| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
3.1.2013 12:23:46
Lei,
díky moc. Na všechny knížky mrknu. Dneska jsme byly v knihkupectví kupovat omalovánku a zběžně jsem se podívala na dětské knížky a docela mě zaujala knížka, kde bylo na každé stránce moc obrázků z Krtečka a dítě mělo mezi těmi všemi obrázky najít Krtečka. Něco podobného ( Hledá se Vali) jsem půjčovala Štěpikovi z knihovny a hrozně ho to bavilo, tak asi pořídíme Leuš k narozeninám. To jsem moc ráda, že měla gan tak dobrý porod. Vím, že první těhotentsví měla komplikované a asi i tohle nebylo jak píšeš bez problému, tak si to zaslouží. Jinak s Leuškou plníme novoroční předsevzetí, teda zatím ![]() 1. hubnout, hubnout,hubnout ( to se vztahuje jen na mě) 2. naučit Leinku do narozenin být bez dudlíka 3. chodit na nočník 4. a být buď v kočárku nebo v nosítku nebo ťapat po svých tak jsem zvědavá, jak se to zvládne. |
| Lei | 37503 |
|
|
2.1.2013 22:55:51
.gan. to má za sebou luxusně, v devět doma přemýšlela, jestli to jsou poslíčci nebo porod a v jedenáct už měla v porodnici malého u sebe
![]() - já jí to moc přeju, protože se ze zdravotního hlediska musela dost hlídat, tak tohle je "za odměnu" ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
2.1.2013 22:53:34
Ahoj, Joll,
M dostala tyhle: http://www.kosmas.cz/knihy/176691/knizka-pro-deti-od-dvou-do-peti/ http://www.kosmas.cz/knihy/167818/v-lese/ pak Ladova říkadla, ale to má formát leporela, pak ilustrovanou písničku Když jsem já sloužil - taky jako leporelo, potom tuhle: http://www.amazon.de/Zauberklang-Waldes-Maurice-Pledger/dp/3473553379, to je 3D leporelo s opravdovými zvuky přírody, super, pak jednu básničkovou o "zapínání" - jsou tam textilní aplikace, kde si dítě může zapnout knoflík, zip, zavázat tkaničku...a k tomu příběh... a pak encyklopedii o statku a životě na něm - to víš, musela jsem si přihřát polívčičku . |
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
2.1.2013 21:40:35
Ahoj holky,
také vám přeju vše nejlepší v novém roce a doufám, že se tu zase budeme pravidelně scházet a že snad konečně vyjde nějaký větší sraz! U nás Štědrý den proběhl krásně. Ráno byla Leuška překvapená ze stromečku, který se přes noc náhle objevil, pak jsme byli v ZOO krmit zvířátka, následoval Leinčin spánek, pak večeře u D. rodičů s rozdáváním dárečků a pak rychle zase na dárečky k nám domů. Řekla bych, že radost měla snad ze všech dárků, ale asi největší z odrážedla (tímto znovu děkuju Katce), z malířského stojanu ( ten dostal u nás Štěpa), z kočárku a pak asi z plyšového Mickeyho, bez kterýho teď nechce spinkat. A mě potěšila včelařská bunda s kloboukem a další knížka od Murakamiho. Souhlasím s vámi, že Vánoce s dětmi jsou hned kouzelnější a už teď se těším na další! Pak jsme byli ve Štítech, užívali si sáňkování, všech babiček a tetiček a vůbec se nám nechtělo vracet domů. Dneska jsme navíc obě smutnili po D. Od 18.12. byl totiž doma, nějak moc jsme si na něj zvykly a dneska nám ten den bez něj přišel strašně dlouhý. Lei, prosím tě, jaké knížky M. dostala? Vánoce a narozeniny bez knížek si představit nedokážu, takže já, David, Lea i Štěpa pod stromečkem knížky našli a určitě bych chtěla další koupit i v dubnu k narozeninám. Tak budu ráda za inspiraci. Jen teda ne leporela, ty už Lea nechce.O medovách zoubkách čtu a slyším poprvé, takže si o tom musím něco přečíst. Doufám, že Tadeášek nebude moc trápenej, protože i já jako dospělák mám ze zubaře panickou hrůzu a to mi zatím nikdy nic kromě vrtání nedělal. Lei, občas na lednovky koukám hlavně kvůli tobě a právě ganeshe ( tu znám z diskuze Po potratu se znovu snažíme), tak jsem ráda, že už má mrňouska u sebe a vše dobře dopadlo. už teď se těším na zprávu od tebe ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
2.1.2013 15:44:55
Ještě, Katko, já mám svůj soukromý tip na TP až později (on termín dle MS je taky pozdější než dle UTZ), ale ty holky mě tak poblbly
...dnes jsem vyklidila mrňousovou postýlku, co mu tu už stojí v obýváku a zapřisáhla jsem se, že z ní už nesmím udělat skladiště nepotřebných věcí jako již cca třikrát - je tam jen ovčí kůže, kterou jsem koupila u lokálního chovatele, jupí! (a je naruby, aby nelákala kocoura, toho bych hnala...) |
| Lei | 37503 |
|
|
2.1.2013 15:41:56
Katko, já četla "mleli a mleli a večer před Štědrým dnem jsme ho vykakali..."
