| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1320] Názory 13211330 z 17337  [Dalších 16007 >>]
Zuza30 45972
10.11.2011 21:15:28
Ahoj holky, všechny zdravím! Přečetla jsem jen poslední stránku, tak sem dám naše zkušenosti:
k mandli - Kristýnka na vyndání byla a pomohlo nám to. Před měsícem byl na vyndání skoro 6-letý syn sestřenice od manžela, dlouho odolávali a pak šli a řekli jim, že přišli za pět minut dvanáct, jak ji měl velikou (musím říct, že začal krásně mluvit, je znát ten rozdíl, předtím hodně huhňal). Mluvím tedy o nosní mandli. O nemocech ani nemluvě.
k logopedii - na pětileté prohlídce by měl stav řeči zhodnotit pediatr a napsat případně žádanku na logopedii. My osobně jsme ji dostali s Ondrou a to předtím docházel skoro půl roku na logopedii v rámci školky. Kristýnka taky špatně mluvila - právě to s, š, c, č...tak jsem o prádninách vytáhla sešity po Ondrovi a trošku jsme potrénovali a už jí to naskočilo. R a ř ale taky ještě neumí.
Tak ahoj a hlavně ať jste zdraví!

Medunka_ 16389
10.11.2011 19:28:48
Emi, no L neuměla r,ř. Někde píšou, že se má do pěti let počkat a pak začít řešit, aby to dítě do školy umělo. Jedna kamarádka, ale chodí na logopedii mnohem dříve a tak jsem potom pátrala a další kamarádka, která logopedii studuje, mi říkala, ať si pomalu seženu žádanku, že to trvá. Že vlastně o nic nejde, že se naučí cviky apod. Takže jsem se smířila s tím, že při přístí návštěvě Dr., řeknu, že chci žádanku a L. jednou řvala na D:"neberrrrrr mi to pořřřřřřad" a od té doby umí r i ř, prostě zjistila, že se líp řve, když člověk umí r, ř ~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~. No jsem ti moc asi neporadila.

Mišyčka a Minimišyčka 54148
10.11.2011 14:40:58
K tomu r a ř mi řekli ve školce, že do té doby než půjde do školy, tak se to naučí a fakt najednou z ničeho nic říká r a snaží se i o ř. Děti tam mluví ještě hůř. Nemám se prý stresovat, jestli umím mluvit já, tak se naučí i malá ~t~ to zase řekla mojí mámě logopedka, když byla něco nakupovat u našich v obchodě.
Ema + 2 56937
10.11.2011 14:10:10
AHojky!

zdravím všechny marůdky a přeji brzké uzdravení~;((

Míša je pořád také na ATB, ouško ještě neměl v pořádku, navíc má obě uši zalehlé a špatně slyší ~a~

Mabelko, ta mandle mě mrzí, taky bych hodně váhala. Na druhou stranu mi teď 2 kamarádky říkaly, jak jim vytáhnutí mandle pomohlo.. Myslíš, že tu zvětšenou mandli na ORL poznají z běžného vyšetření nebo se dělá nějaké extra? Byli jsme už víckrát kvůli uším (dívala se i do nosu, krku), tak mě napadá, jestli teda to, že nic o zvětšené mandli neříkala, znamená, že ji mají kluci OK? Že by tu zvětšenou mandli poznala? Nebo se to vyšetřuje nějak víc? Právě jsou taky hodně často nemocní, tak si říkám, jestli to nebude v tom...

A ještě mě zajímá, jak jste se dostali na logopedii? Doporučili to ve školce? NEbo dr.? Míša vůbec neumí R a Ř,ale hlavně zaměňuje S a Š, C a Č atd. umí je ale plete. A prarodiče jsou z toho nervozní :-)

Mabelka 29 50861
10.11.2011 13:36:23
Leni, to je super, že se Lenička tak drží, ať jí to vydrží! ~R^

Michalko, díky za odpověď, mně se do toho trhání teda vůbec nechce.
A přeju, ať všechny nemoci a nachlazení všechny opustí! ~o~~;((
Mic-halka a Nicolka 54963
9.11.2011 22:46:42
Jinak NIk dostane k svátku tohle, už jsme ji dnes objednala a v pátek ji jdu yvzvednout
http://www.legenio.cz/barbie-t2695-barbie-asistentka-zverolekarky-icb/
Mic-halka a Nicolka 54963
9.11.2011 22:45:22
My máme zkušenost, nám to NEPOMOHLO - prostě, jak Nik vkročí do školky, tak je marod....
My byly dnes nakonec raději u doktora, dostali jsme ACC a Sterimar. Př. úterý kontrola a máme slíbeno něco na imunitu - prý nějakou novinku. Zřejmě doktoři dostávají provize za doporučování novinek...
Mě je taky blbě, bolí mě palice, v krku všelijak, chraptím, píchá mě občas v uchu a chvílemi s emi točí hlava a citím se fakt divně.
Zítra jsme měla jít se sebou k zubařce, tak jsem to musela zrušit. Martin je taky marod, takže nic moc. Ten marodí u sebe už druhý den, takže tu s Nik válčíme samy.
Papa, jdu pověsit prádlo, přichystat něco na oblečení, potvůrka mi usnula před 15-i minutama...
Tak se marůdci držte, pa
Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 92027
9.11.2011 11:42:59
No to se to tu rozjíždí, tak já taky přidám...naštěstí Lenča se drží ťuk ťuk ťuk ale má asi výbornou imunitu, myslím, že snad letos nebyla ani nemocná, asi si ani nepamatuju, zato já jsem včera odpadla s nějakým hrůzným nachlazením a to musím do práce ~7~ Tak snad doma nikoho nenakazím, přeji všem brzké udravení ~s~~x~
Mabelka 29 50861
9.11.2011 11:40:55
Zdendo, díky, a já vám zase přeju, ať se vám i nadále nemoci vyhýbají obloukem! ~;((
Mabelka 29 50861
9.11.2011 11:39:57
Teda tady se to nachlazením a nemocema jen hemží, my nejsme výjimkou ~d~ V sobotu dopol.šel mm s Vojtou na pohotovost, ten kašel byl hrozný (a to jsme právě vyléčili zánět průdušek, 2 dny ve školce a pak s rýmou doma). Prý laryngitida, to jsem tentokrát vůbec nepoznala. V pondělí k dětské na kontrolu, ta nás poslala pro jistotu kvůli zápalu plic v únoru na krev - CRP. Pak logopedie - poprvé, dnes ORL ~8~ A ještě prý asi i alergologii, tam se musíme objednat.
Teď jsem se vrátili z ORL a já mám pocit, že když už se dostaneme do spáru k odborným lékařům, tak vždycky něco najdou a chtějí to řešit - prý vyndání mandle... To jsem nečekala a vůbec se mi do toho nechce. Aspoň že dr. byla perfektní a čekárna výjimečně prázdná ~R^

Tak bojujte, holky, určitě ty nemoci brzo setřepeme ~;((

A máte někdo zkušenosti s vyndáváním mandlí??????? Děkuju...
[<<Předchozích 1320] Názory 13211330 z 17337  [Dalších 16007 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.