| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 17337  [Dalších 17127 >>]
Maesta a zlatíčka 15791
22.5.2013 22:55:57
Jo a Mš - a jejich zaměstnankyně - tak to je kapitolka - nechci globalizovat, ale požadavek na VŠ vzdělání MŠ pracovníků je zcela na místě....ještě bych byla ráda, aby ve školaství bylo zakotveno(dnes je to na ředitelích, zda něco požadují) nutné sebevzdělávání - něco jako atestacen a další povinné vzdělávání...ono je to moc potřeba a čím menší děti, tím to je potřebnější, práce náročnější.....
Maesta a zlatíčka 15791
22.5.2013 22:52:01
Leni určitě, 4 roky,vždyť to je ještě věk, kdy opravdu vše může být den ze d¨ne jiné, u nás ten zlom, ale opravdu bum nastal úderm 5 roku, do té doby jsme měli miminečko, které ještě dudalo - kojila jsem do září2010, o další miminko mezi ním a dcerkou jsme přišli a já byla na něj uplá jako na miminko....přesto ten zlom u nás nastal a hodně jsme toho zvládli - nebylo například možné se naučit barvy, najednou je uměl a pod. No ale moc nás toho čeká. Nejhorší je jeho umíněná povaha, jak se zapře, tak je konec - lépe řečeno, chce to strašně moc trpělivosti a jak su unavená, tak to jde těžko.....
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
22.5.2013 20:41:12
Ahojky Maesto, Janička má strabismus (tedy šilhavost) a k tomu taky nějaké dioptrie.. tupozrakost ještě není potvrzena, ani vyvrácena. Takže možná i tu...
Chodíme pravidelně na ortooptická cvičení každý týden a nosíme brýlečky s okluzorem... jinak ve školce je smíšená třída a tak je to těžké vyhovět všem věkovým kategoriím... psycholožka byla i ve školce a říkala proč tedy Janičku nenechají si hrát, když dělají tvořivé činnosti, které tak úplně ne vždy jsou i pro tak malé děti a učitelky měly výmluvu, že by ji nemohly sledovat co dělá ~d~ a celkově mi připadá, že když dítě není přesně podle tabulek, tak z toho dělají vědu... já už to přestala řešit, protože jinak bych se z toho asi zbláznila... mně připadá Janička vcelku normálně a to že je v něčem pomalejší neznamená že jí budu hned tahat po doktorech, psychologických poradnách apod. však ona to určitě dožene ~;)
Maesta a zlatíčka 15791
22.5.2013 2:20:13
Leni, brzké uzdravení, zvládejte, co má J. za oční vadu - my tupozrakost - hodně velý počáteční rozdíl + 1 a +5 Taky se ten náš dubňáček nezapojoval do aktivit, ael p. uč. to vyhovovalo a automaticky jej posílala si hrát a věnovala se předškolákům - cpali ho¨stále do předškoláků s bráchou, ten chudák ho tam musel öbsluhovat a vše dělat za něj, protože ho zneužíval, upozrňovala sjem na to,ale nic...až do předškoláků měl být zařazenm, tak ho tam nedali - to jsem už psala,teď chodíme do jiné školky, zpočátku Ok, ale dobré to není, mám zažádané do soukromé Logo v Brně, ale zvládla bych finančně i realizačně jen 1 den - je to 50 Km, budu se snažit si v B. najít práci na jeden den v jakém koliv oboru - no nevím, zda to s nejmladší dcerkou zvládnu, sice do práce chodím už dlouho, ale každý den jen na pár hodin ...
Fotky krásné, kozenky nám běhají doma, máme te""d čerstvě narozené kůzlátko, před tím 2 , další je na rozsypání...máme veselo i po této str.
21.5.2013 22:11:54
dětičky v ZOO ~z~

