| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 17166  [Dalších 16916 >>]
vojtami 21287
29.3.2010 22:44:23
ať už narozeným v únoru, březnu, dubnu a květnu přeji všechno nejlepší k 5. narozeninám ~s~~s~~s~~s~~s~~s~

LENKA+K+K 1778
14.3.2010 20:36:34
Ivaxx - může být. Měla jsem nalomené zápěstí a nebylo vůbec oteklé a normálně jsem s ním hýbala, jen to pořád bolelo. Dr. si myslela, že mám zánět šlach, až rentgen ukázal, že je opravdu nalomené ...
ivaxx 44192
14.3.2010 19:38:39
Holky ještě hloupý dotaz - může být zlomená nebo nalomená ruka v zápěstí, aniž by byla oteklá a jde s ní hýbat (ale bolí to)?
Byli jsme na horách (naučila jsem se zatáčet na snowboardu - HURÁ - manžel pravil, že buď se to do 40 naučím, nebo už to pak nemá cenu ~o~. Tak jsem si půjčila jeho SNB a mlátila se na sjezdovce spolu s Hynkem. Jen s tím rozdílem, že jemu to tatínek vysvětloval a mě řekl, kde je příručka ...).
Nakonec jsem ale upadla dnes ráno na schodech - ruka bolí i v klidu, ale můžu hýbat všemi prsty, jen mě jakoby něco "táhne" přes dlaň a bolí zápěstí. K doktorovi se mi ale nechce.
ivaxx 44192
14.3.2010 19:33:09
Ničko, tyč (Trail-gator) máme na Nelinku 2 roky (od jejích 3 let). Musím říci, že se mi s ní jezdí velmi dobře. Jen to chtělo pořádně pevně namontovat, aby nebyla nakloněná (viděla jsem tak jezdit některé děti, ale nám drží pěkně rovně). Pro nás je to skvělý vynález - Nelča většinu trasy jede sama, ale když je unavená, nebo prostě potřebujeme rychlý přesun po silnici, tak ji připnu a jedeme. Lze pod ní dát i tašky na kolo, takže jsme dost nezávislí i na tatínkovi ~:-D. Nikdy mi z ní nespadla ani ona, ani kamarádů děti, které jsem vozila (jedna z holčiček neuměla ani bez koleček a také to zvládla).
Do menších kopců ji jen přitlačím za záda, na to tyč nepotřebujeme. Na dlouhé tahání v kopcích už ale také fyzičku nemám - do velkých kopců se už N. proveze, tak tam také raději tlačím a kus jede sama. Ale fakt je, že už má 19 kg (vloni v létě cca 18 kg).

Ještě poznámka - je potřeba dětem vysvětlit, že mají brzdit jen když jim řekneš. Jednou se mi do brzd postavila kamarádů holčička, když jsme jeli do kopce a já stála v pedálech. Letěly jsme z kola - jí jsem nakonec udržela, ale pak jsem důkladně malou proškolila, že se do šlapek prostě postavit nesmí.

MartinaM+Ondra05+Matěj07 21383
14.3.2010 16:55:20
taky jsem dlouho absentovala.. :-) no najednou nějak moc práce. Dostala jsem se do celkem zlomové doby, kdy bych se měla vrátit do původní práce, ale dostala jsem mezitím jinou nabídku, které chci dát přednost - ale místo abych tím v původní práci zjednodušila rozhodování, jestli dát přednost mně nebo mému "záskoku" po dobou mateřské, se původní zaměstnavatel až tak nechce vzdát mých služeb :-). To jsem fakt nečekala, že o mě po mateřské ještě bude rvačka. :-)

Jinak s radostí začínám objevovat některé Dubňátka na Facebooku. ~3~

Ničko, tyč jsme zkoušeli loni a osvědčila se, Ondra vůbec neprahne po tom, naučit se jezdit sám, a tohle byla dobrá volba. Tyč hodně využívají i známí, jejichž děti už sice jezdí samy, ale když přejíždějí nějaký frekventovanější úsek silnice, tak děcka radši připnou.

Kojení.... těžko zhodnotím, oba hoši byli kojení plus mínus nějaký den stejně, tedy 10 měsíců. Nemocní bývají, řekla bych, zhruba stejně - když jeden onemocní, přenese do na druhého, a opačně. :-) Takže si to vždy odbydou oba. Zrovna teď asi máme další "nemocnou" etapu, Matýsek měl rychlou jednodenní virózu včera odpoledne, tak čekám, že za dva dny padne i Ondra. :-)

A blíží se nám mílovými kroky páté narozeniny!!!! To bude mazec, co? Trošku to uteklo.
luciana123 20587
12.3.2010 18:40:07
vsechny moc zdravim,tak jsem po dlouhe dobe nakoukla.

Co se tyce autosedacek.Mame ted v druhem aute Romer a jsem max spokojena.Hlavne ta operka hlavy je dobre vyresena,ze Agusakovi "nelita" hlava.Me teda se zda oproti Maxi Cosi co mame taky pohodlnejsi.

