| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 22350  [Dalších 21920 >>]
Lei 37503
10.12.2012 13:35:00
Já jsem vypozorovala, že když jeden den sní málo, druhý nebo třetí to dožene...a vidím, že ty naše útlé holčičky prostě tolik nejedí, takže to neřeším :-).

S ovocem neporadím, protože to M nasává ve velkém. Banán teda jíst přestala, ale to mi nijak neva, aspoň je nemusím kupovat. Ale teď se zbláznila do "meranč" a "maninka" a jde po nich jak divá...tak má limit jednu mandarinku (nebo půl pomeranče) na den (jsou-li doma, ale teď před Vánoci jo), ale kdyby mohla, tak jich sní pět. Ani když vy jíte nějaké ovoce, tak nechce ochutnat a jen kouká?
Jollajda+ Lea 98439
10.12.2012 13:00:25
Lei,
ať to na poště dobře dopadne. S ničím podobným zkušenost nemám, tak si tvoji diskuzi musím přečíst, ať taky vím, jak se to řeší.
Jollajda+ Lea 98439
10.12.2012 12:59:23
Lei,
Lea by mi asi ani obě jídla moc nechtěl jíst. Kolikrát musíme vynechat i dopolední svačinku, aby mi jedla oběd, protože když se mi dopoledne nacpe jogurtem, nechce pak obědvat a přece jenom si říkám, že oběd je výživnější a důležitější, než ta svačinka.

A nemáte nějakou radu, jak docílit toho, aby ochutnala nové jídlo? Pořád z ovoce jí jenom jablka, zkoušela jsem banán, hrušku, teď máme doma kupu mandarinek a prostě marná snaha. Nechce ani ochutnat... Přitom si říkám,že kdyby třeba ochutnala, zachutnalo by jí to.

Culík se mi na Leuš taky moc líbí, vypadá v něm baculatější a dospělejší a už si na něj i pomalu zvyká a vydrží i pár minut :-)
Lei 37503
10.12.2012 12:48:24
Joll, fajn, hned jsem klidnější, že má někdo dítko spíš na jednom chodu ~x~.

Taky jsem mrkla na L první culíček, je to nádhera, O doktorce na té preventivce pravil, no, tak byl jsem teď tři týdny pryč a myslel jsem, že M vyroste a hlavně, že už jí půjde dělat culík, a ona je stejně veliká, vlasy nikde, jen mluví jak dospělák...doktorka se smála, protože ji taky pobavilo, jak M vykládá. Takže u nás vlásky stále nic moc :-).

A jdu na poštu reklamovat toho houpacího koníka, dorazil rozbitý, ach jo. Snad se prodejce pochlapí a pošle nového nebo aspoň peníze ještě předtím, než bude známo, jak reklamace dopadla...páč tak nějak tuším, že ji neuznají...(viz mnou založené téma včera večer).
Lei 37503
10.12.2012 12:41:29
Jo, když bylo onehdá domácí kuřátko, tak to by se M taky dala do znakování radostí...rýže se šťávou pochoutka největší...akrát že my jsme se ve dvou podělily o jednu nohu (donesla tchyně - tedy neupečenou, abyste nemyslely, že jsem až takové lemro líné ~:-D).

Jo, prohlídka v roce a půl 9,4 kg a 79cm. Prý má pěkně vypracované svaly ~:-D a již se objevil i první tuk - na zadečku ~:-D. Za poslední půlrok jsme se přesunuli zpod čáry růstového grafu pro váhu na pátý percentil, heč ~t~.
Jollajda+ Lea 98439
10.12.2012 12:39:45
Ahoj kuchařinky :-)

Recept od Wis mám uložený a asi ještě tento týden vyzkouším. :-)

U nás je to s vařením tak, že v týdnu máme s Leinkou buď hustou polévku ( luštěninovou, brokolicovou, květákovou) a k tomu třeba opečené rohlíky nebo jenom druhé jídlo. To co máme my dvě k obědu, má pak Davča k večeři. O víkendu vařím polévku i druhé, jíme hned za sebou, ale většinou je polévka jen vývar nebo zeleninové s bujonem ze zdravé výživy, prostě lehčí.
A ještě mě teda nenapadlo přemýšlet o tom, že bych Leu nějak šidila.

Wis, brokolicovou polévku dělám stejně jako Katka, akorát pak když je na talířku, přidáváme ještě zakysanou smetanu,mňam.

