| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2009

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1140] Názory 11411150 z 29140  [Dalších 27990 >>]
Anakonda+2 75682
9.10.2009 13:28:18
Holky, vy jste ale ekoložky~R^~b~

Já chodím se Zuzkou jen na cvíčo..kde taky říkáme spoustu básniček..chodíme od 3 měsíců..a děsně jí to baví~R^ Fakt:-)

plakanek 87034
9.10.2009 13:20:47
Editko, já sice na Robátka chodím s Kačkou (ale kam bych jí měla dát,že???), ale věnovat se jí tam vůbec nemusím, ona je tam naprosto samostatná. Jen první hodinu chtěla sedět u mě na noze, ale od té doby je ona sama maminka s panenkou... a význam stejně jako Ty, v tom vidím.
plakanek 87034
9.10.2009 13:18:49
Zzairo, ta Robátka jsou od 4 měsíců do 18 měsíců. Od 18 měsíců jsou pak Krůčky.
Myslím, že optimální doba na ta Robátka je tak začít okolo 8 měsíců. Jenže to začínalo od září, to měla Kája 5, tak jsme začaly chodit. Myslím, že pro Káju to nebude mít moc velký smysl ještě tak měsíc-dva, ale Kačka si to tam fakt užívá,má svou panenku, s ní tancuje, už několik dní dopředu se ptá, kdy zas půjdeme, takže to beru jako takovou společnou aktivitu,ač to má být teda pro Káju a ne pro Kačku. My jsme tam nejmadší, je tam o měsíc starší chlapeček a pak nejvíce děti okolo těch 8-9 měsíců a ty už si to celkem užívájí. Pak jsou tam 2 okolo roku a ti také.

K aktivitám: to jsem vyjmenovala jen aktivity, které máme pravidelně, týden co týden. Kromě toho máme spousty nárazových akcí. Taky se docela setkáváme tady z netu ze města, to je taky fůra dětí, když je hezky, tak na hřiště, když ne, tak cukrárna nebo RC, je to fajn.
EditaMT 39700
9.10.2009 13:14:13
k Robátkům - já tedy chodím - chodila jsem i s Má´tou...

jakub má klávesy
Matýs má krůčky k hudbě - už jsme po rytmických krůčcích

a fílas chodí na Robátka...

já tedy význam vydím!!! - jinak bych tam nechodila v tomhle jsem opravdu líná - Fíla ty písničky už dobře zná - mi si je s klukama zpíváme i doma.... a reaguje na ně - moc se mu to líbí - při poslechových se stiší - poslouchá - už ví co bude za aktivitu u jaké písničky - moje malé paci paci.... a tak....
baví ho býs malými dětmi - kouká po nich...
rozhodně v tom přínos vidím!

ale na druhou stranu každé dítě je jiné a některé to opravdu oslovit nemusí....
jenom poznámka s Filípkem chodím na jeho robátka bez kluků - jinak by to nemělo efekt!!! - opravdu se mu plně věnuji!!!

jinak na Matýskovo hudebku Fílu beru, ale to si to tam odleží na podložce, občas na něj juknu, bafnu, ale jinak ho nechávám jen koukat a poslouchat - líbí se mu to a je v klidu.... tedy pokud ho zrovna něčím neudusím ~n~~a~

tak tak... mrzí mně to plavání, ale nedám to, je to velký rysk....

