| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2009

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1290] Názory 12911300 z 29140  [Dalších 27840 >>]
Mab 26777
8.10.2009 11:39:42
Ahoj holky, tohle je na stránkách kojeni.net. Je to takový rozumný souhrn, vždy se najde něco co se bude různě lišit, aletady jsou docela aktuální informace (ale přiznám, že jsem to nepročetla úplně celé a dávám sem pár kousků, o kterých si jsem jistá.

Do ukončeného 6. měsíce nepodávejte pokrmy obsahující lepek kojeným dětem, nekojeným dětem do 9-12. měsíce.

Nepodávejte neupravené „obyčejné“ kravské mléko. K přípravě pokrmů je ho možné používat od 1. roku věku, jako samostatný nápoj až po 2. roce věku (nejdříve po 18. měsíci). Tvaroh až po roce věku.

V 8. měsíci můžeme také dítěti nabídnout kvalitní bílý jogurt (bez konzervačních látek, barviv a dalších „éček“, s živou jogurtovou kulturou) – např. Holandia. Dítě ho může jíst samotný případně do něj přidáme ovoce nebo ovocnou přesnidávku.

Do 1 roku nedávejte tvaroh (pribináček apod.), obsahuje příliš mnoho bílkovin, které zatěžují ledviny.

U kojených, prospívajících dětí není nutné podávat tekutiny zhruba do 9.-10. měsíce. Toto ovšem platí pro děti, které jsou kojeny stále dost často, alespoń 5-6x denně. Rozhodně ale doporučuji zkoušet tekutiny nabízet již s prvními příkrmy, protože to pak může usnadnit podávání tekutin později. Pro začátek stačí pár lžiček vody na zapití po příkrmu a posléze ještě dokojit.
Gabik_S 100396
8.10.2009 11:30:26
To si taky myslim, ze bude spokojeny, ze uvidi lepe ven, uz se mu moc nelibi v korbicce. Tak ja rukojet prehazovaci nemam, takze to bude zmena. A kdyz budou mrazy, tak ho budu muset zabandazovat, aby mu bylo teploucko. Ale kombineza, fusak, nanoznik , to by melo stacit, ne?

simca+klucíí 66211
8.10.2009 11:28:11
gabi,mi prehazujeme rukojet a polohujeme take do rovna,vyjmecne mirne do sedu a je tam spokojeny,protoze vidi ven~R^~R^
Gabik_S 100396
8.10.2009 11:26:36
My mame taky "zmenseny" kocarek !! Snad to doklepeme do 6 mesice, ale myslim, ze s fusakem se tam uz nevejdeme. Adamek uz ted musi krcit nozicky.
Sportak nemam, ale mam po Fildovi PegPerego golfky a tam jde polohovat skoro do vodorovna. Takze asi skonci tam... jinak si nevim rady. Taky me zajima
jak to budete resit vy?? Koukam, ze to bude mit hodne z nas problem.

Simco, a jak se libi malemu ve sportaku, je to dost zmena , ne? Ma ted hlavicku asi obracene.. jako ze kouka po smeru jizdy a ty na nej hur vidis.
EditaMT 39700
8.10.2009 11:24:46
taky dostáváme pígo do každý nožky jednu - no díky Bohu je to za námi a až za rok...
simca+klucíí 66211
8.10.2009 11:22:28
my dostaneme 2 varku 15,rijna
Gabik_S 100396
8.10.2009 11:16:59
Plakanku, ja mam Adamka, je nar.3.5. , bylo mu 5 mesicu, ockovani dostal prvni ve 3 mesicich, dalsi ve 4 mes. a chystala doktorka treti po mesici, tj. v 5 mes. ale to zatim jsme odsunuli, rikala, ze by mela byt dalsi davka do dvou mesicu po predchozim ockovani. Ale taky koukam, ze je to vsude jinak.
V prikrmech jsi uz koukam zbehla, my bychom meli byt kvuli alergiim opatrnejsi, ale to je u vsech... takze za par dni zacneme asi s mrkvickou...

Plenky - holky , tak to vas obdivuji,ze pouzivate latkove. Ja jsem lina, asi bych nezvladla porad prat a zehlit... ale je fakt , ze s ekologii soucitim, a je to hruza, kolik plen se vyprodukuje ... ja jen co jsem byla se segrou na chalupe (mame obe male deti), tak jsme za tyden meli pul popelnice jen plenek. Tak to aspon kompenzuji jinde, tridim odpad, a to ze toho taky je, plastu vynasim strasne moc... ale jsou lidi, kterym je to uplne jedno a cpou to do popelnice, to i my rodice, jeste se mi posmivaji, ze vyplachuju kelimky od jogurtu a tridim....

Jeste jsme chteli naockovat Prevenar, asi ho dame az po sestem mes. , to bude potreba o jednu davku mene.
To jsem se taky divila, mymu synovci doktorka ockovala Prevenar a hexa soucasne, vzdy do kazde nozicky jednu vakcinu, a nase doktorka to chtela ockovat po 14 dnech odstupu...

simca+klucíí 66211
8.10.2009 10:50:38
emco,vy berete plinky z velkoskladu?napis nejake info,zda muze kazdy a pod
dekuji:-):-)
Emca+Honzík + Daneček 44475
8.10.2009 10:48:47
Tak Dan vydrží v korbičce asi opravdu do těch 6. měsíců, uvidíme jak moc se ochladí, jestli se ochladí víc, tak do sporťáku bude muset jít, ale zatím tam má ještě krapet místečka.
simca+klucíí 66211
8.10.2009 10:46:38
jahny mi jsme ve sportaku uz ted~y~~y~
kote mas ma vypit asi 1o5o ml~w~~w~
[<<Předchozích 1290] Názory 12911300 z 29140  [Dalších 27840 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.