Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Janca I.,Anetka07/07 | 65480 |
|
|
15.4.2010 22:24:07
Frézii, moc gratuluju k Dominičce
![]() ![]() ![]() , super, že bez vyvolání.Kojení, u Anetky jsem musela odstříkávat, hodně jsem masírovala v teplé sprše, malou často přikládala. Ale neznám problém s přikládáním, mám bradavky jak stojné věže, takže prcci mají za co vzít. Na tvrdnutí mi v porodnici dávali paralen, že podpoří laktaci a zároveň trochu uleví. Takže se opravdu může i paralen. Jinak, než se začnou tvrdnoucí prsa odstříkávat, tak je opravdu dobré je napařit v teplé sprše, masírovat, aby všechny bulky z prsa zmizely a mléko dobře teklo. Pett, je mi líto takového trápení, snad se to brzo zlomí a poradkyní určitě volej. Moje ségra s ní má taky jen ty NEJ zkušenosti. Teď u Ondruly to je zatím v pohodě, už jsem začali přibírat, sice jen 10 deka za 6 dní, ale prý je to v pořádku. Začal vážně sát, jak dravec, tak si myslím, že už to je opravdu v pořádku. Až se mlíkem zalyká a musím ho stavět do vodorodna, aby se rozdýchal . Večerní brekot taky ustal, v 8 usíná, v 11 ho budím. Pak vydrží 4 hoďky a pak 3, takže jsem zatím moc spokojená. Ale ono se to může zlomit.A váha, přibrala jsem všeho všudy 7kg a dole mám 12,5. Na léto se mi to moc líbí, ale nesmím to zase vyžrat . A doufám, že i to bříško ještě spadne, ikdyž už vůbec nevypadá jak po porodu. |
| Mirulinka | 32529 |
|
|
15.4.2010 22:18:26
jee, DOminika je naprosto kouzelna, jeste jednou velka gratulace Frezii
![]() |
| Donutka +3+// | 77327 |
|
|
15.4.2010 22:18:10
jdu spát, všem přeju klidnou noc a hodné děti!!! A těhulkám hodně sil do závěru!!!
![]() |
| Donutka +3+// | 77327 |
|
|
15.4.2010 22:16:56
Ahoj, tak jsem ráda, že binec není jen u nás...
![]() jutto, já jsem žádala o porodné na úřadu práce - odbor státní soc. podpory - tam co se žádá o rodičák. Chtěli rodný list dítěte a mou občanku. byl tam mm, neměl ji s sebou, ale ukecal to http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/708/place?uzel=689&POSTUP_ID=616&PRVEK_ID=437 |
| Zavřioči+Em+Li | 74118 |
|
|
15.4.2010 21:32:53
No tak muze byt i ibalgin i paralen....
Dobre to vedet... Jdu kuknout na fotky. |
| mambo | 100493 |
|
|
15.4.2010 21:24:26
ahoj holky,
nestiham docist..., ale prisla mi fotka Dominiky od Frezie tak jsem ji vlozila do denicku - je nadherna ![]() Hezky vecer |
| Arijka1+5,5r.+2,5r.+1m | 96618 |
|
|
15.4.2010 20:59:50
5. Režimová opatření, která vedou ke snížení přestupu léků do mateřského mléka:
•neužívat léky nadbytečně, pouze v indikovaných případech •lék je potřeba užít ihned po kojení, pokud lze večer, kdy kojenec usíná na nejdelší dobu •při krátkodobé léčbě (několika dnů) lze kojení dítěte přerušit (laktaci zachovat odstříkáváním) |
| Arijka1+5,5r.+2,5r.+1m | 96618 |
|
|
15.4.2010 20:58:22
tak jsem holky neco nasla:
2. Léky při kojení bezpečné (při běžném dávkování) •paracetamol (Paralen) – běžně se používá při teplotě či jako analgetikum při bolesti •nesteroidní antirevmatika (Ibalgin) – nejběžnější lék na bolest, zánět, používá se též při teplotě •antibiotika penicilinová, cefalosporiny (V-Penicilin, Zinnat) •fibrinolytika, antikoagulancia (heparin, warfarin) – používané k léčbě či prevenci u stavů se zvýšenou krevní srážlivostí •inzulin •kortikosteroidy ve velmi nízkých dávkách (lokálně a inhalačně jsou zcela bezpečné |
| Tobianni | 38942 |
|
|
15.4.2010 20:05:40
Pomoc při bolestivém nalití prsou:
* studené obklady mezi kojením * teplé vlhké obklady a masáže prsů před kojením * ostříkání před kojením změkčí dvorec * kojit často a měnit polohy K tomu brufenu - opravdu se může. Jednak mi to říkaly dětské sestry v porodce a jednak jsem ho dostávala v porodnici proti bolesti. U paralenu nevím, jen píšu, že mi řekli, že se může. Ale u ibalginu je prokázáno, že se do mateřského mléka dostane stopové množství, opravdu malinko a je to neškodné. Vzala bych si ho těsně po kojení. Vím, co je to bolest hlavy... |
| Zavřioči+Em+Li | 74118 |
|
|
15.4.2010 19:37:20
No s tím brufenem tedy nevím, mne rikala detska, ze jedine paralen pri kojení....
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.