| Marta+Matý04,Markét06,Eliška09 | 10897 |
|
|
30.5.2007 10:11:40
Bré ráno.
Holky, prosím Vás, řekněte mi svůj názor na očkování proti neštovicím! Já jsem z toho už úplně vedle, protože jednou někde čtu, jak je to príma a pak někde čtu, že lepší je, když si to projdou. Já nevim :-( Jsem z toho zmatená a potřebovala bych Vaši radu nebo Váš pohled, jak to vidíte Vy. Děkuji, děkuji!!! Všem děkuji za slova útěchy. Já jsem si nechtěla stěžovat, jen to spíš vždycky jednou za čas potřebuje ze mě ven. Bylo to naše rozhodnutí, tak to musíme překousnout tak, jak to je, ale víte, jak někdy máte potřebu od všeho utéct. Já právě taky. Ale mam takovej třeba celej blbej den, o všem přemýšlím, všechno vidím děsně černě...prostě den na h...o. (a to doslovně). No a pak se vyspim a je to zase lepší :-) No a dneska už je to OK :-) Takže děkuji za vyslyšení :-) Peťule...ahojky po dlouhé době! Teda ještě zahradu k tomu obhospodařovat...to je něco. A co Nikolka, co roční prohlídka (jestli už jste teda byli) a co bráška, stará se o ni? Jestli je to maso jako u nás, tak to úplně vidim :-))) Taky se teda vyjádřím k tématu jedno vs 2 děti. Ten, kdo má dvě a více dětí říká, že jedno dítě = žádné dítě. S tímhle já nesouhlasím. Mít někdo Matěje, tak ví, o čem mluvím. Takže když se narodila malá, já jsem fakt ani nepostřehla, že mam dvě. Jedno se mi zvládalo hůř, než obě. Ale čím je malá větší, tak je to teda síla. Vzpomínám si, že když byl Matěj sám, tak jsme chodili na plavání, na cvičení, v klidu jsem si uklidila, když spal, uvařila jsem si, všechno jsem podřizovala jen jemu (tomu, kdy spí, kdy jí...atd.). Měl svůj pevnej režim hned od malička. Teď většinou uklízecí práce doma a vaření dělám ve spěchu dopoledne, kdy malá spí. Taky má sice svůj pevný režim, ale je tak trochu jiný. Jak píšou holky, tak spí každý jinak. Chci tím říct, že všechno přizpůsobuješ jen jednomu dítěti. Takhle musíš koukat na oba dva...na potřeby obou dvou, protože každý ty potřeby má jiné. Jak jsem už psala dávno, když se malá narodila, tak jsem si říkala, jak jsem nestíhala s Matějem, jak je to možný. Pořád jsem nestíhala tohle a tamto. Pak se narodila malá a já stíhala oba dva. No a teď to vidim, když jsem vlastně celé dopoledne až do nějakých půl třetí jen s malou, tak jakej je to neskutečnej veget. :-) Opravdu. Věř nebo ne. A když jsou oba dva, je to trochu složitější. Ale myslím, že si tu nikdo z nás nestěžuje, protože jsme to všechny takhle chtěly, že? :-) Kačko...tak ať je Andulce líp. Držím palce!!! |
| Kačka + Eliška + Anička | 11839 |
|
|
30.5.2007 9:31:13
Mony, má to prý od zaseklé rýmy. Teče ji z očiček hnis a jak sjou ty kanálky spojený, tak musí mít ATB do nosu i do očiček. Bohužel dneska dostala teplotu, takže je možný, že se k tomu přidali i uši :-(
A to budu muset odpolko pro Elišku s chudákem Andulkou. Nic moc Kávičko, opravdu! |
| Moni+ Davy 05/04+Danny 05/06 | 24661 |
|
|
30.5.2007 9:12:30
Kávičko, dvě děti jsou fakt organizačně náročnější a času pro sebe a svoji zábavu je mnohem míň, však uvidíš sama :-)
Ahoj Karmelko a Peťule, bezva, že jste se přišly ukázat! Já mám taky pocit, že jsem s dětma věčně sama. Manžel je na cestách tak 2-3 dny v týdnu, neděle je ve škole, babička ještě pracuje... Ale pořád je to o dost lepší, než u tebe, Marto, takže se nedivím, že máš splíny. Přesně jak píše Míša, jsem ráda, že David je aspoň dvě dopoledne v týdnu ve školce. Seriály mě moc neberou, sledovala jsem první sérii Zoufalých manželek, druhá série se mi zdá o dost horší, tak se mrknu jen občas. Já spíš relaxuju u novin. Ještě k mléku. Davida se mi nepovedlo převést z kojení na UM, ani kravské nechtěl, takže cca půl roku byl jen na jogurtech. A zhruba ve dvou letech si najednou sám začal o mléko říkat, a dodneška pije tak cca 250 ml denně. Doufám, že s Danielou to bude jednodušší, včera večer vypila 200 ml Nutrilonu, v noci a ráno si dala prso. Zdá se mi, že je jí docela jedno, jestli pije z láhve nebo z prsa, tak doufám, že přechod na výlučně UM bude v pohodě. UM bych jí chtěla dávat tak do dvou let, pak kombinovat a přejít jen na kravské. Kačko, ať je Andulce líp, na co má ta ATB, nějaký zánět? |
