| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1530] Názory 15311540 z 17337  [Dalších 15797 >>]
Mic-halka a Nicolka 54963
17.9.2011 15:36:56
Má brát Mucosolvan(tj. na podporu vykašlávání ;-) ) - já jí ho nedávala -dnes nekašlala...
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
16.9.2011 21:12:25
Míšo, já bych taky nasadila Stoptussin ~;)
Adri, doufám že Miška bude mít očička v pořádku ~R^
Medu, je to těžké v dnešní době... práce která by tě fakt bavila není vůbec ohodnocena...
Holky, žádala jsem si za loňský rok na přídavky na děti a myslela jsem že to tentokrát vyjde, když jsme byli na tom loni dost špatně jak manža podnikal ale mýlila jsem se... nevyšlo nám to o pár stovek... nedovedu si představit v jakém průseru by člověk musel být aby na ty přídavky dosáhl... stejnak se mi to nějak nezdá ten jejich výpočet...
Mišyčka a Minimišyčka 54148
16.9.2011 19:25:50
Míšo, Adélka měla nedávno kašel jen večer, v noci a po ránu, nasadila jsem jí stoptusin a za dva dny byla v pohodě, tak to třeba za víkend zvládnete
adriM+M+N 55217
16.9.2011 18:23:09
Leni my na tom rozkapávání očí také byli cca ve dvou letech a měl tuším dvě dioptrie a také mi dr. říkala, že v tom věku je toto normální, takže asi fakt platí že cca mínus dvě dolů. No měli bychom jít ale zase na kontrolu...
U nás by teda mohl mít oční vadu po mně, tak snad ne.

Míšo neporadím, ale my měli téměř vždy kašel v noci a přes den nic...
Mic-halka a Nicolka 54963
16.9.2011 16:32:12
Co znamená kašel v noci a přes den nic ? Průdušky ??? Teoreticky bych mohla dát Nik do školky od pondělí(pokud nepůjdem znova k doktorovi právě kvůli tomuto kašli...), ale osazenstvo třídy je poměrně dost přichcíplé, tak navím, zda ji tam cpát...potřebujem brát autovakcínu a ne být marod....Nebo jestli by to tam Nik ustála ????
Medunka_ 16389
16.9.2011 1:34:14
Leni, no je to fost otazka. Ale spi ne, uz ted toho mam dost (a plne zuby ~;) ) a kdo mi zaruci, ze by me tam vzali...Navic Ddm jsou prispevkove organizace, nase mesto ma dostat od roku 2013 mnohem mene penez na tyto aktivity, spise to vypada, ze se takova zarizeni budou zavirat...Ocitla bych se tak ve stejne situaci jako jsem ted....~;)
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
15.9.2011 21:02:16
Holky, moc všem díky za chválu foteček! jinak brýlky už jsme dnes byli v optice poupravit, Janičce se roztáhly do šířky a začly ji klouzat dolů... jak si je sundává tak je hold roztáhla... prý máme přijít kdykoliv to bude potřeba, u těch malých je to prý běžné, tak tam asi budem bývat dost často ~j~

Medu, to je fakt že to bylo dost specifické podle toho co popisuješ. To pedagogické minimum je vždycky lepši mít než nemít. Ale to si musíš rozhodnout sama ~k~
Medunka_ 16389
15.9.2011 20:53:54
Adri, připravovala jsem různé podklady na expertýzy pro státní správu. Je dost specifické a taky poměrně dost nepoužitelné mimo daného zaměstnavatele ~;). Proto jsem si dodělala "obecnější" obor - sociální obor, ale nikdy jsem v něm nedělala. Proto teď chodím do mc - lze to chápat jako praxi v sociální práci (prevence).

Jinak úplně Tě úplně chápu, je to opravdu těžké.

Ema + 2 56937
15.9.2011 14:54:14
Ahoj holky,
Leni, moc hezké fotečky, sluší vám to všem ~;)

Medu, asi bych si to fakt zkusila zjistit přímo na DDM, já vím, že kdybych sehnala místo ve škole, to minimum bych potřebovala tak jsem si to rovnou udělala ať je to jako plus, že to mám hotové. Navíc při práci už by to bylo s časem (a energií) horší.

Já s kašlem Míšu nedávám, protože jsem doma. A mám taky lepší pocit, že když na něj dohlídnu (dobře oblíkám, dávám sirupy, hlídám ať moc nelítá atd.), dostane se z toho dřív. Ale vždy záleží jaký ten kašel je atd.

Já mám dneska Míšu ve školce poprvé i na odpoledne, strašně mě prosil ať může zůstat. A místo abych si to užila, jsem tu doma jak bez ruky a mám z toho divný pocit. Ale věřím, že bych si časem zvykla. :-)
~3~
Mabelka 29 50861
15.9.2011 9:09:46
Leni, Janičce to moc sluší, Pavlík už je velký bráška (nechápu, jak ty děti tak rychle rostou) no a tobě to teda sekne, ale to vždycky ~:-D
Jak si Janička zvyká na brýle? A sluší jí ~R^

Já jsem teď doma, na neschopence, tak si plně užívám toho, že Vojtu do školky nemusím dávat, když začne kašlat nebo tak. Je to fakt velká úleva. Když si vzpomenu, jak člověk neví ráno co dělat, když dítě jeví známky nějakého nachlazení nebo nemoci ~7~ a my musíme do práce ~7~

Jednou mi učitelka vyloženě říkala, že malý hodně kašlal - a pak doma fakt ani jednou nezakašlal, ani předtím, ani potom ~d~ Tak jsem pořád přemýšlela, jestli ho druhý den dát nebo nedát do školky... Nakonec z toho nějaký kašel byl, rozjelo se to.
Jinak s rozeznáním kašle mám taky problém, ten laryngitový poznám, ale jestli je jinak suchý, vlhký, dráždivý ~d~ Kolikrát ani dr. přesně nevěděla.

Už nevím který dr. mi říkal,že by (tehdy v našem případě) nenasazoval hned Mucosolvan, že ten "má grády", že nejdřív třeba Bronchipret (břečťan myslím a cosi) na odkašlávání a až začne VÍC odkašlávat, tak pak Mucosolvan. Tak jsem si říkala, že to je s tím kašlem věda a těžko říct, co mám doma hned udělat.
Ale mám doma od Lerosu čaj proti kašli a proti nachlazení, tak ty mám docela ráda. Ten první i dobře chutná.

A dnes mě překvapilo, jaká je venku zima. Malý si vymohl ráno ještě sandály ~n~ Jsem netušila, že je tam tak vlezlo zima.

A s tou rýmou - sousedka malou do školky teď s rýmou, ale průhlednou, dávala. Ale vzala si ji po obědě domů.
[<<Předchozích 1530] Názory 15311540 z 17337  [Dalších 15797 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.