| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 11122  [Dalších 10752 >>]
Begonie 17189
13.11.2011 21:54:39
Jo Eriko, to ja si rikam casto - jestli ti doktori (po skole), co me osetrujou jsou takovi doktori, jako ja jsem pravnik, tak potes koste ~t~. Ja zatim, kdyz ma nekdo nejaky problem vim, kam se mam na to podivat (aspon vetsinou) a rikam si, neco takovyho nam o tom rikali, to bude asi takhle, ale ze bych za svoje rady dala ruku do ohne, to bohuzel ne. A navic jsem se uz hodnekrat setkala s tim, ze ve skole nam neco rikaji a realita je uplne jina, zejmena u trestniho prava a to je potom mazec.

Vypada to, ze budes muset jeste zkusit apelovat na jeji city, nebo se na ni vyprdnout a pockat, jestli zabere ten tvuj dopis a v nejhorsim to resit nakou stiznosti.

Ja a peracnik je cesky penal - asi. Proste takova ta vec, kam si zaci strkaji pera a tuzky a gumy a nuzky, Adamek uz ho ma cely pocmarany )tvrdi, ze zkrasleny), rozepina se zboku na zip... - no proste penal ~b~, treba tohle http://www.topgal.cz/penaly/ ~t~
Erika a Peťko 20613
13.11.2011 21:38:00
Blani, manželia sme neboli, ale malý je osobou, ktorá nárok má. Pretože bol jeho dieťaťom a žili sme v čase jeho smrti v spoločnej domácnosti.
Begonie 17189
13.11.2011 21:37:26
Presne takhle je spisovatel Adamek. Ted vyrobil "knihu" Dobrodruzstvi pana Ohynka, ma dokonce 4 dily, tedy listy :-D. Obsah je nasledujici- vsude jsou samy potvory, bojovnici, dinosauri, transformeri, bakugani..., kteri mezi sebou bojuji, strileji se, tece z nich krev, upadavaji jim kusy tel ~t~... a jednotlive kapitoly se jmenuji Bitva ve vzduchu, Bitva pod zemi, Bitva na zemi, Bitva ve vode ~t~~t~~t~, tak nevim, jestli mam byt nejaka znapokojena. A u toho jsou ruzny vykriky typu Ratata nebo Neboj se kamarade, My dva to spolu zvladneme, To jsou ale morsky prisery (v jeho podani To sou ale morky priseri. Ale je to nahodou pekny, nekdy je i min krvelacny, tuhle pribeh O mysackovi, jak se ztratil a tak byly hlasky Davej na sebe pozor a Neboj mami.

Miso, Adamek chodi spat v 9, to uz musi byt kompletne zalezly v posteli, vycurany, vyzubeny, prikryty. Zkouseli jsme to i driv, ale proste neusne.

Ivco, ja zatim na vanoce mocnemyslim. Kdyz neco vidim, tak to koupim a schovam, my mame navic 24/12 svatek i vanoce a 29/12 narozky, takze se mito ruzne kupi ve skrysi v posteli a teprve rozhoduju, co dam k cemu. Ale zatim mam akorat knizku o piratech a velky lego, Hvezdny valky, nebo co to je za pitomecky. Vybral si nakou kizku, tak tu jsem dala za ukol mame, taky chce komix, cobude psany velkymi tiskacimi pismeny, aby si ho mohl sam cist a jinak nevim. Az neco uvidim, tak to koupim.

Ted uz ale fakt mizim - musm jit veset pradlo, umyt si na ten zitrejsi slavny den hlavu, pustit si vcerejsi Mamma mia, cojsem si nahrala - proste do puloci mam co delat.

