| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 11122  [Dalších 10472 >>]
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
23.6.2011 10:43:46
Ivčo, Matýsek má taky skoro vše a to co nemá nebudeme kupovat, protože dostanou 1.9.balíček v hodně 800,- kde je hodně školních pomůcek, tak nám i uč.zdůrazňovala ať moc zbytečně nanakupujeme. Bylo to tak i Honzíka. Nyní je ten balíček bohatší, je to náhrada za zrušené pastelkovné ( byl příspěvek 1.000,-)Třeba letos nemáme kupovat ani desky na písmenka,učitelka je zrušila,protože se jí s nima pracovalo špatně a děti je měli neustále někde poházené a z desek vypadávali. Zvolila jinou metodu( nějakou tabulku) a tu budeme mít také v balíčku.

Dárek do školky: dnes mají slavností rozloučení s předškoláky, Matýsek má pro obě učitelky kytičku a dárek máme společný. Domluvily jsme se 4 maminky (2kluci+2holky)že děti společně vyfotíme a nechali jsme udělat 2 hrnky s fotkou a věnováním ve Fotostaru.
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
23.6.2011 10:22:52
Ahoj

tak jsme asi jediní kdo má do školy téměř všechno nakoupené. Já jsem zkrátka taková. Nechci nechávat věci na poslední chvíli a pak stát v papírnictví fronty a prodírat se davy nakupujících v supermarketu. Ještě teda musím sehnat ubrousek na svačinu na stoleček a polštářek se kterým sebudou učit na zemi. Jo a vlastně bačkory a věci na cvičení, ale to si pořeším až těsně před školou. Sem tam koupíme pěkné tričko, košili aby byla do školy kočka.

Momentálně spíš řeším jak odměnit učitelky ve školce. Nejradši bych jim snesla modré z nebe jak jsou zlaté. Letos budeme dávat kytičku úplně všem učitelkám ze školky. Protože každá vede nějaký kroužek na který Verunka chodila, takže si odměnu zaslouží. To bude šest kytiček plus dvě uklizečkám. No a našim dvě obrovské a plus asi nějakou poukázku do nějakého obchodu. To mi přijde rozumné než kupovat svíčku či hrneček. A jak to pořešíte vy?

Tak já se jdu vrhnout do práce. Čáááááááááááááu ...
Pusinka,Tomík02/01,Luky 7.1.05 853
22.6.2011 22:22:54
Ahoj holky, tak koukám po dlouhé době a vy tu stále jste? Kde berete čas? Já nějak nestíhám a to jsem doma s Tomíkem už od začátku května. Nechodí do školy, protože se tomu našemu šikulovi podařilo zlomit si pravou stehenní kost. Takže mi tu chodí o berlích. Naštěstí z nehoršího je venku a teď snad nám už dovolí na nohu šlápnout. V září nebo v říjnu jdeme na vyndání drátů.

Jinak mám za sebou také první třídní chůzky u Lukyho. Paní učitelka vypadá v pohodě, mám na ní i dobré reference. Ve třídě bude s kamarádem ze školky, což si moc přál. Teď mě neustále honí, jestli už nakupuji podle seznamu a já mu trpělivě každý den vysvětluju, že je času dost a že tu aktovku taky můžeme ještě uklidit do skříně~:-D. Momentálně je doba s bolavým krkem a čekáme co se vyklube z výtěru. Ve školce se s nimi pěkně rozloučili, dostal knížku a začal si v ní sám "číst" - začal mi sám spojovat písmenka, která zná. To u Tomíka neznám. Ten se vůbec do školy netěšil a přetrvává to do dnes, i když za ty 4 roky už se se školou trošku zžil.

Co se týká léta vůbec nic neplánujeme vzhledem k Tomíkovému úrazu. A zahradu na chalupě už máme potřetí pod bahnem ~n~. Naštěstí jen zahradu. Hrůza.

