| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1360] Názory 13611370 z 22350  [Dalších 20980 >>]
Katka+3 kluci 79533
16.4.2012 15:21:56
Luci, tak at je brzy dobře, chudák si KLárka užívá, nedávno ta mandle a ted toto. At se brzy uzdraví ~x~
Maw, já ti nevím, jak je to přesně s tím trávením, protože to napsala výstižně Joll, zpočátku ty kousky prolítavají snad u všech dětí, postupně to přejde v pevnou stolici. B je na začátku stravování, tak je to normální, že vidíš, co z něj vyšlo. Tadeáš to taky tak měl, ted už bych ale v plence nerozpoznala, jestli to ovoce či svačinka (teda jak kdy a jak co ~;) )
maw 84192
16.4.2012 14:03:42
Přes živošišný bílkoviny jsem tu já ~t~ a já hlásím, že jak já maso a červený prudce můžu, tak hovězí je fakt podstatně hůř stravitelný než třeba kuřecí... A můžu potvrdit, že B-em i ten kousek kuřecího akorát proleze, takže to fakt vůbec nevyužijou. A nenapadlo by mě jim to dávat, vůbec nemám takovou potřebu. Přeci když to jím já, má to v mlíku, a že to jím já, to je ta lepší varianta ~t~
B samozřejmě chce vše zkusit, ale pak si k jídlu vybírá to, co stráví - zajímavý.
MarikaP+3 82381
16.4.2012 14:00:09
TAk tady se chodí a můj opžděnec ~j~ dnes poprvé přišel na to, jak se leze po čtyřech, jako on 2 "kroky" třeba udělal, ale pak přešel zase zpět na lezení, tak to vypadalo, že bude taky spíš dřív chodit než lézt. No a včera si chvilku popolezl na návštěvě a dneska už přes celou kuchyn šupajdil po čtyrech. Nutno uznat, že to není žádné první tápání, ví přesně jak na to a umí nabrat řádnou rychlost. Ale stejně to s tím lezení má nastřídačku.
Ted ještě aby se naučil sedět, ale přijde mi,že to s tím lezením asi přijde brzy.

Katko - zajímavý, přitom většina pediatrů doporučuje maso už pomalu od 4. měsíce, nám třeba bývala dr. u Elišky nutila fakt ve 4. měsící a hovězí, telecí, 5x týdně, 1x týdně žloutek.
maw 84192
16.4.2012 13:28:00
Ryby - eh, to dost záleží, kde žiješ, ne? Itálie, Island, okolo Třeboně...
Katka+3 kluci 79533
16.4.2012 13:14:21
Mariko, tak koukám do lejster a dietoložka píše:
Maso- začínáme podávat po zavedení zeleninového příkrmu, nejlépe do konce 8měs věku dítěte. Nejlepší je libové kuřecí, krůtí či králičí. Postupně je možno zavádět telecí, hovězí, vepřové. Vždy 3x týdně, max.4x týdně, jinak hrozí nadbytek bílkovin, což je stejně škodlivé jako jejich nedostatek. Organismus nedovede přebytečné bílkoviny ukládat do zásoby a musí je proto velmi složitě vylučovat, což organismus zatěžuje. Nejlepší tepelnou úpravou je vaření, dušení i pečení. Po 3.roce je možno podávat maso obalované, smažené, ale však max.1x týdně.
Vnitřnosti- doporučuji podávat nejdříve po 3.roce a to max. 1x za 14dní, nejlépe drůbeží játra.
Ryby- pro svůj vysoký obsah alergenů podávat nejdříve po 2.roce a to jen po pár soustech. Jinak je možná silná negativní reakce!

atd. atd...je toho hodně, přepsala jsem ve zkratce. Pokud by ještě někoho něco zajímalo, tak napíšu ~;)

Luci81+Klárka+Jeníček 30166
16.4.2012 13:13:52
Jinak klarka mela prvni elefanty a jenicek je pak nosil jen tak o kocarku. Jsou porad strasne krasne, i po tech letech. Chtela jsme je koupit opet, ale v nejblizsim deichmanu maji slaby vyber a jinde jsem nekoukala. Nakonec mame ty dpk. Taky ok.
Jdu dat fotky z oslavy na face
16.4.2012 13:12:25
Katko o v sobotu z niceho nic horecka. Chtela spinkat a rikala, ze ji boli v krku. Horecka docela vysoka. Po lecich tak 38 bez leku 39,6. No vcera se ji objevila vyrazka v podbrisku a trisla. Takova cerven kricka. Kdyz ma vysokou horecku tak je to cervene jinak je to celkem v barve kuze. Je to jko husi kouze. Nesvedi. No a jen ma mandle v jednom ohni. Proste jak angina s vyrazkou.
Katka+3 kluci 79533
16.4.2012 12:38:30
Ahojte při pondělku.
Ajaj, spála, tak at je brzy dobře, Luci! Jaké má Klárka příznaky? Tohle aprílové počasí je fakt na prd, ale za chvíli už zas bude venku krásně a budeme si užívat ~;)
My včera s manžou měli výročí svatby 6let, tak jsme vzpomínali, jak bylo tehdy nádherné počasí. Jinak jsme ho oslavili hromadným domácím úklidem ~R^~t~
Joll, Elefan. super, vid? Jako bez slevy mají ty ceny fakt děsné. Jak jsem tu nedávno psala, my koupili tuto značku poprvé- Matyáškovi zimní boty, taky za 799,-, z původních 1599,- ~a~ (předpokládám, že tolik v reálu ani nestáli, spíš navýšili cenu,aby sleva byla fakt poloviční), ale boty se ve sněhu chovali skvěle, noha v teploučku a suchu a to jim dával M fakt zabrat, takže chválím. Dokonce má přesně ty botky, které jsou focené vzadu na slevovém kuponku knížkdy DM, jsou naprosto úžasné.

Ták, jinak já dnes tady měla babský sraz, 5mamin a 11dětí, tak jsem opět ráda, že mám jen ty svoje tři ~t~
16.4.2012 10:39:22
Joll gratulujeme. Elefanten jsou skvele.
U nas byla vikendova oslava na prd. Klarka dostala v sobotu v poledne horecku. Dnes nam dr naordinovala antibiotika na spalu.
Jollajda+ Lea 98439
16.4.2012 10:10:32
Ahoj holčiny,
hlásím, že Leinka od pátku udělá občas tak 3-5krůčků sama a hodně se rozchodila, pořád chce ťapat za jednu ruuku. I včera v tescu a pěkně se rozčilovala, když jsem chtěla jít jinam než ona~t~ Tak jsme hned vlezli do Deichmanu a má nové botičky. Koupili jsme od Elephantu a z původních 1199Kč jsme platili "jen" 799Kč. Jsou úžasný, krásně ohebná podrážka a Lea v nich cape naprosto stejně jako v capáčkách. Zkoušeli jsme i jiné boty, s tvrdší podrážkou a to chodila jak robot.
[<<Předchozích 1360] Názory 13611370 z 22350  [Dalších 20980 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.