| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 12:01:51
Bobíku, sezonní, tím se míní, to co v danou chvíli roste a sklízí se nebo lze přirozeně uskladnit (tj. nemrazit nebo jinak upravovat).
Jablka kupuju nebo jsem dostala od babičky, takže to větší množství zavařim (především pro Matěje) jako ovocnou přesnídávku a jinak tu mám vždy pár syrových jablek či hrušek. |
| Bobík* | 31283 |
|
|
13.3.2012 11:50:02
Akože sezónne ovocie a zeleninu jeme aj my, ale jeme ich aj v zime, lebo ich kúpime a vtedy sezóna nie je.
Marika, teda ty dávaš deťom v zime len jablka zavárané?? Wis a keď vyberieš z mraziaka v zime mrkvu, dyňu, karfiol,... to tiež nie je sezónne... takže my normálne jeme zeleninu a ovocie celý rok a tak to dávam aj malej ![]() |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 11:38:18
Teda Joll - to vyznělo hrozně, skvělý - to bylo pro Katku, že má Lea teplotu, to samozřejmě skvělý není
![]() |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 11:37:13
Skvělý !!!
Holky, já s těma Hartmanicema fakt nevím, manžel ten tam jede jen z donucení, protože já to sama nezvládnu, tak to zvažuju, bylo by to dost náročný i pro děti, jestli nebude lepší počkat, až se sejdeme na delší dobu, takhle si vás ani neužiju a zase pojedem zpět. |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
13.3.2012 11:27:11
Tak Lea má 37,4
![]() ![]() Kéž by to bylo jen od zoubků a jinak byla zdravá. Já se táák těším do těch Hartmanic!!!!Kat,psala, že je dnes pouští domů. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
13.3.2012 11:13:46
Wis, Bobi, my sami jíme také jen sezonní zeleninu, takže to vyjde na stejno
![]() My ale máme výhodu, že nedaleko máme trhy, 2x týdně a od července do cca listopadu (letos až do ledna)bereme zeleninu od famráře formou bedýnek. Takže já ani nezamrazuju, jen ta jablíčka jim dělám do zásoby podušená a ve skleničkách zasterilovaná, protože je tady nemám kde uskladnit. |
| Silva81+chlapeček | 104438 |
|
|
13.3.2012 11:05:49
- co ten tam dela???? Uz fakt jdu ![]() |
|
|
13.3.2012 11:05:05
Prekockovano
- jdu varit (dnes jahelny nakyp) ![]() ![]() |
|
|
13.3.2012 11:04:02
Jinak samozrejme souhlasim s tim, ze by se mely jist sezonni u nas vypestovane potraviny, proto mrazime, co se nam do mrazaku vejde, zavarujeme fakt hodne, ale kapacita mrazaku je omezena a zavareniny taky dochazi a ted je na sezonni zeleninu opravdu blbe obdobi....Takze my kupujeme okurky, rajcata bezne, obcas kvetak, brokolici...jednoduse proto, ze jsme zvykli zeleninu jist....A ty okurky jsou treba narozdil od rajcat moc dobre...Pripada mi pokrytecke nedat mu neco, co sami bezne jime, takze otazka je spis jen, zda mu tema okurkama nejakym zpusobem neublizim, co ja vim....
![]() Chtela bych, aby si zvykl na pestrou stravu a aby jednou treba ty okurky neodmital, az tedy prijde cas nasich okurek... ![]() |
|
|
13.3.2012 10:51:50
My pojedeme brzy, nevim, kolem poledne tam urcite budeme...Mariko urcite budeme radi kdyz prijedes, ale chapu, ze je to pro vas daleko...Vydrz, az se ozvou Katka s Katerinou a pak se rozhodni....Jako pokud by ti taky onemocnely deti, tak co nadelas...pan to bude muset pochopit....Akorat my se pak asi budeme tvarit, ze jedeme nahodou kolem, ze s tou skupinou, co tam mela rezervaci nemame vubec nic spolecneho....
![]() ![]() |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.