| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 17337  [Dalších 16577 >>]
adriM+M+N 55217
23.3.2012 11:02:27
Taky si nejsem jista jestli psala Ifca, ale vypada to,ze mozna ano, tak se nam odtajni ~;)
No holky ano s tema skolkama to je proste novinka, ktera je dana, nejspis to budou muset dodrzovat vsechny skolky, je to silene ~o~
bobysek2 43213
23.3.2012 8:30:57
Leni, tak vidím, že je to letos asi nařízené všude stejně. Též máme jen ty čísla a též se bere v úvahu jen ten věk. A já si myslela, že to zase vymyslelo jen to naše městké vedení. No, my zatím nic nevím. Byla jse ve 2 školkách, ale zatím nic nevím. Snad se více dětí přihlásilo do více školek a někam nás vezmou. My jsme pro jistotu přihlášení ještě do jeslí, tam mám jistotu místa. Ale, jak už jsem psala, stojí 2700 Kč měsíčně a mám je jiným směrem, než Martinkovu školku a svoji práci. Tak uvidíme.
No, to zdravotnictví fakt raději nekomentuji.
Všem marůdkům brzké udzravení.
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
23.3.2012 8:10:44
Adri, možná ty dioptrie nejsou takový problém jako to že jí bez těch brýlí to jedno očičko prostě letí... když má brýle nasazené, tak je to ale OK ~;)

U nás jinak v noci stále horečky a po ránu taky...

Ivčo, jsi to ty? :-) Adélce gratulujeme k medaili ~g~ my teď taky odpoledne jezdili hodně na kolech, tak jestli tu horečku Pája nemá i z toho... co že sis změnila Nick?
Mišyčka a Minimišyčka 54148
23.3.2012 7:42:14
Ahojík,
tak předně marůdci ať se uzdraví, posíláme pofoukáníčko.
S těma školkama je to děs běs, pamatuju jak já byla mimo z toho, když jsem sháněla školku na dva měsíce a i když mě tam ředitelka na jedné ujistila, že to problém nebude, tak to najednou velký problém byl a nevzali mi ji, tak jsem lítala úplně na druhou stranu, než mám školu. Teď už to mám naštěstí při cestě. Jinak jsme v sobotu byly s Adélkou na taneční soutěži ELITERY, mrňousci dostali zvláštní cenu poroty, tak měli radost, že mají zlaté medaile. Pak v neděli jsme byli jezdit na kole a v pondělí z toho byla nějaká vyčerpaná, tak jsem ji nechala dva dny doma. Nevím, jestli už je těmi nemocemi promořená, jak říkají doktorky, ale letos až na angínu na podzim nemarodila, nebo za to může to, že jsme byli u moře, pak jsem jí dávala preventan, nebo všechno se vším.
adriM+M+N 55217
23.3.2012 7:06:10
Ahojky,
Leni to chapu, ze objizdet dve skolky je narocne, obzvlast pokud budete oba pracovat...
Stejne je to ale zvlastni, nam presne ve dvou letech na ocnim rekla dr., ze dve dioptrie v tom veku jsou uplne normalni, ze se to pak srovnava a brylky nam nedala. No ale jak jsme psaly uz x krat, dnes fakt asi jen zalezi na jakeho dr. narazis.
22.3.2012 20:05:38
Maesto, to je hrůza to zdravotnictví... to snad ani není možné ~a~
Co se týká te školky se zaměřením na oční vady, tak u nás je to podobné tomu, co popisuješ. Jsou tam školené učitelky, které s dětmi provádí různé hry zaměřené na procvičování těch slabších očiček (nám ujíždí očko a taky máme dioptrie - cca 2 na každém očku), navíc je tam i sestra na většinu svého úvazku, protože si každý den bere postupně po jednom všechny děti a procvičuje s něma zvlášť. Bylo by to super! samozřejmě je tam ale větší nával, takže berou podle věku a závažnosti oční vady. Musí být doporučení od doktorky a vzhledem k tomu že dojíždíme na kliniku očního centra v Novém Jičíně, kteří s němi taky spolupracují, tak by to nebyl problém. Hlavní problém je ale v tom, že Pavlíka by mi tam nevzali, protože nemá oční vadu a berou tam jen děti právě s očníma vadama. A bohužel není v našich silách objíždět každý den 2 školky za plného pracovního úvazku. Navíc máme "jen" jedno auto a tak bysme to nedali... takže ikdyž bych chtěla raději Janičku tam, tak jsme se manžou bavili, že jí ten první rok dáme k nám do "normální" školky a uvidíme podle kontrol na očním jak se to bude vyvíjet dál (malá má v září teprve 3 ročky).

