Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 | 92027 |
|
|
15.8.2012 18:45:55
Tak Vasik se dneska poprve podival na svet v 11:12. Je to kus chlapa 51cm a 3750g a to nas prekvapil o tyden drive.
|
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
6.8.2012 23:40:43
Medu - vůbec není jen přípravou na konzervatoř! Nebo pro super nadané! Je to škola, která má svůj režim, časovou dotaci - dotaci státu, ropdiče na většině ZUŠ hradí jen 40 - 60% skutečných nákladů výuky, dané osnovy(z 81 roku!!!) - ale tak, že sednou jak nadanému žáku - pro ty jsou i dalo by se říst bonusy - jako hodiny navíc, rozšířené osnovy či tak něco a pak průměrní a dokonce na ZUŠ můžou i různě handikepy - i autista, i dislektik - u všech by měla hudba pomoc a pokud je nějaký zásadní rozpor s osnovami, tak se dělá individuální studijní plán - jenže to je práce vyučujícího - práce navíc, no a to se nikomu nechce.....no a teď se rozjíždí rámcové vzdělávací programy, několik pilotních ZUŠ podle ních už jede nějaký ten rok a teď nevím, do jakého rouku podle nich musí jet každá ZUŠ - tam už se zohledňují moderní notové mat. a pod....
Ale výtvarce nerozumím, tam nevím, jak to je.... A dost podstatný rozdíl oproti kroužku - papír - vysvědčení ale i na tu konzervatoř může jít a dostat se dítě, co chodilo jen do kroužku a třeba soukromě atd. Důležité je si sednou s učitelem a pak taky u hudby příprava - výtvarka nevím, jestli se taky musí dítě vykreslit, nějakou techniku získat, asi jo...určitě poznat styly atd....bude to hodně podobné... |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
5.8.2012 23:38:47
Maesto, jestli je ZUŠ třeba už příprava na konzervatoř??
|
| Medunka_ | 16389 |
|
|
5.8.2012 23:37:40
Maesto, super přístup
. Možná bych se tě ale zeptala, v čem ty vidíš přínos ZUŠ oproti kroužku?? Víš, L hezky kreslí, ale liduška už jí jednou nesedla, pak nekreslila vůbec nějakou dobu. Říkám si, proč to tlačit... |
|
|
2.8.2012 21:16:12
AdriM - no právě, že jako ZUŠ není kroužek - oni "přísní " kolegové jsou uraženi, že jsme často řazeni mezi kroužky a tak to nadhánějí svou důležitostí a drezůrou děcek...prostě hudba má být darem a má ten život vylepšovat a ne ho otravovat a u dětí to platí 100násobně, ostatní jdou třeba ven, nebo jen tak sedí doma u PC či TV a oni musí do hudebky nebo dokonce i cvičit a tak musí mít chuť - jsou sice takové ty houpačkové stavy, těm se nemá podlehnou, ale prvořadá je motivační práce učitele a pak teda i rodičů atd.
V každé profesi je něco a strašně moc záleží na spokojenosti nejen v rodinném životě, ale i v zaměstnání..... |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
2.8.2012 14:14:18
je krouzkam jo? No ja jsem dobra
![]() |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
2.8.2012 14:13:51
Maesto je videt, ze problemy jsou fakt v kazdem povolani. Je to takova skoda, kdyz cloveka prace bavi a nekdo mu to jen tak kazi
![]() Mas ale super pristup, je fakt, ze v takovych predmetech a krouzkam je zbytecne davat spatne znamky, tam je potreba motivace obzvlast v dnesni dobe, kdy spousta deti nema zadne poradne konicky. |
|
|
31.7.2012 22:38:43
Jo a ted jsem si i pře MD nechala 2 h. hudebních nauk - aby mi ty děti nikdo neodradil (on to teda ani nikdo učit nechtěl) - učím teorii v písničkách a hrách - strašně mne jako děcko HN nebavila, byl to strašák a tak jsem se rozhodla, že já děti strašit nebudu. Jinak jsem učila klavír, profesně jsem varhanící, klavírní vzělání jsem si dodělala také včetně VŠ a na konzervatoři jsem ještě dělal zobcové flétny a cembalo......Můj problém je, že hodnotím kladně, děti dostávají jen 1, ale pokud neumí, nedostanou nic a musí se tak dlouho snažit, až tu 1 dostanou, neuznávám stupnici 1 - 5(u nás 1 - 4, 5 není), co mi to pomůže v hudbě(ale i jinde), když ditěti dám 3 - kterou by si momnetálně zasloužil, tím jej odradím, rezignuje a nenaučí se mi, nebo mi bude hrát s odporem, vždy je totiž co pochválit - už i jen to, že je to pěkná skladba a motivovat kladně...no a ta má kolegyně rodičům celý rok vykládakla, jak jsou žáci pozadu, jak je udřímavá to, že dostávali 1 atd. - kdybych byla rodičem, tak bych byla 1. kdo by tuto úžasnou a přísnou paní učitelku pro své dítě chtěl.....ale zase spousta rodičů za mnou došla a trvají na mém návratu, že jinak pokračovat nebudou, jenže jsou to Ti, které "přísná" paní učitelka odradila a co celý rok nic nedělali, tak mne čeká perná práce - jednak jim vrátit chuť do hry a vše dohnat.....no a tím, že mi přebere kolegyˇnka byť jen pár dětí, tak nebudu mít celé místo - to jsem teda němala ani tak, ale před Md jsem měla do dubna RP, tak mi to až tak nevadilo a teď ho vlastně mám také a navíc bych ani víc hodin nezvládla, ale jen to, že s touto.....budu muset vegetovat na jenom pracovišti, potkávat se s ní.....napsala mi dokonce e-mail, abych se nad sebou zamyslela a zasloužila si přízeď žáků a rodičů...ono je to totiž mezi náma letité..já ji zastupovala při její MD a rodiče byli nadšení ze mne....ale já jí tehdy ty žáky nepřebrala.....
Omluva za romám, nějak to ve mně zase vyvřelo..... Jinak si nedokážu představit, že by ten náš 5.tileťáček měl jít za rok po prázdninách do ZŠ! |
|
|
31.7.2012 22:15:13
No já su přes hudbu - ZUŠ/ZŠ, ale dodělala jsem si i učitelství SSK - dějepis/ hudebka a mám dodělané i učitelství zaměřené na předškolní věk....
abych měla ideální místo, tak bych se musela přestěhovat......¨jinak jak bych měla dojíždět, tak bych to nezvládla finančně, prakticky a ani fyzicky - vše je strašně daleko a s dětma zatím nereálné....a navíc opravdu i na dojíždění zatím místo není..... celkově se snižují stavy učitelů, hodiny se ubírají, nepanuje dobrá situace..... |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
31.7.2012 18:05:27
Maesto, a co jsi učila? Tak snad se časem nějaké místo najde.. Švagrová, učitelka na druhém stupni, je taky bez práce, je to teď ve školství blbé.. ale kde není, že.
V dinoparku jsme byli v Orlové (uvádí se to jako Ostrava), je to tam vše hodně na slunci, hlavně to hřiště teda... Ale jinak spokojenost. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.