| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2006

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 11372  [Dalších 11172 >>]
Kavicka + ♀06 ♂09 56495
30.5.2007 12:48:40
Gábo napsala jsem dotyčná, protože jsem zapomněla jméno, než se mi počítač přepnul do psaní. Ano zapomněla a neměla jsem chuť dávat zpět a čekat jestli rodina bude reagovat! Fakt se za to nestydím a nenapadlo mě, že zase bude nějaká reakce.

Janíku asi tě překvapím, ale myslím, že jsem měla s Hedy docela pernou školu. Nepatřila k spícím dětem přes den, neustále řvala, atd, ale to už jsem tu psala dávno. Taky jsem se pět let starala o babičku se sklérózou (zážitek hrozný, ale zkušenost dobrá), kdo nezažil nemůže pochopit co to je. Takže pokud bude druhé jen trochu jiné jak Hedy myslím, že problém nebude. Teď když už je Hedy větši, tak se s ní dá vařit, v pohodě "pomáhá", uklízet a když nemá den tak vše dělám večer a v noci. A taky se nestarám jen o ní, psa a domácnost. Lítám kolem bývalého domu, budoucí stavby atd, což až bude druhé, tak domeček už snad bude hotový a spousta problémů odpadne.
Taky je fakt, že mi všichni říkali počkej až bude chodit, to pak bude hrozný. Z mé zkušenosti musím říct, že teď když už není mimi je to mnohem lepší! Kdybych mohla volit, tak bych miminkovský věk neraději přeskočila.
Kavicka + ♀06 ♂09 56495
30.5.2007 12:48:39
Gábo napsala jsem dotyčná, protože jsem zapomněla jméno, než se mi počítač přepnul do psaní. Ano zapomněla a neměla jsem chuť dávat zpět a čekat jestli rodina bude reagovat! Fakt se za to nestydím a nenapadlo mě, že zase bude nějaký reakce.

Janíku asi tě překvapím, ale myslím, že jsem měla s Hedy docela pernou školu. Nepatřila k spícím dětem přes den, neustále řvala, atd, ale to už jsem tu psala dávno. Taky jsem se pět let starala o babičku se sklérózou (zážitek hrozný, ale zkušenost dobrá), kdo nezažil nemůže pochopit co to je. Takže pokud bude druhé jen trochu jiné jak Hedy myslím, že problém nebude. Teď když už je Hedy větši, tak se s ní dá vařit, v pohodě "pomáhá", uklízet a když nemá den tak vše dělám večer a v noci. A taky se nestarám jen o ní, psa a domácnost. Lítám kolem bývalého domu, budoucí stavby atd, což až bude druhé, tak domeček už snad bude hotový a spousta problémů odpadne.
Taky je fakt, že mi všichni říkali počkej až bude chodit, to pak bude hrozný. Z mé zkušenosti musím říct, že teď když už není mimi je to mnohem lepší! Kdybych mohla volit, tak bych miminkovský věk neraději přeskočila.
Kačka + Eliška + Anička 11839
30.5.2007 12:11:36
já to mám zařízený podobně. Najednou prostě spát jít nemůžou, to by zbořily barák :-) Andulka chodí dříva když spí tvrdě, jde spát Eliška.
Jenom je blbý, že Andulka spí 2x denně a Eliška 1x. A když Andulka spí po obědě dýl, musím ji budit, abych mohla pro Elišku. Ta by nesnesla, kdybchh tam nebyla na 3.hodinu :-)
30.5.2007 12:04:01
malý očkují po roce, nechala bych je dohromady. Chtěla mi to naočkovat teď, ale musí být min. týden zdravá a ve školce žádný výskyt.A odstup mezi očkováním min. 2 měsíce a letos už žádný jiný nepovinný očkování.
Janík,Jeník3/05,Petřík 3.5.06 31128
30.5.2007 11:51:53
díky za optání.Jde to.Kluci mají už ucelený režim už nějakou dobu spí spolu jak přes O tak večer.Vždy jde ale dřív Péťa protože pokud neusne dřív než do pokoje přijde Honzík tak ani jeden nespí a řádí.Chodí spát kolem sedmé a půl osmé a budí se kolem půl semý.Spát jdou po O kolem půl 12tý.Spí celou noc.

Kavičko nebudu se vyjadřovat k tomu co jsi tu napsala k vícenásobným matkám vše už tu bylo napsáno jen řeknu to že jsem zvědavá až budeš mít druhé mimi.
Radka, Luky + Tomík 26131
30.5.2007 11:37:01
Ahoj holky,
ja si dnes prozila peklo u zubare... jeste ted me po injekci brni cela pusa... a to tam jeste musim... :o(((

Marti souhlasim s tebou. Ja mam taky pocit, ze s 2 detmi toho zvladam vic, jak s jednim a i bych rekla, ze jsem tak nejak vic v pohode. Mam stesti, ze Luky uz nespi po O :o))) takze se snazim dodrzet Tomikovo spani doma v postylce a pak muzeme ven... ale treba minuly ctvrtek, kdyz jsme mely srazik, jsem ho taky musela vzbudit, proste to jinak neslo...

