| Siren | 64016 |
|
|
26.2.2011 14:11:44
Zuzulko, takyblahopřeju k miminku
![]() ![]() Problém s jídlem jsem měla u Natálky(ten v podstatě trvá dodnes) Taky třeba skoro 3-4dny nic nejedla, jen si tak sem tam něco uždibla.Připadalo mi, že žije ze vzduchu, načež mi doktorka řekla, že žádné dítě dobrovolně hlady neumřelo-Naty tedy ani nebyla nijak hubená i bříško trochu měla Pila normálně.Možná mu i třeba rostou zoubky?? Díky za informace ohledně pindíka ![]() Davidku, já jsem taky strašně otékala u prvního těhu, po porodu splaskneš, neboj Ale chápu, že příjemný to neni. |
| Davídek01 | 87848 |
|
|
26.2.2011 13:49:00
Zuzulko tak to veliké gratulace,vzpomínám si pokud se teda nepletu tak jsi kdysi psala že bys taky chtěla další ale že to doma není zrovna ok,tak snad už teda je a těšíte se na malé mimi
.Ať se ti v těhu daří a je vše vpořádku.Skramuško takže to není nic hrozného(závažného)že mi ty nohy tak otíkají?Nemám to řešit?Já totiž u Davídka nic takového nezažila tak mě to dost vyděsilo,včera jsem nemohla najít kotníky .Snubní prstýnek už nedám ani na malíček .A pořád mám strašnou žízeň....![]() |
| Zuzulka7 | 102679 |
|
|
26.2.2011 10:08:59
ahojky, já vás taky zdravím
![]() Teď mám trápení s Joníkem , vůbec mi nechce jíst. Vždy jedl málo, ale teď nejí už ani ty polévky na oběd. Jedl za celý den jen polévku na oběd, víc nic a teď 3 dny nejí ani to. Včera si za celý den jen 2x kousnul do rohlíku. Všichni říkaj, že až bude mít hlad tak si řekne, ale už 3 dny si ani neřekl . Máte s tím nějaké zkušenosti? Vůbec nevím, co mám dělat ![]() ![]() Jinak pindík nám přetahovat taky nejde ani trošičku navíc se vůbec nenechá, hned řve. Tak to zatím neřeším. U doktorky se na to zeptám, ale zatím si myslím je brzo. Mluvení - teď hodně opakuje, takže už si řekne co chce. Docela se rozkecal, říká. Kde to je? A pak tady to je. To jsou jeho věty nebo kde jsi a tak .Nočník - razatně odmítá. Když kaká tak to hlásí, ale kaká jen do plíny a čůrání ještě vůbec neřeší. Po schodech už umí sám nahoru i dolu. Pohybově je šikovný. Jenom to jídlo mě trápí ![]() ![]() .Jinak v srpnu čekáme dalšího mimíska . Sice hodně neplánovaně, ale tak... |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
25.2.2011 23:22:16
Jo a ji zasadne sama, coz zas neni tak moc vyhra, protoze kdyz ji to nejde, tak se vzteka. Obcas se poleje, ale chce pit sama a jen ze sklenicky, proste "jako velka". A konecne zapomnela na kojeni, tuhle jsem zkusila nabidnout a uz to neumela - huraaaa.
