| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1350] Názory 13511360 z 22350  [Dalších 20990 >>]
Bobík* 31283
17.4.2012 10:53:12
Ahoj,

u nás sa kadí do nočníka 2x denne - ráno po mlieku a pred poobedňajším spánkom~;)
A včera naša P. dala krásne 2 krôčky sama~g~
Dnes sme boli na krv na hemato, o týždeň výsledky, tak uvidíme ako sme na tom so železom my. Ale ani nemukla, keď jej brali z hlavičky krv~6~~s~
MarikaP+3 82381
17.4.2012 9:21:32
No tak to já si k fekálnímu tématu taky pěkně přihodím.
Mně naštěstí bobky řídké ani tuhé problém nedělají, ale já jsem se zdravotní sestra, takže hovínko od miminka mi přijde vlasntě takové roztomilé ~t~ než totéž od dospělého chlapa, kterej vám je navíc protivnej a neumí ani zabučet.
Ale já mám štěstí, Matěj v rámci BKM bobky tak na 80-90% hází do nočníku a Eli sice nebyla bezplenkové dítě, ale asi v 11m jsem vypozorovala, když se jí chtělo kadit, takže v tomto byla už hodně brzo téměř bez nehod.

K tomu železu, Kat - sama říkáš, že je T. bledej, takže to poznáš, Eli třeba měla bílý bělmo, žádná žilka, to je jeden z příznaků anémie.No a pravda je, že dr. taky často řeší hraniční hodnoty (třeba v těhu velmi často) a u někoho to může být v podstatě fyziologická hodnota, prostě nejsme všichni podle tabulek. A zkoušela jsi homeo - Ferum phosphoricum?
Silva81+chlapeček 104438
17.4.2012 8:28:10
HA fekalni tema! ~t~~;)
Tak pokud byl P. plne kojen, kadilo se u nas taky 5-6x denne a hoodne ridce. Mozna pamatujete, jak jsem porad resila, ze se mi prokadi uplne skrz naskrz, bez nahradniho obleceni jsem si netroufla jit vubec nikam. Zmena byla hned s prvni mrkvi, sice ano, kousky mrkve vychazely ven, ale docasne.....Ted dela krasna pevna hovinka ~t~ (jako ten pes v reklame, nevim, kdo zna ~;)), ale ta vune ~8~~8~~t~. Ja nastesti vydrzim hodne, ale manzel ma taky slabsi zaludek a obcas ma co delat ~f~~t~. Ja nevim, me treba ta stolice plne kojeneho nedelala vubec nic, proste jsem v tom citila nakysle mliko....Ale ja jsem za sice smradlave, ale pevne bobky fakt rada, to prokakavani bylo hrozny, navic standard je 1 x denne, obcas vice, ale da se to.....~a~
maw 84192
16.4.2012 23:50:43
Ty furt nespi, matko!
Za svítání hybaj na kopřivky a rozmixuj s jablečným džusem třeba. Nebo do toho kápni citron.
Jo vidíš, ke vstřebávání železa nutno vit. C, tak třeba schází trochu ten ~;)
Někdo to železo třeba nevstřebává, třeba celiaci nedržící dietu = obvykle první porucha příjmu střeva. Pak následuje laktóza a táák. Ale to není váš případ.
