| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 580] Názory 581590 z 11122  [Dalších 10532 >>]
Begonie 17189
30.8.2011 11:54:42
Miso, takhle nejak si to predstavuju. Dneska jdu koupit kosili. Zkusim H+M, snad tam neco sezenu, tam mivaji pro kluky pekny veci.

My mame zatim takovy zvlastni seznam - desky na pismena a cislice (uz jsem koupila), boty s bilou podrazkou na telocvik (uz mam), molitanovy micek na liny tenis (ten mi dal nejvic prace ~q~), 2 sacky - na backory a telak (mam naky doma) a to je myslim zatim vsechno. Dalsi seznam dostaneme na pristi schuzce.

Adamkovi jsem jeste tu prukazku nevyridila, hlavne proto, ze jsem neskutecne nekrkla. Jen co jsem mu vyridila prukazku od sesti let (takovou normalni jakotramvajenku s fotkou nekdy v ledu, tak to v cervnu zmeni a musim to predelat na openkartu. To me fakt stve, mel ji presne pul roku. Ale budu muset, maji mit na tom nahranou i aplikaci na obedy ve skole, tak to jeste nejak musim zaridit. Ach jo.

Dneska se nak zhnusilo pocasi, mame peknou zimu v praci, sedim tu ve 3/4takach a ponozkach ~t~. Snad nebude klukum na tenise zima.
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
29.8.2011 15:26:48
Ahojky,

Verunka už odpočítává dny do začátku školy. Už se tak moc těší, že mi začíná z toho být smutno jaká to bude už školačka. Sama do školy a ze školy chodit nebude, to ještě nedovolím.

Na sebe si vezme asi šatičky nebo sukýnku. Ještě nevím. To uvidíme až ve středu večer.
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
29.8.2011 10:58:40
Blani, Honzík měl 1.9. růžovo-modrou košili s kr. rukávem a 3/4. Pokud bude hezky, půjde Matýsek v něčem podobném.

Ty 3/4 byli myslím džínové.

http://rodina.cz/fedosovi/album/xkolaxiix.jpg

Včera se vráili po týdnu ze stanování,kde byli s Emilem. Já mu v neděli jela koupit zámek+popisky na skříňku,tak mi děkoval, že je šťastnej že už to má. Vyřídila jsem mu průkazku na MHD 6-10 let zdarma. Stejně by jí časem potřeboval, když pojedou třeba se školou na výlet.Měla jsem na to čas, tak pak nebudu někde lítat.
Do školy kromě bot na tělák a bačkor nic nekupuji, počkám až co dostanou v dárkovém kufříku. Něco málo máme, to už dostal k narozeninám.
Např.nemáme pořizovat desky na písmena, prý by učitelka chtěla mít nějaké mazací tabulky( budou v tom balíčku), protože ty písmena z toho neustále vypadávají.Což mě potěšilo, protože ty písmena jsem rovnala snad 2x týdně a lovila je neustále z aktovky.Číslice jsou v pohodě, ty tam drží, protože jich není tolik.
Begonie 17189
29.8.2011 10:41:57
Ahoj, no konecne se nekdo ozve.

Posledni mesic jenom prijedu o vikendu domu, prihodim Adamkovi cisty slipy do tasky a zase ho nekam vyslu nebo jedu s nim. Minuly tyden byl s Jirkou na Seci, malem se tam upekli a jen tam prijedu (v patek jsem teda jeste skoro chcipla vedrem ve vlaku), tak se zhnusi pocasi a v sobotu lilo a bylo snad 13 stupnu. Chacha a to jsem neverila predpovedi, takze jsem nemela zadny teply veci. V nedeli jsme prijeli vecer domu, hned jsem rychle prebalila a jeli jsme ke kamaradce. Bydlime u ni, Adamek a jeji chlapecek chodi pres den na tenisovy kurs(teda dneska je chlapecek nemocny, tak Ada statecne vyrazil sam, i kdyz se mu moc nechtelo) a ja jezdim vlakem do prace, je to kousek, asi 2 stanice, takze pohoda. Odpoledne ho zas vyzvednu a mame jeste cas na koupani a grilovani a posledni uzivani prazdnin.

