| Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym | 15223 |
|
|
30.1.2013 22:00:12
Ahoj holky,
Ellen, ja sice bydlím v celkem hezké vesnici, která je celá obklopená lesy a kousínek za humnama už nám začíná Moravský kras, ale v zimě tu moc dýchatelno taky není, skoro všichni topí dřevem a někdy se to tady drží jako poklice. V létě je to fajn, skoro každý den s malým vyjdu do lesa nad přehradu a to je pro mě balzám. V zimě tomu taky moc nedáváme, ještě když je sníh, tak se to dá, jinak malou procházku ke kostelu a zpátky. Madelinko, taky jsem ráda, že vás tady mám, jen je škoda, že těch pár co nás tu zbylo jsme ukázkově rozeseté po celé ČR, ráda bych vás potkávala i doopravdy .A jak se daří v práci? Andy, tak u vás se už taky marodi? |
| Ellen + 4 | 111184 |
|
|
30.1.2013 21:15:17
Ahojda,
jdu vás pozdravit mezi balením. Zítra vyzvednu za školy děti a na týden se jich zbavím, tak je toho balení hodně. Holky to je legrace s těma blázincema - nejdřív jsem nevěděla kam že se to ta Majka chystá, pak mi to došlo , u nás se jezdí do Havlbrodu jak píše Monča, u nich do Kromclu, u Majky Beřkovice, u Andý Opava, trochu na severozápad od nás jsou to Kosmonosy a Praha ta má Bohnice, jak u vás Madelinko?![]() Na srazík v Českém ráji bych ráda dorazila, na začátku prázdnin bych toho ještě měla být schopná. Madelinko, ty jsi naše sluníčko, dokážeš pohladit po duši! Já jsem taky ráda že vás mám, vůbec nějak nemám čas se scházet s kamarádkama a ony jsou na tom podobně, většinou mají taky spoustu dětí a tak jsem ráda že mám s kým pokecat, když doma je to samej chlap a chlapi jak známo slyší jen to co chtějí slyšet. To je vždycky pokec ![]() .Jo a s tím vzduchem to je pravda, jsem ráda že bydlíme na vesnici a mám ty děcka kam vyhnat ven a mají pohyb. V našem spádovém městě je ten vzduch skoro jedovatý. Já se teda přes zimu musím dost nutit abych šla ven, když tam není co dělat na zahradě tak mě to neba. Tak jdu balit. |
| Madelinka+3 andílci | 78772 |
|
|
30.1.2013 14:19:03
Majko, díky a blahopřeju Lucince, šikulka.
Jen jsem chtěla napsat,že u nás na zdraví funguje to, že jsme často na čerstvém vzduchu, hýbeme se atd.Musím to zaklepat, atb už jsme dlouho neměli. Ještě jsem vám chtěla napsat, že jsem ráda, že vás, i když písemně,mám ![]() ![]() |
| Andýs | 65055 |
|
|
30.1.2013 11:54:50
Ahoj holky, jsem tu jen na skok, jsem vás dočetla, snad večer odepíšu. T. nechodil do školky, byl nachlazený, tak nějak nestíhám.
Jinak u nás se jezdí do Opavy. |
|
|
30.1.2013 9:48:43
Ahoj holky,
tak u nás už lije taky, sníh sice ještě je, ale je to ukrutně mokrý, takže se ven stejně nedá jít. Majko, u nás se s nervíkama jezdí do Kromclu (Kroměříž) a když jsem bydlela v Čechách, tak jsme zase jezdili do Havlobrodu .Lucinka je šikovná, blahopřejeme k umístění. Prokop včera donesl výzo z hudebky a měl z obou předmětů za jedna. Díky za recept na marcipán, odhodlávám se už dlouho, tak to brzy risknu a pak dám vědět. U nás se spí taky mizerně, nemoc sice odezněla během dvou dnů, ale super spaní nám zůstalo a to ani před tím to nebyla žádná hitparáda. Ellen, krásně znějící celoživotní vzdělávání mám za sebou taky, naštěstí netrvalo celý život . Dělala jsem spec. pedagogiku pro ped. a zdrav. pracovníky. I když jako zdravotní sestra se vlastně stejně musím celoživotně vzdělávat, pokud chci pracovat jako zdravotní sestra bez dohledu, tak musím být registrovaná a sbírat kredity, které získávám formou různých školení, seminářů a přednášek. Většinu si platíme sami, jezdíme po školeních v době volna, nebo si bereme dovolenou...Na začátek prázdnin jsme si zarezervovali chatu v Českém ráji, mám to tam moc ráda, tak snad nám letos vyjde počasí a nebude to jako minulý rok. Tak pokud budete mít holky z Čech čas, tak budu blíž a můžeme udělat aspoň minisrazík, nebo nějaký společný výlet. |
| Ellen + 4 | 111184 |
|
|
29.1.2013 21:39:40
U nás dneska pršelo, sníh už je skoro pryč, je to škoda. Ale ven jsme jít museli aspoň an chvíli, doma se to nedá s malým vydržet.
