| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2010

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Fotoalbum duben 2010

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1090] Názory 10911100 z 18468  [Dalších 17368 >>]
Mirulinka 32529
16.4.2010 20:41:32
Polynka se dockala, super, moc gratuluji, at jsou obe holky ok a dobre je jim na svete ~x~~;((
Pett* (děti 2004, 2006, 2010) 6223
16.4.2010 20:33:36
posílám obrovské gratulace k narozeným mimískům ~;((~;((~;((~p~~p~~p~~x~~x~~x~ a maminkám přeju hlavně pohodu.

před týdnem touhle dobou jsem byla na příjmu v porodce~p~

dneska už bylo celkem lépe, i když včera večer horečka, musela jsem se v noci několikrát převlíkat, deka taky úplně propocená:-( ráno ale už výrazně lepší, dokonce už po těch prášcích co mi dali v porodce už celkem výrazně ustoupily i otoky. Dneska jsem několikrát zkoušela přikládat s kloboučkem i bez, ale bohužel bez úspěchu:-( skoro se bojím že jsme jí zkazili dudlikem, ale já ho dávala v dobré víře~n~~n~~n~ malá má hodně velkou potřebu sání a Dr. říkala, že když nesosá ode mě a později bude sosat stejně s kloboučkem, že ten dudan zas tak nevadí.No já nevím, mám docela obavy jestli jsme to nepodělali:-( laktační poradkyni jsem zatím bohužel tady v okolí žádnou nesehnala-ještě teda slíbilo pomoct naše mateřské centrum, ale bude to až příští týden. Zatím jsem si alespoň pustila nějaké DVD laktační ligy, tak jsem podle toho trochu poupravila techniku odstříkávání, tak je o maličko lepší.
Dneska jsem dokonce byla už i s Terinkou nakupovat v sekáči :-)) nemáme žádný mrňavý dupačky, všechno je dlouhý, malá se z toho vykope, pak má úplně ledový nožičky, ponožky většinou taky skope. No šly jsme nakupovat pro malou, ale nejvíc toho má ve finále Terka ~t~ jsem nějak zapomněla, že už je to velká koza, která všechno musí mít a že mě většinou ukecá~t~
Donutka +3+// 77327
16.4.2010 20:27:54
Hmm, tak to asi máte v rodině~t~
anxieta 43837
16.4.2010 19:30:13
CTG - laicky.... měří to srdeční ozvy a napětí dělohy - 2 křivky - ta s tím napětím je při stazíh jak sinusoida - vlna, jinak je taková kostrbatá...
Termín mám teoreticky dobře - ze začátku jsem byla snad 5x na HCG a podle toho jak mi rostlo a potom i podle UTZ ve 12.tt je to tohle datum. Ale jestli je po manželovi, tak je to jasné - říká, že je lepší aby ostatní čekali na něj, než aby on čekal na ostatní a nějaké termíny ho zajímají až když mu hoří za zadkem - takže jestli je po něm, tak se není čemu divit~y~~t~
Donutka +3+// 77327
16.4.2010 19:16:35
text v angličtině je http://en.wikipedia.org/wiki/Cardiotocography
Donutka +3+// 77327
16.4.2010 19:13:19
janule, já to taky nevím. ale držím palce, aT už porodíš a nenudíš se. mě to pak nedá a musím to hledat~y~ CTG = kardiotokografie (angl. cardiotocography; cardio - je tuším něco se srdcem; toco - něco s dělohou; graphy - jako záznam) ale jestli v latině je to stejně, netuším~d~) to bude vědět Gabčica~;)
Donutka +3+// 77327
16.4.2010 19:04:59
anxieto a máš dobře určený termín porodu?
Donutka +3+// 77327
16.4.2010 19:03:44
taky chci gratulovat frézii - nevím, jestli jsem jí už gratulovala nebo ne.~;)
A Polynce - ať se vám, ženský, daří~;((~x~
Vopičko, jste krásná rodinka~;)~;((

Holky, co vás bolí šití a příp. hemeroidy - mě to bolelo děsně, ale rychle se to zahojilo, jak jsem to mazala 3x denně tím gelem z dubové kůry. Však jsem už psala, že ještě týden po porodu jsem seděla na nafouklém kruhu a 14 dní po porodu už jsem jela na kole nakoupit...~R^

Luci dneska prdí~Rv tak máme uřváno... Ale jelikož mi tu neřve sama, tak mě to už tolik nestresuje...~f~
Janula38+Nela 71894
16.4.2010 19:03:00
Dneska jsem nad tím taky přemýšlela při čekání co znamená CTG?~d~
Janula38+Nela 71894
16.4.2010 19:01:27
Zdravím všechny ~3~,
vidím, že se zdárně sunu na konec ~n~. My stále v celku i po dnešní kontrole. Zase jsme museli dvakrát. Poprvé to nebylo ono ~Rv~h~. Tak za tři hodiny zase znovu. Kdyby to nebylo i pak dobrý, tak už by si nás tam nechali. Ale ta potvůrka, jakoby to věděla, tak se mohla přetrhnout. Já už nevím, jak ho popohnat ~a~. Ale podle doktora i sestřičky by to už dýl nemělo trvat, jak do pondělka. Hahaha ~t~~t~. To jsem zvědavá.
Poly, gratuluji k narození Julinky.~p~~x~~p~~x~
Vopičko, Tobias je pěkňoučký. Holky na něj určo poletí.~x~~x~~;)~s~
[<<Předchozích 1090] Názory 10911100 z 18468  [Dalších 17368 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.