Kavicko neni to organizaci, ale treba Luky ma 4x tydne nejake aktivity - anglictinu, hokej, fotbal... takze mam pocit, ze nedelam nic jineho, nez ho nekam vozim... az neco zacne delat i Tom, bude to zajimave :o)
Radka, Luky + Tomík 26131
30.5.2007 11:36:06
Ahoj holky,
ja si dnes prozila peklo u zubare... jeste ted me po injekci brni cela pusa... a to tam jeste musim... :o(((

Marti souhlasim s tebou. Ja mam taky pocit, ze s 2 detmi toho zvladam vic, jak s jednim a i bych rekla, ze jsem tak nejak vic v pohode. Mam stesti, ze Luky uz nespi po O :o))) takze se snazim dodrzet Tomikovo spani doma v postylce a pak muzeme ven... ale treba minuly ctvrtek, kdyz jsme mely srazik, jsem ho taky musela vzbudit, proste to jinak neslo...

Kavicko neni to organizaci, ale treba Luky ma 4x tydne nejake aktivity - anglictinu, hokej, fotbal... takze mam pocit, ze nedelam nic jineho, nez ho nekam vozim... az neco zacne delat i Tom, bude to zajimave :o)
Marta+Matý04,Markét06,Eliška09 10897
30.5.2007 11:18:53
Kačko...no já teda bych taky ve skrytu duše očkovat nechala...nebo teda chci:-) Ale potřebovala jsem taky znát názory Vás všech :-) Tímto díky. Taky to očkování studuju všude možně, četla jsem, že by v dospělosti mělo i chránit proti pásovému oparu, že (jak jsi už psala) to sice mohou chytit, ale jen z 10% a hodně lehký průběh...atd. Prostě to, jak píšeš Ty. Chceme v září někam k moři a neumím si představit, že budeme mít zaplacenou nějakou dovolenou a najednou Matěj chytí neštovice a nepojedeme nikam. A jsou různý jiný akce. Teď jedeme s mojí maminou (cca za měsíc) na týden na Šumavu, máme natáčení na video plavání, kurzy plavání, venku hezky...atd., atd. Taky si neumím představit, že by to jeden chytil a druhý za 3.týdny. Diskutovala jsem o tom s holkama na Dámě a psala jsem tam, že jedna paní, kterou známe z plavání, tak byla doma s dětma 5.týdnů, což by mě zničilo! Vím, že je to zátěž pro organismus, ale nevím....co je větší zátěž...jestli očkování a nebo třeba pozdější oslabená imunita nebo kdyby si to Matěj drbal, tak jizvy po obličeji. Já fakt nevim. Proto jsem to tak hodila do placu :-)

A od kdy můžu nechat očkovat malou? Až někdy v roce a půl po tom všem povinném očkování? V 15.měsících jdeme na spalničky. Tak až potom? Nevíš?

Díky za názor i Tobě.
30.5.2007 11:08:13
ahoj Marti, máš naprostou pravdu ve všem.
Já si teď asi budu užívat dva víkendy jenom s Andulka (manžel jede s Eliškou na chatu a na vodu) a už se na to moc těším, jak budu mít "jenom" jedno dítě a jak si ji užiju!

Myslím, že kdo něco nezažil, prostě těžko soudí, jaký to je. Já jsem byla taky taková. Dokud jsem neměla děti, tak jsem vždycky kritizovala kamarádky, jak vychovávají, jak se starají o děti a pořád tvrdila, že já to takhle určitě dělat nebudu - ha, ha! Většinu věcí dělám stejně! To samý s rodičema, jak mě vychovávali :-))) Takže už nic podobného nesoudím, pokud tto nezažiju na vlastní kůži!

Neštovice: já to Marti opravdu dost studovala a mám vakcíny připravený v lednici. Jde o to, že prodělat to nemusí, ale že očkování není 100% (10% to stejně dostane) a že očkování je vždy zátěž pro organismus. Já mám vakcíny proto, že si nedovedu představit, že to holky chytnou v létě a já snima nepůjdu 6 týdnů ven (každá 3 týdny a nesmí se na sluníčko). Taky se očkováním předejde vážnějším komlikacím.
Myslím, že v Americe je dokonce toto očkování hrazené. Ale u nás je dost drahé ...
Takže si to snad přebereš podle sebe :-))

Janíku zdravím, jak to jde, děti takhle za sebou?

Janík,Jeník3/05,Petřík 3.5.06 31128
30.5.2007 10:24:09
Peťule napsala jsem ti mejlíka písni mi prosím estli ti přišel.Díky

Jinak zdravím všechny tady
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 11372  [Dalších 11172 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.