| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 650] Názory 651660 z 11820  [Dalších 11160 >>]
modrej obláček 21863
19.3.2009 14:24:33
Maťo,

ono tvrdit, že matky, který nemaj děti ve školce to nafukujou, mi teda nepřijde moc fér. Ono není každý dítě tak přizpůsobivý jako třeba to tvoje...
My šli do školky taky s tím, že si tam bude hezky hrát, nebrala jsem to jako trágo, docela jsem se na to i těšila. Ale ono když se ti dítě v noci budí s řevem a odmítá jít mezi chumel dětí, tak se to nějak řešit musí...
A školku daleko nemáme, máme jí kousíček, já mluvila o Montessori školce, kde probíhá učení podle našich představ a kde bysme si děti přáli mít
Maťa. 21117
19.3.2009 14:17:37
Cimoril, samozrejme je pochopiteĺné, keď máte školku ďaleko, že to jaxi nie je technicky možné tam dítko vodiť. Faktom zostáva, že keď je dítko na pol dňa, tak to hrozne utečie a furt sa niečo nestíha. Filip jak chodil na pol dňa na zvykačku, tak som ho zaviedla, a už som musela zase pre neho letieť, jak to ubehlo a to máme školku u baráku.

V takom prípade, keď školka (dobrá školka), nie je blízko, tak to nezávidím, to jednoduché nie je. Nebudeš to mať teda ľahké.

Veľa riešia hlavne mamy od Prahy aj nemožnosť umiestiť dítko do školky, jak sú školky narvané. Tu to máme tiež tak, že je plno, ale asi som mala šťastie s umiestnením. Chvalabohu.

Inak viete kedy sme my odplenkovali??? Myslím, že sme boli z listopadu snáď poslední, dva mesiace pred nástupom do školky, to mal Filip 2 roky a 7 mesiacov..je v tomto urpuťák. Vlastne ani na nočník nechodil nikdy, len na záchod. Som zvedavá, jak to bude u Michálka. Ale nakoniec sme odplenkovali a keď sa na to pozerám zpátky, tak som sa vlastne zbytočne stresovala, bo bez plen bol za týždeň, jak si sám v hlavinke zmyslel, že teda už bude chodiť na ten záchod. Odvtedy sa na rozne veci ohľadne vývoja dívam inak, neporovnávam:-)))) Ale inak, Filípka mám síce vzdorovitého, cíťu, ubékanca sem-tam, ale aj šikovného, rozumbradu:-))))

Sem moc nepíšem, bo furt nestíham čosi, ale snažím sa priebežne dočítať:-)

Maťa. 21117
19.3.2009 14:10:09
holky asi mám šťastie na školku. Moj syn rozhodne nie je ten s loktama..je citlivý a často sa tiež rozbrečí. Ale v školke sa cíti dobre. Asi máme šťastie na dobré učiteĺky. Keď sa chce, ohlídajú si kolektív. Veď od toho tam sú, to študovali, tak majú vedieť zakročiť. U nás to je teda tak, že triedy sú zmiešané, starší pomáhajú mladším. V triede ich je 20.

O pol pojdeme pre Filípka:-) Chodím tak, aby sa po spaní nasvačil a potom ho beriem:-)

Myslím, že matky (a to nech sa na mňa nikto nehnevá), čo ešte deti v školke nemajú to niekedy príliš nafukujú.

Moj názor.

Som sa zapojila (aj keď bez odozvy), lebo to tu čítam často a nie vždy je to tak, ako to tu je so školkami prezentované.

Naozaj záleží na učiteľke, tá tam hraje obrovskú rolu.

Dieťa v školke sa nerovná odloženému dieťaťu. Ale často to tak prezentujú Tí, ktorí majú deti ešte doma.
modrej obláček 21863
19.3.2009 12:43:39
A co si budem nalhávat, tady u nás je to školství prostě dost v prdeli:))), včetně školek. Můj sen by byla Montessorka, ale tahat děti každej den do Prahy, musela by tam bejt hned celý dny, já s Matějem bych těžko trávila den v Praze jen tak venku a pak pro ní na poledne jela. Když teda pominu finanční stránku:/
modrej obláček 21863
19.3.2009 12:32:05
Andrej,

