Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Nikita+Tom1/05+Davča4/08 | 19209 |
|
|
5.10.2011 18:50:31
tak mi máme v notýsku zatím 3 hvězdičky. Ale to je hrozný, když se ho na cokoliv zeptám, tak on nic neví a nepamatuje si. Takže jsem fakt zvědavá příští týden na rodičák.
|
| Begonie | 17189 |
|
|
3.10.2011 0:42:37
Nikito, Adamek pise normalne do sesitu - na matematiku ma treba 2 ks, ale taky procvicujou na balici papir a to je fakt husty, vzdycky maji popsat fakt velky kus (prijdou mi jak z Harryho Pottra - popiste 10 a ctvrt palce pergamenu
). Ono toho ve skutecnosti tak moc neni, ty bys to mela hotovy za chvilku, ale Adamek se u toho desne krouti a kazdou chvilku si zacne s necim hrat a vriska, ze ho to nebavi, takze to trva dyl. Zitra ho usim vzit sebou na kuzelky, tak bude ukol patlat tam, tak jsem zvedava, jak to dopadne.V sobotu jsme cvicili slabiky (maji l + a e i o u), furt to neslo a najednou se mu rozsvitilo a konecne pochopil, co to znamena a od ty doby chce furt cist a kdyz cte slova, kde se pravidelne stridaji souhlasky a samohlasky, tak mu to jde perfektne. Pokazdy, kdyz precte slovo, tak se mu uplne rozsviti oci, to je fakt legrace. Ale pletou se mu divny pismena T a E a H a N, tak jsem na to zvedava. |
|
|
2.10.2011 9:46:31
ALČO, tak to máš dobrý, že se Honzík do školy těší. U nás se bohužel pořád chodí s řevem. Tomášek tam nechce a ráno se nechce Pavla pustit a řve.
Jinak taky ještě žádné sčítání a ani odčítání nebrali, zatím se učí písmeno M a z čísel 1. |
| Míša a kluci 05/02,7.1.05 | 29279 |
|
|
1.10.2011 21:35:20
Matýsek písmena zatím nepíše. Jen čísla zatím do 5. Do 5 mají i odčítání.Co se týče počítání,je Matýsek zatím bez problému + i - je pro něj prkotina.
Hold jak říká logopedka: některé děti co špatně mluví, jsou dobří v matematice.A to poznala na Matýskovi ještě před zahájením školní docházky,dle úkolů co mu zadávala.Oni samo nebyli na počítání,ale na mluvení,nebo spojování obrázků s čísly,ona než se vzpamatovala,vyšvihnul to i matematicky.Tak snad mu to vydrží i dále,až budou mít něco těžšího. Dnes je TV na ČT pro mě jak dělaný, samé tancování,mám tyto pořady moc ráda. Jen kdyby mě nebolel zub, už týden se cpu práškama.Ve stř.jdu s klukama na prevenci a mě doufám opraví zub. Když jsem byla na prevenci před 1/2 rokem,tak vše bylo OK,krátce po návštěvě se mi na hodně zablombované stoličce uštíplo kousek plomby.Jenže,mě nic nebolelo a jsem hrozný strašpitel,tak jsem nikam nešla. No a od minulého pátku mě ten zub pobolívá a pořád se ze strachu našla nějaká výmluva proč tam nejít.No ona pak měla po+út+stát.svátek volno.Ve čt.to bylo relativně OK,v pátek trochu bolel no a teď o víkendu to přidává na intenzitě. Pondělky má až od 12 hod.tak to tam nepůjdu, protože mě se hrozně zvedá žaludek,tak musím jít hned ráno a na lačno.A taky hned když jdu ráno mi tak strašně nepracujou nervy,než čekat na odpoledne.No a pak už je út.tak to snad překlepu do středy.Spotřeba Brufenu je ale značná,tolik jsem ho v životě nesnědla. |
| Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 | 28878 |
|
|
1.10.2011 19:45:12
Ahojky,
tak našemu školáčkovi se ve škole moc daří. Ted měl z organizačních důvodů od středy volno a už se mu po škole stýská. V aktovce nosí vše, ale zatím toho není moc a tak mě aktovka příjde ještě ucházející. Zatím umíme jen dvě písmenka a to A a O. V matematice zatím jen poznávají číla od 1-5 a teprve je začnou porovnávat. O nějakém psaní at číslic a nebo písmen zatím není ani řeč. A sčítání či odčítání taky ani náhodou ![]() Takže Ivčo, vůbec netuším jak mu to půjde. Jo a Ivčo, koukala jsem na video jak Verunka čte a je to bomba, ... hlavně to dlouhé a ))Co se týká chatání tašky, tak na sebe pletu bič!!! Opět dalšímu dítku vše chystám:-( Moje chyba, jsem měká,... chjo Ale časem do toho malého nějak zapojím. To vám je letos krásný podzim, že? Hlavně to září bylo naprosto luxusní. Užíváme si sluníčka a teplíčka a jsme pořád někde venku či na výletech. Už se bojím, že brzy příjde to pravé podzimní hnusné upršené počasí:-( Tak pěknou sluníčkovou neděli všem,... ![]() |
| Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK | 27691 |
|
|
30.9.2011 15:07:49
My taky píšeme jen do pracovních sešitů. Úkol na pár minut. Ale zase jí ještě nechávám psát do našeho sešitu domácího, aby si to psaní procvičila, když jí něco nejde.