Nevím, kdy sem zase nakouknu, ale přeji všem krásné prázdniny.
Marky+Tomík a Klárka 21856
22.6.2011 14:28:38
Ahoj Eri!
Všechno je to na přístupu učitele, bud tu práci dělám rád a baví mě, tudíž ocením "pestrost" dětí.
Nejsem zastáncem žádných speciálních škol ani pro nadané ani pro hendikepované, cílem společnosti by měla být integrace, a to už se na mnohých školách děje v nevídaném rozsahu a to je super.
U nás na škole máme vozíčkáře a dvě děti s částečnou hluchotou a jde to! Aspergert by neměl být pro zkušeného učitele problém, ale jak píšeš je to o domluvě a ochotě školy. Přeju Ti at najdete tu nejlepší cestu!
Erika a Peťko 20613
21.6.2011 18:27:55
Marky, minulý týždeň nám tú diagnózu potvrdili, ešte nám príde papier. Tak ja som mala tušáka tie dva roky, dúfala som ale, že z toho vyrastie, že je to len povaha. Ešte nám pošlú papier so záverom a budúci mesiac ho čakajú IQ testy. Pretože nám v tom autistickom centre povedali, že mnohé učiteľky sa voči nemu môžu šprajcnúť, že aaaaa, autistické črty, čo s ním... vraj po tých IQ testoch môžeme v škole povedať, že mu špeciálne treba dávať viac úloh a náročnejšie, aby sa nenudil a rozvíjal. Ale ja teda neviem, lebo uňho je skôr problém to správanie. On povie všetko čo si myslí, vyzerá nevychovane, ale on to proste nevie pochopiť, že môže niekoho raniť. Lenže zase nepovedať to mi príde tiež ako sprostosť, pretože aj predmety, voči ktorým má odpor - ako maľovanie, telesný pohyb sú v škole známkované. A do školy pre nadané deti ho nechcem dať, celý život bude žiť s normálnymi ľuďmi a integrovať ho len do jednej skupiny mi tiež príde ako nezmysel. Ja neviem, čo mám robiť. Počkám na tú správu a posledný prázdninový týždeň zbehnem do školy a dohodnem sa asi s riaditeľkou.
Inak tiež som sa spýtala, či je to predčasným narodením, ale povedali, že nie, že tu hrá úlohu najmä genetika. Inak mne robili IQ testy min. rok, vyšlo mi 128 a vraj deti, ktoré majú starších otcov bývajú inteligentné - no a medzi Lacom a malým je 47 rokov, tak ja si myslím, že niekde to malému veľmi pridalo a inde zase veľmi ubralo. ~n~ Jemu to fakt páli, ale to správanie ~o~
21.6.2011 12:27:38
Kapesné: u nás ve škole je bufet, prvňáci tam po dohodě učitelky s rodiči mají zakázaný vstup.Je to fakt k ničemu, oni neznají hodnotu peněz, neví, když mají zaplatit třeba 5, že jim 5 vrátí. Pak se také množili případy,že ten půjčil tomu a ten zase někomu jinému,pak se to nevracelo,rodiče o tom nevěděli.Takže pokud chce někdo dávat dítěti kapasený, tak netahat do školy ( naše školní dohoda)Jo a stejně to tam ani časově nestíhají, přestávka je pro ně krátka, mají co dělat aby se nasvačili.
Honzík ve druhé třídě dostává 20,- týdně. Občas zajde do bufetu a utratí to za nesmysli. Jednu dobu jim to učitelka zatrhla,protože kupovali hodně popkorn a ten se válel všude.V tu dobu si Honzík asi od kapesného odvykl, tím,že tam nechodil, neměl potřebu peněz a já mu tu 20,- nenutím~;)Takže jí kolikrát dostane 1x za měsíc, když si on sám vzpomene.
Z domova má sváču a střídám sladkost s ovocem,nebo zeleninou, je to o tom,že jdou hodně s davem.Protože když má Pepíček,já bych chtěl taky.
Begonie 17189
21.6.2011 11:36:41
Marky, co to je "desetileta petistovka"? Soudim, ze nejake nedonosene vypiplane miminko. Ale jestli nejsem uplne vedele.

