| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1310] Názory 13111320 z 17337  [Dalších 16017 >>]
skallka 40226
12.11.2011 17:43:31
Já myslím, že něco tím vyndáním mandle určitě spravíte. NEmusíš se toho bát, ta kamarádka byla velmi spokojená jak to šlo dobře a obě naráz, to ani nemluvím o tom, že doma jí čekala ještě roční dcera :-)
Maty jak chytil ten zápal plic v dubnu a museli ho hospitalizovat, tak tam s ním na jipce vzhledem k mému těhotenství taky musel zůstat tatínek a myslím, že to zvládal mnohem líp než já a já byla doma o moc klidnější. Akorát muž už potom zážitku do nemocnice s dítětem nikdy nechce, že to tam je prostě psycho :-) no jako chlap. Já už byla s mackem tolikrát, že už mi to tak ani nepřijde :-(
Mabelka 29 50861
12.11.2011 8:43:59
Díky za názory na mandle a logop. ~R^
Bobýsku, tak to je dobře, že se to Martínkovi lepší, snad nám to taky půjde dobře. Jak často cvičíte? Jednou denně? Nebo někdy vynecháte?

Martínkům a Martinům přeju dodatečně k svátku taky vše nejlepší! ~x~

Včera jsme byli na kontrole u dětské, po tom kašli (asi laryngitidě), tak CRP dopadlo dobře a kašel ustupuje. Školku nedoporučuje (jako každému, kdo tam k dr. přijde).
A jednoznačně říkala, že jak si telefonovaly s dr. z ORL, tak by Vojta měl jít 100% na to vytržení ~7~~d~
Skallko, díky za uklidnění, to potřebuju slyšet, že to probíhalo v klidu.
Dětská zase měla jiný názor na ty tatínky při hospitalizaci. Že by to prý mělo jít bez větších komplikací ~R^ I když bych asi raději dohlídla já na malého, s tatínkem to také není špatné.

Leni, ty Hranice říkala asi jen proto, že tady je větší čekací lhůta. Neptala jsem se, protože jsem byla v lehkém šoku ~t~~d~ Nevím, třeba ona sama pochází z Hranic a zná tamější poměry a momentální situaci v nemocnici.

Jinak bych raději tady samozřejmě, navíc máme nemocnici skoro za domem a do oken dětského oddělení je hezky vidět.
Medunka_ 16389
11.11.2011 18:41:08
Leni, to je teda mazec s tím očním. To kdyby jste nebyli mrštní, tak Janička nosí špatné brýlky.... Ach jo.

Mabelko, ach jo, s těma školkama je to fakt těžké :-(:-(.
skallka 40226
11.11.2011 18:30:34
ahoj, to je tedy síla s tím očním :-(
co se týče mandlí, tak kamarádka dala operovat obě své děti naráz 4 a 2,5 let Udělali ji to jako jednodenní zákrok. ráno příjem obě děti pak šly jedno za druhým , nechali je vyspat na jipce a večer domů. Obě děti to v klídečku vydržely. Ale co se týče zdraví, nevím či jim to moc pomohlo.
A s logopedii nevím jak to je, ale já malého objednala sama , sestřenice muže mi to zařídila tak uvidíme výsledek :-) snad nás naučí dávat jazýček tam kam má, prý ho neumí dávat nahoru za zuby, no když už tam skoro žádné nemá :-) ale né dělám si srandu má je tam jen má v předu takovou vyžranou díru :-( a to začal se sladkým snad ve třech letech, no je vidět, že to sladkým nebude bohužel
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
11.11.2011 9:30:50
Ahoj holky, tak tu máme Martina, ale u nás zatím na bílém koni nepřijel, ikdyž se pořádně ochladilo ~y~
Bobýsku, k dnešnímu svátku přejeme Martínkovi všechno nejlepší, hlavně zdravíčko ~x~ a všem ostatním Marťům samozřejmě taky ~;)
Mabelko, my nosíme brýlečky od září, takže jsme to naštěstí podchytili docela brzo. Musím přiznat že spíš manža přišel s tím nápadem ať zkusíme ještě to specializované oční centrum, kolegyně z práce měla totiž podobnou zkušenost se svou dcerou...
A s těma mandlema jsi mě překvapila, že vás posílají do Hranic. To v Přerově se to nedělá? nebo je tam dlouhý pořadník? já si pamatuju, že jsem v dětství byla na jakémsi zákroku a právě nás z Hranic poslali do Přerova... A s tou školkou naproti to je tak na naštvání... máš to pár kroků, ještě s logopedií a stejnak musíš chodit jinam ~a~