ona jim paní učitelka říká, že se nesmí bít, musí si hračky půjčovat a tak, ale uhlídat 25 dětí, aby ty silnější "neterorizovali" ty slabší, to u všech prostě nejde. A ono i v životě se musíš poprat, nejsem z toho šťastná, ale je to tak. A VĚTŠINA dětí, který vycejtěj, že Eli je v tomhle slabá, tak jsou prostě nad ní a využijou toho - ať už prostě jen komandujou a ta naše prďola se nechá, nebo nechce nechat, ale začne brečet. Neumí někoho odstrčit a říct, že tohle nechce...Je to těžký...Mám teď toho plnou hlavu, já se snažím jí dávat najevo, že Matěj není první, že jsou nastejno a mám je stejně ráda, nikdy neslyší On je ale malej, tohle on může a ty ne... A stejně mám z tý kinezky pocit, že jí to nestačí: ((( A na druhou stranu z ní nechci vychovat tyrana tím, že jí budu ustupovat
Andrea + 2 holky 20023
19.3.2009 12:05:12
Peto,
ale ja vidim hlavne problem v tom, ze se jaksi uprednostnujou deti, ktere se za sebe umi bit. Coz mne teda neprijde idealni, myslim si, ze detem se ma ukazovat cesta jak spory resit, ne nechat je s tim, ze hracku ma ten kdo si ji vybojuje. Jestli to treba takhle je ve skolce tak to neni dobra skolka.
modrej obláček 21863
19.3.2009 11:07:27
Já ze školky taky neměla nějak extra strach, ale bohužel i přesto to tak je:/

Navíc Eli má prostě problém v tom - to je jedno, jestli školka, nebo kdekoli jinde - že děti se na ní špatně podívaj, bouchnou jí, nebo odstrčej, ona se stáhne, začne brečet. Je hrozná citlivka, všechno si hrozně bere. Místo aby se naštvala a vystartovala, tak je jí to líto a bulí.
Teď jsme byli ráno vedle u sousedky, má tříletou holčičku, trošku generál:))) Nechce moc půjčovat hračky a tak, tak párkrát Elišce řekla, že jí tohle nepůjčí, a že je Eliška zlobivá a čím víc to opakovala, tím víc Eli bulela...Takže jsme se nakonec sbalili a šli dom: (((
Maťa. 21117
19.3.2009 10:13:57
Ahoj holky, sem-tam prečítam.

Andrej, dovolím si oponovať. Moj syn školku potrebuje a to nutne. Doma sa nudí, aj keď vyvíjam aktivity pre neho samozrejme, tudíž zlobí, odmlouvá a tak, vzdoruje.

Jak začal chodiť do školky, tak si chvíľu ťažko zvykal, ale to skor robil herecké výkony predo mnou, mimo toho bol v poho. Teraz tam už i spinká a v pohode. Robí veliké pokroky, má tam kamarátov.

A ja sa doma konečne možem venovať i mladšiemu, ktorý to tiež potrebuje a ktorého som hádzala na druhú kolej - mimo kojenia a prebalovania, keď bol Filip doma, bo to inak ani organizačne nešlo pri najlepšej voli.

Takto sme spokojní všetci.

A Filip nie je jediný v triede trojročák, čo má súrodenca malého s mamkou doma.

Samozrejme sú prípady, keď sa dítko proste absolútne neadaptuje, ale tých je určite menej, než tých ostatných.

Myslím si, že to, že deti chodia do školky docela neskoro je dané hlavne dobou, v mnohých prípadoch tým, že má matka dítko len jedno a trebárs nemá prácu a tak zostáva 4 roky na materskej a nechce prísť o rodičák. Aspoň u nás tu je to tak a práve tie mamy by mnohé boli šťastné, keby mohli dítko v školke celodenne mať.

A za ďalšie, matka je tá, čo je hodně fixovaná na svoje dítě, veď s ním bola neustále od narodenia. Myslím, že hlavne matka si musí prejsť tou "adaptáciou", sama som to zažívala na vlastnej koži. Dítka už sa so školkou srovnávajú lepšie, než mnohé ich matky.

uf, Michálek brečí, idem za ním
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
19.3.2009 8:20:14
Ja doufam, ze svoje fobie na Sabku neprenasim. Teda jednu mozna ano a to, ze ja bez jeji pritomnosti mohu fungovat max. 3 dny, potom uz silim.

Skolka u nas asi byla bez problemu, protoze ja vzdycky mela strasnou potrebu byt obklopena svyma vrstevnikama a tim to asi prenasim na ni. Vzdycky jsem si myslela, ze si tam naopak pohraje a bude stastna a rada, ze se nemusi nudit s mamou doma, tak asi proto mame skolku bez problemu - tuk, tuk.
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
19.3.2009 8:15:55
Ja po smrti babicky verim - bylo mi dano jasne znameni. A od te doby se v tom nepitvam, nezkousam, co je pravda, co neni, co je logicke, co se mohlo fakt stat .... beru to tak, ze neco je a poznam to az "potom" ~x~
[<<Předchozích 650] Názory 651660 z 11820  [Dalších 11160 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.