Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| modrej obláček | 21863 |
|
|
19.3.2009 7:19:07
Andrej,
tak jsem tam včera byla. Pocit z toho mám dobrej...Netušila jsem teda, že je to tolik "duchařský" - nebo jak to napsat:))) Já na tyhle věci mezi nebem a zemí docela věřím - teda můj postoj se asi spíš takovej, že bych strašně moc chtěla věřit, ale ještě mi nikdy nic nepomohlo nebo jsem nezažila nic, čím bych mohla věřit opravdu... Nejdřív teda řekla, že odblokuje mě, aby mohla začít dělat Elis. Řekla jsem jí teda, s čím mám problémy (v mým případě to je (nebo byla - doufám, že do ze mě včera dostala:))) agorafobie a vůbec občasnej strach a panický ataky v různých situacích a taky můj problém s mým druhým klukem, se kterým jsem chodila už před nějakýma 10 rokama, ale zůstal ve mě pocit, že on byl ten pravej:))), i když jsem se za to vždycky po těch letech a s manželem a dětma "na krku" styděla). Pak zjistila, že v 9 letech a 5 měsících ke mě přišla duše, ze 7. generace mojí mamky. Že nebyla dost silná a sebejistá jít dál, tam kam patří, tak zůstala u mě a vysávala mě - proto ty negativný pocity, strachy a tak - přenesla to na mě. Posílila jí a poslala odpočinout tam, kam patří. Pak něco dělala i s tím druhým problémem, abych byla schopná přijmout sama sebe a neupínala se pořád na nějaký vztahy a lidi, abych byla samostatná jednotka:))) a byla šťastná, i kdybych zůstala sama...což jsem doteď neuměla... Pak teda začala Eli - že tenhle pocit, že se nezačlení, všechno jde kolem ní a nikdo jí nemá dostatečně rád, získala 6. den po porodu - kdy já teda byla po revizi, běhalo tam spoustu dr. a ona neměla tu pozornost jako v bříšku. Tak jí taky posílila a že jí vyšlo ještě věk 3 r a 6 měsíců (to jsem jí teda řekla, že to ještě Eli nebylo) a prej, že to asi bude věk, kdy bude schopná do školky a snad už bude ok. Takže v dubnu to máme začít pomalu zkoušet a v květnu by to snad bylo ok. Pak se jakoby ptala Elišky, že maminku teď vytěsníme a ať ona odpoví, jestli v tom květnu půjde do školky ráda, že už budou na zahrádce a tak. No, tohle mi moc nešlo, stejně jsem pořád myslela za sebe a odpovídala za sebe, tohle už na mě bylo moc "duchařský" - jak jsem psala. Jak říkám, zatím z toho mám takový rozporuplný pocity - na jednu stranu jsem ráda, že jsem si o svejch problémech mohla s někým pokecat, ale jestli to vyřeší to jádro problému, to nevím... No, uvidíme, upínám se k tomu, protože i když jsem tam šla řešit prvotně Elis, tak nakonec doufám, že i já se zbavím těch mejch problémů, žiju s nima už fakt dlouho a jsem z toho minimálně unavená ( i když bych mohla bejt šťastná) |
| Andrea + 2 holky | 20023 |
|
|
18.3.2009 20:53:10
Peto,
ja bych to rekla tak, ze urcite s tim nic nezkazis, urcite ti to nemuze ublizit. Ale chce to tam jit trochu s optimismem, trochu tomu verit To ze to pani ucitelka dela v ramci skolky zdarma mi taky neprijde jako problem, nebo jako duvod ze by nemela byt odbornik. Dela zdarma jenom deti? nebo i rodice? Kazdopadne se ji muzes treba zeptat kolik stupnu ma a dat mi vedet. Ale ono ani to zase nic nedokazuje, ono se to da pekne pouzivat i po stupnich 2... I kdyz pokud by za to chtela penize tak by to bylo malo.S tou skolkou je to problem, nemuze tam byt treba neco ceho se boji??? Treba by mohla pomoct kinezilogie. On tohle je trochu problem spolecnosti, ze se zije hodne izolovane od ostatnich lidi a tak aby mohly deti mezi deti tak musi jit do skolky kde nejsou jejich blizci.. |
|
|
17.3.2009 9:56:00
Andrej,
jenže já vidím, že ona na druhou stranu si tam zas hraje, je s dětma... Když jsou doma s Matesem, tak on je furt takovej protivnej, prostě se tu pořád prdelíme, Elis se naplno nemůžu věnovat:/ A ještě - když kinezioložka není dobrá, tak nejhorší výsledek může bejt jen to, že to prostě nezabere? Dělá to totiž naše učitelka ve školce a v rámci školky je to zdarma, takže si až tak nejsem jistá, jak velkej odborník je... |
| Andrea + 2 holky | 20023 |
|
|
16.3.2009 22:29:14
Peto,