|
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
25.2.2011 23:17:38
Ahojky
![]() K pindikovi - ve dvou letech je brzy na stahovani, pokud to nejde, ale nejsou zadne potize, tj cura normalne, nic se nezanecuje, tak nechat byt. Vetsinou zacinaji kolem tretiho roku zkouset, ale i pozdeji. Ad otekani - to je neprijemne, taky jsem mela pred porodem kotniky pomalu jak stehna. Nastesti to pak zmizelo, to je na tom to pozitivni ![]() ad sikovnost - tak Bela mi prijde prinejmensim jako "genialni dite", ale je to dane jen tim, ze nas Adinek mel doma duvernou interni prezdivku "retardik", daval si se vsim na cas. V porovnani s nim je desne rychla a sikovna, ale jinak je naprosto normalni. Chodit zacala v 15 mesicich, ale pak uz behala temer hned jiste.Schody ji nedelaji problemy, chodi sama a ja jen jistim za kapucku, ale za ruku nechce. Zatim nespadla. S mluvenim - porad neco mele, malokdy to ma hlavu a patu, ale ted si tvori hodne slov s vyznamem typu "po" - plena a podobne. Vsude vleze, na vejsky a tak, je o hodne akcnejsi nez byl Adinek. Ma tvrdou hlavu, dela jen to, co chce a pekne se vzteka. Hodne rozumi tomu co se rekne, rada pomaha, tj nosi mi rucnik do koupelny, prinasi boty kdyz jdem ven nebo naopak domaci, odnasi si svoje pouzite pradlo do kose, vyhazuje plenku, vyklizi mycku a tak - kez by ji to vydrzelo co nejdyl ![]() Na nocnik si rika, ale zatim to neriskuju bez pleny, nerika si totiz vzdycky. Co taky neznam od Adi - zajima ji kresleni, jak muze, bere tuzku a cmara, ale drzeni ma uz ted dobre, u Adi to musime cvicit, resp pripominat. Tak uvidime, jak na tom bude casem. Na plavani pekne plave pod vodou, teda ne, ze bych ji hodila a nechala, ale posilame si ji pod vodou a ona vzdy kousek plave sama, tj kope nohama a rukama. Konec vychloubani A vzhledem k tomu, ze mam doma srovnani, tak ted, v sesti letech je videt, ze to Ada vsechno dohnal - pliny uz nenosi, mluvi normalne, je bystry, zvidavy atd, chysta se do skoly, prezdivku "retardi" uz nemuzeme pouzivat, protoze uz to neplati. Plave krasne, uci se styly a moc mu to jde. |
| Siren | 64016 |
|
|
25.2.2011 8:54:20
Dobré ráno,
Davidku,právě že mu to nejde stáhnout ani trošičku, za zeptání fakt nic nedám, to máš pravdu ![]() Jak jsem setak poptávala-tchyně měla 3kluky a nikdo žádný problém, švagrová má 2syny-13 a 18 let, starší to měl podobné jako Áda, mastičku dostali až asi v 8letech,stejně pak musel na obřízku.Mladší dostal mast už ve 2letech, ta mu nepomohla tak ho poslali v 5letech na menší chir.zákrok.Tak uvidíme, jak to dopadne s pindíkem nám. ![]() Davidku, tak ať ti ten zbytek těhu rychle uteče, to ostatně i dalším těhulím ![]() Adam má taky zvláštní slovní patvary, třeba :Něchníchněk-měsíček Blebla-chleba, zebra Blábla-žába ![]() ![]() |
| Davídek01 | 87848 |
|
|
24.2.2011 21:20:24
Ahojte děvčata tak konečně tady zase někdo je
![]() Náš David chodí ze schodů za ruku a to někdy takovým stylem že čumí všude možně jen né pod nohy a do schodů taky jak kdy...někdy mu to jde pěkně jindy vůbec....nočník zatím stále volá pouze jen na kakání,čůráme do plín...a co se týče mluvení tak by hrozně moc chtěl říct co chce ale prostě krom těch svých pár slov a patvarů víc neřekne...ale naučil se konečně říkat mami,tati a babi(místo mama,tata a baba)je to takové hezčí. S tím stahováním jak už jsme se bavily tady ze Skramuškou já myslím že za zeptání u dr.člověk nic nedá,tak je to lepší než kdyby měl člověk něco zanedbat,ne?A to to nejde stáhnout opravdu ani trošičku? Ani nevím jak to vypadá s Luciferkem,měli by mít už po operaci a taky tady dlouho nebyla. Jinak já jsem pořád ještě celá,dnes mi pan dr.říkal že se mi opět čípek zkracuje a porodní cesty měknou tak jsem zvědavá kdy to přijde ![]() ![]() Hezký večer děvčata papa a dětem dobrou noc...... |
| Siren | 64016 |
|
|
24.2.2011 16:51:22
Pardon, ne HLKY ale,HOLKY !!