![]() |
| maw | 84192 |
|
|
2.1.2013 15:27:11
Zdravím do klubu!
Tak zuby... No, co říct... Paní primářka říkala tuhle jednou před lety... "dneska nic, mawinko, tak si na to dáme panáka, ne?" Bylo to po sto letech, co tam chodím, naposled, a pak už to taky dlouho neříkala... A že se vídáme často často... Já už jsem tak pokročila, že nejen, že vím, co mi budou dělat, ale i jaké alternativy mi případně nabídnou... ![]() Občas chci raději consilium, ať se o těch variantách hlasuje, že si stejně myslím, že některá je lepší... Buď mi vyhověj, nebo na má slova nakonec stejně dojde... Šlechtí je, že mi v puse chtějí všechno nechat (rozuměno každý zub), na bolení zubu říkají "aspoň víš, že je živej" a trhání nechávají jako možnost zcela zcela poslední... Na kterou teda že občas dojde... Ale čím později, tím vždycky lépe, pže tzn., že ty zuby okolo toho vytrženýho tam vydrží dýl. Aneb protézu musí být na co chytat. Mít všechny lékaře jako zubaře, to by byl bájo život, i když se vídáme poněkud častěji ![]() |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
2.1.2013 14:41:49
Tak jsem přesně chtěla napsat, co píše Lei, že Páťa je tedy uvědomělý
večerníček, hají a jde spát ....kdyby to tak u nás fungovalo aspoň u toho nejstaršího ![]() A Martička musí být taky úžasná se svým krtečkovským baťůžkem a slovy, co v něm vše nosí Mimo jiné, Lei, já první dva kluky taky rodila 17 dní před TP a oba byli zcela v pořádku. No at den D u tebe nastane dřív nebo později, tak přeju, at je to co nejvíce podle tvých představ a at jste oba v pořádku. Já, nerodící typ jsem ráda, že už tohle mám za sebou a snad už nikdy víc...upřímně tedy ![]() Co se týče toho blijosraní, tak taky nás to začátkem prosince postihlo. Bohužel jsem to dotáhla domů já, postupně padli všichni, jen ten nejstarší synáček se držel "jen" s bolením břicha (věřím,že mu pomohlo opět to colostrum). Wis, jak píšeš k těm zubům, je to tak. Hodně je dáno genově. Řekla bych, že s manželem jsme někde v průměru. Já teda měla potíže se zuby posledních pár let dost, ale to bylo tím kolečkem těhotenství-kojení-těhotenství-kojení. Ted už je to zase lepší, nejvíce jsem měla problémy vždy v těhotenství. Davča a Maty mají už taky pár plombiček, ale je to nějak v průměru. Maty má tedy jednu maličkou, Davča má víc, ale zase už je starší, že. Naopak mu ted za mléčnou jedničkou vylezla nová jednička a 10dní jsme s tím starým zoubkem mleli a mleli a večer před vánocemi jsme ho vyvyklali. Musím říct, že za ten týden se ten nový zoubek pěkně rovná do řady, jinak to vypadalo fakt srandovně. U T. jsem zvědavá, jak dopadneme, hrozně mě to štve, je přeci jen na nějaké mordování u zubaře malý. ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
2.1.2013 13:37:31
Všechny zdravím v novém roce