Katka+3 kluci 79533
16.4.2012 23:45:04
Maw, hi hi, to aby sis pomalu začala zvykat...koukat a utírat pokaděné prdýlky tak do 4let nejlépe ~j~~t~ Ale já bych řekla, že Bertovi se to taky upraví v tuhý bobek. My jsme se stravou nápodobně jak u vás, co se teda týče kvantity, jinak jak víš, začala jsem dávat dřív, ale teda pomálu. No postupně už tuhej bobek občas byl, ale stále sem tam kaše. Řekla bych, že čím více dítě jí stravu a méně kojené, tak kousky už organismus natráví, stolice je pevná...prostě ten přechod tam je a zrovna je to tak i u B.,né? ~;)
K tomu železu, teda my jsme názorný příklad- masa málo, spíš vývar, kojenej dost, ale železo v krvi fakt dost málo. Ono jako kdyby mu tehdy dr nenabral krev, skrz průjem, tak se to nezjistí, takže těžko i říct, jak jsou na tom ostatní, když mají masa méně. Že se dostane přes mm, to ano, ale asi to nestačí, nebo že bych měla i méně železa já?~d~
Jinak budu muset na mase přidat, jenže ono je to u nás tak, že jak nechce mixované a zuby zatím jen přední, tak mu kousky masa dávám minimálně, třeba v polévce pidi kousíčky, jinak ten vývar ano. No pěkně si vymejšlí. Jo ještě co se dá,tak to maso umleté, třeba kuličky a upéct, tak to taky sežvejkal. Ale teda bledule je fakt hodně, takže to musíme nějak dohnat. Umělý železo máme, ale nedávám, je to hnus hořkej (navíc barví všechny hadry), takže kupuju přírodní železo. Sice dražší než ten umělý, ale je přírodní, sladký a můžu nenápadně přimíchat. Ale pravda, pacholek malej, že už to pozná a pak odmítá ~t~
Nic, jdu chrnět ~h~
maw 84192
16.4.2012 22:21:29
Bobek fakt závidím...
Já mám 5x denně k čištění něco jinýho, že se vůbec nedivím, že těhotný :-©
Mně se někdy taky navaluje (mám slabší žaludek, těhotná fakt nejsem - pro rejpaly)
MarikaP+3 82381
16.4.2012 22:11:06
Katko - nejhorší je, že už dnes se setkáš s 10 různými názory a člověk si prostě musí vybrat to, co je mu nejbližší. Eli třeba jedla maso už touhle dobou, přitom musela užívat železo, protože měla nízkej hemoglobin. Matěj maso nejí a je v pohodě.
S tím trávením, ono to bude asi hodně individuální, prostě se mimčo se potravinami setká a tělo se učí, u někoho rychle, u někoho pomalu, M. měl formovanou stolici od prvního příkrmu a to snedl fakt třeba půl lžičky, až jsem sama koukala, že má normální bobek,nikdy jsem nepozorovala, že by tam měla nenatrávené kousky. Akorát se mu podle jídla zabarvuje, ale to se zabarvuje i Elis a třeba od řepy mi oba i růžově čůrají.
maw 84192
16.4.2012 17:38:51
Jinak maso, píše v 8měs nejpozději podat (kvůli železu a vit.B, hořčík, zinek) - s tímhle nesouhlasím - když je dítě kojený, vezme si to z mlíka, navíc ty věci jsou i v jiný stravě... a spousta národů jí masa pramálo nebo vůbec a absencí těchto látek netrpí, jakož ani děti vegeariánů a veganů, pokud se stravují řádně pestře atp.
Katka+3 kluci 79533
16.4.2012 15:28:11
Mariko, ano, o žloutku se taky zminuje - 1x týdně. Jinak maso, píše v 8měs nejpozději podat (kvůli železu a vit.B, hořčík, zinek), jinak zavádět od 6měs. U nekojenců dřív...jak píšeš. Zase né hned od 4měs, tam začínáš se zeleninou, příkrm jednosložkový a postupně přidáváš něco druhého, takže tam je maso tak od 5měs.
No, každou informaci je třeba brát s určitou rezervou, každá dle svého uvážení a pocitu, že. Stejně za pár let se zase bude doporučovat něco jiného a zase to správné bude jinak než dnes :-)
Katka+3 kluci 79533
16.4.2012 15:23:18
ehm, blbě napsáno...nerozpoznala ovoce či zeleninu ~;)
[<<Předchozích 1350] Názory 13511360 z 22350  [Dalších 20990 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.