jakub bude mít ještě anglinu , ale díky bohu taky ve škole....
výtvarníme doma, tak to mám letos trochu jednodušší - trochu...
jakub by strašně chtěl na nějaký přírodovědecký kroužek, ale mně se tááááááák nechce - no třeba mně ještě ukecá.... ale spíš už ne....
zzaira,Naty02/07,Terka05/09 34749
9.10.2009 13:01:21
Plaki nemyslíš,že je na Robátka ještě brzy? Já chodila s Naty asi od půl roku,ale podle mě jí to něco začlo dávat až tak v roce a půl...ted nechodíme,protože ta naše hodiny se posunula už na 10hod. a navíc je to na blbým místě,kde se platí za parkování,ale možná budu chodit od pololetí jinam s Naty,s Terkou fakt až nejdřív za rok...jinak sjem čuměla,co máte aktivit,my budeme chodit ve středu do MC na zpívání s kytourou a hodinu tvoření a od pololetí bych jí chtěla dát na tanečky,ale nevim jestli jí vezmou je to až od 3 let a je to bez rodičů,tak budu mít 45min. pro sebe a Terku ~;)
plakanek 87034
9.10.2009 12:59:10
PRosím, můžu využít toho, že tu jsi a mít lékařský dotaz????
Karolínka byla cca před 3 týdny nemocná, asi 2 dny měla okolo 38,5 a rýmu,ale takovou zvlášní, nic moc se neodsálo,ani nenudlila. Pak to přešlo. Ale od té doby má skoro pořád mírně zvýšenou teplotu. Od 36,8 do 37,5. Občas nemá vůbec. Ale táhne se to takto už docela dlouho. No a při kojení, když saje, tak jí to v nose nebo kde chroptí, prostě jako by jí tam ty "soplíky" zacpávaly průchod. Akorát jí teda 2x denně vysáváme nos, občas dám Libenar a na noc Nasivin. Můžeš poradit, co bychom ještě mohli udělat? Co to je? Může to být zvětšená nosní mandle? Nechala bys dítě v tomto stavu očkovat? Má dostat 3. hexu a 2. Prevenar, naše dr. to dává najednou. Už mám jen 14 dní, abych jí stihla naočkovat. Dík
plakanek 87034
9.10.2009 12:55:19
Ahojky,
tak jsem Vás poctivě dočetla... Byly jsme na Robátkách, zejména Kačka se vyřádila (Kájí jen leží nebo jí mám na klíně a kouká). No a před domem už čekala babička.. Teď si šla lehnout s Kačkou. Kájí už spí 2h v tašce od kočárku, usnula po cestě domů...

My třídíme snad úplně všechno: plast, tetrapak, sklo, papír i hliník. Máme tady ve městě takový systém- dostáváme barevné pytle (kdo chce) a vozíme to do sběrného dvora. Je za to pak nějaká úleva na poplatku za odpad. Samozřejmě, že se to asi finančně až tak nevyplatí, ale mám dobrý pocit, že separuju, co se dá. Suchý chleba a skořápky od vajíček zase sbírám mým rodičům. Jen máme nedostatky, že nemáme slepice, psa, prostě zvířata, takže v koši bohužel končí nějaké ty zbytky. Teda jídlo my nevyhazujeme, ale jsem zvyklá z domu od našich, že vše zrecyklují slepice.

Jsem dnes nějaká unavená, nevyspaná...

Jo a Martinko-fotky-hned jsem si říkala, že to jsi Ty a manžel~;)
Mab 26777
9.10.2009 12:53:28
Magrátko, já bych taky pro sebe nějaký pásek ráda, takový hezký na parádu, žádný nemám. Věnovala bych si k vánocům.

Fílu bych ve skautským kroji moc chtěla vidět, tak koukej takový krásný kroj sehnat.~s~
Já mám doma pořád pionýrský šátek i odznak, košili jsem už vyhodila. Ale tenkrát mi bylo strašně líto, že nemám orig. pionýrskou sukni, no kdeže loňské sněhy jsou.
EditaMT 39700
9.10.2009 12:46:18
tak jsem doma byla jsem zas utrácet :-)))
za plýny samozřejmě - uf....

no nic já ekolog tělem a duší nejsem schopná přejít na látkovky - kluci to nesnáší - asi proto že to nemá ráda maminka - líná :-)))))))))

Mám je i uvědoměle zakoupené... krásné a mnoho, bambusové vložky.... ale kluci to ani jeden nechtěli - tedy mates ano Fíla - u Jakuba jsem to tenkrát nezkoušela....

jojo je to boj - tolik třídim a stejně ten Svět tolik zas...m jednorázovíma plínkama.

Ke koníčkům - mi si v tomto roce trochu dáchli - kluci chodí jen každý na svou hudebku a na karate, jakub má ještě ve škole počítače - ale to se nepočítá...
plavat už nemůžem kvůli uším a na nic jiného nemám nějak morál
vlastně ještě všichni kluci mají skautíky...
Vlastně jsem se nepochlubila jaký jsem průkopník!!!! - vlastně Fíla - je nejmladší skautík na Světě - nikde ještě nezaložili a nepovolili mami dětský oddíl skautíků - a jelikož fíla je nejmladší tak jsme zase Světový unikát!!!!!!!

jen jsem zvědavá, kde na něj seženu tak prťavý kroj ~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~y~
Mab 26777
9.10.2009 12:45:57
ještě se zeptám na ten kov, myslíte že ve sběrných surovinách vezmou i takové ty běžné drobnosti? z kovu máme doma tak alobal - většinou od másla, jogurtů apod, sem tam nějaký drátek a víčka od tvrdého alkoholu či piva, jinak snad nic. je toho opravdu minimum, má smysl to třídit a vozit do sběru?
[<<Předchozích 1140] Názory 11411150 z 29140  [Dalších 27990 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.