| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 17337  [Dalších 17097 >>]
adriM+M+N 55217
11.3.2013 12:19:02
Ahoj holky,
chjo at uz je zase s prichodem jara o dost lepe co se tyce nemoci ~;((
Maly dostal jednu stavebnici formulku Merkur a nevim jestli je to nejak rozdilne co se tyce veku i v pripade Merkuru, ale sam by to teda nezvladl, takze stavel manzel a jeho teda bavilo se na nej divat to zase jo :-)
Maleho ale zase nadchlo lego, dostal k Vanocum Lego creator 4+ a jsou tam domecky na staveni a 1 auto, to ho fakt bavi az jsme doma koukali. Jsou to uz o dost mensi kosticky nez to duplo, ale zase ne tak male, ze se to porad nerozpada.
Takze na narozky dostane od nas aktovku a od rodiny dalsi kostky k tomu legu, je to totiz vetsi bedna a jak uz to byva tak poloprazdna a chybi mu strechy, okna, dvere, nahradni kosticky, nejake podlozky. Tak jsem to rozhodila po rodine a aspon kdyz bude stavet zase s nekym treba se synovcem nebudou se snad porad hadat ze zrovna ten potrebuje tu stejnou kosticku :-) A lepsi tohle nez aby zase dostal milion blbinek, stejne to musime doma nejak zredukovat at se do toho pidi pokoje vlezou deti dve..
Maesta a zlatíčka 15791
9.3.2013 20:56:43
Bobysku - ano Merkur je dobrá volba a hlavně dlouho vydrží - jako na věk, jinak jak se ty drobnoučké šroubečky postrácí....u nás musí být pečlivě schovaná a můžou si s ní hrát jen, když jsem přítomná....vyhrají si s ní všeci, ale přece jen se bojím...

Emo - naprosto úžasná možnost toho kurzu přímo v ZŠ, u nás v širokém okolí vesnických i městských škol toto řeší jen PPP.
S prací se to tak nějak vyvinulo samo - nahlásila jsem že budu jen rok doma, chtěla jsem to pak protáhnout, ale zastupující kolegyně mi i tak za ten rok udělala peklo na zemi, takže chca si udržet místo s minimálním dojížděním(jen 3 km)tak jsem dodržela jen ten rok, s tím, že díky ní stejně celý úvazek nemám a tak se to dá - jsem denně pryč tak 3 - 4 hodiny, ale finančně mi to moc pomáhá - i täk čekám na výplaty a RP jak na smilování...., manžel teď skoro třičtvrtě roku neměl skoro žádnou práci - vždy jen pár dní v měsíci a pokud bychom neměli hospodářství a tudíž skoro vše své, tak asi nepřežijem......už konečně šel na podporu.....
bobysek2 43213
9.3.2013 10:06:30
Maesto, budeme kupovat Merkur. Martínek ho teď objevil. Babička s dědou měli schované 2 stavebnice po manželovi a Martínka to hrozně chytlo. Ale chybí nějaké poztrácené součástky, tak chceme něco dokoupit. Pořád s dědou něco stavějí a vymýšlejí. Je to super na motoriku.
Emi, no Míša už si celkem na školku zvykl. Akorát jsme na tom zdravotně byli posledních 6 týdnů něco jako Maesta. Obě děti 2x antibiotika. Neustále jsme si to doma předavali. Nejdřív jsem chřipku dotáhla z práce já a až jsme byli všechni OK a kluci po dobrání ATB, tak jinak zmutovanou dotáhl z práce manžel. Takže jsme fakt 6 týdnů nahromadě a kluci nechodili do školky. Tak jsem zvědavá, jak bude školku snášet, až do ni po tak dlouhé době nastoupí. A to jsme na tom loni v zimě byli zdravotně super proti letošku. Tak vyhlížeme jaro a léto a doufáme, že už na tom teď budeme všichni zdravotně lépe. Všem přejeme hodně zdravíčka. ~R^
Ema + 2 56937
8.3.2013 9:11:03
Ahoj holky!
Blahopřeji Marečkovi k narozeninám!~x~ Už to začíná, za chvíli budou oslavy v plném proudu. Nechce se to věřit, nedávno jsme řešily první zoubky a teď budem mít školáky.. pokaždé mě to překvapí :)