bobysek2 43213
11.11.2011 7:42:56
Hoj holky vidím, že řešíte logopedii. My chodíme s Martínkem od 4. roků. Ale o žádanku jsem si Dr. musela říct sama. Na logopedii tedy chodíme od jara a paní logopedka říkala, že je dobře, že jsme došli zavčas, že to alespoň do školy stihneme vše. My teda špatně říkali Ď, Ť, Ň, L, C, Č, Š, a (r a ř neříkáme vůbec). První 4 písmenka už máme v pořádku, teď cvičíme Č. Máme také procvičovat jazyk a pak vždy na konktrétní písmenko dostaneme instrukce, jak by to správně v puse mělo vypadat, když se to písmeko říká, jak má být našpulená, kde má být jazkyk a procvičujeme to na slovech a básničkách. Na KO chodíme každý měsíc.
Mabelka 29 50861
11.11.2011 2:58:19
A už jsme na první hodině byli (díky tomu, že jí vypadlo nějaké jiné dítě).
Tak posoudila, že nemá dostatečně vyvinuté nějaké jadýrka nervů, nebo co ~5~ Takže máme procvičovat jazyk, ať se "rozhýbe" a pak se bude pokračovat dál.
Mabelka 29 50861
11.11.2011 2:56:21
Na tu logopedii mi prý vypsala žádanku dětská už někdy v únoru, když jsme tam byli s nemocí. Ale nějak jsme se nepochopily a žádanka zůstala někde založená. Teď jsem se jí zeptala sama, protože Vojta má docela problémy. Nejdřív jsem se tam moc nehrnula, ale teď po půl roce jsem nad tím sama začala uvažovat. Není mu moc dobře rozumět, neumí r,ř,l, místo s říká š atd. No a v červenci dokonce začal zadrhávat, několikrát opakoval slovo nebo slabiku na začátku věty, trvalo to tak 14 dnů a občas se to pak vrátilo na pár dnů. Teď klepu, už to vymizelo.
Ve školce nic, žádné doporučení nebo tak. V maloškách loni jsme se radovaly s kamarádkou, že tam bylo napsáno - DNES LOGOPEDIE. Ale až pak jsme zjistili (nikdo nám novým nic neřekl), že to bysme se museli sami přihlásit a chodit k ní... ve školce.
Hlavně že naproti našemu domu máme školku, která je vyloženě zaměřená na logopedii, je tam jedna spec. třída, ale tam Vojtu ani dceru sousedky nepřijali! Takže se na přechodu ráno míjíme s maminkama s kočárkama a dětma, které jdou do "naší" školky kdoví odkud a my zase o kus dál ~a~ Možná se zkusíme přehlásit na ten poslední rok.

Pardon za román ~f~
Mabelka 29 50861
11.11.2011 2:47:56
Leni, tak to je teda síla s těma brýlema ~q~~a~ To mě mrzí, jak dlouho je Janička už nosila?

Díky holky za zkušenosti s těma mandlema. Tak já fakt nevím... Představa nějaké nemocnice mě dost děsí.

Emo, neřekla bych, že ho nějak zvlášť vyšetřovala na ORL. Protože tam byl jen jednou a před rokem, tak mu všechno jen vysvětlila - že nahřeje nad plamínkem zrcátko a to mu strčila hlouběji do pusy, ale jen na kratičký okamžik. Až jsem se divila, že něco vyšetřila :-)
Nás tam poslala dětská dr., protože prý v papíru z ORL z loňska vyčetla, že tam doporučili sledovat nosní mandli.
A dr. na ORL řekla doslova: Ta pude... A hned dodala: v Hranicích mají volno už 2. 12., ale protože měl Vojta nedávno zánět průdušek, tak nemůže jít tak brzo. A pak mám termín porodu, tak se to odkládá. Tatínky tam prý nechtějí (kvůli komplikovanému pobytu na pokoji s jinýma maminkama ~:()
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
10.11.2011 21:48:08
Ahoj holky, všechny moc zdravíme a marůdkům přejeme brzké uzdravení ~;((~s~~6~
co se týká logopedie, tak my snad potřebovat u Pavlíka nebudem, už říká docela hezky i r a ř pokud si dá záležet ~;) ale Janička mi dělá starosti... ta nechce pořád moc mluvit, měla už 2 ročky v září a pořád nemluví... mama a tata, babi a děda řekne jen když má náladu a jen když to po ní chceme jinak ne... pak umí jen málo slov a to ještě zkomoleně - auto říká tato, pití - tití, vlaky - vaky, šmouli - oui a to je asi tak všechno z jejího slovníku. A to s ní mluvíme docela dost a když čtu všude jak dvouleté děti už tvoří 3 slovné věty, tak u nás v žádném případě to tak není... A Pavlík už ve dvou letech mluvil krásně...
Jinak jsme dnes byli s Janičkou na oční v Novém Jičíně, je tam specializované oční centrum, týden jsme rozkapávali očička a po dnešním měření jsme zjistili že nám u nás ve městě očička špatně poměřili a předepsali nám jiné skla do brýleček než je třeba... taky okluzor prý nemáme dávat... u nás ve Valmezu jsme dostali do brýleček skla takové že na každém očku měla na pravém očku 4 dioptrie a na levém 4,5 a teď má na pravém očku jen 2 dioptrie a na levém 3,25. Navíc je tam ještě nějaké centrování oka nebo tak nějak a to nám taky změnili. A to jsme se tam objednali proto, že se nám to nezdálo. A bohužel se nám potvrdila pravda, že nám to naměřili u nás špatně... ~o~
[<<Předchozích 1310] Názory 13111320 z 17337  [Dalších 16017 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.