| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 22350  [Dalších 21930 >>]
maw 84192
11.12.2012 12:23:16
Lei, a co na topení dáváte vy? ~t~

Lei 37503
11.12.2012 10:22:14
Mariko, to bych je viděla ráda vedle sebe :-).

To vám musím napsat, včera nás M dostala, měla navečer hrnek s mlíkem před spaním a najednou ho vzala a postavila v obýváku na topení (což nikdy předtím nedělala), říkám, proč to tam dáváš, M? a ona bez mrknutí oka "ohžát" ~:-D.
MarikaP+3 82381
10.12.2012 20:41:21
Holky, tady se najdenou kecá :-)
S těma mandarinkama, Joll, Eliška třeba citrusy nejí skoro doted( teda když nepočítám, že ráda olizuje citron, to jí chutná ~8~). Já jsem určitě pro to, neřešit, bud časem chut dostane a nebo ne, vždyt to není zase tak důležitý, jablíčka jsou taky hodně zdravý. Divím se, že nejí hrušky, po těch by se Matěj utlouk, hlavně po těch pěkně měkkejch a zralejch. Banány miluje, takže je kvůli němu občas kupujem, před tím jsme je asi 2 roky snad ani neměli. Mandarinky taky může. Matěj je taky děsněj žrout a já teda už trochu redukuju, protože Eli byla podobná a pak byla docela cvalda. Nevím, Lei, jestli to ještě budou dvojčátka, Matěj už má určitě přes 10 kg, ale vypadá furt docela drobně, jen místo břicha má soudek a je určitě menší, lidi si o něm často myslí, že mu je tak rok.
Katka+3 kluci 79533
10.12.2012 18:24:19
... s tím souhlasím- co jíme my, tak musí i mrnous ochutnat. Druhá věc je, jestli mu to pak chutná a když né, letí to z pusiny.
Co se mě strašně líbí, jak se Tadeáš veze s těma staršíma. Když vidí,že ti dva jí, tak si hned jde vytáhnout taky příbor a leze na židli. Když si ti dva umývají zuby,tak on už taky musí. Vytahuje z pod skříně stoličku, stoupne na ní, vezme kartáček a běda, jestli mu nedám taky trošku pasty jakou mají bráchové. Po umytí zodpovědně stoličku zasune pod skřín. Je to takový milý, kolik věcí od nich odkoukává.
U nás z ovoce a zeleniny vede banán, jablko, rajčata. Na mandarinky je expert Matyáš, jenže jak si dá toho víc, tak se osypává, takže to musím dost redukovat.

