Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Paja+2 prcci | 123513 |
|
|
7.5.2012 10:18:54
Jojo Mariko, souhlasím s Tebou - také se snažím mu to dopřávat, dává to fakt dost jasně najevo, že se chce chovat a být u mě, nejde to ignorovat a věřím, že když mu budu vyhovovat, tak že jednou bude zdravě sebevědomý a samostatný. Ale fakt je, že já se snažím mu vyhovovat od narození a on zatím žádné známky touhy po osamostatnění se nejeví, je to totální nošenec. Dnes v noci začal brečet a já ho šla pochovat a spal mi jen v náruči, když jsem ho položila, tak zase brečel, tak jsem si ho vzala do postele a spal na mě tak jako když byl miminko a spokojenej jak želva, jen mě se moc pohodlně nespalo, ale nevadí, hladila jsem ho, poslouchala jak odfukuje a užívala si tu blízkost a očuchávala mu tu jeho voňavou hlavičku
... ale jako klidně bych si takové mazlící noci odpustila, tulit se můžeme i přes den, tak snad se to nebude moc často opakovat...ale nechat ho brečet - na to fakt nemám, je to už sice velký ROČNÍ kluk, ale pořád věřím, že ten fyzický kontakt je jeho přirozená potřeba a ne rozmar...(já vím, někdo by řekl, že jsem naivní a děcko si pěkně rozmazluju, co?) |
| Luci81+Klárka+Jeníček | 30166 |
|
|
7.5.2012 9:05:59
Holky jezdite nektera do Tater? V lete bychom chteli, jen nevim kam. Tak hledam rady
![]() |
|
|
7.5.2012 9:03:09
Joll tak co s kolem. Chcete to brzy zase zkusit nebo date nejaky cas pauzu? Porad si rikam co by male mohlo vadit. Bruslit jsi psala ze chodite. Tak rychlost by ro byt nemela, ne? Nestvala ji helma? Nebou pripoutani? Treba to priste uz bude ok, uz to nebude tak nezname. Nebo proste to zkuste tak za mesic a uvidite. Nekdy pomuze odstup a nekdy je to jen strach z neznameho. Kazdopadne me to mrzi. My si to vylozene uzivali. Dali jsme pres 16km. Z toho ale maly pulku prospinkal
![]() |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
6.5.2012 22:31:41
Páji, to jsou jen dva růžný úhly pohledu na stejnou věc. Zkouší, no jasně, zkouší se Ti dát najevo, že nechce pryč z Tvé náruče, někdo to pokládá za rozmazlenost, nekdo zase za přirozenost, já bych mu to dopřála, i když se nedá vyloučit, že takhle bude chtít usinat i později, takže to je dobré zvážit. Já jsem v náručí Eli dlouho taky uspávala a je fakt, že se snažím trochu tomuhle podruhý vyhnout, ale kdyby to nešlo jinak, plakat bych ho nenechala.
|
|
|
6.5.2012 21:51:12
Luci to Daneček je také co se týče pohybu naprosto soběstačnej, teď se naučil i sám chodit ze schodů (do schodů uměl už dřív, ale teď umí i dolů), ale přes to ho láká víc nosit se a chovat než se soběstačně pohybovat po domě...což nechápu, okolo sebe vidím spíš opak - že děti preferují volný pohyb před vázáním se. Teď tady byl tchán a já vařila s Danečkem na zádech a on "chudák, proč ho tam tak trápíš?", tak říkám, že tam je spokojenej a chce tam být, ale on nechápal a asi mi moc nevěřil
![]() |
|
|
6.5.2012 21:48:04
Mariko že by to byla separační úzkost? Ono vlastně posledních pár dní je problém večerní usínání - běžně byl zvyklý, že jsem ho večer nakrmila mlíčkem a on už u toho usínal, tak jsem ho pak jen pochovala, aby si odříhnul, on už u toho klimbal a položil mi hlavičku na rameno a usínal, potom jsem ho položila do postýlky a hned usnul, někdy si před tím chvíli šmudlal polštář, ale poslední dny jak ho uložím, tak šíleně vříská! Tak ho znovu vezmu do náruče a on mi položí hlavičku zase na rameno a hned spí, tak chvíli chovám a čekám až usne víc na tvrdo, ale jak pokládám, tak okamžitě procitne a siréna a zase srdceryvný pláč, tak znova do náruče a opět hlavička na rameno a v mžiku usíná...takhle tam s ním trávím i půl hodiny a pořád ho zkouším odložit, ale on se vždycky probudí a začne brečet...až když si ho nechám fakt dlouho u sebe a spí fakt na tvrdo, tak položím a už se neprobudí a to potom spí celou noc bez jediného probuzení, nechápu, co to začal večer vyvádět...mě to chování nevadí, chovám ho ráda, jen je často problém, jak zabavit Natálku, aby za námi pořád nelezla ho rozptylovat...že by fakt jen dočasná separační úzkost? Tak nezbývá než vydržet a snad to přejde, protože ignorovat ten srdceryvný pláč opravdu nejde, manžel říká, že to na mě jen zkouší, ale já nevím, přijde mi,že fakt strašně moc chce, ať tam s ním jsem, bobeček můj maličkej...