Maesto, vy si to teda "užíváte" neskutečně, moc mě mrzí, že jsou děti tak nemocné.. my měli letos výrazně lepší sezonu než předchozí dva roky a musím říct, že je to fakt úplně jiný život.. a to mí kluci ani předtím nemívali nijak komplikované diagnozy, ale i ten věčný kašel a rýma člověka dorazí. Ale to co máte vy,to je fakt pech :( Moc přeji, ať jaro a léto bacily vytáhnou a je veseleji.
Tys do práce potřebovala kvůli peněz? Protože si fakt nedovedu představit4 děti, nejmladší batole a k tomu práce. Klobouk dolů, já bych na to neměla nervy. ~8~ Ale je asi fakt, že kdyby byli zdraví, ve škole, školce, dalo by se i to zvládnou. Takhle to musí být masakr.

Bobýsku, a co Míša, zvykl si už ve školce? Vzpomínám, jak jsi psala na podzim, že tam nechtěl být..

My jsme s Míšou začali chodit na takovou přípravku do školy, je to setkání jednou za měsíc, děti dělají různé úkoly, nic co by Míša asi neuměl nebo neznal, ale příjde mi fajn, že se seznamuje s učitelkama, prostředím, plus nemá úplně OK úchop, tak tam je možnost to dotrénovat pod "odborným vedením" :-)

Jinak se už taky hrozně těšíme na jaro, ty krásné dny mě úplně nabily energií. Teď ještě přežít ty mrazy příští týden a snad už to příjde.

~3~
Maesta a zlatíčka 15791
7.3.2013 21:26:21
Bobísku, taky martínkovi vše nej k narozkám, no hlavn to zdráví, žádná fráze to není...Taky mám jen knížku a taky se nikam nedostanu -. vše kupuju přes internet, no a taky totálně nestíhám, v práci jsem jen na poloviční úvazek, mám k tomu ještě RP , nejmladší bude 18.měsíců, no a celkově, kdyby to jen trochu finančně šlo, tak bych nejraději zůstala doma, 4 děti jsou pro matku jen doma na celý úvazek..¨..
Stavebnici prosím jakou? Ono my tak nějak vše máme...fakt nevím...aktovka aktuální není - my jsme teda taky přijetí, ale nenastoupíme - mám strach, že to teda s náma nebude za rok lepší, ale tak hlavně, že vůbec synek je - když jsem si znovu promítla jeho příchod(4.87, 39 cm hlavička, rozen normálně) na svět a ten strašlivý 1 rok(2 narkózy - magnetická rezonance,odoperování kožní cysty nad obočím a pak urosepce..), tak si říkám, že opravdu můžu být ráda, že vše přežil a že je jaký je.....
Jaro - spíš rovnou léto vyhlížím jak jen můžu, jsme totálně na hromadě - dubňáček má zápal plic se zánětem dutin, už teda aspoň nehorečkujem, nejstarší syn po 3. angínu - čekáme na testy z lůaboratoře a ortel Primaře, co dál...prostřední syn týden po ATB stále unaven a vysoká edimentace, dcerka po dobrání ATB- snad nechytne něco dalšího, či návrat .....ano nemůžu na vše myslet...jen se modlit...
bobysek2 43213
7.3.2013 15:02:56
Lucy, opožděně přejeme Marečkovi vše nejlepší k 6. narozeninám. Nás to také za chvilku čeká, Martínek si také pospíšil a narodil se místo dubna v březnu. Jinak my teda nakonec byli na náhradním termínu na zápise do školy (předtím jsme byli nemocní). A jsme přijatí, tak asi na narozeniny pořešíme nějak aktovku. Ale jak jsem v práci, tak mám pocit, že nic nestíhám. Mám zatím jen 1 dárek a to knížku. O víkendu snad objednáme 1 stavebnici, co chce a pak teda musíme vyzkoušet a koupit aktovku. Jinak všechny zdravíme a těšíme se neskutečně na jaro, protože letošní zimu jsme teda dost promarodili celá rodina.
Maesta a zlatíčka 15791
4.3.2013 23:41:14
Luci, přeji bezproblémový průběh očkování a žádnou reakci!Spur taky zvládněte, ono je to i o klidu, jak nemáš sama takový klid jako při 1 - 2, tak i u Tebe je to víc na tvorbě mlíčka poznat, chce to klid, což se lehko řekne....
100% mateřskou Ti ze srdce přeji, já vždy všem radím, už od těhotenství zůstat doma, ale sama teda jsem na tom hůř a hůř - na 4. vymodlené dítě jsme nedodržela ani šestinedělí a to jsem si tak slibovala jak nebudu jančit a stejně výsledek v podobě diobrého místa, což jsem měla slíbené se nedostavil, ba co víc, ještě mi to pohoršilo.......no to by bylo na dlouho, prostě ty naše Zlatíčka nám za to dopřání mateřské stojí, i když je míň peněz.....
Jo a k narozeninám vše nej...ať i oslava vyjde bez problémů - nápad s cukrárnou schvaluju,bezva volba.my měli být taky březnový a nakonec jsme dubnový...
luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 58392
4.3.2013 8:35:35
Ahoj, tak jak se všechny máte?
Tak Marek dneska slaví 6. narozeniny. To to uteklo, hrůza mluvit.
Maxovi je 4,5 a Stázce 3 měsíce.