Holky,to kojeni,taky mam zkusenosti ,ze Lucka nebyla kojena vubec ne moji vinou,ale u prvniho porodu jsem mela operaci a oni ji hold dali lahvicku a ona nechtela..no bylo to pred 16lety,dnes by to bylo asi jine:),no a Agata kojena 2roky.V nemocech jsou na tom obe stejne, spise kojena Aga byla jeste vice nemocna a i je doposud vice nachylna.

Skramusko,teda Belinka ma super vlasky,ty jo:).Obe deticky nadherne:).

Jinak u nas celkem nic noveho.Aga ted uz chodi do skolky kazdy den,zatim se od listopadu drzi a je zdrava,nevim,zda to je tim,ze jsme ji jeste naockovali Prevenarem nebo ze ji ted Preventan:),kazdopadne rymy,kasle a zanety stredniho ucha s enam zdarne vyhybaji!!

Kdyby byl srazik,pisnete to prosim i tady,kdybych byla v Praze,ted tam obcas pracovne jezdim,tak bych se urcite zucastnila~w~ at uz by byl s detma nebo bez.

Preji vsem kraaasny vikendik a at jsou deticky a i rodicove zdravi a at uz to jaro je tu ~3~
Lucka s Agou:)
Pole levandulové 23006
11.3.2010 13:15:25
Ahoj Nicko, jak jde prace? Ja Adu nekojila, vycitky jsem nemela a zdravy je taky azaz. Proto mne to u Bely prekvapilo.Ale kojim ji dal, ted momentalne plne, protoze nechce nic jinyho, ale doufam, ze v tom roce se mi to povede nejak elegantne utnout.

Holky, co nejaky sraz? Uz jsme se dlouho nevidely. Ted uz by snad mohlo byt i lepsi pocasi ,nechtelo by se vam neco zorganizovat?

Setrilko - ty jsi tak hodna, laskava, nezistna, myslis to s nama dobre a vuuubec si tady nedelas neplacenou reklamu, vid? Jdi do haje...
Nička 20991
11.3.2010 8:48:54
ahoj holky,
ke kojení...já měla výčitky, že jsem zuzanku nekojila, nezadařilo se - po císaři - a musím zaklepat, je zdravá jako řípa. ještě za svůj život neměla antibiotika, od začátku školního roku měla 1x rýmu a 1x zvýšenou teplotu a to ještě přes víkend. říkám si, že je to snad zázrak...přitom je to taková bledulka hubeňoučká...~;(( asi ví, jak moc potřebuju chodit do práce:-)

z jiného soudku, chci se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s přídavnou tyčí za kolo, k napojení dětského kola. s manželem rádi jezdíme na kole a ještě vloni jsme zuzanku narvali do sedačky, ale letos nevím. doba kdy by byla schopná jezdit na výlety s náma sama na kole je ještě hodně daleko, zatím neumí ještě ani bez koleček. tak nás napadla alternativa - tyč, ale neznám nikoho, kdo to má vyzkoušené. jde mi hlavně o to, jestli je to bezpečné a jak je jízda náročná a jak to děti zvládají.
díky za případné info.
Máca 22402
3.3.2010 8:52:59
holky, taky zdravím...

fasolo, to jste si teda museli užít, jsi dobrá, my byli včera na badmintonu a ploužila jsem se tam jak mrtvola.. ale fakt je, že taky máme v těle hromadu antibiotik,jezdíme už 2 měsíce na pendepony a před tím 4 "normální" antibiotika, tak se ani nedivím, že jsem mrtvá..

v pátek jedem na poslední injekci, tak doufám, že už jsme všichni v pořádku, šíma byl dneska na kontrolních odběrech, žádná sláva budit ho v 6, aby ho mohli píchnout do ruky, ale zvládli jsme to..

skramuško, já myslím, že mladší děti jsou obecně "nemocnější", nevím, čím to je, možná že ti starší přinesou něco ze školky, co se jich nedotkne a mladších ano.. šíma měl taky první atb ve 4 letech a matouš už v necelým roce :-( ale zato teď oba přežili ty naše 4 angíny bez úhony (šíma měl extrémně vysoký aslo, ale bez projevů, tak nevím), za což jsem vděčná..určitě kojení není samospasitelný, ale přes to na něj nějak nedám moc dopustit..

jinak jsme byli 3 dny na horách s honzou bez dětí, bylo to luxusní, ovšem ten návrat.. nějak jsem si nemohla na ten hluk a tak vůbec celou neděli zvyknout.. ale už je to dobrý a zážitky nám nikdo nevezme, v podstatě je zázrak, že jsme si vůbec letos zalyžovali s tím, co máme za sebou :-)

a tak všem marodům přejem brzké uzdravení ~;(( hlavně ať už je jaro, já zimu miluju, ale už i mně to docela zmohlo..
Pole levandulové 23006
2.3.2010 21:43:28
A samozrejme prejeme E. brzke uzdraveni!
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 17166  [Dalších 16916 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.