| Lei | 37503 |
|
|
13.3.2012 23:22:36
Bobi, ohledně toho, co dá P do pusy sama - zkoušela jsi špagety? M vteřinu neposedí a takové jedení, jako Matěj na videu, no o tom si můžu nechat zdát, ale dvakrát jsem jí dala ochutnat špagetu, a to bylo maximální soustředění, držela ji, soukala do sebe a závěrečné vsrknutí je strašně srandovní...takový mini Ital. Nebo mimi Ital
. Podobné zaujetí předvedla také u špičky tvrdého rohlíku. (Oba druhy potravin nabídnuty v rámci zavádění lepku, ten rohlík budu asi aplikovat i pro udržení M na místě, tvrdého užužlá minimum, ale zabaví ji to na maximum . A kousek jablka v ruce už taky zvládá skvěle, ten jeden vykukující zub je ostrý jak břitva a odvádí pořádná kus práce. Akorát musím dávat pozor, jakmile něco odhodí, zmocní se toho kocour (dovádění s křupkou na plovoučce je jeho nejmilejší zábava, křupka letí po zemi při sebemenším úderu tlapkou), a kdybych to po odložení kocourem nevyhodila, objeví to po čase s patřičným nadšením, leč patřičně opotřebené opět M ![]() . |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 22:42:06
Jojo, selským rozumem jsem si to taky tak nějak myslela, lepší sklidit, zpracovat a přivést než sklidit nezralé a přivést, bůhví, co se dělá s rajčaty, aby tu cestu vydržela.
Já už teda M. (v rámci BKM) zkoušela taky dávat na normální nočník, ale jeho nechuť byla stejná jako ke šlehací misce Já mám zase problém, že M. ještě nesedí,tak ho tam musím přidržovat, to Tvoje M. ano - a oba jsou drobci, takže by tam možná sedět klidně mohla, máme úplně obyč nočník, poděděnej ještě snad po Tondovi. |
| Lei | 37503 |
|
|
13.3.2012 21:47:23
jojo, rajčata v plechu je právě lepší kupovat než čerstvá, protože do plechu se nakládají tehdy, kdy jsou nejlevnější, tzn. kdy jich je nevjcí, páč dozrávají přirozeně (tzn. jsou fakt zralá).
holky, s nočníkem mám takový dotaz...já nevím, M je takový drobek, ona by se do toho nočníku tou svou miniprdelkou propadla...takový Patrik nebo Jeníček asi sednou a sedí, ale ona je zatím prostě podměrečná...mně přijde, že musím počkat...nebo hledat mrňavý nočník??? |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 20:19:01
Jinak, holky, já se moc omlouvám, ale my do tech Hartmanic nakonec nepojedem. Manžel je naštvanej, že bychom se takhle trmáceli, když tam pak budem jen pár hodin a nakonec má pravdu, tříhodinová cesta s dětmi je docela síla, ale kdyby to stálo za to, jela bych, jenže my bychom museli fakt jet už po poledni zpět a to tam možná ještě ani všichni nebudou.
Doufám, že to nebude nějaký problém pro Katku, která to všechno zařizovala a taky doufám,že v létě udělám pořádný sraz a pronajmem nějakou chatu třeba na týden. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 20:14:35
Lei, já teda zase nejsem úplně 100% striktní, tak jednou za měsíc si koupíme italský rajčata, ale raději v konzervě, protože ty dovážený mi fakt nechutnají a udělám je se špagetama, ale jinak opravdu kupujem zeleninu jen na trzích nebo farmářských prodejnách. Na druhou stranu, pamatuju, že loni touhle dobou už jsem fakt neměla co kupovat, v Albertu jen zelí a brambory, letos ty trhy jedou téměř celoročně.Tak jsem koukala odkud to je a volila menší zlo.
|
| Luci81+Klárka+Jeníček | 30166 |
|
|
13.3.2012 19:06:34
U nas se pujde domu hned po zakroku. Hodinu az dve po vykonu. Zaplatime 5500,-
|
| Lei | 37503 |
|
|
13.3.2012 18:35:23
Wis, ne Wisk...nebo že by to bylo whisk, jakože ta kočka? :D
|
| Lei | 37503 |
|
|
13.3.2012 18:34:48
Wisk, jasně, i řepu máme zavařenou, sugo, kečup...
|
| Lei | 37503 |
|
|
13.3.2012 18:33:50
Ahoj holky,
to je výborná zpráva, že Katku s kluky pouští domů! Snad se už především Tadeáš vymaní ze spárů průjmů, chudák. Doufám, že se vymarodíte tak, abyste se v H. sešly ve větším počtu . Na víkend slibují krásně.Luci, jestli to proběhne tak, jak píše Joll, tak to snad nebude tak hrozné , i když jasně, je to zákrok a navíc ta narkóza. A operace je opravdu nezbytná?Mariko, prý hlavní zemědělec , či jak jsi mě nazvala...jojo, v zimě je sezonní to, co lze od podzimka uskladnit. No, já nejsem tak zásadová, že bych v zimě jedla jen zelí, jablka a cibuli, i když uznávám, že se s tím dá dost dobře vyjít - já jsem třeba M dýni ze zahrady zmrazila - rozšiřuju tak sezónnost v tom smyslu, že v době, kdy jsem dýni zamrazila, její sezónnost byla, tzn. nebudu si dělat mraženou zásobu z dýně, koupené na jaře v obchodě - asi tak. Jím zavařené švestky, povidla... Ale nedělám přes zimu třeba šopský salát, na ten si počkám na léto, mně osobně v létě i mnohem víc chutná . Takže třeba rajčata nebo papriku dostane M až v létě, až budou zrát v podmínkách ČR. Hrozny na sklonku léta apod. My je nekupujeme dřív, takže ji o nic ochuzovat v podmínkách naší rodiny nebudeme. Orientace dle nabídky farmářských trhů je dobrá, ale i tam si člověk musí dávat pozor, onehdá jsem viděla - dodávka s nápisem jak kráva, pardon - Zelenina od farmářů / Farmářské trhy / Vezeme vám zeleninu a ovoce z Litoměřic - a v nabídce jahody! V březnu! Ptám se - to jsou české jahody? Odpověď...eee...ne. Říkám, aha, já myslela, že na f trhy patří sezonní česká produkce. Odpověď...ticho (a v duchu asi jdi do pr...) ![]() |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
13.3.2012 17:37:07
Luci, na tomhle byl i Štěpik myslím ve čtyřech letech. Jeden den nástup do nemocnice,druhý den mu to udělali, třetí den byl puštěný domů. Akorát nesměl myslím 14dní chodit ven a před zákrokem se nemohl koupat,aby se mu nedostala voda do uší (bylo to v létě,takže zákaz na koupaliště). V ten propuštění z nemocnice jsme ho měli a byl naprosto v pohodě,nic ho nebolelo. Chápu ale, že jsi z toho špatná. Já plaším i kvůli horečce. Tak se držte a ať to má Klárka brzy za sebou.
Lea nevím, včera naprosto OK, ráno taky a dopoledne jsem si všimla,že je nějak víc unavená,šáhla jsem na čelo a byla teplejší... Nekašle,nemá rýmu,prostě nic ![]() |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.