Mareček teda slaví až ve středu, pozval si 3 kamarády, budou to teda mít v místní cukrárně, říkala jsem, že doma nic nepořádám. My si alespoň s maminkama dáme kafčo a nádobí ať si umyje někdo jiný ~R^

S Maxem dnes jdem na kontrolu na ušní a zároveň bychom měli dostat termín na odstranění nosní mandle. U nás se to dělá na 2 dny hospitalizace, tak prý tam s ním půjde kdyžtak moje mamka.

Stázka v pohodě, jen se u ní teda výrazně projevují růstové spurty. Nepamatuju, že u kluků by s tím byl problém. Minulý týden teda víceméně prořvala a zítra jdem na očkování, tak nás čeká repete ~;)
Ale jinak je zlatá. Já jsem si naordinovala 100% mateřskou, tak se těším jak si to užiju bez práce.
Maesta a zlatíčka 15791
15.2.2013 22:07:02
ty jo, holky, to mne dostáváte, tak u nás nic - teda manžel donesl krabičku mini čikoládek, že sice na Valentýna nedrží, ale ať aspoň něco mám... a já to zavezla nejstaršímu synu - opět onemocněl u babičky a tak si ho tam nechali, že mu to jako tatínek posíla a strašně byl rád....jinak teda jsme si vysvětlili, co je to za svátek a tím to začalo i skončilo......
Takže jsem bez jednoho dítěte - a jsem jak bez ruky.....a trnu moc, máme něco neobvyklého, nikdo neví, co to je - asi nějaká alergie nebo reakce na pelicilin, co dobral...strašné půchýře v krku, teď krupičkový jazyk - CRP v normě, vše jinak Ok...i v nemocnici jsme byli...no snad to bude už dobré...
Ema + 2 56937
15.2.2013 13:52:46
Adri, ja taky nejsem nejaky velky fanda valentyna. Ale manzel na nej vesmes mysli a vzdy mi nachysta nejake male prekvapeni, tak to kluci vidi od nej. Ja jsem koupila nasi oblibenou zmrzku a chteli jsme si aspon udelat mini oslavu s detma s lepsi veceri a zmrzlinou, ale vcera jsem pri bobovani drsne spadla a vecer me tak bolela hlava, ze na nic nebylo pomysleni. Takze si kluci snedli veceri i zmrzku sami ~;)
Ale ze bych mela neco dat klukum me nejak nenapadlo (teda podelila jsem se s nima o rafaelo co jsem dostala:-)) ale je to fajn, taky to zavedu. ~R^
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 17337  [Dalších 17097 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.