| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
3.1.2013 17:57:53
A ještě, jak píšeš o tom nasávání dětí..tak si mě připomněla, moje mamka občas na mě spustí bulharsky, si nemá s kým poklábosit, no, a já jí rozumím, jen neodpovím. Tak jednou na mě stále bulharsky, že něco nemá a Táda pak doma furt chodil a říkal "ňáma, ňáma" =nemá, nemá
![]() A znám tu pár dětí, kde doma na ně mluví dvouma jazykama a krásně oba jazyky ovládají. Káčátko to tak určitě taky má. Je to super,když dětí od malička mají vztah k cizím jazykům. |
|
|
3.1.2013 17:52:30
Lei, to je škoda, že není ta knížka v ČJ, by se klukům líbila. Hlavně teda ani jeden z nich ještě neumí zavazovat tkaničky, jak pak by taky, když je to dnes samá bota na sucháč,no. Ale paradoxně to při zápisu do školy neuměla většina dětí, ale zase není to povinnost umět. Uzel udělat kluci umí, ale mašličku né, asi to budem muset začít nacvičovat.
|
| Lei | 37503 |
|
|
3.1.2013 15:51:34
S tím hubnutím tomu taky nerozumím
, Joll.Katko, knížka se jmenuje Knopf auf, Knopf zu. Odkaz tady, ovšem je taky v NJ http://www.amazon.de/ministeps%C2%AE-B%C3%BCcher-Knopf-auf-Monaten/dp/347331644X. To víš, tetička z Německa . Ale já jen vidím, jak jsou ty děti v tomhle věku nasávací a úplně si umím představit, že je M bilingvní. Po tetě a strejdovi v pohodě opakovala v NJ slovíčka a kdyby to trvalo déle, jistě by jí brzy docvaklo, že se prostě jedné věci dá říkat dvěma způsoby... |
|
|
3.1.2013 13:50:29
Lei, mohla by jsi, prosím, sem hodit odkaz na tu knížku o "zapínání"? děkuji Jo, ta německá se zvuky v přírodě, taky vypadá krásně.
Jinak tu už asi fakt blázníme, nejdříve s manželem zlobíte a ted vykakáme zub ![]() Jo, mateřská Už se těším na další perličky ve zdejší diskuzi ![]() Joll, tak držím palce, at novoroční předsevzetí vydrží a zvládnete. I když tedy nechápu, proč ty by jsi měla hubnout?! |
|
|
3.1.2013 13:43:45
No a abych ted nemluvila jen o nás.
K té krtečkománii, tak mě přijde, že to zažívá snad každé prvorozené dítě. U nás to taky hodně bralo Davídka a je zvláštní, že ty další už né. Možná proto,že už je tady spousta jiných lakádel. Ale DAvča miloval pohádku s krtkem, máme i nějaké knížky, dva plyšové krtky a kdysi jsem v předešlém bytě i malovala mu v pokoji na stěně krtečka, jak nese vodu kytkám...jo znám to do ted nazpaměť -"krtku, já jsem krtku len, znám já, znám tvůj sen"... Tak jsme měli na stěně metrového krtka, len, rybníček se žabkou, rákosí apod. No bavilo mě to po stěně čmárat.Matyáška už krtek moc nebere a T. taky né. Maty je poblázněn do mašinek a T. už taky. Co se týče knížek, tak jsem počítala a kluci mají 80 kousků +2 nevybalené krabice knížek po manželovi. Máme už takovou všehochut. Přes ty první knížky se zvířátky, pak ty zvukové, s magnetkama, s pastelkama, anglické až po ty novodobé,které moc nemusím (Davča se Spidermannem a Maty s mašinkou Tomášem), ale docela milují encyklopedie, lidské tělo, dinosaury. No na trhu je toho tolik a slušně nás zásobují babičky, což už asi dám stopku, protože hlavně tchýně kupuje takové ty levnější, jednoduché, což je moc už nebere a máme tady toho dost. Kdyby raději koupila Špalíček pohádek, ten tu chybí. Jinak dlouho kluci vydrželi číst Velkou knihu říkadel ( http://www.zbozi.cz/vyrobek/velka-kniha-rikadel-vladimira-vopickova/ ) a už roky mají rádi Pohádky na dobrou noc - http://www.zbozi.cz/vyrobek/pohadky-na-dobrou-noc-anna-casalisova-tony-wolf/ -je tam tedy jen 7pohádek, přesně na týden, ale je to velká knížka s velkými písmeny a hodně obrázků, což se klukům líbí. Nejvíce tam milují Perníkovou chaloupku a Ošklivé káčátko. Joll, tak až se uvidíme v Brně, dovezu vám nějaké omalovánky. Máme toho fakt moc. Různé knížky s aktivitami, malováním atd a nejstaršího už to moc nebere, ten má svoje pracovní sešity. M a T toho mají dost. Ted jsem o svátcích právě třídila knížky a vyklízela tyhle sešity, omalovánky. Takže ráda daruji. POkud bude chtít, si může vzít i Wis pro Pátu. |
|
|
3.1.2013 13:25:40
Tak jsme dali Elmex gelé a už chrní, byl chudák úplně vyřízenej
