| Luci81+Klárka+Jeníček | 30166 |
|
|
13.3.2012 17:24:12
Joll jak to?
My se ted vratili ze zkousky audia. Prislo nam, ze klarka hure slysi. No dopadlo to tak, ze zitra nam sestricka zavola termin operace. Odebrani nosni mandle a pichnuti ouska. Ach jo. V peti letech narkoza ![]() |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
13.3.2012 16:06:31
Tak už jsme po odečtu na 38
![]() Wis, ten jáholový nákyp děláš sladký? |
| Silva81+chlapeček | 104438 |
|
|
13.3.2012 15:44:46
Jojo, ja to pak pochopila, napsala jsem to nesmyslne - to ze dyni zamrazim z ni neudela sezonni zeleninu.
My mame moznost dokonce 3 sklepu, ale podminky nejsou ani v jednom idealni - leda na brambory, jak pise Bobik. Proste mam zkusenost, ze treba mrkev a petrzel je lepsi zamrazit (pro nas), protoze muzem to davat do pisku, delat s tim psi kusy a stejne je ve sklepe po par tydnech hnusna. Proto mrazim. A pro Patricka jsem treba i mrkev, repu, porek apod zavarovala. |
| Bobík* | 31283 |
|
|
13.3.2012 12:31:14
Marika, tak už rozumiem. Tak to máme my... Z pivnice, ale tiež všetko nevydrží a hlavne musia byť oddelene zemiaky aj ovocie a zelenina... Máme sice pivnice dve, plus povalu nad garážou, ale do novej úrody to nevydrží. Iba zemiaky...
|
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 12:21:29
No pokud jsou to jablka, která byla na podzim u nás (jako v ČR)sklizena a uskladněna, tak to pořád beru jako sezonní, ale možná, že to píšu blbě, k tomu by se měla vyjádřit naše statkářka Lea. My prostě jíme jen to, co se vypěstuje u nás, na jaře, v létě, na podzim to, co roste a v zimě to, co se dá uskladnit (jablka,hrušky,zelí,mrkev,petržel, kapustu,dýně.....)
Kdybych měla vlastní, tak taky vymýšlím, jak ji pro nás uchovat, nejlepší by byl pořádnej sklep, ale asi bych taky radši měla vlastní z mrazáku než kupovanou. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 12:10:56
Wis - já to nemyslím tak, že by na tom bylo něco špatného, jen jsem to chtěla napsat, jak beru sezonní zeleninu - prostě koupím na trhu to, co čeští farmáři uskladní a to nám pak vařím. My třeba zeleninu vůbec nemrazíme, rovnou vaříme, ale zase kupujem maso jen od malejch chovatelů, protože nám záleží, jak se se zvířaty nakládalo během života i porážky a tak nakoupíme větší množství a mrazíme, takže proti mražení nic nemám.
|
| Bobík* | 31283 |
|
|
13.3.2012 12:09:19
Wis, ja len kvôli tomu, že si písala, že uprednosťňuješ sezónne, ale to myslím všetci, ako som to teda pochopila/nepochopila
![]() my tiež máme väčšinu domáce ![]() |
| Bobík* | 31283 |
|
|
13.3.2012 12:07:37
Marika, tak ja teda tomu nerozumiem... jablká tu mám aj ja, aj hrušky, banány... ale proste podľa mňa to vôbec nie je teraz sezónne... takže nechápem...
ja to chápem tak, že proste v zime by sme nemali jesť žiadnu zeleninu ani ovocie, lebo nie je sezóna, tak mi to vyplýva... neviem ![]() ale som rada, že podľa teba to máme aj my doma sezónne ovocie ![]() |
|
|
13.3.2012 12:06:54
Bobi, me jde o to, ze mrazim a zavaruji jen to, co sami vypestujeme, takze vim, ze to bylo zpracovano hned po sklizni a nestrikano zadnymi sajrajty....A tedy ano, sezonni to neni....
- takze o sezonnost mi vlastne zas az tolik nejde....![]() |
|
|
13.3.2012 12:04:33
Mariko, co je spatneho na mrazeni, jako forme uskladneni? Myslim, ze mrazeni je prave setrne....
![]() |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.