No teď už můžu napsat, že kluci díky včerejšku nenastydli. Nebyla tam velká hloubka a byli rychle doma. Takže máme jen úsměvný zážitek (malej prý ani nebrečel, on prostě vodu miluje ).Majko, právě o to jde jak se s tím člověk má vyrovnat. U mě to je právě ta nedůvěra v očkování a západní medicínu a taky víra v Boha. Každýho taková zkušenost nějak změní. Taky jsem byla u prvního syna mladá a blbá (podle mě ), očkování jsem brala jako úžasnou věc a při sebemenší teplotce cpala Nurofen apod. Teď jim srážím teplotu až nad 39 - 39,5 a to nejdřív zábalem a pak teprve léky a musím říct, že tím že na to nejsou zvyklí tak jim stačí poloviční dávka než jaká je na krabičce a opravdu ta horečka většinou spálí bacily a je po nemoci... ATB neznáme (ťukám). A ještě to má tu výhodu, že jsou díky teplotě víc v klidu a fakt leží. To jsem se zase rozepsala. A gratuluju Lucce k poháru! Jo a studovat u nespavýho dítěte, to fakt nejde, to je o zkolabování. Přes den se u dětí fakt nedá učit. Tak třeba až se Aduš se spaním polepší tak se do toho pustíš, nikdy není pozdě. Náš malej teď konečně spí dobře - přečtu pohádku zazpívám, pusa a je klid až do rána (posledních asi deset dní co nemá ráno mlíko). Takže teď budu mít do konce července klidné noci a pak to začne znova a už teď si říkám, jak to nespaní zase zvládnu .Madelinko tak tebe to ještě čeká - to zní děsivě - "celoživotní vzdělávání" a k tomu práce a děti, no držím palce. |
| majka,lucinka03 + Adélka11 | 85968 |
|
|
29.1.2013 20:09:11
Ahoj holky. Jsem tady.
Adélka nudlí, takže neprospané noci, tanání nudlí je nadlidský výkon - vysavač je u nás tytyty, když ho uklízím, tak mu dělá papapa. V neděli jsem byla celý den pryč - na těch pomponech s Luckou. Bylo to Mistrovství ČR a holky byly v té jejich kategorii 3., což je krásný, přivezli jsme pohár. Vstávala jsem ráno, návrat večer, stále odpočívám, doháním věci okolo a dospávám, kdy můžu. Navíc přicházím o hlas, ale naštěstí jsou to jen hlasivky. Lucka už si zase stěžuje, že jí bolí v krku, už jsem fakt na Beřkovice, v té hale byla děsná zima, tak doufám, že tam neprostydla, celou dobu tam byla krom vystoupení v lyžařských kalhotech. Elen, dlouho jsem Tvůj příspěvek rodýchávala, ani ne tak z jiných důvodů, jako z těch, jak se s tím matka prostě vyrovnává. Muselo to být hrozné, ale jak holky píšou, je to za Vámi, vše je o. k. a tak to také zůstane. Už jsem medicínu v několika směrech také dost přehodnotila. S Luckou jsem to jako mladá máma moc neřešila, ale teď už docela jo. Občas si přes FCB písnu s Di, má toho hodně, malá chodí do jesliček, odplenkovávají, tak snad nakoukne a hodí nějaké foto. Elen, hlavně, že se klukům nic nestalo a snad to neodmarodí. Každopádně historka dost nepříjemná. ![]() Moni, u nás taky sněžilo, počasí jak v pohádce, ale dneska celý den pršelo a je po všem, bláto, hnus, voda......:-( Jinak co se týče školy, také mám nutkání jako Monča, už jsem chtěla o mateřskou, jenže Adélka je fakt živel a zaměstná člověka na celý den, v noci stále nespíme, takže fakt nevím, jak bych se učila, už takhle jedu na doraz. Ale věřím, že jestli se nerozhoupu, budu jednou litovat. ![]() Madelinko, držím