Pavlík

Janička
21.5.2013 21:33:26
Ahoj holky! dlouho jsem se neozvala, nějak nestíhám, když chodím do práce... vzhledem k tomu že teď marodím (zánět horních cest dýchacích, na ATB), tak mám čas se trošku rozepsat. Prázdniny se nám opravdu kvapem blíží, tak už pomalu řeším, jak to zvládneme s dětmi - mám na mysli vykrýt to volno ve školkách. Naše školká má zavřeno 6 týdnů.. a ve městě jsou sice náhradní školky, ale pokryjí nám cca 3 týdny. Takže zbytek budem čerpat dovolenou.
Pavlík už se do školy docela těší, máme za sebou i první třídní schůzku a 2x nultou školičku, takže děti už se mezi sebou seznámily a poznaly i třídní učitelku. Seznam věcí co koupit máme na A4. Nevíte náhodou jestli se bude dát čerpat nějaké to pastelkovné???
Maesto, nic si nedělej z toho že máte odklad... Já to u Janičky budu mít stoprocentně taky a to vím už teď ve skoro 4 letech... docela jsme si za poslední půl rok ve školce "užili". Školka nám tvrdí, že Janička není sociálně zralá, že potřebuje asistentku pedagoga, hnala nás k psycholožce, taky jsme byli na foniatrii kvůli řeči a teď se chystáme ke klinické logopodce a možná ještě i na neurologii... hlavní důvody jsou takové, že se nevěnuje tvůrčí činnosti tak jako ostatní děti a že se s ní mají problém domluvit... u psycholožky se ale potvrdilo, že Janička je v pohodě, hold slabší průměr, ale vše se dá časem dohnat. V neverbální komunikaci OK, ve verbální je hold pozadu. Hold každé dítě je jiné, navíc když má ještě i zrakovou vadu... Ředitelka to hnala tak daleko, že jsme museli absolvovat zápis do speciální třídy, kde nakonec zřejmě stejnak chodit nebudem, protože kontrola z kraje neshledala důvody,proč by tam měla být umístěna... zkoušeli jsme i zápis ve školce na zrakové vady, ale tam nás pro velký zájem nevzali.. takže bojujem dál v té stejné školce...
Jinak jsem 1.5. podnikla s dětmi výlet do ZOO Olomouc a moc se nám tam líbilo. Jeli jsme vlakem a pak autobusem na Kopeček, takže zážitek byl i z cestování :-) jestli si vzpomenu, jak se vkládají fotky, zkusím nějakou vložit ~k~
Maesta a zlatíčka 15791
18.5.2013 22:36:15
Tak nám to utíká a budou za měsíc a něco prázdniny, pro někoho poslední před ZŠ...u nás je odklad nutný i k vůli tupozrakosti. Skoro se mi chce napsat celkové tuposti...ale za vše můžu já, že jsem se nevěnovala jak bych měla.....ach jo. jen nevím, zda se mi podaří vše tak nějak za ten odkladový ropk dotáhnout...už jsem i uvažovala, žekonečně zůstanu úplně doma - ještě rok můžu....ale zas peníze potřebujem...ach jo, ach jo....
Opatrujte se!
adriM+M+N 55217
19.4.2013 12:47:46
Luci mně se nic nezobrazuje...
Ema + 2 56937
18.4.2013 15:12:12
Ahojky,
Luci, taky se přimlouvám za fotku ~R^
Já jsem kdysi taky občas byla na krátko, ikdyž ne úplně "na kluka", ale pak mě vždy zas chytnou delší a trvá to než to doroste,vadí mi ten stav mezi. Ale třeba mě tyhle delší brzy naštvou, a zase to střihnu.

U nás se oslava chystá na tuto sobotu a pak ještě tu příští...Míša už se těší a každý den nám dává další a další tipy na dárky ~:-D Je to s ním teď hrůza, kdysi nebyl problém s ním jít jen tak do hračkářství, vždy si nechal domluvit, že se jdeme jen podívat, teď čím je starší, je to horší a neustále jak kafemlýnek omílá, co chce, scény teda nedělá, ale je docela neodbytný. A samozřejmě si nevybírá drobnosti za stovku.. Tak snad bude po narozeninách chvíli klid :-)

Daneček nafasoval brýlky, chudáček, moc je nechce nosit, každou chvíli je někde nechá, že je nechce.. snad si zvykne.

Jinak si užíváme krásného počasí, jezdíme hodně na kole, už se těším, až zametou chodníky a cyklostezky a budeme moct na brusle. Míša to loni párkrát zkoušel, ale moc mu to ještě nešlo, v zimě se naučil obstojně na ledních tak snad už teď i ty inliny půjdou.

Taky rozesílám nějaké životopisy a kontaktuji školy, abych příští rok ještě něco přidala k tomu, co mám, ale je to krize, všude mají spíš nadstav. ~:(

[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 17337  [Dalších 17127 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.