| Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
|
|
27.5.2013 14:21:09
jé ahoj Adri! kdy máš termín??? to to letí... už se to asi blíží když třídíš věci na mimčo
držím pěstičky ![]() k tématu školka už se mi moc vyjadřovat nechce, ale hodně záleží určitě na učitelkách... i ty smíšené třídy dle psychologů moc dětem neprospívají... my jdem zítra znovu na kontrolu s Pavlíkem tak jsem zvědavá co bude dál... jak dopadl výtěr a jestli bude moc do školky a tak... a s Janičkou ještě ke klinické logopedce, takže jsem sama zvědavá jak to všechno zkombinuju.. a to má dětská do 10 hod a u logopedky máme být 9:15 ![]() |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
27.5.2013 13:26:48
Ahojík holky,
já teď třídila věci co mám po malém na mimčo a teda jsem úplně K.O., dělala jsem to od rána do teď a nechápu na co toho tolik máme... Hlavně se toho budu muset nějak zbavit jak mimi z toho odroste A je toho tolik, že asi není šance to prodat, bych naplnila obchod.Holky teda vidím, že ty učitelky a ředitelky můžou být hrozné fakt všude, nechápu to. Maesto, souhlasím, že to vzdělání je u nich důležité, nicméně čím dál tím více vidím, že zdaleka není zárukou ničeho. My teď jako předškoláci máme učitelky dle mě docela děsné, ještěže už je to jen na chvíli... Navíc dnes si i to vzdělání leckdy stačí zaplatit, to bohužel dobře vím ![]() Leni malou jsem sice neviděla, ale podle tvého popisu mi přijde, že fakt dost přehánějí, vždyť každé dítě nemůže být nachlup stejné ![]() U nás děti ve čtvrtek budou mít něco jako loučení se školkou a pasování na školáky spojené ještě s besídkou pro maminky, tak doufám, že to nebude moc dojemné ![]() |
|
|
25.5.2013 10:33:27
jj, holky, konec května a máme samé marůdky... asi je to tím počasím, které květnu teda dle mých představ rozhodně neodpovídá
pamatuji si doby, kdy jsme v květnu mívali pravidelně třicítky... v době střední školy to tak rozhodně bylo ![]() Maesto, ta školka zní fakt suprově! jak už psala Emča... škoda že něco takového není i ve státním školství... |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
24.5.2013 23:07:01
Ať jsou děti brzy zdravé! Míša dneska večer taky pokašlával, tak uvidíme, co z toho bude... Končí květen a nemocí všude kolem plno..
![]() |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
24.5.2013 23:05:44
Maesto, škoda, že neexistuje něco takového státního, peněz je to dost, ale zas to určitě stojí za to...
Jee, Leni, to já bych se dělit o rodičák nechtěla, mě by to moc mrzelo, kdybych musela od malých dětí do práce. Náš taťka by to určitě v pohodě zvládl, ale já bych to těžce nesla To znevýhodnění žen je ale druhá věc, ale nevím, jestli takhle by se to vyřešilo...Teda, to je pálka za brýle, naše stály přes tisícovku, tak koukám, že můžu být ráda... |
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
24.5.2013 22:05:41
Emo, tak ať vše vyjde, taky by to bylo náročné, ale aspoň by jsi měla čas odpol na děti.
Školka je to soukromá - LOgo klinika Brno - stacionář, před nástupem musíme na týdenní diagnostický pobyt, aby se do stacionáře udělal plán, co s ním v jaké oblasti dělat - ne jen logo, jde se tam na to kompletně - neurologie, psychologie, spec. pedagog ....- jen teda se na ten pobyt dost platí(ještě nevím koli, chtěla jsem o prázdnionách a že by nám to spojili s prázdninovým týdenním pobytem - to je vlastně jako příměstská školka, na to jsme jezdívali se všema klukama - u nejstaršího jsme díky tomu dotáhli během prázdnin vše, co jsme měli zanedbáno, i když jsme od 3 let jezdili na logopedie, tenhle typ stojí 2 500 nebo 2 800 - nevím, jak letos) a pak i ten jeden den je kolem 2 tisíc měsíčně, ale lze si snad zvolit měsíční zkoužku, jinak když tam jezdíme na logo 1x za 14 dní, trak to neplatíme nic, využíváme sobot - je to formou školky+ logopedická inviduální lekce, to stojí 200, je to jen dopoledne se svačinkou. No a any toho nebylo málo, tak náš dubňáček má ATB - zas a zas zánět průdušek, ale a náběhem na zápal plic, je to necelé 2 měsíce, co bral naposledy ATB.....ostatní už chraptí nebo i kašlou....ach jo.... Leni, tak to nevím, co kdo řeší...ale zase já třeba chtěla pedagogicko psychologické vyšetření a nebylo možné - prý až jako školní zralost.....připadá mi, podle popisu, že vám spíš ta psycholožka pomohla. Setřenice, co pracuje v MŠ právě říkala, že smíšené třídy jsou už přežitek a nově už se nikde nezavádějí... |
|
|
24.5.2013 21:26:28
Ahoj holky, jj, taky mám pocit že do 4 let není třeba některé věci vůbec řešit...