Jinak u nás po 4 dnech ve školce opět dnes horečka 38,8... tak jsem zvědavá co se z toho zas vyklube... ~f~
Maesta a zlatíčka 15791
22.3.2012 14:41:05
Leni, tak ať to dopadne dle Tvých představ - oba je tam dávat nechceš - na tu, kde je tř. pro oční vady? Taky záleží, co máte - jestli jen brýle nebo i okluzor a taky co říká váš Dr. očař - ono někdy nezkušený zásah je horší než nic nedělání.....i když určitě musí mít učitelky nějaké vzdělaní apod., když takto zaměřenou tř. mají - u nás - tedy jako okresním městě je taková školka a škola při nemocnici při očním oddělení a odesílá tam Dr. očař - dřív to bylo pobytové, dnes jen jako provoz školky či školy a rodiče si děti vyzvedávají - učí tak specializované sestřičky a je tam stálá kontrola i Dr. - tohle má určitě smysl.
Maesta a zlatíčka 15791
22.3.2012 14:35:06
jejda, jejda - tak ať je hlavně co nejdříve lépe, Zdeničko zvládejte a všichni ostatní marodci také!
Dnes mi známá v obchodě říkala, že syn jí 3. dnem nejí nepije - v pondělí jeli 15 km za p. Dr., že asi má syn neštovoice, ona to odsouhlasila aniž by ho viděla a poslala je pryč - kluk je v 5. tř.ZŠ - tedy už větší, má joprečky, no prostě to blbě nese - volala pů Dr. jestli to jsou skutečně neštovice, že se to jaksi loupe a že nechce pít a jíst a že ho musí donutit a že neštovice to jsou určutě.......po telefonu......a značně naštvaná, že jako otravuje.....
Naše mamča jen kroutí hlavou a jen se strachuje, kdy takovou péči odnese nějaké dítě! Dospělý je dospělý, ale děti a vše je tak křehké a na hraně....
22.3.2012 13:43:56
Ahoj holky, tak u nás se dnes konají zápisy do mateřských školek ~y~ tak jsem s Janičkou byla u zápisu ve školce, kde chodí Pavlík a tam mě paní ředitelka upozornila, že vzhledem k tomu že má Janička brýlečky, že by byla možná vhodnější školka v Krhové což je vesnice poblíž našeho města, protože tam mají speciální třídu pro děti s očními vady... tak jsem tam sjela taky k zápisu, je to tam moc krásné a učitelky úžasné, hned bych ji tam dala, ale bylo by to příliš komplikované skloubit dvě různé školky na dvou od sebe dosti vzdálených místech... jinak jak autem bych se tam zřejmě ani nedostala... tak asi zůstanem raději tady ve městě pokud nás vemou...
teď je nějaký nový systém zápisu do školek - každý dostane přidělené číslo a rozhodnutí koho přijali a koho ne, bude takovou formou že uveřejní pouze čísla které jsou přijate, aby nefigurovali nikde jména dětí... prý se podle novely nebere ohled na to, zda matka nastupuje do práce nebo ne, rozhodující je věk... takže asi stejně jak psal Bobýsek... doufám že nás vemou jinak fakt nevím jak bych to řešila ~a~
21.3.2012 14:21:49
Ahojky,

Zdendo, to je mi moc líto že jste marůdci a o našem českém zdravotnictví raději nehovořím, nebo bych se musela rozčílit... je to hrozné jak si zahrávají a je jim jedno co ti nemocní... ~q~ Ať je brzo líp! ~;((~s~~;((

Holky, nevíte náhodou jestli stále přetrvávající rýma může souviset se zvětšenou nosní mandlí? Janička už má rýmu snad měsíc v kuse a pořád se jí nemůžeme zbavit... když měla před měsícem a půl zánět stř. ucha, doktorka na ORL nám napsala do zprávy že má i zvětšenou nosní mandli...
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 17337  [Dalších 16577 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.