| adriM+M+N | 55217 |
|
|
20.3.2013 7:56:11
Maesto a nase dr. rika, ze vysledek toho streptokoka je za 2-3 dny, ale naposled mi rekla, ze jim tam vylezl uz druhy den, takze nasadil atb. pak hned..
|
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
20.3.2013 7:55:20
Ahojky,
je tak s tim legem, to jsem netusila, ze ruzne kategorie na sebe pasuji. Nemyslim, ze by creator bylo neco uplne jineho... Tak jedine vyzkouset, vem treba do cviceni dve kosticky a ja vezmu taky ![]() My meli snad pokazde tu netypickou spalovou anginu, tam jde spis prave o toho jednoho streptokoka co ji zpusobuje. Osypani jsme nemeli nikdy, lehke loupani nozek u nas nekdy bylo, ale to spise az v delsim obdobi potom a pouze chodidel, tak stejne nevim jestli to bylo z toho... Navic u toho mel teploty snad jen 1x, ale leceny atb na to byl uz 4x, cca dva roky zpet 3x hned po sobe a ted vlastne uz loni pred vanoci 1x. A vzdy to u nas vypadalo dele jen jako nachlazeni akorat se to pak usazovalo do usi, ze ho zacaly bolet anebo si stezoval i na zuby. Takze spis to nedokazal identifikovat a zabraly az atb. Nekdy jsem sla k dr. fakt jen s nachlazenim, ale proste jsem mela jen nejaky pocit, ze to neni obyc. ryma a kasel.. Kamaradky mala taky u nas byla 1x na vikend, bylo mi receno predtim, ze je zdrava, mne teda prisla hodne nachlazena, kasel a husta ryma a dle kamaradky to byla uz jen doznivajici ryma. No samozrejme pak behem par dni skoncili taky na atb se spalovou anginou. Rekla bych, ze tady ty priznaky tak jednoznacne nejsou a je zname, ze nekdo to ma v sobe a ani moc se to neprojevi a slysela jsem uz i nazory, ze se maji davat atb jen kdyz to zpusobuje nejake potize, ale jestli to je spravne, to netusim ![]() |
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
19.3.2013 22:14:24
Ahojky, holky, tak náš nejstarší tu spálovou angínu měl - netypickou - typická - osypání na těle - břicho a i jinde, malinový - osypaný jazyk,no a hlavně vyjde pozitivní stěr z krku - ale výsledek je nejdřív až za 4 dny, léčí se ATB, dnes není nutná nemocnice, po infekci se loupou nohy a ruce - jako by puchýřky. My měli dělaný i předběžný test u p. Dr. - negativní,osypaný nebyl nikde, bylijsme v nem. a tam se taky vyloučila a přesto to po 4 dnech z výsledku spálový bacil byl.....
|
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
19.3.2013 18:55:29
Adri, zatím máme doma lego 4+ a pak taky neco z 5-12 a je to stejne. Ted mám v plánu koupit 6-12, tak snad to bude sedet taky. Ja spis myslela, jestli ten creator neni neco jineho...
A k te spale, my na vytery taky nechodime, leda kdyz ho moc boli v krku, nebo bych sla kdyby byly vysoke teploty a tak. Ale spalova jen s priznaky nachlazeni (ryma, pokaslavani) to asi byt nemuze, ne? Misa mel anginu jen jednou, to teda byla bolest a v krku na prvni pohled hruza, a ve vyteru stejne nevyslo nic. Ale tehdy jsem za atb byla rada, na prvni pohled bylo v krku neco spatne.. |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
19.3.2013 11:17:55
Jinak urcite u Misi hraje roli, ze ma moznost volby zustat doma prave.