a přeji do něj hodně pohody a dobré nálady!Katko, umím si představit, jak takový "objev" v T. pusince dokáže zdeptat, uvidíš, co Ti řekne zubařka, držím palce, ať není scénář následného řešení nějak hororový . Souhlasím s Wis, že zuby je jedno velké tajemno, ten, kdo by se učistil, se trápí kazy a jiný to bere klidně spíš hákem a má je jak perličky, no...![]() Wis, malý je uvědomělý - hají a odkráčel spinkat .Joll, hezká fotka, krásné šatečky měla L. u stromečku. My jsme chytli takovou tu, jak zde občas bývá trefně pojmenována na Rodině, jednodenní bličkosračku , co řádila v ČR, jak jsem posléze zjistila - tedy my dva dospělí jsme měli naštěstí jen tu teplotu, mátožnost a pocit plného břicha, ale M poprvé v životě zvracela, chudák, v noci, ale nesla to statečně, nechala se převléct a spinkala dál, no a 24. jsme byli už vichni tři fit. Ehm, večeře byla takvá v poklusu, M rozhodně nebavilo sedět a stolovat, takže jsme dali dáreček nejdřív pod stromek jí a zacinkali, a po uspání jsme si nadělovali my. Koník M nadchnul, z čehož jsem měla hroznou radost, předtím totiž hlásila, že chce jít koupat a spinkat, a pak se houpala a houpala a my se jí schválně ptali, M, tak půjdeme se koupat?, na čež M odpovídala pouze houpity, houpy a o to zuřivěji se houpala . Dostala od širší rodiny celkem sedm knih (víc jak já ) a krásný batůžek s Krtkem, který pyšně nosí a vykládá, že v něm má bačkůrky a plínku . Jo a na té naší zamčené diskusi už je miminek habakuk, a na Silvestra se narodil chlapeček .ganeshe., některé asi znáte místní rodinkový nick, a děvčata, sedmnáct dní před termínem (krásně donošený) a to jsme byly v tabulce původně dle TP jen tři dny od sebe, tak od té doby mě všude píchá a už se vidím na porodním sále . Zítra kontrola, monitor, utz kvůli odhadu váhy. Dám vědět. Mám 18 dní to dne D. Pomoc, pomoc .Wis, Mariko (případně jestli přibyl někdo další? ), jak se cítíte? |
| Wis+2 | 131737 |
|
|
2.1.2013 12:52:27
Ahoj. Tak nejprve vse nejlepsi do noveho roku a jak pise Katka - hlavne zdrave deticky
![]() !!Teda Katko, ja se zoubkama neporadim, jenom soucitim - priznam se, ze jsem vubec nevedela, ze takhle male deti mohou mit zubni kaz a jak pises, taky to nechapu z ceho to Tadik muze mit . Vim, ze kvalita zubu je hodne dana geneticky - ja i muj muz muzeme delat co chceme - k zubari chodime poctive, zuby si cistime fakt nekolikrat denne, mezizubni kartacky, nite i ustni voda jsou samozrejmosti a stejne mame zuby, no - skoda mluvit. Znam lidi, co na nejake cisteni vice mene kaslou a zuby maji nadherne a zdrave.... Ach jo - to je proste hrozna predstava, ze by Tada musel dostavat narkozu kvuli osetreni "blbeho" kazu....![]() U nas Stedry den probehl ve znameni nemoci - 23. odpoledne Patrik skoro ztratil hlas a zacal horeckovat, dva dny jsme srazeli horecku a treti den uz bylo dobre, jen se osypal a zustal mu teda hrozny kasel a ryma. Kasel uz je pryc, ale s rymou teda bojujeme porad. Nejprve jsem z toho byla dost spatna, ale nakonec si ten Stedry den docela uzil, nemoc byla na ustupu a on to opravdu snasel jako hrdina . Jen proste se v sedm hodin podival na vecernicek a rekl ze jde hají a sel si sam lehnout ![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.