Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| bobysek2 | 43213 |
|
|
9.3.2012 7:27:37
AdriM, ta výtvarka zní moc dobře. To máte super, že jste natrefili na super učitelku a že se tam malému líbí. U nás byly tyto kroužky vždy až pro starší děti, co jsem v září koukala. Ale od září chceme také něco dalšího vymyslet.
Ne, to není dle zákona. Jestli se nepletu, tak zřizovatelem školek je město a to si samo rozhoduje ty kritéria pro přijetí. |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
9.3.2012 7:18:21
Ahojik, taky jsem cetla o tom, ze je nejaky novy zakon o elektronickem prijimacim systemu do skolky, kde se vubec na zamestnani matky a rodicu nebere ohled... To je fakt ale dost silene
Ale jestli tak tomu je vsude jsem nezjistovala..Emi a Danecek uz jde taky v tomto roce do skolky? To je silene jak to leti.. Medu ano chodi do vytvarky, je super ze to mame kousicek od baraku a je to pobocka ZUS. Ma moc fajn ucitelku, mohli jsme si vybrat, ale zustali jsme hned u te prvni, dala nam prvni zkusebni hodiny zdarma. Je moc fajn, ma i takovy individualni pristup, ale zaroven i autoritu u deti. Prvni hodinu jsem tam byla zpoloviny s nim, je to 1x tydne 2 a 1/2 hodiny, davam ho ale na 1 a 1/2 - 2 zatim. A vzdy jak prijdem domu, tak si jeste chce hrat na vytvarku a ja delam p. ucitelku ![]() |
| bobysek2 | 43213 |
|
|
8.3.2012 19:02:51
Emi, myslím si, že to očkování je povinné a že je to nějaké přeočkování. Ale nevím, to jistě. Já když jsem se objednávala, tak měla sestra fofr a já se zapomněla zeptat, co je to za očkování. Já Vám pak dám vědět, co po nás chtěli a co to bylo za očkování.
No, u nás to také tak dřív bylo ty kritéria pro přijetí do školy a teď je to od letoška prostě vše zrušené, zajímá je jen věk. Fakt nechápu, jak mohli takovou kravinu udělat. Budu prostě doufat, ale opravdu budu naštavná, jestli z okna uvidím od září vodit do naší školky maminky, co jsou s mladšími sourozenci doma a my, co skutečně půjdeme do práce, budeme ráno vodit děti někde na druhý konec města a navíc každé dítě do jiné školky. No, uvidíme. Přeji nám všem, ať se nám podaří děti do školek umístit (tedy pro Emi, Lenku a Medunku). |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
8.3.2012 14:24:18
Adri, Misa uz chodi do vytvarky? Ty jo, to je super a kde ve skolce?
No D se do skolky s nejvetsi pravdepodobmosti nedostane, chceme ji jen tu, kam chodi L. Prihlasku tam mam od unora a uz tehdy byla druha pod carou. Navic je unorova, coz je proste potiz... Ale uz jsem tim tak vycerpana, ze to uz ani neresim... neni jak.... O praci ani nemluvim....Proste jen sama pozitiva a socialni jistoty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Ema + 2 | 56937 |
|
|
8.3.2012 12:55:35
Ahojky,
nemocema mě taky nestrašte, já doufám, že teď už s jarem bude líp!!! Ale je fakt, že třeba neštovice obvykle bývají v tom březnu dubnu, tak uvidíme, jestli nás letos nezastihnou. Tak posílám všem marůdkům hodně zdraví ![]() Leni, učitelky si o tobě nemyslí nic špatného, když necháváš Pavlíka často kvůli nemoci doma, ony jsou jen rády, že mají míň dětí, to mi věř Já to mám úplně stejně, Míša chodí do školky hodně málo a učitelka mi sama říkala, že dělám dobře, když ho nechám od začátku doma, když mám tu možnost.. že pak ty nemoci nemají tak těžký průběh, jako když tam jsou děti fakt dokud úplně neodpadnou, že vidí, jak se trápí, rozšiřují to kolem sebe atd. Ale je jasné, že ty pracující mamky často nemají na výběr. Já jdu letos s Danečkem taky k zápisu, my to máme ale až v květnu. Učitelky mi říkaly, že když tam má bráchu a jdu do práce, že by neměl být problém, ikdyž je v listopadu. Tak snad to bude v pohodě... Jojo, pětiletá se blíží, to by mě taky zajímalo, co se tam testuje. A to očkování je tam opravdu povinné My si určitě povíme o žádanku na urologii a nejspíš i tu logopedii. |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
8.3.2012 11:02:49
Ja snad do toho Tesca jeste jednou skaknu, ale stejne me moc nenapada co z tech hracek by se jeste mohlo Misovi libit... Lega uz mame dost, takze to ne..