no ja ti muzu Kineziologii jenom doporucit. Asi nejlepsi by bylo jit prvne sama za sebe, protoze myslim, ze kdyz budes mit predstavu jak to probiha, tak bude i jednodussi predstavit si jak to bude probihat kdyz budes prostreddnikem pro svoje deti. My osobne to s mamou delame bez pritomnych deti (Tamarka ci moje neter). Mame na to vetsi klid. Jinak urcite neni potreba vedet presne co chces resit. I kdyz urcity okruh problemu asi vis, z toho se pak pres svalovy test vybere na cem pracovat. Ta prace pres prostrednika je uplne stejna jako primo s tou osobou, akorat je tam par otazecek navic. Ale fakt se to blbe vysvetluje. Jak jsem psala, sla bych nejdriv sama za sebe a budes vedet vic. Jinak jak pise Marcela, ze u Kineziolozky dite mela, ono muze jit o to, ze byt to dite neni nijak aktivne zapojeno, tak tim ze tam je tak muze dojit snaze k propojeni a to dite to vsechno vnima. Jinak Marcelko, me to prijde naprosto jasny - s tim kokatanim. Pokud vam v odblokovani "vylezlo" ze prapuvod je tvuj nevyreseny vztah z otcem, nejak jste tam na tom zapracovali. Tim padem ty jsi neco prekonalo, neceho si se zbavila, tim padem sis byla schopna vyjasnit s otcem urcite veci a Jonasek muze prestat koktakt.. Mne to prijde uzasne. Vici, Tamaka spi ve velke od narozeni, takze u nas s tim problem neni ![]() Ted teda paradoxne - na horach, v cizim prostredi spala 3 noce v takove male detske posteli v nasi loznici, desne se ji to libilo. Minko, a neni problem spis v tom, ze je nuti spat... a ze se ji proste treba nechce delat to co vsichni ostatni... mne to zase ta desive neprijde ![]() Peto, ja bych ji do skolky asi nedavala. Myslim, ze i pan Matejicek se nekde vyjadril v tom smysl, ze dite ktere ma doma matku s mladsim ditetem do 5 let veku skolku vubec nepotrebuje ![]() |
|
|
16.3.2009 21:12:51
Minko, aspoň nemá problém, že jí někdo nějak bude utlačovat... My máme opačnej, Elis je šmudla, nechá si všechno líbit, do školky nechce a tak... V noci se zas začala budit, jak začala chodit do školky, děs běs. Nemám z toho dobrej pocit: (((
|
| Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
|
|
16.3.2009 19:03:41
... no dneska Sabi zase nahlas kricela, ze ten pan ma velky bricho (sel od nasich sousedu) ... tak to jsem zvedava, jak budu takove pripady resit.
Jinak zaciname mit problem ve skolce, Sabince je velky individualista, to vim i tak, ale jak uz je ve skolce otrkana, tak zacina bojkotovat ruzne aktivity a hlavne uz i spani. Navic pochoduje po mistnosti a bere detem hracky, co maji na spani ... no doufam, ze je to jen obdobi. Ve skolce maji nastesti prazdniny jen posledni dva tydny v srpnu, tak nebudu muset vymyslet extra program. Ted mame s kamoskou zadany Krkonose na tyden, je to i s hlidanim a potom s kamaskama, nasema maminama a detma Recko a tam se strasne tesim ![]() |
| Arka | 27734 |
|
16.3.2009 15:52:56
Ahoj holky!
mám nějaký pomalý net, tak nedočítám :( Citlivost na smrad - Kukýs rovnou blinká, pravda, předtím ještě zamumlá - to hrozně smrdí. Dnes jsem si dala mňam sýr, jen trochu aromatický a slušně mě požádal, ať si sednu na druhý konec stolu: "maminko já tě miluju, ale sýr moc smrdí, sedni si prosím naproti mě a ne vedle, děkuju" Musela jsem se smát :) Jinak už jsem si myslela, že budu smolař nad smolaře. Kukačka dostala angínu před mým odjezdem na hory ... tam jsem jí dostala já - ve vyladěné verzi se zvracením horečkami nad 40 a nepolkla jsem ani slinu - den před tím krásný sex a dostala jsem taky antibiotika, která snižují účinnost prášků a ... samozřejmě menzes, který začíná na hodinu přesně se mi o dva dny posunul ... No už je to OK, ale fakt dva dlouhé dny. Sice jsem říkala, že bych si třetí dítě moc přála, ale manžel opravdu, ale OPRAVDU ne a představa, že mé dítě bude počato uprostřed čtyřicítek a atb mě vážně děsila. |
| Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
|
|
16.3.2009 8:26:00
Copak deti, Vici ... ja nespim prvni noc vzdy, kdyz musim spat mimo svou postel
![]() ![]() ![]() |
| vicinka | 24505 |
|
|
15.3.2009 22:50:19
Ahoj,
tak Danča dnes spí poprvé ve své velké posteli. No a ještě neusla, my snad budem muset složit zas tu malou postýlku. Taky vám děti tu první noc ve velké nemohly usnout? Marti, co máte jako zábranu na posteli? Stačí ten žebřík? Máme to taky zatím dole. |
| Marcela,Jonáš11/05,Ema9/07 | 28078 |
|
|
15.3.2009 21:40:59
ještě, že nemáme mhd, to bych vrhla, nesnáším takový pachy
. Eminka je po mně, ta normálně brečí smrady.Cimoril, já jsem byla u 2 kineziložek a dítě jsem s sebou teda vždycky měla, ale podle mě na nic, protože si hrál s jejich hračkama zatímco kinezioložka pracovala se mnou. Ale u nás stala podivná věc. Kineziložka (ta druhá) mi řekla, že důvod toho, že Jonáš koktá je ve mně, protože nemám vyřešený vztah z otcem no a otec zemřel, než se to stalo, měli jsme příležitost si hodně věcí vyříkat.Postarala jsem se o pohřeb no a minulý týden u nás byla na návštěvě kamarádka, co k nám jezdí jednou za měsíc až 2 a říkala "Ten Jonášek se hrozně zlepšil, vždyť on skoro nekoktá" My bysme si toho snad ani nevšimli tak nevím. je to divný. ale i mě napadlo, že snad ta kineziologie pomohla. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.