navíc Janička má 4 roky až letos v září a oni řeší dle mého názoru někdy úplné zbytečnosti... taky nejsem zastánce smíšených tříd - vždyť za nás bylo malé, střední a velké oddělení a bylo to osvědčené, tak proč to měnit Maesto, s tím Brnem to budeš mít náročné, ale držím pěstičky, ať vše klapne ![]() Emi, takže vy už máte taky brýlečky? připadá mi že v dnešní době je toho strašně moc... no Janička po druhém měsíci ve školce měla taky rozšláplé brýle... ale vzhledem k tomu, že jsme celkově tehdy museli vyměnit skla, tak se kupovali úplně nové a přišly nás tehdy na 3 tisíce máme totiž speciální půlené skla a ty jsou hodně drahé... a to jsme ještě museli dokoupit silikonové záchyty nebo jak to nazvat za ouška, protože má mezi okem a uchem moc malý rozměr takže jí brýlečky furt sjížděly... tož tak.Holky, co říkáte na návrh, že by na rodičák museli i chlapi? tady na rodince napsali docela hezký článek... http://www.rodina.cz/clanek9294.htm pokud by to fungovalo tak, že by pak ze strany zaměstnavatele nebýval zvýhodňován muž, tak bych to brala hned. Aspoň by si to ti chlapi taky zkusili ![]() Jinak my dnes na kontrole s Pavlíkem jsme dopadli tak, že dětská brala výtěr z krku, protože má podezření na spálového streptokoka.. tak uvidíme jestli se potvrdí, či ne... měl už ho před dvěma roky a taky touhletou dobou... no bylo by lepší,kdyby ho neměl a mohl chodit normálně ven a do školky. Já už jsem ATB dobrala a cítím se určitě líp než před týdnem, ale pořád to ještě není úplně ono. |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
23.5.2013 19:04:46
Psala jsem odpoledne ještě jednu zprávu, ale nějak se tu neobjevila...
Maesto, to budeš mít teda náročné s tím Brnem.. a to je nějaká speciální školka, kde ho můžeš dát jen na den? My se máme hezky, Daneček dostal brýle (už jsem možná psala), po 8 dnech je ale kluci rozšlápli, tak jsme zas 3 týdny čekali na nový náhradní díl, naštěstí stačilo doobjednat ručku a nebylo nutné dávat nové brýle, to by mě asi kleplo Byli jsme u zápisu, ještě nevím výsledky, ředitelka byla optimistická, ale uvidíme, slyšela jsem teď od maminek, že je i letos problém s místy. Já bych příští rok měla pracovat kromě pátku jen dopoledne, tak doufám, že to klapne, na tu první třídu a Danečkův první rok ve školce by to bylo fajn. |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
23.5.2013 15:52:06
Ahoj holky!
To je fajn, že se tu zas někdo objevil Leni, přeji brzké uzdravení. S Janičkou mě to mrzí, že vás učitelky takhle trápí. Taky si myslím, že to ještě nic znamenat nemusí, ty děti se fakt mění skokově, ze dne na den je všechno jinak. Ale zas pro tvůj klid je lepší třeba se někde poradit a vědět, jak jí pomoct, aby to dohnala. Ale učitelky teda moc nechápu, asistent pedagoga, to se snad dává v horších případech.. No ty smíšené třídy, to je asi někdy problém, mě se ta myšlenka líbila, ale poslední dobou často od jiných maminek slýchám, jak to jejich dětem nevyhovuje, jak to učitelky nezvládají atd. Takže to určitě bude hrát svou roli. Naši sousedi měli taky problémy ve školce, kluk byl živější a učitelky je opakovaně posílaly do PPP, že si s ním neví rady, že je určitě hyperaktivní. V poradně se nic nepotvrdilo, teď už chodí do školy a jde mu to dobře, živý teda je, ale ve škole se drží a problémy to nedělá. Takže ty učitelky taky patent na rozum nemají. Chtěla jsem vám sem vložit nějaké fotky, ale nevím už, jak na to. |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
23.5.2013 15:43:19
img src=
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.