| Kačka + Eliška + Anička | 11839 |
|
|
30.5.2007 8:41:50
ahoj holky,
Peťule nezoufej! Bylo to nedorozumění a není to nic osobního proti Tobě! Kávičko, opravdu se nerozčiluj, ale uvědom si, že všechny holky, co to říkají, měly jedno i dvě dvěti a oboje si vyzkoušely. Opravdu si myslíš, že jsme všechny tak divný a neobjektivní nebo že si to neumíme zorganizovat, proptotže na to máme všechny stejnej názor? Např. se spaním: u nás obě spějí krásně, ale každá v jinou hodinu, takže když chci, aby hezky spaly, tak můžu celej den sedět doma a být s jednou, když druhá spí. Když jednu ošidím, je ospalá a zlobí (i když jsou jinak moc hodný). Když je jedna nemocná, nemůžu se pořádně věnovat druhý ... Je to tolik drobností, které pochopíš opravdu až z druhým. S Eliškou jsem měla času mraky. Dokonce jsem hrála s manželem několik hodin denně bridge po netu, chodila jsem 2x denně ven, ... |
| Gaba, Christian a Sebastian | 13347 |
|
|
30.5.2007 1:21:04
Petule....mne to prijde skoro jako samozrejmost, ze mas mene casu, kdyz mas vice deti :o)) Kavicko nezlob se, ale kdyz mas dve, tak mas, i kdyz mas zorganizovany zivot, preci jen mene casu. Nemyslim, ze to budu rikat jen ja a Petule. Jo jo, kdyz byl jen Christian, tak to byla parada :o)) Promin, ale taky muzes oslovit a ne jen rici "dotycna"....zase aby jsi zapomela, kdo psal prizpevek, jich tady moc neni :o) |
| Michala+Míša+Via | 7869 |
|
|
30.5.2007 0:14:27
Kávičko, proč se vždycky hned rozčiluješ? Někdy to není jen o tom, že si to neumí člověk zorganizovat ... možná to pochopíš, až budeš mít to 2. dítě a nebude třeba moc hodný, samostatný atd.
|
| Peťule,Kája 03 + Nikolka 06 | 22485 |
|
|
29.5.2007 21:50:08
Kávičko tím myslim to,že když jsem mela 1 dítě,tak pořád spalo a já jezdila časteji po netu,ted mám 2,nespí oba,vařim denne,uklízím,peru žehlim.......chodim pomáhat manzelovi do práce....a starám se o obr zahradu a večer je na netu manžel a když se sem konečne občas dostanu zjistim,že me nekdo vyškrtnul protože nemám čas jako osttaní a nepřispívam často....a to me celkem mrzí.....pač ze začátku se tady příjemně pokecalo.......a nikomu jsem nic neudelala a nic špatného nenapsala,tudíž nechápu duvod proč jsem byla smazána....
holky díky mrknu na Dámu jinak Nikolka oslavila své 1.narozeniny,má 10 zubů,běhá sama jako čiperka....ještě ji kojím..... |
| Kavicka + ♀06 ♂09 | 56495 |
|
|
29.5.2007 21:37:42
Až budete mít čas a chuť napište a můžem se sejít.
Karmelko my taky budem stavě a doufám, že brzy! Včera jsem koukala na katastr a už jsme zapsaní - hurá! Tak můžem vyřizovat papíry a cca od srpna začnem stavět. Kde chcete stavět? Teď tu někdo narážel, že matky s dvěma dětmi mají míň času než s matky s jedním! Dost se mě to dotklo, jak může někdo soudit, jaký mají druzí čas? No nevím nevím. To, že si člověk věčně nestěžuje, že nemá čas neznamená, že ho má mnoho asi by si dotyčná měla trochu přeorganizovat život. Myslím, že net je o tom zda se chci připojit či nikoli, stejně jako např. si udělám čas na knihu či nikoli. Berujdo k mléku nemám co napsat, ale koukám, že holky už ti poradily. |
| Michala+Míša+Via | 7869 |
|
|
29.5.2007 20:50:16
Peťu, nezoufej a neodcházej!!! Holky z Dámy album z Rodiny zachránily, hlavně asi Janík!! Mrkni na Dámu a napiš vzkaz Janíkovi, ona ti řekne co a jak! ;-)))
|
| Peťule,Kája 03 + Nikolka 06 | 22485 |
|
|
29.5.2007 20:13:05
ahoj holky,
přidávám se taky ke ZRUŠENYM a nevim co vede k tomu aby jste me vyškrtly...taky jsem byla zvedava na fotky....času je málo,kdo má víc dětí chápe.....kdo 1 asi ne....a barák k tomu..jsem ráda kdyz si občas neco dočtu a nestihnu ani odpovědět,na Dámu nechodim......tak se teda taky loučím, papa Petra s Nikčou |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.