Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Mic-halka a Nicolka | 54963 |
|
|
6.11.2011 8:09:11
Prosím podrobný návod na cibulový sirup. Tak jsem včera nakrájela cibuli na kolečka, přidala moučkovej cukr, po chvíli dala do lednice. Z jedný cibule měla cca 1 a půl lžičky sirupu a Nik to vážně nechutná. Ke všemu jsem jí to, já debil, dala na lačno, tak čekám, jestli nevrhne ;-). Nepostačí jí dát cibuli čerstvou ? Nik chutná, nemá s ní problém. Hned při tom zářijovým 1. nachlazení měla asi 2x trochu cibule a vzpamatovala se z toho rychle.
My Ifčo musíme ještě řešit svátek v listopadu.... K svátku chce Barbie asistentku veterinářky, dostane čepice s Hello Kitty, nějaký kravinky z Avonu, pak něco od Martina, našich a ségry. Křeččí porodnici by chtěla taky, ale nekupujem , zatím jsme se nenechali zvyklat.Měla jsme pro NIk víc věcí k svátečku, ale nějak průbežně jsem jí z toho dávala a něco jsme i musela - rukavice z HaM s Hello Kitty, takový ty dvojitý. Papá |
| Mišyčka a Minimišyčka | 54148 |
|
|
5.11.2011 23:32:37
Ahojky, tak koukám, že je tu zase plno marodů, to je hrůza, jak přijde zima, tak bobíci naši marodí. Tak ať jsou zase rychle fit a mohou si hrát s kamarády. V pátek bylo u nás ve školce v prostředním oddělní pět dětí, tak je spojovali. Jinak jich je přes dvacet. No ale my si vybrali ještě lepší lahůdku. Když už se Adélka vyhrabala z kašle a rýmy, tak jsem jí našla vši, no bezva zábava na pár dní. Takže jsem koupila nějaký šampon a zábal Liquido, nezlikvidoval nic, pořád jsem vyčesávala brebery a hnidy lupaly. Sice brebery byly takový pomalejší, ale pořád byly. Nakonec mamka vyštrachala orthosan, kupovali jsme ho na psy, ale je na lidi. Tak jsem jí s tím hlavičku umyla, ještě preventivně za pár dní nastříkala difusilem (ale ten už na psy je) a je po nich. Snad už nic takového nedoneseme ze školky. I když kolegyně říkala, že je měli skoro celý rok, s malými přestávkami. Manžel byl z toho na nervy, nikdy je neměl.
Jinak už pomalu nakupuju něco na Vánoce, mám chou chou s kouzelným dudlíkem, poníka Celestýnu a křeččí porodnici pro Zhu zhu křečky. Pak ještě nějaké knížky a drobnosti. Včera jsem koupila rukavice s Barbie, ale už je dostala, protože jí to musí člověk vyzkoušet. |
|
|
5.11.2011 21:52:49
Převzato z netu
Zánět průdušek 16. října 2007 v 10:50 | Morticie | Léčení Je podzim, takže tady máme spoustu nachlazení. Mezi ně patří i záněty průdušek. Ani moje holky jich pochopitelně nebyly ušetřeny, ale je pravda, že čím jsou starší, tím jsou zdravější (ovšem tady existuje přímá úměra mezi zdravím a hloupými nápady a později pubertou). Takže základní rady. Každá maminka pozná po čase (a po pár nemocech) u svého dítka, kdy se jedná o obyčejný kašel a kdy už ten kašel tzv. "sedí na průduškách". Tady je hned několik receptů, mně se osvědčilo je kombinovat. Zábal na prsa: nahřát olivový olej a namočit do něj vatu. Pozor, musí se zkoušet na předloktí, jestli má tělesnou teplotu, jinak Vašeho drobečka můžete opařit. Až má obklad správnou teplotu, přiložit ho olejem k pokožce a přes vatu dát ještě složenou plenu nebo starý ručník. Obléknout přes to těsnější tričko, aby se obklad udržel na místě. Nejlépe je dávat ho na noc. Cibulový sirup: oloupanou cibuli nakrájet na kolečka, poskládat je do misky, prosypat je moučkovým cukrem. Cibule pustí šťávu - dává se po lžičkách 3x denně. Usnadňuje odkašlávání. Nedávejte jí víc, cibule může snížit krevní tlak, mohla by se po ní točit hlava, zvlášť na lačno. Bylinková směs na průdušky: 60 g květ podbělu, 20 g plod fenyklu, 20 g kůra vrby, 20 g nať máty, 20 g květ slézu, 20 g květ divizny, 20 g kořen lékořice. Pro děti: 1 čajová lžička směsi na 1/4 l vody, spařit, nechat 20 min. odstát, pít 2x denně teplé. Pro starší děti a dospělé je dávkování 1 polévková lžíce směsi na 1/4 l vody. Čaj se užívá cca 14 dní. Samozřejmě platí, že pokud máte doma inhalátor, tak je dobré nechat dítě inhalovat třeba heřmánek (pokud už bere nějaké léky) nebo i výše uvedenou bylinkovou směs. Inhalováním je možné nahradit klasické pití bylinek. Moje vlastní zkušenost byla následující. Mladší dcera začala trpět hned první rok opakovanými záněty průdušek. Jezdili jsme s ní do nemocnice na inhalace a stále brala antibiotika. Nikdy nevydržela zdravá déle než 3 týdny. Pak jsem jí začala dělat bylinkový čaj, obklady a cibuli. To první nachlazení, kdy jsem s ní nešla k lékaři, ale místo toho jí dělala poctivě bylinky bylo dost příšerné i pro mě. Téměř jsem nespala, protože jsem měla skutečně strach, jestli to zabere a jestli se mi neudusí. Ale to, že by brala celé dětství antibiotika při obyčejném nachlazení, byla tak děsná představa, že jsme to