Na skolu se taky tesim - Adamek hrozne (i kdyz ve skolce to mel taky moc rad, ale myslim, ze ty 3 roky byly tak akorat) a ja docela taky, jako Ivcu me laka ta zmena. A do skolky rozhodne nepujde. Jednak u nas neni v srpnu otevrena a dvanak maji skoro vsechny deti odklad a jeste by se mu tam zalibilo a pak by nechtel od kamaradu do skoly.

Uz mam spoustu veci nakoupeno, ale obavam se, ze hlavni napor me teprve ceka, seznam nam daji az 1. zari v 5 odpoledne. Ted resim, co mu dam 1. den na sebe. Mamka mi dala penize, abych mu koupila nakou peknou kosili, ale ma byt teplo, tak nevim. Hodi se na 1. den kratasy? Naky slusny, samozrejme, ne trenyrky ~t~. Nebo nevim, mozna bude rano kosa a pujde ve svetlych kalhotach a naky sportovnejsi kosili. Bila mi zas pripada uz moc slavnostni. Jak to pojimate? U holcicek je to jasny, ty pujdou v satech, ale co kluci? Teda, ja pisu jak tatar, to se na me ty prazdniny nejak podepsaly.

Ja uz jsem zase uplne silena ze statnic. Sice mam jeste chvilku casu, jdu 14. zari, ale uz pres mesic do toho po vecerech cumim a zda se mi, ze neumim vubec nic. Bohuzel, tantokrat nezda, ale objektivne to proste neumim. Jestli nikdy, tak ted me urcite vyrazi a bude to zaslouzeny, nechci videt tu ostudu. Trestni pravo je proste sileny a Spravni jeste 100x horsi, to snad ani nema nazev, ktery bych mohla priradit tomu, jaka je to hruza a des.

No nic, tak jsem si postezovala a piste sem uz konecne sakra neco a dejte fotky nasich krasnych prvnacku s aktovkama.
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
23.8.2011 14:30:27
Hezký den,

já měla minulí týden dovolenou,byla jsem s kamarádkou na chatě v krkonoších.Kluci si to užili měli tam své dva kamarády.

Teď už jsem v práci a dovolenou má Emil. Jel s klukama a ještě dvěma tatínkama a jejich dětma do západ.čech stanovat.Nyní jsou v jednom kempu s bazénem a jsou nadšení, nesjou tam téměř lidi v noci je tam klid. Bazén mají kluci skoro jen pro sebe. Nevím jak se ten kemp jmenuje,je spíš menší ne jako např.Orlík,ale lidí je tam fakt minimum. Zítra by se měli přesouvat jinam,prý to tam asi o jeden den prodlouží, protože se jim tam moc líbí.Počasí je super,ale jen na koupání,což jim moc nevyhovuje, chtěli podnikat výlety na kolo.Tak včera na něm byli, dnes mají oddech jen u bazénu,přeci jen je to v tomto počasí nebezpečné.

Ivčo,Verunka šla ještě do školky?Jsem si myslela,že jsou 30.6.vyřazeni z evidence?Je tedy pravda že jsem se o to nikdy nezajímala, kluci o prázd.ve školce nikdy nebyli.No Maty by mi tam ani už nešel,měl školku moc rád,ale dle jeho slov:to už je jen pro mrňata.A on už jde do školy.Vzrůstem a váhově ( cca 118 cm/17kg)patří k menším dětem,ale slovně je z něj kápo.Si paní učitelka užije.Hlavně že mi vždycky říkala,že je Honzík ukecanej.Maty je nejen ukecanej,ale celkem i hlučný.