ja jsem tak nervozni!!! Ale tesim se, zitra podam zpravu.
Erika a Peťko 20613
13.11.2011 21:36:42
Blani, pretože Laco zomrel ako nemajetný, niekedy v 01/2005 som sem písala, že bezpodielové vlastníctvo vysporiadal tak, že nechal všetko manželke. Auto mal písané na kamaráta, ale ak si niekto na toho jeho Renaulta 19 zo zrazíku pamätáte, tak sme ho dali po jeho smrti zošrotovať, veď Flinstone mal auto v lepšom stave...
Takže notárka z tohto dedičstva nemá nič, môže ho akurát zastaviť pre nemajetnosť bez možnosti odvolania a dostane za to od štátu 13 EUR. Takže odmieta robiť čokoľvek, aj keď som jej povedala, že jej dám za to potvrdenie 20,30 EUR, koľko chce, ona že nič (stál pri mne môj otec, nevedela, kto to je, tak sa asi bála si vypýtať).4
Ja som jej jednoducho povedala, že ona je poverená dedičským konaním a ak má banka dilemu, či to je predmetom dedičstva alebo nie, tak nech im na to odpovie, ak je našou notárkou ona.
V našom zákone je presne toto isté čo u vás, akurát až do výšky štvornásobku - nie, to nie je o dovolenke, ale napr. mu mohol vzniknúť k tej výplate nárok na ročné odmeny a podobne... príspevok zo sociálneho fondu a tak. Preto je to takto ošetrené. Všetko, čo je nad štvornásobok, ide do dedičského.
Ale vidím, že informovaná som dosť. Spýtaj sa toho notára, či nechce ešte jedného pomocníka ~t~ Ja chápem, že ste sa asi učili to právo obšírnejšie, trestné, rodinné, majetkové a pod., ale napr. tá koncipientka čo tam bola ani nevedela, že na kópiu toho listu, čo odo mňa prevzala mi to má potvrdiť registratúrnou - inak povedané "došlovačkou", proste registratúrnym razítkom, na ktorom je dátum, kedy mi to prevzala. Namiesto toho tam šľahla notárske razítko, čo sa vytočila už aj notárka a musela to koncipientka fotiť a potvrdzovať ešte raz ~o~
A to nehovorím, jak na mňa kukali tí právnici v Bezplatnej právnej pomoci ~d~ neviem či by som už neurobila aspoň štátnice na bakalára už aj ja, však to nie je možné, aby som im ja diktovala paragrafy. Akože čo ich v tej škole učia?
Králíček+Naty01/05+Deny02/07 21338
13.11.2011 21:16:24
Jj, Ivčo, opisuju to z učebnice, kde teď jsou, a ze sešitu s diktáty. Pro Natálku to není nic nového, tedy ta písmena. Číst (přečíst jednotlivá písmenka a pak je vyslovit jako jedno slovo) začala asi 2 měsíce před nástupem do školy, ale písmena uměla všechna min rok předtím. Sama si psala to, co slyší, akorát nenapsala "lavice", ale třeba "lvce". Ve škole to už jen dopilovala. Ona je hrozná spisovatelka :-) Sešije si několik papírů A4 v půlce, takže má "knížku" velikosti A5 a píše pohádku, k tomu kreslí obrázky. Např. 04.10. si napsala: MICINKA JEDNHO DNE N JBL LZLA (překlad: micinka jednoho dne na jabloň lezla) :-) Nebo má nakresleného prince a princeznu a princezna povídá: MAM Ť RDA (mám tě ráda) a princ: MAŠ HESK VLASI (máš hezké vlasy) :-) bylo to hrozně srandovní. Teď už písmenka nevynechává. Akorát minule si dala lístek na šuplík svého psacího stolu a na něj si napsala: MOJE VJECI F ŠUPLÍKU ~k~
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
13.11.2011 20:58:45
Králíčku????!!!!???? Tohle píšou vaše děti? Naše Verunka umí napsat psace maximuálně dvoupísmennou slabiku. Jediné co umí delší je její jméno :-)
Králíček+Naty01/05+Deny02/07 21338
13.11.2011 20:48:54
Tak naše příklady diktátů:
OPICE, LUCKA, KOLENO, LAVICE, KOČKA.
BAJAJA JE PRINC. ZABIL DRAKA. MÁ MEČ. - tohle si nejsem jistá, jestli to nebyl opis. To je prý alternativa pro ty, kterým nejdou diktáty, aby dostali taky jedničky. Vzhledem k tomu, že nejdříve probírali ve škole samohlásky a byla na prvních stránkách slova jako např. OŘECHY, tak mám pocit, že se už počítá s tím, že všechna písmenka umí. Nedokážu si představit, že se je při takovýchto slovech někdo teprve učí. Teď čtou a píšou slova a věty z: HOKEJKA, HOLUBICE, HŮLKA, HELENA, PÓREK, RAJČE, HURVÍNEK,.....

Chodíte někdo do ZUŠky? Natálka ano, od pololetí si mají vybrat nástroj a ona chce klavír. Jenže ho doma nemáme a mít nebudeme, protože na něj nemáme místo. Teď řešíme, jestli by stačilo nějaké kvalitnější elektrické piano (s dynamikou úhozu). Ve škole říkají, že ne, že ta síla úhozu je prostě jiná, ale přesto bychom to chtěli zkusit...
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
13.11.2011 20:45:09
Ahoj,

tak koukám, že na vánoce žádná odezva, ach jo.

Míšo, u nás se nespí ani teď. Poslední dobou usíná docela dlouho. No a je jí to jedno, protože ráno je stejně vzhůru ještě před zazvoněním budíku.

Dnes jsme četly poprvé ze slabikáře. Rovnou 4 úkoly. Uf. Na domácí přípravu toho mívají vždy hodně. Naštěstí jí to baví.

Alčo, přeji ti ať máš brzy klid od všech starostí.

Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
13.11.2011 20:35:15
Blani,vy jdete teď hrát človeče? Vím,že jsi to psala ve 20.04,ale to už kluci usínali:-)
Co se týče počasí,tak to Čertovo břemeno je poměrně vysoko.Takže zatím co tady byla inverze a sluníčka jen málo, tak tam bylo prý nádherně jen na mikynu.
Begonie 17189
13.11.2011 20:06:51
Ty jo, peknej golfista. My zas mame tenistu ~t~. Ale zda se mi, ze nejvynostejsi bude hrac pokeru, asi se vrhneme timhle smerem. Ale dneska mi teda prisla pekna kosa, to by se mi nekde venku chodit nechtelo. Me stacila prochazka pres hrbitov k tchyni na oslavu a malem jsem umrzla.
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 11122  [Dalších 10752 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.