|
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
8.3.2012 11:01:38
Ahojky,
teda ty teploty to zni desive At se bobankum brzy ulevi ![]() To mi radeji ani nepiste, ze zacina zase nejake silene obdobi nemoci ![]() Leni super obrazek. Maly uz chodi do vytvarky, chtela jsem ho puvodne zapsat na zari, ale pani nas ukecala at chodime hned a je z toho uplne nadseny ![]() |
| Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
|
|
8.3.2012 8:17:22
Ahoj holky, taky přeji vše nej k dnešnímu svátku žen
![]() Medu, ty horečky musely být děsné... my měli čtyřicítky jen při neštovicích loni v březnu, ale Pavlík se i tak docela držel. Vždy když mu zabral Nurofen, oživl... Bobýsku, u nás je to s těma nemocema podobné. Týden ve školce a Pavlík začíná kašlat... taky využívám toho že jsem doma s druhým dítětem a nechávám si ho hned při začátku nemoci doma. Ve školce už si musí myslet bůh ví co... jsme víc doma než tam. Jinak u nás se zápisy konají 22. a 23.3. Už jsem se dopředu informovala, co bude potřeba a prý pokud se mám kam vrátit tak i potvrzení od zaměstnavatele. Tak už mám potvrzení vyřízeno, tak doufám že Janičku příjmou. Je narozena 12.9. tak snad ji vemou hned od září... U nás jsou městem nastavená pravidla pro přijímání tak, že za prvé je rozhodující věk, pak to jestli má žena práci či je evidována na ÚP, další kritérium je sourozenec ve školce a na posledním místě jsou pak ženy který jsou doma. Samoživitelky mají u nás myslím přednost. Já dnes jedu s dětmi k rodičům, tak se tu zatím mívajte hezky a užijte si dnešní den ŽEN ![]() |
| bobysek2 | 43213 |
|
|
8.3.2012 7:19:11
Ahoj holky, tak vidím, že nemoci zase řádí. Martínek teď také do školky moc nechodí. Vydrží tam vždy týden, dotáhne domů příšernou rýmu a kašel a ten vždy chytne i Míša. Naštěstí jsem ještě poslední rok doma na rodičáku s Míšou, tak si můžu dovolit ho vždy hned odhlásit a začít s nemocí hned v počátku bojovat. Teď naposledy jsme to ustáli bez návštěvy Mudr. TUK TUK. Sice oba ještě trošku kašlou, ale nás se ten kašel vždy drží díky tomu astmatu déle. Vůbec se mi ho do školky nechce dávat, ale už mu zase chybí kolektiv a ty aktivity tam. Tak asi od pondělí zase půjde, pokud bude už úplně OK. Akorát máme jít 20. března na 5-letou prohlídku a má tam dostat i nějaké očkování. Tak doufám, že vydržíme zdraví, aby ho mohli naočkovat. Vůbec nevím, co to teď bude za očkování, ale asi nějaké povinné přeočkování. Jsem zvědavá, co vše po nich budou na té 5-leté prohlídce chtít. Vím jen o malování obrázku maminky.
Jinak nás příští týden čeká zápis do školky s Míšou. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Protože naše super město zrušilo veškerá kritéria pro přijetí kromě věku dítěte. Vůbec je nezajímá, jestli jde maminka do práce, jestli je samoživitelka, jestli už má v té školce sourozence. Takže nelogicky budou přijaty dětí starší, než náš Míša, i když jejich maminky budou na rodičáku s druhým dítětem. Budu ráda, když seženu místo v nějaké školce po cestě do práce. Nejraději bych samo v té samé, kam už chodí Martínek, ale uvidíme, kolik přijde na zápis dětí. Míša má 3 roky v půlce listopadu. Leni, krásný obrázek Páji. Je moc šikovný. Všem marůdkům přeji brzké udravení. A nám ženám vše nej k svátku a také už to jaro. PS: Martínek už konečně letos sám lyžuje a sjede i velký kopec. Ale, co mi to dalo práce, než jsem ho to naučila . |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
7.3.2012 23:00:43
Je, Leni - teda super obrazek!!
Emi, magnet jsem jeste nezkousela, ale chci nechat zalaminovat fotku holek a dozadu dat tu magnetickou folii a polepit samolepkama z moosgummi. Uz se na to chystam dlouho. Uz jsem psala na Fb, L. se z toho vubec nemohla vyhrabat. Ted uz to lepsi. v pondeli jsme byly u Dr. s D. Hrozne opravdu, L. mela takove horecky, ze rikala, ze me vidi 2x. No des. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.