Maty se těší do školy moc, Honzík jak už to u starších školáků bývá by školu zrušil a měl prázdniny pořád.
Mirka, dvě mláďata+// 2258
23.8.2011 14:05:18
Ivčo, jéje, tak to já se zas netěším vůbec ~:-D, že už to začne. Bohužel to zabrzdit nejde. ~d~ Ale tak snad to zase ožije tady a budou se tu objevovat fotky našich prvňáčků...! ~3~
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
19.8.2011 12:49:23
Ahojky,

tak jak užíváte zbytek prázdnin? Verunka se mi dnes vrátí po týdnu od babičky a v pondělí tam do pátku vyrazí zas. Pak poslední tři dny prázdnin bude chodit do školky, aby si to tam ještě užila a pak rovnou šup do školy.

Těší se a já docela už taky. Zase to bude něco nového :-) a doufám, že to budeme všichni dohromady zvládat.

Tak se ozvěte, pa.
Begonie 17189
1.8.2011 2:21:39
ted jsem si znova precetla, ze pry nemuzes za Petka odmitnout dedictvi, protoze ho chrani stat. Pak mu ale stat musi ustavit kolizniho opatrovnika, ktery pred soudem chrani jeho zajmy a ten dedictvi odmitne za nej, rep. se ho vzda a prenecha ho k uhrade dluhu. Ale ten kolizni opatrovnik muze byt klidne babicka ditete, aspon u nas to tak funguje.
Begonie 17189
1.8.2011 2:17:59
tak jsme doma z dovoleny. Bylo to super, pocasi teda nic moc, ale proti tomu, co bylo tady, tak jeste bylo kralovsky. Koupali jsme se kazdy den, slunicko svitilo vzdycky minimalne pul dne, obcas prselo, nebylo takovy to klasicky modro avedro, ale v pohode. Me to stejne vyhovuje vic, nez 40 stupnu.

Cesta tam byla dost silena, teda my byli v pohode, protoze jsme jeli pres Madarsko (a i tam prespali, protoze neradi jezdime prs noc), ale Milda stravil na ceste 23 hodin prave kvuli priserny zacpe pres Slovinsko, 20 km jeli pres 4 hodiny, to by me hrablo. Pak jsme jeste 3 hodky cekali na trajekt, ale jinak uz bylo vsechno super.

Kluci si krasne hrali, my jsme si taky uzivali, hned bych jela znova. Treba sem da Luca akyfotky, fotila jak diva, jak ma 4 kousky, slovy "ctyri" ~t~. Ale bohuzel, dovolena skoncila, zitra mazu do prace a musim, bezpodminecne musim tenhle tyden dopsat diplomku, jinak se muzu s promoci na podzim rozloucit. To se asi muzu stejne, neb me vyhodi ze statnic, ale to uz je jina kapitola.
Begonie 17189
1.8.2011 2:10:26
nevim, jestli je to na Slovensku stejne jako u nas, ale kazdopadne platit nebudes nic. Dedi se vsechno, tedy plusy (majetek) i minusy (dluhy), ale dluhy jen do vyse tech plusu. Takze nejhorsi, co se ti muze stat je, ze zdedis 0. Ty nededis nic, protoze jste nebyli manzele, leda, ze by na tebe pamatoval v zaveti, vsechny deti, manzelske, nemanzelske, dospele, nezletile... dedi rovnym dilem. Pokud dedictvi je nizsi nez dluhy a ty je za Petka odmitnes, tak tim to pro tebe konci. Ale kdyz odmitnes, tak odmitnes navzdy, i kdyby se pozdeji nasel majetk ve vysi milionu dolaru, tak uz mas smulu, protoze jsi odmitla. To je lepsi nechat predluzeny dedictvi na uhradu dluhu, prave pro ten hypoteticky v budounu objevny majetek. Doufam, ze jsem to trochu srozumitelne vysvetlila, kdyztak se jeste ptej. Ale fakt nevim, jestli to na Slovensku neni jinak.
[<<Předchozích 580] Názory 581590 z 11122  [Dalších 10532 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.