![]() Wis, já se ani nezeptala na další zoubky, musím se zeptat příště. Já tam furt řešila momentální stav. Dr stále mluvila o sladkém, ale to on moc nejí, nemá to moc rád. A proč odvápnění a spoustu otázek proč a proč Fakt jsem z toho špatná. Mám totiž odstrašující případ před očima- sousedčina 6letá dcerka. Holky, to kdyby jste viděly!!! Když jsme se sem stěhovali, měla holčina čerstvě 4 roky (vlastně je jen o 2měs starší než Davča) a ty její komplet prožrané zuby děs a hrůza. Fakt hnus, nikdy jsem tohle neviděla co u ní. Místo zubů jen samé černé pahýly. Maminka jí dávala Nutrilon do 4,5let, protože to prostě malý chutnalo. Musím říct, že je holka poměrně rozmazlená, když si řekne, že si mít zuby nebude, tak rodiče jí prostě nechali. Je jedináček a i když nic proti jedináčkovství, tak zde se to hodně odrazilo. Ale to spíš její maminka, která výchovu trošku nezvládla a holka jí má na háku (ale to už je zas na jiné téma). Zkrátka pohled na 4letou holčičku, která když otevře pusu a člověk zahlídne, co zahlídne....tak to mám v hlavě denně a bojím se strašně, aby T. tak nedopadnul. Dr říkala, že se pokusíme kazivost zastavit a hlavně to bude o nás rodičích, jak jinak. Jen prosím, žádné černé zuby ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
3.1.2013 13:22:49
Katko, taky mě napadlo totéž, co Wis...jaká je prognóza u druhých zubů, lze to již nyní nějak odhadnout??? To mě mrzí, že to takhle dopadlo
.Wis, pozitivní přístup je nade vše , tak věřím, že to přirozeno u Tebe nebude jen v rovině přání .Jo, dnes jsem byla na kontrole, odhad 2,8kg, jsem 37+4, ale jeví se menší, což mne nepřekvapuje, neb termín dle MS mám rovněž o týden později...kdyby ti doktoři naslouchali taky intuici těhotných, nejen svým přístrojům... . Monitor zcela klidný, co se děložní činnosti týče. Jdu si dát svůj dnešní maliníkový čaj . |
| Wis+2 | 131737 |
|
|
3.1.2013 12:49:52
Katko
- to je vazne pech a neni sance, ze by treba aspon druhe zoubky byly lepsi?? |
| Wis+2 | 131737 |
|
|
3.1.2013 12:47:44
Lei - dekuji za optani, citim se vyborne - ja jsem zrovna ve fazi, kdy je podle me tehotenstvi po fyzicke strance asi nejlepsi - 22/23 tt (taky jsme podle UTZ o tyden napred...) ale hlavne se tentokrat citim v pohode psychicky - asi to bude tim, ze diky Patovi nemam cas se tolik sledovat a premyslet nad tim, co vsechno by se mohlo stat. Takze si rikam, ze pokud mi ta psychicka pohoda vydrzi, tak se treba tentokrat dockam i prirozeneho porodu.
Jinak batuzek s Krtkem byl u nas pod stromeckem taky, ono je u nas vubec tak nejak prekrtkovano - maly je docela krtkofil ![]() Ale jinak mela u nas obrovsky uspech tato hracka http://www.jupihracky.cz/woody-hledani-stinu-masinka-p18215 - ja jsem ji koupila trochu omylem, myslela jsem, ze kupuju trosicku neco jineho, ale malemu se to ohromne libi a vydrzi u toho strasne dlouho, obzvlast, kdyz u nej nekdo sedi a chvali ho, jak je sikovny ![]() |
|
|
3.1.2013 12:42:19
Tak jsme zpátky od zubaře. Moc příznivě to ale nevypadá. T. má silně se odvápňující zuby, takže ty jamky na horních zubech jsou vlastně začínající kazy
Říkala, že těžko říct, kde nastala chyba, sladké totiž on skoro nezná, kojení prý nevadí. A ta genciána na zubech v létě, to prej asi nebyla,i když já si myslím svoje. Drželo mu to na zubech skoro měsíce a tehdy se začaly ty skrvny ukazovat, postupně z toho byly dírky A přeci jen se říká,že genciána není úplně ok, tehdy pokud je ve větším množství a to on měl na zubech teda dlouho. Na té stoličce to byl nakonec taky kaz,takže přemýšlela, jak to uděláme. První pokus klasika vrtání a pokud to nepůjde, tak pod vlivem oblbujícího prášku. No řeknu vám, zpotili jsme se všichni čtyři. Ale spravila mu to bez oblbováku, sice za velkého křiku a prskání krve kolem, ale dobrý. Chvíli jsme nevěděli, jestli krev teče ze zubařky nebo z malýho. On jí totiž řádně kousal. Ale jo, z ordinace se mě ještě držel jak klíště, ale za pár minut už se řechtal. Kaz mu vyvrtala, dostal plombičku a za 3týdny pokračování. Bohužel ty horní zoubky-dírky nějak opravit nemůže. BUde mu na to dávat nějakou tu speciální vodičku proti kazivosti, my pak máme dávat ten Elmex gelé, které je sice od 6let, ale prý klidně dávat 1x týdně už ted a pak samozřejmě zuby drhnout, drhnout a drhnout. Zcela vynechat sladké, nejhorší pitíčka a tak. Což u něj půjde, je přeci jen ještě malej. Bohužel ale máme čekat,že nás ještě čekají velké boje a velké odpírání dobrot. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.