Hele, kdyz uz jsem u tech velkejch deti - budete jim davat s nastupem do skoly naky kapesny? A jak velky? My myslime, ze tak dvacku tyden, ale jestli to neni uplny prd. I kdyz zase nic nepotrebujou a stejne to utrati za hovadinky, tak nevim.
Begonie 17189
21.6.2011 11:34:38
Nam to ve Vytopne taky chutnalo. Kluci si dali neco z toho detskeho menu a stejne to skoro nedojedli, protoze furt litali po vlackach a nakonec se zavreli v domecku. Ja uz si ani nepamatuju, co jsem mela, ale bylo to urcite dobry, to by mi jinak utkvelo. A ani takovej gurman, jako je Milda nic nerikal, tak asi taky byl spokojeny. I kdyz ceny teda trochu vyssi.

Ahoj Marky, ze se taky ukazes!!! My mame tridni schuzky az 5. zari a i 1. skolni den. na nasi skole meni okna, tak zaciname pozdeji. Kdybych to vedela, tak jsem nemusela rusit tradicni Chorvatsko s kamarady. Ale to neva - jedeme uz v cervenci s Lucou a Mildou a Matyskem, ta kto bude bezva.

Taky je ted u vas tak hnusne? Tady prsi a je snad 19 stupnu - pekny 1. letni den, jen co je pravda ~g~~q~. Rano jsem mela jet na tenis, cestou do skolky to jeste slo, ale jak jsem vyjela, uz se rozprselo a neprestalo doted, tak jsem to zrusila. Takhle mi letos zas ten Wimbledon utece.
20.6.2011 19:34:16
My nedáme na Výtopnu dopustit,vše co jsme tam měli nám chutnalo.Byli jsme tam v pátek a ještě teď když si na to vzpomenu, mám sliny v puse,mňam,mňam. Chodíme tam s babička,dědama a vždy jen samá chvála.
Mluvím o jídlech mimo denní nabídku,ta se nám napsaná zdála super i výběr,ale chuť poledních jídlech neznám.
Marky+Tomík a Klárka 21856
20.6.2011 18:46:32
Zoubky má Tomík všechny mléčné a ani náznak po nějakém kývání~d~

Zná všechna tiskací písmena malá i velká, čte slova, něco i napíše, ale na Klárku Kislicovic tedy nemá. Počítání ho baví hodně , ted se ptá i na dělení.Sčítá a odčítá do tisíce z paměti(já si musim brát i kalkulačku:-)).

Stále ho baví fotbal, hraje za žáčky v našem městečku.Od září si vybral flétničku a výtvarnou dílnu.Sní o skautech a hasičích, ale to se snažíme posunout na později.

Jinak Klárka do školky ještě nepůjde, jeden den v týdnu má celoddení soukromou školičku a pak gymnastiku a aerobik u nás.

Já chodim do práce stále na 1/2úvazku, ale třeba tento měsíc mám 50hodin přesčasu, takže téměř úvazek plný. Práce mě baví snad víc než před MD, pokud nejsou děti nemocné tak se tam těším:-)
Je super vidět třeba desetiletou "pětistovku", která se na nás přijde podívat s žákajdou plnou jedniček~R^~s~

Alčo-od Vás už se všechny nemoce a komplikace musí držet na sto honů!!

Eriko-s autisty se snad roztrhl pytel, kolem mě jich je ted strašně moc , Aspergerta má syn jednoho našeho lékaře a jak se říká pod svícnej je tma, tak oni jsou zářným úkazem.Neměli ani tucha až u zápisu do školy je na to upozornili, a pak v pedagogicko psychlogické poradně jen potvrdili.Má odklad školní docházky a bude chodit do přípravné třídy- kde by měli usměrnit jeho sociální chování.
U Vás by to mohlo mít souvoslost s nedonošeností,že?Nezmiňovali se lékaři ?

Blani- Paříž musela být super a Adámek z D.parku paf~g~~R^

[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 11122  [Dalších 10472 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.