Wis,Jol- takže ve středu to platí? Musím do Brna i v pátek, tak kdyby se vám hodil i pátek, tak klidně to přehodíme.
maw 84192
10.12.2012 14:59:11
Eh, Joll, tím jsem myslela také to, co Lei, jestli jen nabízíš... že někdy je prostě lepší, když jen jíš/jíte.
maw 84192
10.12.2012 14:58:35
Tak u nás krom toho, že chce vše, co vidí a dokáže si to z linky (máme vyšší, ale nestačí už) sám podat, tak si naukazuje a nadiktuje, co chce + samozřejmě, co kde najde, chodí sám do lednice (máme dole mrazák, nahoře lednice, ale už dosáhne) a v chodbě máme chladno, takže hodně věcí je na zemi, pže do lednice se to nevejde, tak B si nosí... Jako 5 mandarinek není žádný číslo. Pomeranči říká taky MA, ale s takovým zvláštním tónem jako že je super, že tahle MA je tak veliká...
A sní úplně všechno, co jíme my, takže nějaký jiný jídlo než máme my neexistuje, to by nešlo.
Wis+2 131737
10.12.2012 14:12:52
Tak ja tu brokolicovou vyzkousim znova, delala jsem ji bez smetany v dobe, kdy jsem Patrikovi jeste striktne nedavala zadne vyrobky z kravskeho mleka, tak snad to bylo tou absenci smetany. Joll - no jo, kdyz Leinka ji celkove malo, tak by me tak nenapadlo, ze to dite nejak sidim, ale Patrik dokaze taky sporadat obrovske mnozstvi jidla, obcas to neodhadnu a kdyz delam neco jen pro nas dva, tak zustanu bez obeda. Pripadne to co bylo na dva dny je schopny snist na posezeni. ~d~ S ovocem neporadim, on ji taky asi vsechno, obzvlast kdyz vidi, ze mame neco, co mu nenabizime ~;). Jedine co moc nema rad jsou syry, takze veceri vetsinou jen par kousku zeleniny, chleba mu nejede. Jedine pokud je domaci, cerstve upeceny. Zas si rikam, ze pokud se cely den cpe, tak asi nevadi, ze vecer uz nic moc neji....~d~
Akorat ted zrovna porad bojujeme s tim prujmem - v patek se objevil, v sobotu dieta a dobry, v nedeli uz dostal rano mliko, normalni obed a je to tady zas. ~a~ Sice nema teplotu, tak snad to neni nic infekcniho, ale nevim, asi uz s nim rano radsi zajdu k doktorce. Nejhorsi je ta jeho zavislost na mliku, rano place, slzy jak hrachy jenom kdyz musi chvilku pockat nez schladne voda na mliko, fakt me to trha srdce, nechce pochopit, ze mlicko proste nebude, protoze by z nej kakal ~n~. Ale pry se muze nejake bezlaktozove, tak snad ho v lekarne budou mit.
Wis+2 131737
10.12.2012 14:12:07
Tak ja tu brokolicovou vyzkousim znova, delala jsem ji bez smetany v dobe, kdy jsem Patrikovi jeste striktne nedavala zadne vyrobky z kravskeho mleka, tak snad to bylo tou absenci smetany. Joll - no jo, kdyz Leinka ji celkove malo, tak by me tak nenapadlo, ze to dite nejak sidim, ale Patrik dokaze taky sporadat obrovske mnozstvi jidla, obcas to neodhadnu a kdyz delam neco jen pro nas dva, tak zustanu bez obeda. Pripadne to co bylo na dva dny je schopny snist na posezeni. ~d~ S ovocem neporadim, on ji taky asi vsechno, obzvlast kdyz vidi, ze mame neco, co mu nenabizime ~;). Jedine co moc nema rad jsou syry, takze veceri vetsinou jen par kousku zeleniny, chleba mu nejede. Jedine pokud je domaci, cerstve upeceny. Zas si rikam, ze pokud se cely den cpe, tak asi nevadi, ze vecer uz nic moc neji....~d~
Akorat ted zrovna porad bojujeme s tim prujmem - v patek se objevil, v sobotu dieta a dobry, v nedeli uz dostal rano mliko, normalni obed a je to tady zas. ~a~ Sice nema teplotu, tak snad to neni nic infekcniho, ale nevim, asi uz s nim rano radsi zajdu k doktorce. Nejhorsi je ta jeho zavislost na mliku, rano place, slzy jak hrachy jenom kdyz musi chvilku pockat nez schladne voda na mliko, fakt me to trha srdce, nechce pochopit, ze mlicko proste nebude, protoze by z nej kakal ~n~. Ale pry se muze nejake bezlaktozove, tak snad ho v lekarne budou mit.
Katka+3 kluci 79533
10.12.2012 14:00:25
Joll, jestli nechce zkusit nové, tak nenuť. Já myslím, že tohle děti hodně mají, že nové nerady zkouší. U TAdeáše třeba zabírá to, že on se chce věčně krmit sám a vidličkou, takže jemu je jedno co ochutná nového, ale musí to mít na talířku, vidličku sám v ruce a pak futruje. Když mu dám já, otočí hlavu a je po jídle...paličák jeden. JInak vztekání máme tak zhruba 2měs. Je to šílený, fakt tvrdohlavý býček. Však až se v Brně uvidíme, tak se s Wis zasmějete. Přitom do 1roka ho každý chválil, jaký je to velký pohodář. No už se pěkně projevuje, potvůrka malá.
Co se týče naší váhy v 18měs, tak prosím- 12,7kg a 86cm. Přitom v 10měs měl 12,2kg, takže přibral fakt hodně málo. Pravděpodobně je to tím,že málo jí, raději by sosal ode mě.
Ale teda Páťa od Wis pěkně vede...jste nám utekli :-) (jednu dobu měli kluci stejně, že?)
Katka+3 kluci 79533
10.12.2012 13:50:38
Lei, no máš pravdu, jestli 770,- nebo něco přes 900,- je fuk, ale to pokud kupuješ jednu lahvičku. My máme celkem čtyři a jak jsem psala, první dvě jsem kupovala pod sedm stovek, takže tam už rozdíl jde znát. Záleží na spotřebě, no. Pokud to někdo bere celou zimu, tak je lepší najít zdroj, kde ti to dají levněji nebo za nákupku ~;) A taky jsem si říkala,co takhle sehnat to kolostrum u nás, třeba u těch Němcových, co mají farmu. Ale nevím, jak by to dlouho vydrželo v ledničce, nebo jak píšeš ty - zmrazit a pak bych postupně odmražovala. Jinak jo, docela drahá sranda. Tak když rozjedete byznys s kolostrem, tak jsem první zákaznice ~:-D~;)
Mariko, je mi Elišky líto, ty nemoci jsou na prd. Přesně jak u Davči první rok, stále na kupě. Tak at jste brzy fit ~6~
Wis, díky za recept, taky mrknu. Taky jsem snad nepoděkovala,že jsi to u švagrové pozjištovala, jsem ráda, díky. Mě by totiž fakt zajímalo, jestli někdo kupuje jiné kolostrum a za kolik.
Nic, mrnous spí, těsto na linecký mě v ledničce leží od pátku, tak to jdu upéct.

Jo a to mrkvové. SIce jsem kámošce ještě nevolala, ale na MMB jsem to našla a asi je to ono, akorát se mi zdá,že kámoška tam dávala nějakou zdravější mouku, snad špaldovou, nevím, musím pozjištovat.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=136929
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 22350  [Dalších 21930 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.