palce, ať to všechno skloubíš a zvládáš. A na uro ať dopadnete co nejlépe. ![]() Tady je recept na marcipán, později ho dám do deníčku: 40 dkg cukru moučka 5 dkg 100% tuku ( i HERA ) - rozehřát 2 bílky 2 lžíce medu 30 dkg sušeného mléka, dle potřeby voda ( nedávám ) popř. barvivo, mandlové aroma ( dávám - normálně pokapat ) - vše zpracujeme, konzistence se podobá modelíně Těsto světlé: 150 hl. mouky 150 pol. mouky 200 g cukru kr. 5 vajec 1/2 skleničky ( cca 1 dcl ) vody - stejně tak oleje 1 prášek do pečiva 1 van. cukr - když chcete kakaové těsto, stačí jednu lžíci mouky vyměnit za lžíci kakaa - nutné vyšlehat vejce s cukrem v hustou hmotu ( pěnu ) Krém: 500 ml mléka 2 čoko pudinky 2 másla cukr - do krému nastrouhat hořkou čokoládu - z tohoto tvořím já dorty ![]() |
| Madelinka+3 andílci | 78772 |
|
|
29.1.2013 19:04:56
Ahoj, hrozné počasí, tady lilo celý den.
Ellen, já do 30 let furt studovala a teď mě to bude ještě na chvíli čekat,od září, musím si dodělat kurz celoživotního vzdělání pro pedagogy,na 3 nebo 6 semestrů . V Praze nebo Ústí, to si musím rozmyslet.No, bude to síla.![]() |
|
|
29.1.2013 16:34:05
Ahoj holky,
a je po krásném počasí, dopoledne chumelilo, padaly obrovské vločky a my jsme zůstali s Jájou doma, protože jsem dělala oběd a uklízela a teď tam lije . Aspoň včera jsme si trochu užili, šli jsme jen na procházku se sáňkobobama a nakonec zůstali sáňkovat na kopci, Jája teda na sáňkách jezdit nechtěl, takže jezdil na ledovce po zadku a po zádech.Ellen, to je fakt děs pustit někam chlapy, ještěže to takhle dopadlo. Se článkem jsi mě nevyděsila, spíš přivedla k velkému přemýšlení, měla jsem toho na srdci víc, jen mě nenapadlo reagovat do deníčku a na diskuzi jsem nechtěla. Se studiem jsi fakt dobrá, já mám čad od času takové nutkání si podat přihlášku, ale hned si uvědomím co mě čeká od příštího února a představa, že by k tomu byla ještě škola, to už bych se musela rozdvojit. A u zubaře jsem byla ve čtvrtek a je to děs běs, vypadalo to, že je vše v pořádku a pak mi udělala zubařka RTG a zjistila, že mám tři kazy, z toho je jeden prý obrovský , jsem objednaná na březen.Majko, kde se touláš? Jak budeš mít čas, mohla by jsi sem, prosím, hodit recept na marcipán? |
| Ellen + 4 | 111184 |
|
|
29.1.2013 15:05:33
Tak máme za sebou taky zubaře s T. Já mám pořád nějaké problémy se zubama, tak jsem tam jak doma, naštěstí máme úžasnou zubařku. T. měl na stoličkách takové rezavé zbarvení, tak jsem si nebyla jistá, jestli to není kaz, ale je to prý jen pigment (to je z toho jak si nechce nechat pořádně vyčistit zuby), tak jsem ráda že to není kaz.
Holky nekoukáte některá na ten dokument Čtyři v tom? Je to docela zajímavý, jak je každá z těch žen v úplně jiné situaci. Moni ještě myslím na to jestli jsem tě tím článkem moc nevyděsila, to bych hrozně nerada. Jája bude určitě v pořádku! Musím se pochlubit - příští týden mi všechny děti odjedou k babičkám a já budu v klidu dodělávat resty a konečně dopisovat bakalářku (minulý rok na to nějak díky T. nespaní nezbyly síly, tak snad už to letos vyjde - jsem věčný student ). |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.