S pečením jsem ostuda, nemám ještě vůbec nic a tak nějak to svádím na chybějící váhu, stará se rozbila, nová bude zítra... Že existují i hrnkové recepty jaksi opomíjím~t~ Minimálně chci ale udělat perníčky a linecké.

Minulý týden jsme byli na tom očním a zatím OK. Dr. vyšetřila očka, vůbec nic nenašla a prý se to šilhání při únavě či horečce stává hodně dětěm a časem to samo zmizí. Objednala nás ještě na 30.dubna a uvidíme.

Také jsme absolvovali čerty v MC a u nás na náměstí a Leinka byla nadšená. Trošku respekt z nich sice měla, ale bylo vidět, že je to pro ni zážitek. I teď při vzpomínce na čerta řekne, že jí přinesli "mňam a pije" ( dobroty a pitíčka) a usmívá se. Tak jsem moc ráda, že to vzala takto a nemá na ně špatné vzpomínky. Všem příbuzným jsme zákázali, aby ji čertama strašili, protože mi je pak těch dětí docela dost líto a přijde mi to vůči dětěm dost nefér...

Jinak už asi týden má občas vzteklinu. Když není po jejím, švihne sebou na zem a řve a řve... Po chvilce odejde pryč a tam zase řve a trvá to i 15min. než se uklidní a nechá se vzít do náruče nebo si přijde za mnou hrát. ~8~

A jak jste na tom se sněhem? U nás překvapivě je, takže radost veliká. Včera Lea poprvé jezdila na bobech a nemohli jsme ji ani dostat domů, jak moc se jí to líbilo. Dneska vyrazíme zase.
maw 84192
10.12.2012 12:19:06
2 porce kuřecího... vzápětí znakuje "ještě", spapáno... OU jé... já mezitím taky, maso už není... tak aspoň kýbl rýže se šťávou... Hlad je hlad... To mě dostal...
Lei 37503
10.12.2012 11:21:37
Já když oběd "ožulím", tak to doženu jídlem pro M k odpolední svačině a večeři...~d~...protože i my s mužem jíme společně spíš večer, tak mi přijde lepší, když M jí s námi to, co my máme večer...teda včera měla zrovna vícezrnnou kaši a dušenými jablky, protože my něco pikantního, a mlaskala si a snědla toho pořádnou misku :-). Ale abych si to neomlouvala, pořád doufám, že najedu na nějaký systém matka-kuchařka...~f~, jen netuším, kdy to bude...
Lei 37503
10.12.2012 11:17:11
MĚ nebaví...pardon ~f~
Lei 37503
10.12.2012 11:15:57
maw, tady jsem pro Tebe zahlídla bezlepkové pracny: http://ona.idnes.cz/pkove-pracky-c9s-/recepty.aspx?c=A121128_211423_recepty_jid.

Jinak já z té knížečky z DMka už upekla dva druhy, rohlíčky a cantuccini, obojí s hnědým cukrem a celozrnnou moukou, takže paráda, a obojí je vynikající ~;).

Ad vaření, já se radši ani nebudu "chlubit", tuším, že jsem jednoznačně nejhorší kuchařka pro své dítě, ne, že bych byla nešikovná nebo tak, ale tak strašně mě to nebavííí, ale fakt děsně. Dva chody u nás ani náhodou, já jsem vyrostla v jednochodové rodině, takže jsem na to zvyklá nebyla, a když jsem nějakou dobu žila v zemích, kde frčí na oběd sendvič nebo max polívka, tak jsem byla tak spokojená :-). Mně navíc nebaví vařit z masa, navíc většinou o víkendu jsme v posledním půlroce jedli u tchánovců, poněvadž v létě jsme byli všichni spolu na statku a tak, takže z toho bylo věštinou ještě pro M na druhý den maso a já jí stejně víckrát jak dvakrát týdně maso nedávám, takže vaření z masa jde mimo mě, takový řízek jsem nesmažila snad deset let...teda nedávno srnčí na přírodno, ale to jsou prostě výjimky...hlavně mě to neba, jsem nějak bez energie a to dlouhodobě...~:(

A těstoviny, to jo, to přidávám taky několikrát, když máme...rajskou umím dobrou, tu nikdy nelením uvařit...jako já fakt celkem zvládám, ale nechce se mi - kdybych žila sama, tak žiju na chlebu s máslem a jablkách a jsem happy.
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 22350  [Dalších 21920 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.