|
| Siren | 64016 |
|
|
24.2.2011 16:49:37
Zdravím taky po dlouhé době
![]() Rybičko, Adámek taky neumí chodit dolu ze schodů, nahoru jakžtakž, chodit sám začal kolem 15 měsíců Natálka byla s prominutím ještě větší poleno, tu jsem na schodech musela hlídat ještě loni, ale zase byla dřív šikovnější na jemnou motoriku, Adam dá dohromady max. 2 slova např. teď do mě hučí:"Putit Pú!"Hlky, četla jsem tady i jinde o stahování předkožky, nám to nejde vůbec, ani kousíček, nemá záněty, nebolí ho to,když to zkoušíme. Co myslíte, mám to říct mudře na dvouleté KO? Ta naše to moc neřeší a spíš to nechává na přírodě, co jsem tak z okolí slyšela. Asi je to taky dobře, jen mám prostě obavy, aby se něco nezanedbalo, je to přeci jen důležitá věc pro chlapy, určitě mi rozumíte... ![]() Jinak jsme zdraví, ťuk ťuk, ještě stále s plínou, nočník nesnáší, co mě těší, oproti Naty hezky sám a dobře papá ![]() ![]() ![]() ![]() Mějte se hezky a buďte zdraví ![]() |
| Rybicka+Krystof a Karolína |
| • |
24.2.2011 0:42:00
Ahoj holky,
taky po delší době zdravím, abych se pokochala co umí naši vrstevníci. My si s Kryštofem užíváme neustále nějakých nemocí, chytne všechno co vidí a snad už i všechno, co šlo kilometr daleko. Přes vánoce měl zápal plic, pak jsme navázali oboustraným zánětem středního ucha a teď si ve střevech "hýčkáme" bakterii s kuřecího masa. No prostě vůbec nevím, kam si pro to ten kluk chodí :) Moc toho zatím nenamluvíme, sice jsem mu napočítala přes 60 srozumitelných slov, ale mám pocit, že je dávkuje a užívá, jen když se mu zrovna chce. :) Mám pocit, že teď přidá každý den nějaké nové slovo, ale použije ho znova nejdřív za týden. Co třeba vůbec nechce opakovat jsou zvířátka. Vymámím z něj maximálně čtyři a je to hrozný boj :) Jinak zatím žádné velké věty netvoří - nejdelší zdokumentovaná je máma, kde je balon hopla hopla :) Jinak propojuje tak dvě slova, většinou tam je xy, nebo dej xy. S pohybem jsme na to poměrně bídně, začal chodit pozdě - na začátku 17 měsíce, takže teď se při běhu dost kymácí, neskáče, schody nahoru zvládne za ruku, ale rozhodně ne sám a schody dolů jsou trága. Je pravda, že byl fakt skoro tři měsíce doma nemocný, ale stejně sejít schody se asi naučí v první třídě. Všichni mě nervují, že děla ty pohybový věci hrozně pozdě, ale podle mudry dělá pokroky a všechno včetně chození dělal později, takže není proč se děsit. Tak nevím. Jooo, nočník nic moc, plínku sice nesnáší, ale ee říká až v okamžiku kdy je hotovo, nebo když chce mou okamžitou pozornost. Takže úspěchy spíš náhodné. Navíc do teď se milostpán nechává krmit a sám je ochoten lžičkou jíst pouze jeden druh jogurtu. Nevím čím si to ten jogurt zasloužil, ale je to tak. Vidličkou jí jen z našeho talíře, ze svého má pocit, že to samé se dá sníst rukama :) To jsem se ale rozepsala. Mějte se krásně a napište jak jste na tom vy. Rybička a Kryštof |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.