Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Begonie | 17189 |
|
|
13.11.2011 20:04:22
teda, tady se to rozjelo, kez by to chvili vydrzelo.
Alco, jasne, napis mi e-mail, nebo klidne volej, cislo furt mas, ne? Je mi to lito ta operace je vopruz, ale zas si vem, deti mas 3 (co mam rikat ja ), dalsi uz predpokladam neplanujete, zbavis se tech protivnych problemu a prestat menstruovat, to taky neni k zahozeni. Ja uz jsem bez toho pres 2 roky a musim rict, ze je to parada, vubec si na to uz nevzpomenu. Ale moje telo asi jo, vzdycky v obdobi, kdybych to normalne mela mit, tak se mi desne zhorsi plet, klasika, ale v mem veku, zejo . Jinak ja jsem po operaci vubec nepocitovala, ze by mi neco zmizlo , akorat od ty doby chodim min casto curat, asi mi tam udelali nak vic mista , ale samozrejme me silene bolelo to rozrizly bricho (a jeste snad 2 mesice potom, tak jsem zhubla asi 6 kilo). Ale ja jsem mela trochu smulu, da se pry delat spodem nebo laparoskopicky a to u me bohuzel neslo, kdyby ses tomuhle mohla vyhnout, to by bylo fajn, zeptej se dr., jestli by to slo.Lelo, u Adamka diktujou pismenka nebo slabiky, slova max. dvouslabicny. Ted nejak zacli psat psace, do nedavka to bylo tiskace. Pry nektery deti dostali i 4 nebo 5, aspon to rika Adamek, ale kdovi, jak to ve skuecnosti je (ja zatim slysela od jedny maminky, ze jejich holcicka mela 2), ale on zatim ne, furt 1. Zda se mi, ze lednacci jsou nakej obrej vyber, aspon co tady pisete. Aby ne, vzdyt jsou v ty tride sKoro nejstarsi .Teda, Adamek uz ma venku 8 zubu, horni i dolni jednicky a dvojky. Vsechny uz mu narostly, akorat krome tech horich dvojek, coz vypada dost blbe, protoze se mu ty jednicky roztahly od sebe, vpodstate skoro zaplnily celou tu mezeru, takze nevim, kam se mu ty dvoy vejdou. Ale ony se zatim teda nijak nehrnou ven, uz je tam nema snad rok. Ovsem zubarka se nevzrusuje, tak my taky ne. Eriko, ja tohle taky moc nevim. U nas je to tak, ze po smrti zamestnance prchazeji jeho mzdova a platova prava odpovidajici trojnasobku jeho prumerneho mesicniho vydelku (to si presne neumim predstavit,co by mohlo znamenat, asi, ze bys vlastne mela dostat vic treba kvuli zapocitany nevybrany dovoleny) na manzelku (ja ani nevim, jestli jste byli manzele), deti a rodice, jestlize s nim zili v 1 domacnosti, predmetem dedictvi se stavaji az neni-li techto osob - § 328. Tak to je asi jako u vas, ale jak se to resi technicky, to fakt nevim. Neni mi ani jasny, proc ti to ta notarka nechce napsat, jestli je to z jeji strany neochota nebo jestli nemuze, snad by to kdyztak ta stiznost na notarskou komoru mohla spravit. Kazdopadne je to hruza, co musis resit. A zprava dne nakonec - dneska mi volal ten notar a zitra k nemu nastupuju na brigadu!!! To byla rychlost, co? Vcera volala kamaradka, jejiz je to manzel, ze si to nechaprojit hlavou a kdyztak se mi v tydnu ozve a asi fakt nekoho potrebuje, ze se mu to rozlezelo tak rychle. Podle hlasu je strasne prijemny, tak uvidim, jak to pujde. Musim rychle prostudovat notarsky rad, at jsem trochu v obraze a zitra smele do toho. Juchuuu, ja se taaak tesim, uz jsem doma nakych 6 tydnu a prestava mi to bavit. Mam rozeslano spoustu zivotopisu, ale bud to nevyjde, nebo se neozvou, nebo si davaji na cas, tak aspon zatim a kdovi, co se z toho vyklube. Noa taky naky penize, zejo, to se vzdycky hodi .To jsem se rozepsala, musim jit s Adamkem hrat Clovece. |
| Míša a kluci 05/02,7.1.05 | 29279 |
|
|
13.11.2011 19:56:44
2 fotky z dnešní Honzíkovi hry
![]() ![]() V so.jsme byli u fotografky,tak už se těším až budou. Mě nalíčila,což já téměř nedělám,když jsem se viděla,tak jsem se musela předtavit.Večer jsem pak doma ležela v noční košili a makeupu,abych si ho užila ![]() Fotila hlavně kluky,nás jako rodinu.Pár fotek mám jen s Emilem a na některých budu jen já.I jsem decentně odhalovala rameno ![]() |
| Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 | 28878 |
|
|
13.11.2011 19:43:20
Eri i ode mě malému všecičko nej nej.
