátkem února společně s Denisovou pětiletkou :-)

Ve škole umí děti všechna velká tiskací písmena, čtou a píšou. Naty umí tedy i ta malá. Cca v prosinci začaly psát perem psací písmo.
V matematice sčítají, odčítají do 12 a dělají plány staveb, což nechápe spousta rodičů, natož dětí ~:-D Natálka trénuje doma akorát to psaní, možná jsem trochu přísnější (alespoň Natálka to říká, ale teď už sama říká, že když to natrénuje (nanečisto), tak pak jí to opravdové psaní půjde líp.
Jinak chodí na "chytré hlavičky", má to místo jedné vyučovací hodiny v týdnu a je to český jazyk + matematika, ze třídy jich vybrala paní učitelka asi 5.
Angličtinu mají 1 hodinu týdně, zrovna psala pí učitelka, že příště bude zkoušet slovíčka na téma rodina, škola, zvířata, barvy, Vánoce, sporty, dopravní prostředky, dům, ...
Akorát máme 2x týdně aerobic a to přijíždíme domu před 18. hodinou a na úkoly, večeři, koupání a nějakou pohádku má max 2 hodiny čas, ve 20.00 musí být v posteli. Už 2x usnula po obědě v družině na zemi. Dny jsou pro ni dlouhé (je v družině 1x do 17, 1x do 16 + hudebka, 2x do 15 + aerobic, 1x cca do 16 (v pátek). Teď od února jí přibyde jedna hodina nástrojového praktika, bude hrát na klavír, tak to nevím, kam to nacpeme. Při plném pracovním úvazku bych to nedala, dělám stále jen na 6 hodin. Manžel nepřijede domu dřív než v 18. hodin, takže odpoledne se všemi kroužky jsou celá na mě, Denis má do toho ještě 2x týdně 1,5 h. fotbal.
Příští rok bude snad klidnější, aerobic asi zrušíme, protože to není přímo v místě, ale dojíždíme, takže z práce vyjíždím ve 14.00 a vracíme se domu v těch 18.00 ~:( No a za další rok půjde do první třídy Denis ~8~
Begonie 17189
12.1.2012 9:33:19
Teda Alco, ty uz mas doma obra ~Rv. A ono se chodi jeste s takovym habanem k dr.? To doufam, ze uz Adamek bude chodit sam. Nebo si sebou jako podporu muze vzit nakou slecnu ~t~, ja uz tam nejdu. Vzdycky je tam desne narvano a cekame tam silenou dobu. A taky doufam, ze v ty dobe nebude tak vyvadet pri ockovani. Dalsi nas ceka v pondeli a uz ted jsem z toho cela zpocena.

Adamek pise pristi tyden 3 pololetni pisemky - ze psani (diktat, opisovani - to je nase obzvlast oblibene, misto My se mame! je schopny napsat Mi se mama! ~a~, skladani ze slabik a porozumeni textu), matiky (pocitani do 7 ~t~) a naky prvouky, nebo co to maji. Tak snad projde. Ale ja si starosti nedelam, zatim nemel jinou znamku nez jednicku, tak snad s tim nezacne ted.

No nic, jdu pracovat, za chvilku tu jsou pozustali.
makaz 31812
11.1.2012 20:55:06
Ještě, že jsem sem nakoukla!! Jste mi připomněli prohlídku u dr. na podzim mi říkala, přijďte v lednu, zvát vás nebudeme. Málem bych zapomněla ~f~~;)

Jinak Emča je v pohodě, ale z diktátu už má taky tři dvojky. Je to z nepozornosti. Zapomíná čárky nad písmenama a tečku za větou. Učitelka je na to docela přísná.
Ivčo..já jsem se zhrozila a vysvětlila jí, že by nás to s tatínkem mrzelo, kdyby měla škaredý známky, že je šikovná, tak ať si dává pozor. Kupodivu další diktát za jedna, tak asi zabralo. Pamatuju si i za mě, že mě špatná známka mrzela kvůli mamce ~d~

Ale naše nadšení ze školy teda upadlo, hned po prvním týdnu. Emča pochopila, že je konec srandy ~8~

Míry pak napíšu, tipuju 20 kilo a 122 cm. Prostě normálka.
A ještě pořád máme všechny zuby ~:-D Nějak se nás držej, první jí totiž vyrostl až ve 13 měsících, tak čekám padání zubů až ve druhé třídě.
Pracuju už rok a někdy si říkám, jak bylo na mateřský krásně...~3~
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
11.1.2012 16:15:14
Tak já byla dnes na preventivce s patnictiletým Pe´tou:-)) To je něco jiného:-)) Ale pro zajímavost výška 185cm !!! a 64kilo.
S Honzíkem jdu v pátek.

