| maw | 84192 |
|
|
10.12.2012 11:08:29
Hola hola, ciry mi zní stejně hrozně jako Lei.
B je teda asi jedinej, kterej (ne vždy) dá 2-3 šufánky polívky (taková normál rest. porce) a pak ca 100 g masa a trochu přílohy nebo kýbl okurek... Taky taková normál rest. porce. Pokud má těstoviny, tak přidávám 2x a je toho velikej talíř... To se i mm diví a ptá, jestli mu jako má ještě dát... Někdy toho B sní víc než já, a že nejím málo. |
| Lei | 37503 |
|
|
10.12.2012 10:40:31
Tyjo, Mariko, neomdlela jsi z té cifry
? Ono 770,- nebo něco přes 900,- v důsledku zas takový rozdíl není, aspoň mně to zní stejně hrozně . Ale taky jsem o tom slyšela, a že pomáhá. No, my máme kolostra v mrazáku PETky, kdybyste někdo chtěl , to mě ani nenapadlo, že bychom si tím mohli přivydělávat. Ono se stane každým rokem, že nějaké tele nepije od mámy, jak by mělo, a musí se hlídat a dokrmovat a je s krávou pár dní ve chlévě na hlídání, tak pak tu krávu ty první dva tři dny dojíme a mlezivo mrazíme, hodí se zas na oplátku pro jiná telata, kde hrozí, že by se do dvou hodin od porodu nenapila od mámy... Wis, díky za recept! Dnes zajdu pro ančovičky. |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
10.12.2012 9:49:56
No tak jsem o tom včera psala, minulý víkend se Elis rychle vyléčila z horečky, v pondělí byla ještě doma, ale bez teplot, jenže v úterý začala s rýmou kašlem, tak byla celý týden doma, dnes se chystáme do školky, i když trochu rýmu má a když se oblíkála, tak furt, že jí je zima, to se mi nezdálo, ona běžně chce chodit jen v letním, no a má zase 39. Se z toho picnu.
|
| Wis+2 | 131737 |
|
|
10.12.2012 9:27:20
Ahoj, ta polivka je podle Itala v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pasta-e-ceci, akorat do ni davam suseny rozmaryn misto cerstveho a dochucuju drcenym cesnekem.
Katko, poptam se svagrove az tam pojedeme na po Vanocich. Diky. |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
9.12.2012 23:43:42
Wis, teda to švagrová kupuje za katalogovou cenu??? Ono je to takhle dost drahé, mám štěstí, že to můžu mít za nákupku. Tak přemýšlím, že kdyby to chtěla levněji, tak jí řekni. Teda ted mám doma lahvičky dvě, ale pokud bych brala, tak se může přidat. Já to v říjnu brala v akci za 630,- a ted 770,-. Jinak přes těch děvět stovek...to je teda pálka. Zkušenosti má tedy dobré, jak jsem pochopila. No jsem zvědavá u nás, jaká bude zima.
CO se týče polívek, tak brokolicovou dělám obyčejně. Povařím bud samotnou brokolici nebo přidám brambor a když po uvaření mixuju, tak vody málo, at je to husté. Přidám trochu smetany +koření. Ono asi záleží na tom polévkovém koření. Měla jsem různé a každé chutná jinak. Ted už roky kupuju nějakou zeleninovou směs bez glutamátu, název nevím, mám to přesypané ve sklenici. JInak taky by mě zajímalo, jak děláš tu cizrnovou s ančovičkami. Já cizrnu dělám občas s kuřecím a špenátem...dřívější recept z Alberta, ale je to úžasný. |
| Lei | 37503 |
|
|
9.12.2012 19:41:24
Než budu reagovat na jiné příspěvky - WIS, sím, mě zase zaujala ta cizrnová s ančovičkou, to by mě nikdy nenapadlo - podělíš se o recept??? Že bych ještě teď večer namočila cizrnu
. |
| Wis+2 | 131737 |
|
|
9.12.2012 17:46:54
A krémová brokolicová by mě zajímala, nějaký osvědčený recept. Já jsem brokolicovou zkoušela jednou, sice teda bez smetany, ale nechutnala nikomu a to jinak brokolici máme rádi.
![]() |
| Wis+2 | 131737 |
|
|
9.12.2012 17:43:41
Katko, tak jsem zavolala švagrové a bere to tekuté Colostrum 125 ml za 940 KČ od LR. Známé z MC se zeptám, až ji příště uvidím.
Patrik má taky polívku, pak jde spát a po probuzení má hlavní jídlo. Obojí najednou mu nikdy nedávám. Pokud nejsou dva chody, tak jde spát po jogurtu a ovoci ![]() . Zelnou polívku má rád - dělám z čerstvého zelí, ne z kysaného a drožďovou jsem zkusila dnes poprvé a taky měla úspěch. |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
8.12.2012 22:26:45
Wis, ještě co jsem chtěla..reagovat na tvůj dotaz, jestli děláme každý den polívku a hlavní jídlo. Tak za sebe, donedávna než jsem začala brát ty obědy, tak oboje jsme měli jen někdy. Kluci by oboje naráz nesnědli. Anebo polívku před spaním, druhé po spaní. A taky něco jiného bylo v týdnu a něco jiného o víkendu. O víkendu jsem vyvařovala víc. Taky v létě a v zimě člověk jí jinak. V létě stačí jeden chod. Naši kluci jsou taky polívkoví...po mamince
Takže třeba ted v zimě dělám polívky často- vývar hovězí, kuřecí, bramborová se zeleninou, různé zeleninové zahuštěné jako u tebe- pohankou nebo oves.vločkama. Zelnačka u těch starších taky jede, klidně česnečka, krémová brokolicová, špenátová, hrášková, zkoušela jsem droždovou, taky jedli. Všichni milují rajskou. POkud mám tedy o víkendu oba chody, tak musím dát polívky mín, jinak nesní druhé. Nebo jak jsem psala, polívka nejdříve a pak druhé po spaní, ale oni už taky jak kdy spí-nespí. Každopádně si myslím, že je to na tobě, jestli bude jen polívka nebo jen druhé nebo oboje. Ono mě taky přijde, že kdysi se více dbalo na to, aby byly oba chody a naše starostlivé maminky jsou na to tak zvyklé Určitě není nic neobvyklého, když máte jen jeden chod....my jsme na tom stejně. Vařím podle času a chuti. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.