No a co se týče ženských problémů,....už to řeším dva roky pořád nějakýma hormonálníma práškam a injekcema a protože to bylo bez zlepšení, podstoupila jsem v květnu tu operaci. Že prý se tím vše vyřeší. Je jen malé procento žen, kdy toto selže,... bohužel tam asi patřím já:-( No jak jinak, co jsem při mém štěstí čekala!!! Takže odebrání dělohy je už asi poslední možnost. Ale at to dopadne jak chce, už jsem smířená. Až příjde ten správný čas, podstoupím to. Míšo, toho padání zubů se kvůli mluvení bojím a logopedka se toho přímo děsí,... budeme pak zase na začátku :-( |
|
|
13.11.2011 14:49:37
Eriko,k narozeninám přeji Peťkovi,samé jedničky,hodně sluníčka a moře stěstí na světě.
![]() ![]() ![]() |
| Erika a Peťko | 20613 |
|
|
13.11.2011 11:56:27
Alca, čo sa týka ženských problémov, mne tri mesiace od L. smrti nedošiel menzes vôbec. Zistili mi na oboch vaječníkoch cysty, jednu 4 cm a druhú 1,5 cm, robili mi vyšetrenia na onkomarkery, tie dopadli dobre a sestrička zatiaľ nevolala, že by citologia dopadla zle. Ale aj tento menzes, čo mi teraz prišiel 4.11. bol o ničom, tri dni a dovidenia a aj to len slabé. Takže neverím, že mi najbližšie zase dojde. Vraj veľa urobí prolaktín - hormón stresu a je fakt, že za posledné dva mesiace som toho riešila strašne moc. Takže tak. Držím palce, nech ti to dobre dopadne.
Čo sa týka zubov, Peťo teraz vyzerá ako z rozprávky Rýchla rota ten Cheap alebo Dale. Asi tak ako Honzík od Míši, spodné jednotky sú vymenené, vrchné vykýval, ale ešte nerastú. Inak má chrup zdravý, každých 6 mesiacov chodíme na preventívku. No a dnes má malý 7 rokov, o 15:05 bol na svete, takže ideme ku kamoške oslavovať, rodinnú oslavu sme mali včera. Máme obrovskú tortu, tak sa ideme podeliť. Oni sú trošku sociálne slabší, tak im to hádam dobre padne, hlavne deťom. |
| Erika a Peťko | 20613 |
|
|
13.11.2011 11:51:00
Lela, nie, diktaty prebiehaju takto:
male uuuuuuuuuuuuuuu (akože male dlhe u), velke A, male i - a podobne. U nás na školách sa vôbec neučia písať tlačené (tiskací), iba písané písmená. Blani, banka poslala dopyt, či je Lacova posledna mzda predmetom dedicstva a notarka povedala, ze ju zaujima stav jeho bankoveho uctu ku dnu smrti a tato mzda predmetom dedicstva nie je. Poviem to takto - ked som robila v Tatra banke, na skoleni na ucili, ze ak je nahlasene umrtie klienta, ucet sa blokuje proti kreditom aj debetom. Ak je na ucte exekucia, tak len proti debetom. Potom to banka zmenila a ked klient zomrie, ucet zablokuju, ale len proti debetom, co znamena, ze aj mesiac po smrti mu tam mozu nabehnut peniaze a tym padom by sa zrejme muselo stale otvarat nove dedicske konanie. No a maly mal narok na Lacovu poslednu mzdu podla §35 Zakonnika prace a je logicke, ze sme o nu poziadali neskor, kedze sme museli riesit ine veci a nie nase naroky. Takze peniaze od zamestnavatela medzitym odisli na ucet a teraz tatra banka chce od notarky potvrdenie, ze tie peniaze moze vratit zamestnavatelovi a nepatria do dedicskeho konania. A toto mi notarka nechce vydat, vraj ona s tym nic nema. Tak som to napisala na papier, co od nej ziadam a dala som jej to aj s prilohami proti podpisu, nic lepsie ma totiz nenapadlo. Tak teraz cakame. Slovo peracnik - neviem ako sa to povie v cestine, ale je to to, v com deti nosia ceruzky, pera, struhatka, gumy... |
|
|
13.11.2011 11:39:27
Alčo,drřím palce,aby se tvůj zdravotní stav co nejrychleji zlepšil
![]() A že má zuby ještě všechny,tak to kvůli mluvení buď ráda.Maty vypadá jako by si hrál na boxera. Dolní jendičky už má nové.Dvojky vypadané a zatím nerostou.Horní levá jendička v čudu,nová zatím na krajíčku.Pravá jednička se kýve tak,že jí dávám týden a pak ho uč mluvit. Já jsem dnes s Matym sama. Honzík jel s dědou( mojim tátou) a Emilem( ten jako doprovod) na golf.Minulé úterý udělal Honzík golfové zkoušky a má zelenou kartu.Takže už může na regulérní velké hřiště,tak to jeli vyzkoušet.Docela ho to baví,jen je to kapánek finančně náročný koníček. |