Jak zvládáte odčítání? |
|
|
30.9.2011 13:34:13
BLANI a prosím tě, do čeho ty čísla píšete, že má dvě A4 ? My píšeme jenom do těch pracovních sešitů a tam je toho maličko, takže za 5 minut je s psaním hotový.
|
| Begonie | 17189 |
|
|
30.9.2011 9:02:21
No vida, myslela jsem, ze jsem liny rodic a krkavci matka, a ejhle, ja vlastne vychovavam dite k samostatnosti
. Ale teda ne uplne dusledne, je mi ho chudacka lito. Ukol maji kazdy den, teda krome patku (ale stejne se obavam ze tenhle vikend bude muset dodelat to, co nestihl) a fakt dlouhy. Pisou na balici papiry a ted zacli cvicit cisla a to je fakt vzdycky hrozne cisel vedle sebe. Rekla bych, ze to, co musi za den popsat je vic nez 2x A4 vedle sebe. Na Jednucku jsme meli 3 dny - dostal ten ukol v pondeli, ale v utery byl vylet a ve stredu svatek, takze to mastil kazdy den kousek. Ale vcera 2, to uz byl jen jeden den, tak jsem mu rekla, at napise pulku a jestli se bude pani ucitelka divit, tak ze to dopiseme o vikendu. No a obavam se, ze jeste budeme dodelavat 3, co nestihne ve skole - chudacci pretezovany .Ve stredu jsme si krasne uzivali. Prijela Luca s Mildo ua Matyskem, sli jsme na Dinosaury do Harfy, pak na obed, do kavarny a na hriste - no den pro chlapecky, jako stvoreny. Vecer jsme byli s Jirkou uplne vycerpany (a taky vydany z penez ) |
| Erika a Peťko | 20613 |
|
|
30.9.2011 8:40:00
Marky, tuto to je, ale rozkúskované na youtube, tie časti sú vcelku, len sú rozkúskované pod sebou po 10 min, ale pohodička :)
http://www.nejlepsi-pohadky.cz/stitky/my-vsichni-skolou-povinni/ My keď prídeme zo školy, Peťko si dá všetky veci z tašky von, prečíta si rozvrh, čo majú a kým to tam vloží, pozeráme zošity, či nemal nejaké úlohy. Ak mal, kým si tam dá zošit, tak ju urobí. Sedím pri ňom, ale nerobím zaňho nič. Najprv som to robila ako Míša, ale keď som videla, že on nemá žiadnu snahu, tak som vedela, že mu budem tašku robiť až do jeho dôchodku. Takže som si povedala stačilo a kým si nespraví čo má, nie sú hračky, televízia ani sa nejde von. Lebo keď zaňho niekto niečo robí, tak on sa nepozerá, on svoju pozornosť koncentruje niekde úplne inde. Ale tak nosí zatiaľ samé včeličky, jednotky, hviezdičky "veľmi pekné" a ešte nedoniesol zatiaľ ani razítko "Ty ty ty!" a ani slimáka (šneka). Mobil Peťko má, mal aj s kreditom, keďže si ho minul, tak už nemá. Musí sa naučiť šetriť a to sa nenaučí skôr, kým nezačne zarábať. Takže začarovaný kruh V každom prípade som mu povedala, že nový kredit dostane odo mňa raz mesačne a čím skôr si ho minie, tým dlhšie bude čakať na nový. Teraz čaká už dva týždne, ale zajtra má už nárok na nový a na polovicu už má našetrené, tak mu ho dnes kúpim. Má dvoch kamarátov u mojej mamy, ktorí majú 10 rokov a svoje telefony, tak im posiela SMS, že ide k babine a či k nám prídu. V podstate ho dostal, pretože som nevedela, ako to budem cez školský rok stíhať chodiť preňho a v prípade, že by ho vyzdvihol môj otec (a ten nepočuje ani svoj telefon), aby som mala istotu, že už je s ním a nezabudol ho v škole. |
| Míša a kluci 05/02,7.1.05 | 29279 |
|
|
30.9.2011 6:03:25
Hezké ráno,
Já trochu bujuju s úkolama, kluci si je dělají najednou,každý u svého pracovního stolu.Takže se jen otáčím,když něco chtějí.Honzík si je tedy dělá sám,ale občas potřebuje poradit. Maty by si je taky dělal sám,ale on to tak všechno "umí",že s tím je na úkor vzhledu hotovej raz dva.TAk nad ním zatím stojí. Co se týče přípravy, nesmíte to za děti dělat. To jsem chytrá co Né fakt, za Honzíka jsem to taky dělala,bohužel si na to zvykl.Letos už to za něj nedělám,když je navíc Maty.Začíná to příchodem domů, oba si musí vyndat svač.box a lahev na pití a dát to do kuchyně.Honza byl zvyklí,že to dělám za něj.Pak si dají sváču a jdou na úkoly. Oba je mají po-čt. Maty většinou jeden.Honzík 2 pravidělně ČJ+M. do toho někdy AJ,minule čtenářský deník. Aktovky si chystají sami už neudělám chybu jako u Honzíka.Pastelky si ořezat umí, tak ať si to dělají. Číslice si Maty vytrhal sám. Písmenka zatím nemáme a asi ani nebudeme, učitelka chce jen tu tabulku. Zlatá to žena, jsem je neustále u Honzíka lovila.Pokud mají něco vystřihovat tak si to Maty taky udělá.Já mu vlasntě jen řeknu co mají za předměty,když si to zatím nepřečte. Prostě chybama se člověk učí a už za něj nebudu všechno dělat jako za Honzu. Musím přiznat,že mi to maminky co už měli jendo dítě ve školce,říkaly ať to nedělám,ale jsem si říkala,co bych mu nepomohla a už u toho zůstalo. Svačiny dělám večer a dám je do lednice.Ráno když jdu do práce je vyndám a oni si je pak uklidí do aktovek.Čaj vařím večer do termosky,tak se EMil ráno nemusí zdržovta,než vystydne. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.