Coz ve skole asi uz mozne nebude, takze to bude chtit jen chvili cas a urcite si rychle zvykne, ze tam chodit musi. Treba se mu tam nakonec bude libit ![]() |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
19.3.2013 11:16:50
Ahojky,
Emi ja mam za to, ze lego je delene do velikosti dle toho veku, je duplo a pak je treba 4+, 7+ apod a predpokladam, ze to je prave podle te velikosti a narocnosti. Kompatibilni to vzdy je s legem te stejne vekove kategorie nejspis. Takze s tim nejmensim asi ne, ale to nejmensi stejne ted jeste neni uplne idealni si myslim, takze aspon budeme kdyz tak mit co kupovat pak v budoucnu na ty dalsi narozeniny a vanoce, ja fakt stejne jinak moc nevim co uz, z tech detskych hracek pomalu a jiste rostou... A vy mate na tom legu napsanou jakou vekovou kategorii, nevis? Ta spalova angina radi ve skolce temer non stop, za prve je ta nemoc takova zradna, u kazdeho se projevuje jinak, hodne deti to ma a treba o tom ani nevi, projdou to jako nachlazeni a bez vyteru nebo testu se to nezjisti, takze s tim chodi do skolky a roznasi se to dal.. A jsou pripady, ktere o tom i vi a stejne dite do skolky chodi, taky znam bohuzel. Ale kdyz se to nasbira, tak se pak projevi vetsinou vetsi silou. Takze to je nekonecny pribeh a co slysim kolem, tak radi temer ve vsech skolkach, nejen v nasi. |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
19.3.2013 7:43:12
Ahojky,
holky a ten lego creator je nejak jinak velky nez klasicke male lego? To jsem nevedela, ze je jeste treti velikost... tak to pak ale neni kompatibilni s legem, ne? My mame zatim jen male lego klasicke. Taky to letos vidim na tu hasicskou stanici, z te bude urcite nadseny. A ja z tech kousku lega vsude kolem . Potrebovali bychom i dokoupit zakladni kostky, kolecka atd.,ale to asi zas priste, taky dostane aktovku tak at toho nema moc. Plus chci jeste nejakou tu knizku, a asi hodinky, my doma nemame ani jedny rucickove, tak se nema na cem ucit ![]() Jinak my mame taky pidi pokojicek, a zatim tam kluky vmestnat slo, ale psaci stul uz tam proste nedame :( Takze se v lete asi chystame na stehovani, mame zbytecne velkou loznici, tak to s klukama prohodime. Misa je od dneska doma, vcera prisel s rymou a dneska uz i osklive kasle, snad to zustane jen u nachlazeni, ve skolce je info o spalove angine Je rad, jemu se do skolky vzdy hrozne nechce, je to s nim hruza. Minuly tyden ho kazdy den rano hrozne bolelo brisko, po osme, kdyz se rozhodlo, ze do skolky nejde, bylo po bolesti. Tak bud simuluje, nebo fakt somatizuje, tezko rozpoznat. A pritom si myslim, ze se mu tam nic oskliveho nedeje, ucitelky teda zadny zazrak, ale problemy nema, je prizpusobivy, myslim ze nezlobi, takze s nima nejde do konfliktu. Nechci videt tu skolu, doufam, ze se to do te doby zmeni.. Kazdopadne se asi zmeni to, ze ja budu v praci, takze bude vedet, ze neni alternativa, coz ted ma. |
| skallka |
| • |
13.3.2013 16:12:25
ahoj u nás to bude na narozky zaročeně školní baťoh a taky lego creator, už ho máme doma tolik, že mně z toho asi za chvíli klepne pepka vesměs jsme mu s tím pomáhali, ale ted na svátek dostal creator 3 v jednom a stavěl si to úplně sám, takže nejspíš to vyhraje hasičská zbrojnice a má do vánoc co dělat :-D Jinak všem marůdkům brzké uzdravení. My jsme od letních prázdnin ťuk ťuk ťuk až na jeden malý kašlík úplně zdraví. Malá sice stonala, ale proti tomu co to bývalo s dubňátkem to nejde vůbec srovnat. No a ten zdravý půlrok či už asi vlastně víc mně zvlášť u matyho zaráží my nebyli v kuse zdraví měsíc natož půl roku. Nevím či to je tím vigantolem nebo čím, protože jiné vitamíny nedostává krom ovoce
Merkur máme taky, ale to sám nestaví jedině s manželem. |
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
11.3.2013 22:45:54
Emo - gratulace k Ř! jej jak já bych se ráda zbavila loga...ř naskaku, ale r je stále hrdelní...včíl ani netrénujem, má toho dost, aby ten den nějak vydržel..stále velká unava, dnes dobral 2. ATB....
Merkur k maldšímu sourozenci je nebezpečný, jejině pod dohledem, oni to teda zvládají - ne třeba přesně podle návodu, ale to šrubování baví všechny - i holky, naši hoši si nadělali pluhy k traktorům a tak - má to být jako na vlak či co.... Adri M - s reguklací hraček opatrně, aby s příchodem mimča už nebyl nějaký negativní dopad, jako že se ubralo hraček, nenápadně.... my se v těch hračkách teda doslova topíme...ale stále je kam dávat...jen kdybych je naučila si vše uklízet, asi se mi to nikdy nepodaří, manželovi taky kam co odpadne, tam to zůstane - dokud to někdo neodkopne jinam...nebo já se nenaštvu a neuklidím to..... ....s duplem si u nás vyhraje i 16. ti letá neteřinka - no s donucením a nadsázkou teda, ale jde vidět, že ji to taky baví stejně jako 11. letou neteřinku |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
11.3.2013 20:56:51
U nás je taky lego jasné, Míša staví a staví. Hraje si s obojím, duplem i malým legem. Dokonce by moc rád ještě i to duplo (hasičskou stanici a nemocnici), ale už mi to příjde trochu škoda, kupovat pro 6leťáka, takže spíš dostane malé a duplo zase postupně budem dokupovat Danečkovi. Merkur se mi líbí, ale na to by asi ještě neměl trpělivost, s tím ještě počkáme.
Jinak jsme asi skončili s logopedií, Míšovi o víkendu naskočilo Ř ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.