|
|
13.11.2011 11:08:28
Jo a ještě, u nás paní učitelka prý už taky dává i pětky a čtverky. Říkal Honzík, že Janička měla míň chyb než on a dostala čtverku a nechtěla mu ji ukázat. On prý dostal za vích chyb jedničku
![]() Tomu nerozumím, ale bůh ví co Honzík viděl, že? ![]() |
|
|
13.11.2011 11:07:00
Ahojky ve spolek,
tak se přidávám s držením palečků Blance. Blani pfuj pfuj pfuj,... určitě to vyjde. Ještě by jsem pak s tebou , asi po mailu, chtěla probrat něco co se týče té nepříjemné ženské operace, kterou jsi prodělala. Bohužel tím vším čím jsem na jaře prošla ( výškraby, ablace endometria a sterilizace) to vše bylo asi k ničemu. Ač jsem neměla již nikdy krvácet a řešit tyhle problémy, vše je jinak. Opět krvácím, opět silně a opět už snad tři týdny!!! Dr. to nechápe. Mám asi nějakou potvoru agresivní sliznici, která opět narostla a opět zlobí!!! Chjo, tak už jediné možné řešení je odebrat dělohu úplně :-( Zítra jdu opět k dr. a na ultrazvuk a uvidíme jak dlouho to vydržím a na kdy to naplánujeme a jestli vůbec!! No už jsem si pěkně poplakala, zanadávala a už se i částečně smířila. No a co školák? Zvládá to celkem ok. Ve škole čtou slova a krátké věty. U nás se jede starou metodou slabikování a to má ze čtení zatím samé jedničky. Probrali už A,E,I,O,U,P,M,L,S a začínají T. Píší už normálně psacím. A začínají slabiky, jelikož už se učili psát M. Hned u prvního písmenka mu dala paní učitelka pero-tornádo. Ale mám pocit že to uspěchala. Se psaním docela bojujeme. Písmenka nám padají na opačnou stranu, nedaří se nám trefit linku a tak něco je nad a něco pod linkou,... no je to boj. Zatím má jen jedničky a občas jen véčko. Ale on má tu jemnou motoriku vážně horší. Souvisí to i s mluvením a to je fakt , že logopedie u nás trvá už víc jak dva roky:-( Jinak matematika sčítání, odčítání a porovnávání do 5 a ted probrali i nulu. Matematika mu jde super, nosí jedničky a je i početním králem ve třídě. Míšo s tou logopedií vytrvejte, je to boj, ale stojí to za to. U nás se pracUje na těch jeho změkčilých hláskách S,C,Z. Na těch pracujeme snad už půl roku a bohužel s enedaří. Při tréningu je vše super, ale jakmile začne mluvit zapomene a opět jsme tam kde jsme byli. A prý jakmile nám vypadjí zuby, bude vše ještě horší!! On totiž strká jazýček před zuby a až tam nebudou bude ještě hůř. Nám se zuby zatím nemění!!! Má tedy pryč jednu stoličku, která mu asi vyhnila a asi ji snědl No a pak si vrchní jedničku napůl vyrazil flétnou a tak asi příjdeme o první zub. Ale není to tím, že by se mu měnil. Jinak vše drží a nechce vypadnou Tak asi je vyrazíme postupně nějakou nehodou, nebo co ![]() Tak jsem se při neděli nějak rozepsala. Jdu vyhodit Páju s přítelem ven a nabalím jim Honzíka, at ho před obědem vyvětrají a jdu něco ukuchtit. No at si mladí chvíli hrají na maminku a tatínka, ne? Ono je to s Honzíkem asi odradí ![]() Papa a pište ![]() |
| lela, rosa, niki | 88737 |
|
|
12.11.2011 19:05:25
ahoj holky,
Jak probihaji ty diktaty, to jim diktuji uz cela slova a vety ? To uz deti probraly vsechna pismenka? Tak to teda jsme nejak pozadu....uci se taky genetickou metdou, cteni ji jde asi nejlip. No zatim ma same jednicky a jednu dvojku, tak snda to bude dobre. Porad si delam nejake starosti. A Blanko, to fak dostavaji u vas prvnacci ctyrky a 0petky.???? To je teda dost sila.....a niki, vam drzim palcem urcite jte se rozhodli dobre... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.