Úkoly, denně čtení, nějaké psaní, něco do matematiky a bud lepení obrázků na dané písmenko, nebo nějaký úkol na folii a tak. A úkoly dostávají i na víkend a prázdniny. Takže co škola a co učitel, to něco jiného.
Ale myslím, že je to potřeba trošku i doma vše procvičit.
Honzík začal sám od sebe číst knížku od vánoc a hledím, že umí všechny písmenka:-)) Tak nějak jsem ho párkrát opravila a už čte taky vše.
Begonie 17189
11.1.2012 15:42:30
To se to tady rozjelo, to se mi libi.

Adamek ma ukol kazdy den, krome na vikend, vetsinou neco dopsat, par radku v matice a pisance a kdyz ma chybu v diktatu, tak to ma opravit na cely radek (coz je s jeho slonim pismem tak 3 slova) a cist kazdy den. Ucitelka rikala, ze deti maji potize se ctenim, ale myslim, ze na Adu se to nevztahuje, cte fakt pekne. I kdyz nevim, ja nikdy zadny jiny dite cist neslysela, tak nemam srovnani a netere jsou obe dyslekticky, takze koktaji silene jeste ted. Ale mam teky rika, ze cte pekne. A moc pekne pise, fakt, ja bych to tak nenapsala. A basnicku se zatim ucil jednou a to v anglictine. Ale furt se uci naky pisne, ale ty on vetsinou zna. To ve skolce meli tak 2-3 kousky tydne, tak je vycepovany. nejlepsi je, jak vzdycky obdivne kouka, kdyz tu pisnicku taky nekde vydoluju z hlavy (naposledy "Ja husarek maly ~t~~t~), to jen posiluje jeho viru, ze maminka umi vsechno. ~j~

No proste mame ty deti uzasne sikovny, lednacci byl holt nakej dobrej rocnik ~g~
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
11.1.2012 14:02:50
Tak koukám, že co škola tak jiný učební plán. Verunka se nemusela učit básničku ještě ani jednu. A to znám takhle víc dětí, které se básničky musí učit. Já to ve škole nesnášela.

Pastelky - píšu si do hlavy Faber :-)

Verunka má za třídního učitele. Je perfektní. Možná jen málo akční. Nemají žádné motivační připínáčky, žádné dobrovolné úkoly, jen možná služby ve třídě a ty Verunku baví :-)

Dito, kam nastupuješ do práce?

Dnes nám přišla pozvánka a na sedmiletku jdeme 18.1. tak pak poreferuju.
Dita+4 18741
11.1.2012 13:47:46
Ahoj,
pastelky jsem vyzkoušela už od 1. třídy Martínka Faber a jsou super, absolutně se nelámou, navíc ke každému balení je i ořezávátko, velmi dobré, stačí jednou, dvakrát pastelku otočit a jsou krásně ořezané. Kupujeme jen tyhle.

Škola, u Mišky v pohodě, nosí jen jedničky, výjimečně 1-, úkoly mají každý den v písance, čtení ze slabikáře a fólie - to my ale většinou neděláme, protože si čte sama něco z knížky, a pak mívají úkoly extra, které dělat nemusí vůbec, záleží na nich, mají za to připínáčky. A nebo je mohou udělat kdykoliv.

Matiku mají za úkol málo a občas se učí básničky z prvouky, musí mít minimálně 2 za pololetí. Martin ve škole s učením taky v pohodě, i když možná bude mít 2 z ČJ, ovšem horší je chování~a~, neustále vykřikuje,komentuje, snaží se být vtipálkem a šaškem třídy a tak~a~.
Společně se doma učíme vždy angličtinu, Miška ji má sice jen 1x týdně a M. 3x, ale jak to děláme společně, tak už je Míša na úrovni Martina, zase je super, že se aspoń snaží a slovíčka střílí mezi sebou o závod. Kdybych nechala anglinu na Marťovi, nevím nevím, co by z ní měl, je flegmoš a všechno je mu jedno. Holky obě jsou naprosto jiné.

Na sedmiletce jsme nebyli, jdeme až koncem měsíce společně s Tomíkem na 3letou. Ale váží 18kg, míru nevím, ale o kousínek vyšší než Nikča od Klaudíka. Hubená není, teda podle mě, spíš hodně štíhlá.

Každodenní práce mě čeká od března, tak jsem zvědavá, jak budu vše stíhat, zatím chodím jen 2x týdně.
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
11.1.2012 13:29:59
Lelo, já kupuji dražší pastelky, ale asi mám smůlu no.

Já si pamatuju, že za nás se nedostávaly domácí úkoly ve středu :-) To nás hrozně jako děti bavilo :-)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 11122  [Dalších 10842 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.