Jo a na to spaní nám zabraly homeopatika! Čínská medicína nám zase zabrala na to jeho hnisající oko, po tom, co nezabraly ani antibiotika ani nic, tak čínská mu to očenko krásně vyčistila ![]() |
|
|
6.5.2012 21:18:14
Pajo, Jenicek ma uz dny kdy spinka jen po obede. Ale mam radeji kdyz spinka dvakrat. Jinak uz take spinka celou noc kdyz vstane pred sestou na jidlo tak jeste usne ale jak po seste tak mam smulu
![]() Jenicek se rad nosi, ale nosit temer 12kg je des. Takze nesatkujeme, ale maly uz dva mesice chodi takze je sobestacnejsi. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
6.5.2012 21:17:39
Pájo - zrovna nedávno jsem na Tebe myslela, co pak asi děláš a jak se máte a Ty tu píšeš, že D. spí takhle krásně, to je neuvěřitelný, takže Vám pomohla ta čínská medicína?
K Tvé otázce, já Matěje nosím venku téměř výhradně, kočár používám jen na dlouhé celodenní výlety a doma ted nosím občas taky, Maty spíš chce, abych si ho všímala a uvazování ho často ještě víc naštve. Já ho ale doma nosím už výhradně na zádech, na břiše bych s ním nic neudělala.Nemyslím si, že je mazánek, jen má ted období, kdy prostě hroooozně potřebuje maminku,ted, pořád, viset jí na noze nebo se nechat držet v náručí, to je ono! Prostě období separační úzkosti, vydržet, vrátí se to 10x, Eli je ted samostatná, až mi to vadí a to měla separační úzkost o dost horší než Matěj. Ke spaní, u nás stále 2x denně (dnes vstaval v 5:20 ,ale v půl devátý zabral a chrněl do 11 a v jednu mi zase usnul na zádech, ještě před oběděm, kdo by to čekal?),ale Eli se touhle dobou už taky zbavila jednoho spaní a v roce a půl už nespala vůbec. |
|
|
6.5.2012 20:33:37
Holky když už tady jsem, tak mám dotaz - spí Vám už někomu květňátko jen 1x denně? Daneček poslední dobou čímdál víc protahuje intervaly mezi jednotlivýma spánkama, tak mě napadlo, jestli už není zralej začít pomalu přecházet jen na 1 denní spánek...Jinak ale v noci spinká naprosto luxusně
, akorát teda nemusel by vstávat před šestou, ale za to, že chodí spát večer o půl 8 a v noci se už většinou neprobudí ani jednou, tak si nestěžuju, byly časy kdy jsem stávala o půl 6 a před tím byla v noci 15x vzhůru, však Vy určitě pamatujete, jak jsem to tady řešila...Jo a šátkařky - ještě hodně nosíte? Já si myslela, že postupem času jak se Dany učí chodit, tak bude nošení upadat, ale někdy mám pocit, že spíš naopak - strašně se chce pořád nosit, má nějakých 8,5kg a někdy mě to už při práci zmáhá...Doma když vařím, nebo něco uklízím a pracuju, tak se chce pořád nosit (při domácích pracích nosím na zádech, když je na břichu, tak se mi blbě zohýbá), tak si říkám, že by mě zajímalo, jak dlouho se chtějí nosit ostatní děti, jestli není ten můj mazánek už trošku rozmazlenej... |
|
|
6.5.2012 20:26:30
Ahoj holky!
Káťo já dnes také celý den vzpomínám, co bylo přesně před rokem, my dvě jsme se v porodnici těsně minuly, že? V noci na dnešek ve 2:02 mě probudila Natálka, že chce na záchod, tak jsem díky tomu byla vzhůru ve 2:05, kdy Daneček přesně oslavil rok , jsem nostalgicky zavzpomínala a pracně musela zamáčknout slzu dojetí... stejně jsem z toho celý den na měkko, že máme doma dnes ročního oslavence Holky jinak všem Vašim květňátkům k 1.narozeninám všechno NEJ! ![]() Já se už nějak nestíhám zapojovat do diskuze a dočítat už všechno také nestíhám, trávíme první jaro v novém domečku, tak začínám zahrádkařit, často se snažím chodit s dětma ven, hlavně na hřiště, ať má Naty vrstevníky, jezdím s oběma dětma na plavání (každý jiný den samozřejmě), Natálku vozím 1x týdně do miniškolky, teď jsem se přihlásila na kurz "efektivní rodičovství" a občas chodím ke koním, takže pořád se něco děje... |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.