zvládly. Pochopitelně se uzdravila a další nachlazení přišlo až příští podzim. Jenže to už jsme byly připravené a hned jsme nasadily bylinkovou léčbu. Pak už dcera nebyla nachlazená častěji než 1x nebo 2x do roka. Naučila jsem se rozeznávat, kdy už to na průdušky "leze", takže jsme hned začaly vařit bylinky a většinou se nachlazení ani nerozvinulo. Časem jsem to dokonce řekla lékařce, když jsme byly na povinné kontrole a ona si pochvalovala, jak mám zdravé dítě, že vůbec není nemocné. Trochu se zděsila, když jsem jí řekla, že jí léčím sama a co všechno by se mohlo stát, když dítě nevidí a nemá možnost ho vyšetřit, takže jsme se dohodly a při dalším nachlazení jsem šla s dcerou k lékařce a pak jsem chodila celý týden každý den poctivě na kontrolu, aby paní doktorka viděla, jak nemoc postupuje. Musím říct, že jsem jí uklidnila a od té doby nám říkala: "No jo, vy jste ty bylinkový." Ale samozřejmě i tady platí, že pokud by se stav dítěte zhoršoval nebo se nezměnil k lepšímu do druhého dne, je lepší lékaře navštívit. Třeba jen pro ten klid. A pokud by se dítě snad dusilo nebo by to bylo jinak akutní, tak není na co čekat. Bylinky zabírají poměrně rychle a pokud dítě dostane první hrnek bylinek, tak už večer, nejpozději ráno začne odkašlávat, takže tady je účinek opravdu rychlý. |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
5.11.2011 20:16:27
Tymianovy krem od JUST.
|
| Medunka_ | 16389 |
|
|
5.11.2011 20:16:08
Tento recept je ze Zeintricha, Janci: nakraji se cibule (ja ji jeste zasypavam mouckovym cukrem}, cibule pusti stavu. Stava se smicha s medem v pomeru 2:1. Podava se po lzickach. Je to na katar hornich dychacich cest, nachlazeni.
Ach jo, s temi skolkama. Slysela jsem, ze kdysi se na deti i oteviraly okna, aby byly v zime (a teda nemocne a doma). Myslela jsem, ze ty casy jsou uz davno pryc... |
|
|
5.11.2011 20:09:10
prosím recept na cibuli s medem. Nik jí teda cibuli i syrovou, chutná jí. Já se tu chystám na vaření toho česneku. Tam se dá jen 7 str. česneku, cukr a 250 ml vody. Recept mi říkala kolegyně před týdnem. Ještě jsem to nezkoušela. Ten tymiánovej krém jste měli od jaký firmy?
My se tak nějak držíme -tj. co nejvíc v posteli, vitamíny a neustále smrkání. Občas zakašle. Potkala jsme dnes jednu maminu z naší školky, její malej už byl tayk 3x nemocnej od začátku roku, prý tam jsou furt všichni marod - to co říkám já. Tak jsme si vzájemně postěžovali - že jim nedávaj pít, že následkem toho mají místo stolice kozí bobky, že je málo oblíkaj na zahradu, atd....že nám přijde, že to dělaj schválně. Že je pro lepší mít místo 25 ve třídě jen 11 či méně... |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
5.11.2011 13:25:10
Ahoj, s jecmenem jsem to vloni asi psala ja. Ted uz to nepiju. Myslim, ze to efekt urcite ma...
Leni, je to drahe. Treba po porodu byla chudokrevna a takove ty "vitaminy" v tubickach, se udajne nevstrebavaji vubec. A i v lekarne mi doporucili BioSpirulinu (taky rasa, neco podobneho jako Chlorella, akorat jedna je sladkovodni a druha morska). Nejaky cas jsem uzivala jecmen a myslim, ze mi to pomohlo. Takze kdybych si mela koupit nejaky pripravek, asi bych si poridila neco takoveho. Ale asi jsou taky rozdily, dela to spousta firem... Je to fakt tezke, neco vybrat... ![]() . Ted neberu nic .Detem davam na kasel cibuli s medem. Skoro do vsech sirupku davaji sorbitol a nase deti z toho maji regulerni prujem. Mazu je tymianovym kremem (je taky drahy, ale D. opravdu zabral, kdyz jsem uz byla zoufala. Porad se ji vracel zanet prudusek s vysokyma horeckama. Byly nemocne na zacatku sk. roku, ted se (KLEPU] drzi... Tak vsem marodum uzdraveni. JJ, a vcera jsem objevila super vec - slane testo na hrani - neznate to? Jeden dil mouky, jeden dil soli, pul dilu vody. Vodu postupne pridavat. Vyrobit testo, je super konzistence. Je to na principu vizovickeho peciva. To co vytvorite, si muzete upect (spis ususit v troube] a dat jako male darecky, na stromek. |
| Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
|
|
5.11.2011 13:12:18
Michalko, no není to vůbec jednoduché... nevěděla jsem že Nik trpí i na atopický ekzém... držím pěstičky ať je brzy líp
![]() U nás v noci vyvrcholila laryngitída u Janičky, takže jsme neváhali a dali čípek Rectodelt. Pak už to bylo docela dobrý. Večer sice dostala dithiaden na zklidnění, ale ten nepomoh, tak proto nakonec ten Rectodelt ![]() Tak snad už bude dnešní noc lepší ![]() |
|
|
5.11.2011 8:33:45
Tak všechny ty chyby si domyslete, jak to asi tak má být správně
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
5.11.2011 8:29:41
Bronchovaxon/m ;-)
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.